El otoplenie Конвектори

Други хобита, които ви вълнуват и искате да споделите с останалите
Потребителски аватар
acronym
Маниак
Регистриран: 23 06 2012, 13:17

Re: El otoplenie Конвектори

Мнение от acronym » 19 11 2017, 11:52

nvelikov написа:Даваш 200лв за конвектор, чиято мощност е 2kw/h и плащаш по 120лв всеки месец... благодаря! Предпочитам инвестиция в хубави климатици.
Аз пък защото инвестирах в хубав климатик и съм много “доволен” и хич “не” плащам по 120 на месец. :)
И течение прави и шум вдига ... а не мерси! Седи като паметник сега на стената и отвреме на време лятото се пуска.
Иначе се отопляваме с две инфрачервени печки Аплимо, закупени точно от фирмата в злополучната реклама.
Зимата сметката ни за ток рядко надвишава 100 лв на месец, верно не работят по цял ден но комфорта е несравним. Усещането за топлина е при доста по-ниски температури и доста скоро след включване на печката, примерно още при 18 градуса в стаята чувството е като за поне 20-21.
Лошото е, че цените се вдигнаха главоломно, мислих да взема още една преди месец но цената ме стресна. :)

Shreek
Напредващ
Регистриран: 26 07 2019, 00:32

Мнение от Shreek » 08 08 2024, 14:24

pm03 написа:
17 11 2017, 20:50
Точно искам да ти каже, че по всичко КОНВЕКТОРА Е печка.
Най-разпрострснените печки топлят въздуха чрез конвекция.
Тумбести, издължени, плоски и т.н. не променя принципа и ефективноста им (и кпд-то) .
Всичко друго е некоректна реклама.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Конвекторната печка също е печка, и до преди няколко години и аз мислех като теб.

Сега изпитвам сериозни съмнения в досегашните си "знания", а по отношение на електричеството те хич не са малко.

Причината - наблюдавам поведението на конвекторни печки, произведени в скандинавските страни.

Shreek
Напредващ
Регистриран: 26 07 2019, 00:32

Мнение от Shreek » 08 08 2024, 14:29

n.gerg написа:
18 11 2017, 00:47
Offtopic: покажи
Ниско КПД, но ми създава неповторимо топло на душата.
Изображение
Моля те, опиши ми всички начини за регулиране на въздуха на тази камина.

Потребителски аватар
Detson
Активен
Регистриран: 09 01 2017, 22:17

Мнение от Detson » 06 03 2025, 17:23

Много интересна тема. Сега чета всичко за отопление и моите наблюдения са ето такива.Никой не е длъжен да ми вярва.Няма начин да се излъже природата/Енергията не се губи,тя се преобразува от един вид в друг/.Конверторите разпределят много добре топлината от нагревателния елемент.Много фирми работят по въпроса но, Норвежците са много напред.От1976г произвеждат конвектори и наистина са изпипани.Минал съм- камина с дърва и въздушна камера с вентилатор и тръби по тавана за стаите.Камина с дърва,водна риза ,радиатори и подово.Дърва много ,недостатък -с годините трудно ми е с цепене и мъкнене на дървата.Климатици хубави/скъпи/-най бързо се отказах от тях.Следва термопомпа и останалите радиатори-най добре като разход ток,чистота,тишина.Конвертори адакс в апартамента,засега най-добре-нагласени на 19градуса и не ги мисля.Комфорта си има цена.Засега на къщата /ново строителство/ мисля да заложа на термопомпа въздух-вода,подово за отопление навсякъде с електронно управление за всяка стая регулируеми вентили.Модули на тавана за охлаждане и евентуално подпомагане за отпление при необходимост.Цялостна външна изолация с каменна вата.За бъдеще време 15KW панели с 15KW батерии но това е друга тема и да сме живи и здрави ще е след няколко години.Дано темата се развива защото още съм в строеж и не е положено нищо за да решавам.Подовото ще остане ,защото мазе нямам поради оскъпяването и ще заложа на топлоизолация и подово.
Я да видим ,туй що все още работи.

Отговори

Върни се в “Други хобита”