Мнение
от chudomir1990 » 17 08 2026, 12:36
### Въпрос към колегите за трима часовникари
Здравейте, колеги,
Във връзка с тази тема бих искал да попитам тези от вас, които имат личен опит с някой от следните трима часовникари:
* **Ивайло Енчев – Плевен**
* **Гошо Атанасов – Пловдив**
* **Христо Лозанов – София, Люлин**
Аз вече имам лични впечатления от Гошо Атанасов и Христо Лозанов, които за съжаление не са особено добри. В същото време и за двамата съм чел доста положителни отзиви във форума. Именно затова не бих искал да си правя окончателни изводи само от моя опит – възможно е други колеги да са имали съвсем различно преживяване.
Преди да се доверя на Ивайло Енчев, бих искал да разбера от хора с реален практически опит каква е разликата между тримата – както в положителен, така и в отрицателен аспект.
Ще ми бъде особено интересно да споделите:
* какъв часовник и какъв механизъм сте им поверявали;
* каква работа е извършена – профилактика, регулиране, ремонт, смяна на части и т.н.;
* какво ви е направило добро впечатление – качество на работа, прецизност, регулиране на точността, отношение, коректност, срокове;
* имали ли сте проблеми или отрицателни впечатления;
* как се е държал часовникът след извършената работа;
* бихте ли поверили отново на съответния часовникар по-скъп или по-сложен механичен часовник.
Ако някой от вас е ползвал услугите и на двама или и на тримата, това би било още по-интересно, защото ще може да направи реално сравнение.
Не целя да поставям някого в негативна светлина. Просто искам да получа максимално обективна представа от хора с личен опит, защото, както казах, има разлика между прочетените във форума положителни отзиви и моите лични впечатления от Гошо и Христо.
Благодаря предварително на всички, които ще споделят опита си!
Последна промяна от
chudomir1990 на 19 08 2026, 11:35, променено общо 2 пъти.