Toshiro написа:Охранителна дейност се извършва със служебно оръжие, собственост на фирмата.
За спортни цели - няма да стане.
Управител на ООД - няма да стане.
Пълно е с решения на съда, потвърждаващи отказа на началника на РУ при мотиви "прибирам оборота" и подобни.
Пак да кажа, че охранителна дейност се извършва със служебно оръжие, а не с лично. Не знам какво общо има заплатата на орка с това дали има или не лично оръжие.
Другата седмица ще приключи моят случай, ако се спази 30 дневния срок.
Напълно съм съгласен. Нека да направят наказанията за незаконно оо по сурови, нека да тези които носят оо неправомерно да бъдат наказвани с цялата строгост на закона. Но нека и режима за придобиване (разбирай притежание на оръжие) да стане по- лек. И най- накрая да оправят тоя закон за неизбежната самоотбрана.Bartek написа:Джордж това, че дядо ти и баща ти са имали мъжки играчки, а ти си ги оставил в кос да прашясват, хич не ми се нрави, а сега препоръчваш на хората еърсофт фъскала, ми звучи смешно. Разбира се, това е твое виждане, ама не натъртвай толкова, защото хич не са ти ясни нещата около разрешителните. Който има желание нека си прочете закона за оръжията, боеприпасите и вв, графа придобиванеи притежание. Ако разрешителните са за работа, самоохрана и спорни цели, за какви охрани и 10 човека става дума, хайде да си говорим реални неща от хора притежаващи оръжие, а не от чули, недочули. С разрешително за самоохрана можеш да си носиш оръжието в теб денонощно на територията на Бг със придружаващия го документ. Можеш да посещаваш питейни заведения, но ако решиш че имаш реална заплаха за живота и си употребил алкохол, не е добре. Другия вариант за работа, на фирма и тн, пак можеш да го носиш в кобур на кръста под дреха, но ако го употребиш или ти направят проверка влизаш в обяснителен режим. За спорт, оръжието е за спорт. Пренася се в кутия, куфар, сак, пълнителите отделно. Разбира се, че е отговорност, който няма психологическата устойчивост дасе грижи за оо, да не се занимава. Но ако тези възрастни хора по нашите селца, ако имаха възможност да имат оръжие, циганите със сигурност щяха да се замислят каде влизат.
mitadoc написа:И да, и не.
В Щатите е лесно да имаш оръжие,но статистиката е шокираща. През 2015 убити от огнестрелно оръжие са 13286 човека, ранени са 26819. Броят на убийствата с огнестрелно оръжие на глава на населението е 30 пъти повече от Великобритания , например. И ако от всички убийства в САЩ , 60% са с огнестрелни оръжия, то във Великобритания са само 10% ( 6 пъти по-малко).
Давам данни за Великобритания, защото такава статия намерих. Но фактите за САЩ са показателни.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта