Най-накрая добър часовникар и в Стара Загора

Търсите или искате да разкажете за определен часовникар, сервиз или магазин - пишете тук.

Най-накрая добър часовникар и в Стара Загора

Мнениеот D4D » 26 09 2015, 11:42

Здравейте приятели и фенове на часовниците!

Мисля тук да се оплача от едно и да похваля друго часовникарско ателие в Стара Загора, защото е редно хората да са информирани и предпазени от некомпетентни специалисти и да спестя моите страдания на тези от вас, които прочетат темата.

От известно време тренирам и китката ми надебеля :)) , затова преди няколко дни реших, че е крайно време да сложа още едно звено на веригата на любимата ми Eterna Kontiki.
Занесох часовника в ателието на бул.Руски, където един чичка започна здравата да го млати с чука си пред ужасения ми поглед. След 2-3 минути чукане и с помощта на колегата си и допълнителен инструментариум успяха да поставят звеното, обаче здравата надраскаха веригата и катарамата. Аз бях толкова ужасен и потресен, че просто грабнах часовника си и побързах да се махна.
След като се поуспокоих малко, разгледах щетите и установих, че новото звено е поставено на неправилно място (веригата има малки и големи звена за фино регулиране и тези т.нар. часовникари бяха сложили голямото под малкото звено). Така, за да ми вземат 2 лева тия господа разсипаха веригата, която нямаше и косъмче преди интервенцията.
Преди няколко месеца преживях същата драма и с Oris-a ми при подмяната на кожата с верига в часовникарското ателие в Универсалния магазин.
Добре, казах си, ще се ходи до София дори за най-малката дреболия.
Обаче ужасния вид на часовника продължи да ме мъчи и реших да направя още един опит в последното известно ми ателие в града на ул. Ген.Гурко 84.
Със свито сърце пристъпих прага му и обясних ситуацията като изтъкнах, че няма да мога да преживея нито една дрскотина повече по любимия си часовник. Междувременно оглеждайки се забелязах наред с множеството механизми в работа и два Брайтлинга на плота на човека, всичко чисто и подредено, множество инструменти и апарати. Той се засмя, взе машинката ми и след 2 минути всичко дойде на мястото си. Каза, че е работил в Англия 5- 6 години и отскоро се е върнал в града. Казва се Христо Димов.

Благодаря Ви инженер Димов!
Дано да Ви потръгнат нещата и да се задържите в България и в Стара Загора! ::drinks::
Аватар
D4D
Напредващ
 
Мнения: 38
Регистриран на: 27 03 2015, 19:27

Re: Най-накрая добър часовникар и в Стара Загора

Мнениеот ulf » 13 02 2016, 19:24

Аз също искам да похваля Христо. Много съм доволен от услугите му.
Аватар
ulf
Новобранец
 
Мнения: 6
Регистриран на: 16 02 2014, 12:27
Местоположение: Велико Търново

Re: Най-накрая добър часовникар и в Стара Загора

Мнениеот Greyheart » 13 02 2016, 21:31

Полезна информация, но виж, мен ми направи впечатление това с китката, как след тренировка ти е наедряла китката. За ден мисля, че съм изчел голяма част от информацията в интернет по въпроса. Толкова бях отчаян, че даже бях потърсил и на 2-ра страница от резултатите в google. От това останах с ясното убеждение, подкрепено с проста анатомична диаграма на китката - единствения начин тя да наедрее е като човек надебелее. Няма мускили там, по-скоро с тренировки би следвало да ти изтънее китката. Ставата може да се заздрави, но не може да наедрее чрез упражнения, а само чрез натрупване на подкожни мазнини. След като смъкнах 20 килограма, през което време часовника не е свалян от мен и в началото ми стоеше идеално, а сега иска да му се смъкне едно звено. В момента съм във върховна форма, а китката ми ... пф...
Не целя да се заяждам с това, но темата ми е прясна в главата и живо ме интересува, защото си харесвам все големи часовници, които не вървят на малки/средни китки.
Greyheart
Напредващ
 
Мнения: 49
Регистриран на: 25 05 2013, 09:34

Re: Най-накрая добър часовникар и в Стара Загора

Мнениеот Evans5 » 10 05 2016, 16:21

Искам да споделя за добрата работа Христо Димов.Наложи ми се да сменя стъкло ,и бях в недоумение към кого да се обърна.Добре че намерих този форум ,и от там най близко ми беше Ст Загора.Още като влязох в ателието ,останах с приятното впечатление за професионалист на много високо ниво.Не бях виждал подобен часовникар никога.Подредено ,чисто ,инструменти.Бих го препоръчал на всеки ,който има нужда от часовникар.Не мисля че ще е пресилено ако кажа ,че това е може би един от най добрите майстори изобщо в Бг.Благодаря!
Evans5
Новобранец
 
Мнения: 1
Регистриран на: 10 05 2016, 16:11


Назад към Часовникари, магазини, сервизи

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Creative Commons Licence
Всички материали са лилцензирани под CC 4.0 лиценз, освен ако изрично не е опоменато друго.