Христо Лозанов-часовникар, ателие "Импулс"

Търсите или искате да разкажете за определен часовникар, сервиз или магазин - пишете тук.
hremko
Напредващ
Регистриран: 28 01 2010, 12:09

Христо Лозанов-часовникар, ателие "Импулс"

Мнение от hremko » 30 06 2016, 20:36

Здравейте,

името ми е Христо Лозанов. Часовникар съм от 1991година. Основно ремонтирам часовници с механизми ETA(VALJOUX), RONDA, ISA, HATORY(SEIKO), MIYOTA и руски часовници.

Гаранцията след ремонт е 1 година.
Обикновено срока за поправка е от 3 до 5 работни дни.

Работя с клиенти от цялата страна чрез куриерски пратки. Ако има рекламация при такъв клиент, куриерските разходи ги поемам аз. Ателието е обурудвано с всичко необходимо – виброграф, струг, микроскоп, преса за безопасно отваряне и затваряне на часовници, миялна машина “ELMA”- последно поколение, вана с ултра звук за чистене на капаците и верижките на часовниците, барокамери(за сух тест и за тест с водно налягане), полираща машина и много друго по-дребно оборудване. Цените са нормални. Например ремонта на автоматичен часовник започва от 90 лв, за часовник с ръчно навиване и по-малко. Цената която обявя при прегледа е окончателна, клиентът може да е спокоен, че няма да има изненади в последния момент. НЕ ПРАВЯ МОДВАНИЯ НА ЧАСОВНИЦИ с части, които не са от производителя. Почти винаги се получават неочаквани и непреодолими усложнения.
РЕМОНТИТЕ СЕ ИЗВЪРШВАТ ПО СПЕЦИФИКАЦИЯ НА ПРОИЗВОДИТЕЛЯ, А НЕ ПО ЖЕЛАНИЯТА НА КЛИЕНТА!!!

Това е новия адрес на ателието: жк. Люлин 3, срещу бл. 329А, тел: 0898414145
https://www.google.com/maps/@42.718043, ... ?entry=ttu

Работно време: Вторник - Петък от 10ч. - 18ч.
Събота от 10ч. - 14ч.
ПОРАДИ МЕДИЦИНСКА ОПЕРАЦИЯ СЪМ В БОЛНИЧНИ ОТ 20.10.2024г. ДО 1.02.2025г.

Часовниците изпращайте на адрес: Офис на Еконт, София-Нови Искър, ул. Искърско дефиле 120А. Тел. 0898414145, Христо Лозанов.
Изображение

Изображение
Последна промяна от hremko на 11 10 2024, 13:02, променено общо 25 пъти.

Потребителски аватар
kokokoz
Маниак
Регистриран: 17 01 2011, 18:39

Re: Христо Лозанов-часовникар, ателие "Импулс"

Мнение от kokokoz » 30 06 2016, 21:30

гарантирам за неговата работа! гаранцията ми е на основата на лично ползване! ::up:: ::up:: ::up::

hremko
Напредващ

Мнение от hremko » 04 07 2016, 15:56

Предлагам над хиляда вида и размери каишки и верижки. Предимно Пиеро Магли, Кондор, Азуро, Барон. Имам и еко-кожа.Също за Касио, Суоч, HUBLOT. Имам малка наличност на каишки от водна змия, игуана, крокодил, алигатор на цени до 90лв.
Изображение
Кожа

Изображение
Силикон

Изображение
Метал

И това не е всичко което имам. Цените са атрактивни.

Потребителски аватар
fivegood
МОДЕРАТОР
Регистриран: 20 10 2009, 10:06

Мнение от fivegood » 07 07 2016, 10:20

Много положителни отзиви и от мен. Многократно съм ползвал услугите на Христо за всякакви часовници - ремонти на кварцови часовници, настолни, ръчни руски, японски и швейцарски - мои и на приятели. Много приятно и спретнато ателие, оборудвано и подредено, както трябва.
Винаги ми е правило приятно впечатление наличностите на стандартните и обичайни неща за смяна - минерални стъкла, уплътнения, патенти, коронки и др. Не е имало случай стъкло от определен размер да не е било налично. Говорим за стандартни кръгли минерални. При него открих патент на ORIS, който бях счупил - специфична ос със жлеб и тръбичка, който се скъсява индивидуално според лъговете. Капака на Prometheus-a ми, който използва специфичното затваряне на Ролекс, беше отворен с точния инструмент - уред на Bergeon, който обхваща всички зъби и няма риск от изронването им или издраскване на капака. За отварянето на капаците, които не са на винт едно малко ръчно Bergeon-че, с ударна сила от пружина, минимизира всякакви рискове за капака. Лично на мен наличието и използването на правилния и точния инструмент за конкретна манипулация винаги ми е правило добро впечатление, независимо за какъв занаят става въпрос. Това издава отношението на майстора към професията му.
Адмирации за Христо за подхода към работата и клиентите, професионализма, вниманието и добрата комуникация!
"It's stronger than me" C.H.

nilro
Маниак
Регистриран: 11 06 2015, 22:51

Мнение от nilro » 18 07 2016, 11:30

Днес и аз посетих Ицо трябваха ми два по-яки патента и полиране на междулъговата част на един часовник. Ателието му е изключително чисто и подредено, като влезнеш от вън от миризмите на пазара все едно се пренасяш в един друг свят на ред и чистота. Човека работи с бяла престилка много е внимателен, вежлив, спокоен и педантичен, и веднага ми полира часовника даже се учудих, че не поиска да го оставям. Полира го супер, като имаше дълбоки деруги от инструменти.
Доволен съм препоръчвам с две ръце ;)
ED ECCO UNA PROFANIA COMPLETA

Don_Diego
Напредващ
Регистриран: 20 11 2013, 18:58

Мнение от Don_Diego » 13 08 2016, 14:22

Пореден много доволен клиент. Днес ходих за каишки и смяна на батерия: избора на каишки е умопомрачителен, не бях виждал толкова каишки на едно място, а за смяната на батерия много подробно ми обясни защо препоръчва смяната на батерия от конкретна марка, също така безплатно тества водоустойчивостта. Много приятен човек и отличен часовникар. И занапред ще го посещавам
Collection:
Hamilton Ventura XXL Automatic
Hamilton Jazzmaster Open heart Auto
MOVADO Classic Museum G1-1852
Longines Presence
CASIO Duro 200m
Восток Амфибия Scuba Dude
Tissot PRC200 Chronograph
Ciga Design Z Series Titanium

Богдан
Новобранец
Регистриран: 14 08 2016, 08:17

Мнение от Богдан » 14 08 2016, 09:07

Здравей Христо интересува ме имаш ли звена на верижка tag heuer WJF 2112 и цената

Потребителски аватар
xtony
Напредващ
Регистриран: 11 11 2013, 17:01

Мнение от xtony » 25 08 2016, 11:44

И аз да споделя добри впечатления от майстора. Полира ми едно стъкло на старо Сейко и нанесе фосфор по стрелките и маркерите. Часовника направо сметна.

Много добро отношение към клиентите.

Потребителски аватар
guderian
Маниак
Регистриран: 28 10 2011, 15:58

Мнение от guderian » 27 08 2016, 11:36

Ползвах услугите на Христо за профилактика на часовник с ЕТА 2824-2. Впечатленията ми са силно положителни. Ателието е приятно, чисто и добре оборудвано. Христо е изключително любезен, отзивчив и притен за комуникация човек. Часовникът беше обслужен в определения от Христо срок, със сменени уплътнения и тестван за водоустойчивост.

След манипулацията часовникът има стабилен ход и отклонение -2/24ч.

В мое лице Христо има един доволен клиент, който ще се върне пак. Препоръчвам го. :)
"Само движението води до победа"

Потребителски аватар
pm03
Маниак
Регистриран: 26 06 2015, 12:40

Мнение от pm03 » 27 08 2016, 13:48

Мога да препоръчам Христо с две ръце!!
Занесох му два саата, единия азиатско 7750, другия Delbana окепазена от един известен "каишкаджия".
Delbana-та не можах да си я позная, беше се подмладила с 20-тина години, като новородена!
А китайчето го измъчи , но му намери части и го възстанови.
Благодаря ти!

cecoicov
Маниак
Регистриран: 28 10 2013, 20:12

Мнение от cecoicov » 17 09 2016, 20:04

Аз също съм много доволен от услугите на Христо Лозанов.
Оправи ми една Marina Militare като единствен установи (за разлика от други двама негови колеги) че механизма е по-ниско от оста и при затваряне на предпазителя, ремонтоара оставаше под напрежение.
Единия път се скъса коронката а вторият път се беше счупил самия ремонтоар.
Благодаря!

Torro
Маниак
Регистриран: 07 10 2012, 17:05

Мнение от Torro » 28 09 2016, 15:21

Имам първоначално добри впечатления. Сега чакам няколко часовника за профилактика и дребни ремонтни дейности и като ги получа ще изкажа по-обобщено мнение.

hremko
Напредващ

Мнение от hremko » 28 09 2016, 15:51

Едно Сейко профилактирано и полирано от мен. Мисля, че полирането на стъклото и касата стана добре. Разделителната линия между мата и огледалната полировка е ясно изразена. Каишката също е от мен.
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
senna
Маниак
Регистриран: 02 03 2010, 22:11

Мнение от senna » 28 09 2016, 19:09

:clap: "Добре" е твърде скромно. :) Получило се е перфектно и работата си е била майсторско изпълнение с това фасетирано стъкло! Идеално възстановен часовник! Адмирации и респект. ::thumb::
”Никой не е толкова безинтересен колкото един човек без интереси.”

Forsaken1980
Почитател
Регистриран: 15 12 2015, 19:40

Мнение от Forsaken1980 » 29 09 2016, 11:25

Супер е станал часовника.Скоро очаквам да го получа и ще напиша подробности.Благодаря ви майстор Лозанов за работата и за разбирането ви! ;)

Forsaken1980
Почитател

Мнение от Forsaken1980 » 06 10 2016, 13:22

Часовникът е станал перфектен.След справка установих,че е от 1972година.Не мога са му се нарадвам.Сега ще следя какво отклонение ще даде ;)

Forsaken1980
Почитател

Мнение от Forsaken1980 » 06 10 2016, 13:27

Forsaken1980 написа:Часовникът е станал перфектен.След справка установих,че е от 1972година.Не мога са му се нарадвам.Сега ще следя какво отклонение ще даде ;)
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
gomez
Активен
Регистриран: 20 04 2012, 18:04

Мнение от gomez » 06 10 2016, 17:27

И аз съм изключително доволен от работата на господин Лозанов. Новозакупеният от мен часовник EDOX Hydro sub избързваше с около 15-20 сек. на 24 часа. След поставяне на виброграф от г-н Лозанов и настройка аз не виждам отклонение за 24-те часа след намесата му. Засичам отклонението от сайта Time.is. Часовникът ми бе проверен и за водоустойчивост, без да съм искал. На края питам колко струва и той ми отговаря - НИЩО ! Ееее безплатен обяд няма ! Естествено почерпих.
Излючително любезно отношение към мен и другите клиенти, които посетиха ателието !
Както се казва - по дрехите посрещат, по ума изпращат ! Чистота и всичко е подредено в магазина.
Е г-н Лозанов е вашият човек !!!

hremko
Напредващ

Мнение от hremko » 08 10 2016, 10:52

Благодаря за всички положителни отзиви. Знам, че не винаги нещата се получават така, както ми се иска, но не всеки часовник може да стане перфектен( или инвестицията толкова се оскъпява, че е почти безсмислено). Обикновено часовници на 30–40 години трудно могат да паднат под 5 секунди на 24 часа, поради амортизацията, но една точност от 10-15 секунди е напълно постижима ( говоря за часовници среден клас), което е напълно в нормите дадени от производителя. Това го споделям, защото някои клиенти имат високи очаквания, но все пак трябва да бъдем реалисти.

hremko
Напредващ

Мнение от hremko » 10 10 2016, 18:39

Здравейте на всички, днес ще ви покажа снимки от профилактиката на един много интересен и сложен часовник - Raymond Weil - Parsifal с механизъм ЕТА 2892 А2 Dubois. Механичен хронограф. Интересното при този механизъм е ,че секцията на хронографа е отделно от механизма, съединени са само с три винта. Самият хронограф е доста сложен, затова всеки които иска да профилактира такъв часовник, трябва да се убеди, че при ремонта ще бъде разглобен и хронографа, а не само задвижващият механизъм. Снимките показват само събирането на часовника.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Това беше събирането на хронографа.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Като се появи друг интересен часовник пак ще го кача.Your browser does not support drag'n'drop file uploads.Please use the fallback form below to upload your files like in the olden days.
Последна промяна от hremko на 25 12 2016, 17:59, променено общо 1 път.

Отговори

Върни се в “Часовникари, магазини, сервизи”