Кой какво работи?
- trk2
- МОДЕРАТОР
- Регистриран: 08 01 2011, 10:44
Re: Кой какво работи?
като дете съм минавал по жп линията край Батановци, и винги са ми били интерсни белите керемиди. Римляните със същата смес ли са строили?
- ObZerver
- Маниак
- Регистриран: 01 04 2011, 11:47
- Контакти:
Усещам, че въпросът ти е закачлив. Батановци дълго време е (бил) най-близкия цим. завод до София. Но не е най-стария в България. Въпреки това е бил стар и несъвършен, като технология и производствен процес. Същото важи и за улавянето на праха в горещите газове от пещите. Силно се съмнявам в ефективността на електрофилтрите, които са били монтирани там (ако изобщо е имало такива). Подозирам от там и "белите" керемиди в околноста.
Подобни 'римски' покриви дълго време имаше и в Зл.Панега, в Девня и кв. Вулкан на Димитровград. Навремето е било наказание да работиш в цим.завод. Често "общаците" са били затворници. Апропо, така е било и в кариерите. Смятай какви са били условията. Сега, смея да твърдя, не е така.
Извинявам се за оффтопика, но усетих, че въпросът беше адресиран към мен.
Подобни 'римски' покриви дълго време имаше и в Зл.Панега, в Девня и кв. Вулкан на Димитровград. Навремето е било наказание да работиш в цим.завод. Често "общаците" са били затворници. Апропо, така е било и в кариерите. Смятай какви са били условията. Сега, смея да твърдя, не е така.
Извинявам се за оффтопика, но усетих, че въпросът беше адресиран към мен.
...все по-рядко пиша във форума. Но пък все още често чета.
http://www.flickr.com/photos/plamenvele ... 042857674/
http://www.flickr.com/photos/plamenvele ... 042857674/
-
- Маниак
- Регистриран: 27 07 2011, 13:32
По образование юрист. По професия продавам акции на Фондова борса в САЩ на американска фирма. Клиентите са европейци и използват спец. американски закони-врати за инвестиции в САЩ.
Работил съм оператор в клуб, охрана, продавач в секс шоп дори, хелп деск съпорт в ИТ фирма, стажант по кантори и какво ли не.
За сега положението ми е
демек не чупя стената. Скъсаха ме на адв. изпит за мл. адвокат тази година, подготвям се за магистратските, прокурорски/съдииски, ходя по конкурси и се боря, както мога и с каквито сили имам. 
Работил съм оператор в клуб, охрана, продавач в секс шоп дори, хелп деск съпорт в ИТ фирма, стажант по кантори и какво ли не.
За сега положението ми е

The law is only thing capable of making people equal.
- trk2
- МОДЕРАТОР
е поне в щатите сигурно може да се явиш и втори път на изпит, докато в Австрия е само веднъж в живота 

-
- Маниак
Аз съм в България, работя за американци от тук.
Мисля, че този изпит в България е безмислен. И е за пари, това е свободна професия.

Мисля, че този изпит в България е безмислен. И е за пари, това е свободна професия.
- trk2
- МОДЕРАТОР
Мислех, че адвокатския изпит е формален и никого не късат на него.
Аз съм се явявал на първи два магистратски изпита, от както ги въведоха. Писмения за мен беше лесен, но за устните се иска четене, всестранни и задълбочени познания на теорията или някак си да знаеш какво ще ти се падне
Аз съм се явявал на първи два магистратски изпита, от както ги въведоха. Писмения за мен беше лесен, но за устните се иска четене, всестранни и задълбочени познания на теорията или някак си да знаеш какво ще ти се падне

-
- Маниак
да чувал съм го това, най-веЧе да знаеш какво ще те питат
- beelonzz
- Новобранец
- Регистриран: 14 09 2011, 18:42
По-подходящ първи пост не мога да направя. Студент 4-ти курс ще бъда в СУ специалност "Икономика". В момента съм на нещо като стаж в БНБ.
Гледах, че сте обсъждали чалгата. За мен това не е музика, колкото и крайно да е мнението ми. Най-якото е, че 90% от колегите ми са на същото мнение.
Гледах, че сте обсъждали чалгата. За мен това не е музика, колкото и крайно да е мнението ми. Най-якото е, че 90% от колегите ми са на същото мнение.

- ivas
- Новобранец
- Регистриран: 14 09 2011, 13:07
Здравейте!
Аз съм само програмист.
Поздрави на всички!
Аз съм само програмист.
Поздрави на всички!
Orient МАКО
Амфибия 2416В x 2
Casio EF-527 Spec: 4369
Амфибия 2416В x 2
-
- Маниак
- Регистриран: 24 07 2010, 18:52
От кога търсим програмисти...ivas написа:Здравейте!
Аз съм само програмист.
Поздрави на всички!
Casio PRS-201
- ivas
- Новобранец
Все още съм повече Front End разработчик, плуващ упорито към по-дълбоки води, но ако мога да съм от полза със знания в това, винаги готов.zarinni написа:От кога търсим програмисти...ivas написа:Здравейте!
Аз съм само програмист.
Поздрави на всички!
Мога да помагам и с Adobe Photoshop, GIMP - имам натрупан доста фотографски опит още от времето, когато не бяхме чували за цифрова фотография, а и с добри дизайнерски умения.
Поздрави и лек понеделник на всички утре!

Orient МАКО
Амфибия 2416В x 2
Амфибия 2416В x 2
- Groot
- Маниак
- Регистриран: 27 09 2009, 17:22
Нищо леко няма в понеделник след осакатения УЙкенд... сори за офтопика. Добре дошъл.
- ivas
- Новобранец
Благодаря!Явор написа:Нищо леко няма в понеделник след осакатения УЙкенд... сори за офтопика. Добре дошъл.
Радвам се да съм тук.
Orient МАКО
Амфибия 2416В x 2
Амфибия 2416В x 2
- mosferatu
- Активен
- Регистриран: 12 09 2011, 10:56
Здравейте,
Първи пост, след 2 седмици ровене и разглеждане на форума- по принцип първо чета, после питам/ коментирам... което вярвам е идеята на форумите изобщо
.
По професия съм технолог месната промишленост, по- точно в добив и преработка на червени меса. Макар и с близо 2 години стаж, още се чувствам новак в бранша, професията малко или повече си е занаят и майсторлък, а не само лабораторни тестове и документация. Средно образование- химия в ПМГ "Васил Друмев" В. Търново, висше- Технология на месото и млякото в УХТ- Пловдив- бакалавър. Сега уча задочно магистратура пак там- Контрол на храните от животински произход.
Цял живот се занимавам с всевъзможна техника, но имам слабост към часовниците от малък, в частност механичните. Приятели ми "мятат" и по някой проблемен лаптоп или настолка от време на време.
PS- малко съм обширен
, чак сега го забелязах.
Първи пост, след 2 седмици ровене и разглеждане на форума- по принцип първо чета, после питам/ коментирам... което вярвам е идеята на форумите изобщо

По професия съм технолог месната промишленост, по- точно в добив и преработка на червени меса. Макар и с близо 2 години стаж, още се чувствам новак в бранша, професията малко или повече си е занаят и майсторлък, а не само лабораторни тестове и документация. Средно образование- химия в ПМГ "Васил Друмев" В. Търново, висше- Технология на месото и млякото в УХТ- Пловдив- бакалавър. Сега уча задочно магистратура пак там- Контрол на храните от животински произход.
Цял живот се занимавам с всевъзможна техника, но имам слабост към часовниците от малък, в частност механичните. Приятели ми "мятат" и по някой проблемен лаптоп или настолка от време на време.
PS- малко съм обширен

Orient Automatic "Sporty" CDBAA001B
Seiko SRP313К2
и други, които рядко нося
Seiko SRP313К2
и други, които рядко нося
- stdenev
- МОДЕРАТОР
- Регистриран: 29 09 2009, 15:55
Аз пък се занимавам с авиация и противно на всички мнения не е толкова забавно.
Наздраве
Наздраве
Fine quality is remembered long after the pain of spending money!!!
- Solaris
- Почитател
- Регистриран: 19 06 2010, 22:48
Язък тъкмо щях да те помоля да ме повозиш малко на някой Миг 
А инак аз също съм икономист вече 3-та година в Стопанска Академия "Димитър Апостолов Ценов" град Свищов
Предимно съм насочен към Застраховането и социално дело, Здравен мениджмънт и такиви-мити-работи.

А инак аз също съм икономист вече 3-та година в Стопанска Академия "Димитър Апостолов Ценов" град Свищов
Предимно съм насочен към Застраховането и социално дело, Здравен мениджмънт и такиви-мити-работи.
- abvbgbg
- Напредващ
- Регистриран: 08 11 2010, 18:07
kaloiannanov написа:Искам тук да вметна нещо, което въпреки, че съм малък съм констатирал...така значи за фолка. Тук(в България) за много хора фолка олицетворява простащината, хигиеничните нокътчета, леките жени и т.н.В съседна нам Гърция на практика не съществува друг жанр музика, тъй като по радиата има предимно гръцка поп музика.(еквивалента на чалгата) Това може би се дължи и на това, че тяхната музика е авторска и така да я нарека автентична, но все пак се чудя как при тях не е просташко като песните са едни и същи. Като цяло предпочитам олдскуул рока, но съм отворен към много и различни стилове музика в това число и любимият ви поп-фолк. Понякога недоумявам как възрастни хора се държат като деца по отношение на музиката(никой от тук пишещите не ми е дал повод да мисля така и не визирам вас).Това най-осезаемо съм го забелязал при уиндсърфистите(към които се числя и азЯвор написа:Не ритай толкоз за собствен бизнес... някак си не му е времето. kaloiannanov - радвам се, че млади хора се интересуват от такива неща. Радвам се всеки път, когато разбера, че млад човек не се интересува само от пари, фолк и секс... Не съм от старите, но вече усещам разликата с хората след мен..
),та те нали са екстремисти ала-бала и тва чалгата не е в унисон с тяхната природа, а сигурно на 20 преди да почнат да карат сърф са слушали Лепа Брена и Кеба! Та недейте да бъдете толкова тесногръди-проблемът на нашето общество не е във фолка! (говоря от гледна точка на младото поколение)
П.С. Знам, че е офтопик, ама не се сдържах![]()
![]()
П.С2. Какво лошо има в стремежа да преуспееш? Иначе откъде пари за часовници и сърф?
Колега проблемът не е толкова в чалгата като музика,а като стил,начин на мислене и поведение.Някой хора си даваме сметка за това и не я вземаме на сериозно,но има други ,за които животът е това за което се пее в песните-само това,"другото" няма значение.Лошо е че голяма част от тях са подрастващи,на които сега им се формира "мирогледа"..........и как ще се формира.......не е за мислене

Иначе по темата-студент съм последна година медицина.
-
- Напредващ
- Регистриран: 24 10 2011, 16:01
Работя като чичо доктор в Онкологията в Стара Загора 

- Lumpy
- Напредващ
- Регистриран: 06 08 2010, 15:38
Да поразбутам отдавна забравената тема
Аз съм Машинен инженер

Аз съм Машинен инженер

"It's not rocket science. But it's close"
- guderian
- Маниак
- Регистриран: 28 10 2011, 15:58
Ха, много яка тема, сега я зачетох по-детайлно.
Аз съм консултант по международни стандарти за управление и проекти по оперативните програми на ЕС
Освен това съм и докторант.
Абе веселба..

Аз съм консултант по международни стандарти за управление и проекти по оперативните програми на ЕС

"Само движението води до победа"