Juliany/ Джулияни!!!! ВАЖНО

Търсите или искате да разкажете за определен часовникар, сервиз или магазин - пишете тук.

Re: Juliany/ Джулияни!!!! ВАЖНО

Мнениеот trk2 » 07 09 2012, 19:29

Веднъж бях питал продавача на Гюлиян, за един модел на марка, която предлагат, той дори не беше чувал че съществува такъв вид часовник и мисля, че ме помисли за луд. После им писах писмо с точния линк на часовника, но така и не получих отговор. Отговориха ми от централата на марката.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
trk2
МОДЕРАТОР
 
Мнения: 7804
Регистриран на: 08 01 2011, 10:44

Re: Juliany/ Джулияни!!!! ВАЖНО

Мнениеот negat1ve » 19 12 2012, 22:41

Мернах табелка ликвидация на прозореца на щанда им в малък ЦУМ на Пиротска. Ако някои си е харесал нещо да пробва да го спазари оттам, по спомен 16% беше обявената отстъпка...
Аватар
negat1ve
Почитател
 
Мнения: 499
Регистриран на: 23 02 2010, 17:20

Re: Juliany/ Джулияни!!!! ВАЖНО

Мнениеот julimarinov » 16 07 2013, 23:29

taipan написа:Здравейте, искам да ви се оплача от тези магазини. Не работят на време, затварят , когато си искат, отварят когато си искат. Обслужване - НИКАКВО!! А съм им редовен клиент!! Нямат и богат избор . Просто управителя нещо се е взел и на сериозно, държи тон, сякаш е Господ, при условие, че му се прави коментар и забележка от КЛИЕНТ, явно заплатата му идва от небето, а не от НАС. Обслужване е зле, всичко, имат високи цени, и се държат сякаш продават всеки ден по 2000 часовника. Отношение НИКАКВО!!!! ПУМИЯРСКА РАБОТА!!!!!
::crap:: ::angry:: ::angry:: ::angry::


И аз съм със същите впечатления от п***ите на Витоша, даже магазина им отсреща RAYMOND WEIL (май вече го няма-и то заслужено) два пъти беше затворен ПОСРЕДАТА на работния ден. Направо съм потресен !
НО
Магазина на колоните на Графа си е ок, даже съм купувал едно СиКей от там, много красиво, за подарък ;-)
Аватар
julimarinov
Активен
 
Мнения: 144
Регистриран на: 10 07 2013, 22:36
Местоположение: Брюксел, Белгия

Re: Juliany/ Джулияни!!!! ВАЖНО

Мнениеот vspiridonov » 10 01 2015, 19:25

Колеги, позволете ми да извадя темата от прахта.
Днес обикаляхме с женицата да видя нещо да й купя за рожденния ден (да ми е жива и здрава).

Влизаме в Джулиани в Парадайс-а. Вътре вързали една стабилно намазана с голяма дъвка в уста и едно момченце с бяла дамска риза с надпис "Джулиани". Питаха ни какво търсиме и аз споделих, че съм мернал един приятен представител на Фестина за дами (Мадмоазел серията). Въпросния часовник е на стойност почти 300лв, факт който предреши голяма част от последвалия диалог. С мляскане ми бе обяснено, че след малко трябва да излезе в почивка, защото не издържа повече. Като я помолих учтиво да извади още няколко часовника за оглед получих пуфтене и пренебрежителни погледи. Беше ми обеснено, че там се работи на процент и за всичките интереси на продавачите. По едно време влезе друг клиент и аз ние бяхме леко поотебани, защото на новодошлия клиент "патента" му се бил счупил (на някакъв smart watch). В крайна сметка харесахме часовник, но бях твърдо убеден, че няма да правя оборот на тези толкова неприятни хора.

После влезнахме в Гюлиан в същия мол. Вътре двама свежи пичове - викам им, хора дайте нещо елементарно за жената да се радва. Нещо камъчета, кварц, минералка.... Единия пич отвори витрините с Есприт и Касио и почна нещо да баламосва жената. Аз използвах момента и веднага се набутах при Таг-овете и Радо-то. Там другия пич подхвана разговор въпреки, че му споделих още в началото, че буквално само плакна окото докато жената хареса нещо. Но той поде приятелски разговор и така стигнахме до Перелет и турбините и...... Въобще 10мин все едно бяхме с хора, които познаваме с години. С ръка на сърцето си казвам, че с такова отношение (ако не ми предстои строеж на къща) направо си отнасях турбината с кеф, нищо че не бяхме влезнали въобще за това.
За съжаление, жената беше луднала по тоя Мадмоазел и почна да ме врънка за него - казах й, че на дъвката оборот няма да правя.... и айде на Раковска. Там в Джулиани - същата работа братче. Пак вързали една вътре и тя като чу часовник за 300лв на мен ми стана неудобно. Дори не искаше да забърше стъклото на проклетия часовник.... пак ме хванаха нервите. Викам й - давай да го плащам и да се махам да ви е... и магазините и продавачките. Та платих, скъсихме веригата, купих 8 Ъркюел-а и сега се успокоявам.

Важното е, че жената мълчи и се диви на часовника, а аз мога да пийна нещо свежо и да разгледам форума на спокойствие, особенно след като споделих за малоумното обслужване и ми олекна....

Нещо обаче тая турбина ми остана в главата......
vspiridonov
Почитател
 
Мнения: 486
Регистриран на: 13 10 2013, 02:22
Местоположение: Иваняне

Re: Juliany/ Джулияни!!!! ВАЖНО

Мнениеот trk2 » 10 01 2015, 19:38

Дай снимка да я видими тази турбина. Колегата монопола имаше някаква- инхаус, той често сменя часовниците и е много коректен.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
trk2
МОДЕРАТОР
 
Мнения: 7804
Регистриран на: 08 01 2011, 10:44

Re: Juliany/ Джулияни!!!! ВАЖНО

Мнениеот vspiridonov » 10 01 2015, 19:45

Ей тая турбинка въртяхме днес -
Изображение


На живо е неописуемо добиче.
vspiridonov
Почитател
 
Мнения: 486
Регистриран на: 13 10 2013, 02:22
Местоположение: Иваняне

Re: Juliany/ Джулияни!!!! ВАЖНО

Мнениеот trk2 » 10 01 2015, 20:06

Има предвид, че на Перле цените са им малко изкуствено завишени и и при тях отстъпката трябва да е по - голяма.
Питай PetarN дали няма да ти го намери изгодно.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
trk2
МОДЕРАТОР
 
Мнения: 7804
Регистриран на: 08 01 2011, 10:44

Re: Juliany/ Джулияни!!!! ВАЖНО

Мнениеот vspiridonov » 10 01 2015, 20:57

Мхм, но думата ми не беше за турбината, а за разликата в обслужването, което получих днес.
vspiridonov
Почитател
 
Мнения: 486
Регистриран на: 13 10 2013, 02:22
Местоположение: Иваняне

Re: Juliany/ Джулияни!!!! ВАЖНО

Мнениеот popov308 » 04 01 2016, 23:39

Като прочетох Juliany, реших да споделя как се опитаха и мен днес да ме "жулят" в "Жулиани".
Преди месец си купих Festina F6698-2 и часовничето много ми харесва. Разбира се покупката не беше от Juliany, защото при тях вече не се прадлагал този "много остарял модел". Взех го от друг търговец, който пък не ми издаде касова бележка и гаранционна карта, защото "нямал право да продава Фестина", но това е тема на друг разговор.
Та реших да си купя и едно резервно стъкло, така, за всеки случай, нали моделът е стар.
Свързах се със сервиза на Juliany от където ми казаха, че трябвало да чакам около два месеца и цената щяла да е 30 лв. После ми се обади някаква кака от фирмата и ми съобщи, че цената не била вярна и щяла да е 35 лв. или нещо такова, но беше цена под 40 лв., това го помня добре. Съгласих се.
Не мина и месец и от Juliany ми се обаждат, стъклото било пристигнало. Зарадвах се, точни са значи. Но когато ми обявиха, че дължа 50 лв. малко се смутих. После пък леко се вбесих и започнах да разпитвам "Що така с тия 50 лв.", нали беше 35 лв. Нали на тази цена съм се съгласил да направя поръчка. Тъй като от Juliany си настояваха за въпросните 50 лв. заявих, че се отказвам от поръчката, защото не ме устройват новите, измемени едностранно от тях условия. В крайна сметка бях нагрубен само така, както може да го направи търговец на скъпи играчки. Беше ми обяснено, че съм бил некоректен... представяте ли си... аз съм некоректен, при положение, че те вдигат сами обявената цена, без да са съобщили предварително за такава възможност. Наложи се да им разяснявам, че това е дистанционна сделка, като дори стоката /и цената/ да няма никакъв проблем, пак мога да я върна в рамките на 7 дни /едно от малкото хубави неща в ЕС/. Та човекът, който ме обяви за "некоректен" по телефона каза, че "щял да провери и отново да ми се обади". Така и стана. Тонът вече беше друг. Извиниха ми се, че е "допусната грешка" и незнайно как били добавили 30 процента върху цената и дъра-бъра и пр.... още не мога да сляза от върбата...
Сега стъклото пътува към мен. Не обвинявам никой за случката. Но в такива ситуации, настоявайте да бъдат изпълнени договорените условия на поръчката, защото може и при вас да се окаже, че е "допусната грешка", а тя струва поне 30 процента горница, ако си затраеш.
Аватар
popov308
Активен
 
Мнения: 141
Регистриран на: 06 11 2015, 23:35

Re: Juliany/ Джулияни!!!! ВАЖНО

Мнениеот stanislav » 20 11 2016, 12:47

И аз да си кажа.
Преди няколко месеца ми се наложи да сменя батерията на един японски GS. Викам си , вместо да отварям часовника и да ходя за батерия, я по-добре някой да свърши това. Отидох до Джулияни на Раковска. За 30 лв ми го свършиха това. За съжаление оставиха и видима драскотина на капака. Хем скъпо, хем немарливо.
stanislav
Напредващ
 
Мнения: 46
Регистриран на: 17 01 2010, 02:19
Местоположение: София

Re: Juliany/ Джулияни!!!! ВАЖНО

Мнениеот Torro » 17 02 2017, 09:52

Не знам какво става с Джулиани. За мен те се превърнаха в едни долнопробни търгаши и мошеници. Преди време имах за кратко една Омега автоматик-хронограф.С течение на обстоятелствата тя стана собственост на мой приятел. Преди две седмици последният я е изпуснал и се е откачила минутната хронографна стрелка. Приятелят ми не разбира нищо от часовници и първоначално не е искал да ме притеснява и е потърсил услугите на Джулиани.
И сега седнете удобно ...
От Джулиани са поискали скромната сума от 750лв. за отремонтиране на часовника. Когато чух за това помислих, че часовникът е с някаква повреда и се нуждае от тежък ремонт. Помолих приятелят ми да ми покаже часовника и когато го видях онемях. Часовникът работеше перфектно , единствено беше паднала, както написах по-горе, минутната хронографна стрелка. Часовникът не се нуждаеше от профилактика, защото когато го продадох /преди няколко месеца/ го бях профилактирал. Взех часовника и чрез един от известните във форума часовникари отстраних проблема срещу символична сума. Часовникът беше проверен и на виброграф и показателите бяха отлични.
Еми това е за Джулиани.
Torro
Маниак
 
Мнения: 2218
Регистриран на: 07 10 2012, 17:05
Местоположение: гр. София

Re: Juliany/ Джулияни!!!! ВАЖНО

Мнениеот Anthony » 17 02 2017, 11:17

Да не би да го е занесъл в Гюлиян, а не Джулиани, тъй като Гюлиян са официалният дилър на марката? А те може освен ремонта, да са включили и пълна профилактика, което прави цената разбираема.
Аватар
Anthony
Маниак
 
Мнения: 656
Регистриран на: 23 01 2014, 13:07
Местоположение: София

Re: Juliany/ Джулияни!!!! ВАЖНО

Мнениеот monopola » 17 02 2017, 12:14

Ами реално които и да е от официалните вносители няма как само да ремонтира часовник, ако няма история на профилактиката при тях. Това са изисквания на марките и всъщност имат логика. Официален сервиз трябва да даде гаранция за ремонта, съответно за да даде такава гаранция часовника трябва да работи според спефицикациите на марката, съответно за да гарантират това трябва да го профилактират, ако не са го направили преди това. Не е никак приятно, особено ако си профиалактирал преди това при друг часовникар.
моите часовници за продажба: viewtopic.php?f=80&t=12857

Коментари от сделки с мен: viewtopic.php?f=56&t=12046
monopola
МОДЕРАТОР
 
Мнения: 4112
Регистриран на: 16 08 2011, 15:12

Re: Juliany/ Джулияни!!!! ВАЖНО

Мнениеот Torro » 17 02 2017, 12:29

Разбрах, че ходил на бул.Скобелев до 5-те кюшета. , a там има магазин на Джулиани. Предполагам, че наистина са включили цена за профилактика, но не са казали на моя приятел какво точно ще правят за тази сума. Приятелят ми знае , че часовникът е профилактиран преди няколко месеца и ако го бяха попитали е щял да им каже това.
Ето го страдалеца:
Изображение
Torro
Маниак
 
Мнения: 2218
Регистриран на: 07 10 2012, 17:05
Местоположение: гр. София

Re: Juliany/ Джулияни!!!! ВАЖНО

Мнениеот b0bi7o » 09 05 2017, 07:40

Много лоши коментари за този магазин на Джуалияни ,аз от там мислех да си взема часовник макар и не много скъп ,но при нещата които прочетох се чудя вече дали да го направя, в крайна сметка надежден дилър на часовници ли са или не ? ::crap::
b0bi7o
Напредващ
 
Мнения: 41
Регистриран на: 08 05 2017, 13:22

Re: Juliany/ Джулияни!!!! ВАЖНО

Мнениеот Kuonyy » 09 05 2017, 16:21

Купуваш си от тях часовника и после не се връщаш за обслужване.
Аватар
Kuonyy
Маниак
 
Мнения: 855
Регистриран на: 03 01 2014, 15:51
Местоположение: София

Предишна

Назад към Часовникари, магазини, сервизи

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


Creative Commons Licence
Всички материали са лилцензирани под CC 4.0 лиценз, освен ако изрично не е опоменато друго.