Мъже в кухнята (Готварски Рецепти)

Други хобита, които ви вълнуват и искате да споделите с останалите
Потребителски аватар
Vesire
Маниак
Мнения: 3685
Регистриран: 26 08 2011, 08:45
Местоположение: София

Re: Мъже в кухнята (Готварски Рецепти)

Мнение от Vesire » 12 09 2018, 16:46

Прави се темпура, за да станат хрупкави, към сместа се добавя газирана вода и лед, за да стои студено. Топят се и в много горещо олио се пържат. Хрупкавината идва от голямата температурна разлика.

Потребителски аватар
phil05
Маниак
Мнения: 8499
Регистриран: 26 05 2012, 10:40
Местоположение: София

Re: Мъже в кухнята (Готварски Рецепти)

Мнение от phil05 » 13 09 2018, 00:49

Ей, аз се запалих серозно и мисля да се пробвам с тези тиквички, като с една гръцка мусака някъде преди в темата. Без грам чуждопоклонничество.

Да, тиквички по гръцки са. Браво, изясняват се последните бели петна в рецептата ::up::. Царевично брашно и тиквички натънко (bambina), лед и газирана вода + висока температура на олиото (vesire), мързелива панировка брашно и вода на каша, а не само брашно (Blond), тиквичките да са сухи и друга технология (alex_slav).

И накрая интересно, от различните елементи поотделно или в комбинция, стават най различни тиквички, което е чудесно ::up::. Като започнеш от рецептата на bambina, нейните сигурно са фантазия, но някак нежни, изящни и искат много внимание. Самото пържене изглежда свещенодействие, всяка да е отделно от другите. Пише да се хапват веднага, че щяли да омекнат. Май стават за вечеря за двама на свещи. И като гледам и продуктите за толкова стигат, по една лъжица бяло и царевично брашно и 1/2 чаена чаша олио :)), нещо няма размах ::angel::. Но си имат неотразим чар и пак са гръцки тиквички.

Та до тези моите от въпроса, изглеждат неразрушими и сигурно ще стоят така с години . Но за да станат такива, май количеството и продуктите ще е колко за целия форум, така че "не се колебайте" :mrgreen: участвувайте с идеи и подобрения!

Има едно липсващо звено в рецептата, което мернах случайно. Огромният готвач в малката кръчма, с ей такива ръчища, който бъркаше и редеше нещо с тях и същевременно си говореше нещо с младоците. Другите елементи около рецептата настрана, като простата, но не съвсем ;) обстановка на постоянно пълната кръчма. И то не туристическа на брега на морето, а на една уличка навътре, пълна с деца и чакащи за места. Същата, в която преди се сблъсках с оная мусака.

Ако ще пробваме тази рецепта, я да я преговорим. Аз си я представям така и всички досегашни препоръки, елементи и идеи са включени!
____________________________
Взимат се тиквички, ама повечко и първите се режат много натънко. Подсушават се в кухненска хартия. Другите чакат развитие.

За панировката. Взема се най малко по килограм :)) бяло и царевично брашно. И се разбиват с газирана вода и лед, докато стане на полутечно тесто. Добавя се малко сол и щипка сода. Това в голям дълбок съд, около четвърт до половин метър, за да може шепата на готвача да се движи свободно вътре. Иначе няма да стане номера. Държи се на студено, докато се сгорещи олиото.

В друг дълбок съд (иначе няма място за скулптурите) с нагряват около 2-3 до 5 литра :lol: хубаво олио, до максимално висока температура на око, примерно таман да не почне да пуши.

Хващат се една - две шепи нарязани тиквички, колкото може по хаотично и се фърлят в панировката, разбъркват се, или не се разбъркват, на който както му дойде. Каквото стане.

По някое време се бърка вътре с шепа и се изважда каквото и както дойде. Пуска се в сгорещеното олио.

Тук започват тънкостите, няма начин, трябва да се внимава. Формированието се фиксира за част от секундата в дълбокия съд с нагорещеното олио. Вероятно след 30 секунди е готово и чак тогава почва търсенето на решетещата голяма лъжица, с която трябва да се вади.

Ако всичко мине успешно, може да се доближим до уникалните хаотични и всеки път различни форми на този вариант. Вади се, каквото се вади и се слага директно в чинията на някого. Той първоначално се шашва, хвали го, опарва се, после в зависимст от компанията и ситуацията хапва, или ги забравя до сутринта. Предимството на рецептата, ако е вярна, е че и на сутринта панировката е хрупкава, а тиквичките меки и вкусни. Изпробвано. Така предполагам ще стане, да пробваме.
______________________________
Количеството панировка е шега, може и с по малко, но няма да има толкова фантазия във формите. За олиото и дълбокия съд, дето да се пържат не знам.

Потребителски аватар
SHARKY
Маниак
Мнения: 1707
Регистриран: 29 01 2012, 20:09

Re: Мъже в кухнята (Готварски Рецепти)

Мнение от SHARKY » 13 09 2018, 21:36

След поемата на Фил, се амбицирахме вкъщи и май стана
Изображение
😃

Потребителски аватар
Defoto
Маниак
Мнения: 1293
Регистриран: 19 09 2017, 07:25
Местоположение: Перник
Контакти:

Re: Мъже в кухнята (Готварски Рецепти)

Мнение от Defoto » 13 09 2018, 21:59

SHARKY написа:
13 09 2018, 21:36
След поемата на Фил, се амбицирахме вкъщи и май стана
Изображение
😃
Като по учебник! Браво на майстора и на тези около него! Вади узото!
Да чукаш, преди да влезеш, е въпрос на възпитание.Да чукаш, след като си влязъл - е въпрос на възможности!

Потребителски аватар
phil05
Маниак
Мнения: 8499
Регистриран: 26 05 2012, 10:40
Местоположение: София

Re: Мъже в кухнята (Готварски Рецепти)

Мнение от phil05 » 13 09 2018, 22:45

::drinks::

:clap: Страхотно, голяма крачка в правилната посока! Колко ли са вкусни :(. Но все още са много правилни ;). Да опитаме да добавим още малко от привидно грубия хаос на нахвърляната панировка из тиквичките?

Шегувам се. Много добре изглеждат и дано да има полза от рецептата. Ще взема да отида в събота до пазара да си поприказвам с една леля, имала тиквички от градината , като всички други де ::angel::. Сигурно и те са важни за рецептата.

Поема кайш? Няма никаква поема, вероятно става въпрос за фащаш и фърляш в панировката и после в олиото, докато си приказваш и си пиеш узото. Като привидно лесния и груб замах с чука на майстора скулптор :) ::drinks::

Потребителски аватар
phil05
Маниак
Мнения: 8499
Регистриран: 26 05 2012, 10:40
Местоположение: София

Re: Мъже в кухнята (Готварски Рецепти)

Мнение от phil05 » 24 09 2018, 23:09

Такаа...Да видим, скок в неизвестното. От 15 донякъде противоречиви рецепти, с импровизации и малко собствено мнение се получи следното. Нали си имам оправдание, че гоним тези на снимката, а за тях не намерих рецепта ::angel::.

Не се стряскайте от количеството продукти, разходите и привидното разхищение. Важно е, иначе няма да станат такива ::angel::. Споко, надолу става въпрос, разбира се може и с по - малко ;)

Взимат се от пазара 3-4 тиквички, ама да са 'от градината". Не от ония правилните. Нали и тези в Гърция са все "от градината отзад", нищо, че отзад няма никаква градина :)).

Обелват се и се нарязват по дължина на тънко, с някакъв такъв инструмент, примерно за сирене. Ако са "градински", са достатъчно твърди и сухи и не им трябва подсушаване.

Изображение

По оригинална рецепта се слагат в студена вода с лед и после се подсушават. Аз пък ги пъхнах за 10 минути в камерата, много по - лесно. Може и да бъркам.

Изображение

За панировката: В голяма купа се сипва газирана вода сода Кинли, с друга няма да стане :)). Разбиват по 1/2 кг, царевично и бяло пшеничено брашно. Може и био, но няма да стане панировката. Естествено може и с по малко :), но панировката трябва да е достатъчно, да се омотаят хубаво вътре.

Изображение

Трябва да стане горе долу толкова гъста. Добавя се чаена лъжика сол и сода (от мен). После се слага и тя в хладилника. Грешка, за това накрая.

Изображение

Взима се голя-яма и дълбока тенджера, да има място вътре да се образуват образуванията. Сипват се вътре 2 л. олио и се загряват на мах. Обосновка за много тенджера и много олио: Освен за да има място, за да не пада температурата на олиото, като сложиш толкова много тиквички и панировка наведнаж. :shh: Поверително, между нас да си остане, може и с по - малко тенджера и олио :lol:

Изображение

Слагаш Джишока, взимаш колкото може повече тиквички в шепата....

Изображение

И ги топваш и объркваш хаотично в панировката. Редно е пълна липса на ред, коя колко хване.

Изображение

После ги пускаш отблизо във врялото олио, ама не наведнаж, че ще стане някаква топка. Като мой'та първата, непосредствено преди този приблизителен успех. Пускаш ги сравнително последователно, просто ги оставяш да се изплъзват от ръцете, но без да се отделят една от друга. И бързо! В рамките на секунда - две.

Тази снимка ми липсва, по точно снимал съм стената. Не можах да си координирам движенията, че врялото олио беше нещо много близо...
...
Сега събитията се развиват много бързо. След 5 - 10 секунди се вижда това

Изображение

и трябва бързо да намериш нещо, с което да ги извадиш, като имаш още около 10 секунди на разположение. Така че е добре да се приготви предварително. После е лесно, даже и да не си приготвил кухненска хартия да ги сложиш на нея. Балансираш до хартията, то капе навсякъде, развиваш незнайно как, късаш, постиляш и те сами си падат върху нея. Ако не изпреварят малко. Няма проблем, малката скулптура е достатъчно здрава.

После ги слагаш в чинията и готово.

Изображение

Явни грешки:

Панировката трябва да е гъста, но като стоя в хладилника, се сгъсти двойно и после едвам се оправих. По добре да не ходи в хладилника, или трябва да бъде първоначално по - рядка. Май най добре предложението на Vesire лед вътре, да стои студена и тъкмо няма да се сгъстява.

Липсваше сол.

Аз бих сложил доста по - малко царевично брашно в панировката, този вкус доминираше, поне според мен.

Иначе поне на фасон май ги докарахме, а? Другото следващия път.

Потребителски аватар
Дон Жуан
Маниак
Мнения: 3489
Регистриран: 31 05 2014, 13:09
Местоположение: Габрово

Re: Мъже в кухнята (Готварски Рецепти)

Мнение от Дон Жуан » 25 09 2018, 10:45

Добре се е получило :clap: ::drinks:: Но ще ми е любопитно да споделиш нещо и за това пластмасово нещо на ръката ти :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
phil05
Маниак
Мнения: 8499
Регистриран: 26 05 2012, 10:40
Местоположение: София

Re: Мъже в кухнята (Готварски Рецепти)

Мнение от phil05 » 25 09 2018, 11:14

Пластмасово... :mrgreen: Ако ще е Касио, да е Касио! ::up:: Верен другар, слагам го винаги в по - сложни ситуации, като в случая.

Изображение

Забравих да сложа една снимка от рецептата. Този гледа отдолу, но в погледа му я няма обичайната мъка и копнеж... По скоро безразличие и нещо като "абе какво се занимаваш с не'кви тиквички, дай нещо по - интересно" :))

Изображение

А, и още една грешка. Не разбивайте панировката с такова, като на снимката. По добре на ръка или с обикновен миксер. За да не бършете после стените и да усещате с гърба си съответния справедлив поглед.

Потребителски аватар
phil05
Маниак
Мнения: 8499
Регистриран: 26 05 2012, 10:40
Местоположение: София

Re: Мъже в кухнята (Готварски Рецепти)

Мнение от phil05 » 18 11 2018, 18:29

Един див въпрос, ако може. Хора, има ли чак такава разлика в чесъна, който се продава, или мене нещо ми е станало? Има ли различно интензивен чесън? Да няма нкакъв вносен някакъв, който е различен и то доста?
Жена ми реши да прави едни спагети карбонара, дето ги прави от години все така и цялата къща внезапно се умириса на чесън! ::angry::
И то нещо различна ми се стори чесновата миризма от тая, както си я знаем. Аз си мълча и си чопля нещо, но нещата с уханието ескалираха :))

Отворих всички прозорци и вратата, кучето влетя и подгони котката.

Сядаме да хапваме, тя малко напред и нищо не казва, аз нещо изоставам...

И се почна:

Не ти ли мирише много на чесън?

Не, защо?

Как защо, не го ли усещаш някак си...доста повече чесъна.. от друг път?

Ми не. Сложих половин скилидка, защото знам, че не обичаш да е много, друг път слагам цяла.

Да не си сложила и нещо друго? (Като плахо имах предвид как един път имаше не салата с подправки, а подправки със салата.)

Тук спирам, че тва нататък са си наши работи :))

То и live спрях навреме, че да не останеме и двамата с кучето на гранули и вечер малко ориз без подправки.

Майтапа настрана, има ли такава разлика в чесъна, че толкова да ме събори? Иначе обичам чесън, разбира се и в шкембе чорба колкото повече, толкова повече.

Потребителски аватар
nibaru
Маниак
Мнения: 1969
Регистриран: 28 02 2015, 15:14
Местоположение: Благоевград

Re: Мъже в кухнята (Готварски Рецепти)

Мнение от nibaru » 18 11 2018, 18:58

Мое лично мнение и наблюдение:
Има разлика. Особено като попаднеш на китайски чесън - личи си по по-едрите скилидки, някакси много бял стои. Тази година попадам и на испански - ма нещо на мухъл ми кърти миризмата.
Та си взех от пазара от една баба български на плитка - и се реши проблема с чесъна.
Вчера бях умен, затова исках да променя света.
Днес съм мъдър, затова променям себе си.

Потребителски аватар
ostap
Маниак
Мнения: 1333
Регистриран: 10 07 2013, 18:06

Re: Мъже в кухнята (Готварски Рецепти)

Мнение от ostap » 18 11 2018, 20:34

Попадал съм на китайския чесън който силно мирише на полиетилен или линолеум, просто не искам да си представям с какво го наторяват ::bad::
Изображение

Потребителски аватар
Veselka
Почитател
Мнения: 442
Регистриран: 21 08 2016, 17:12

Re: Мъже в кухнята (Готварски Рецепти)

Мнение от Veselka » 18 11 2018, 21:08

Определено има разлика в чесъна. Аз чесън не ям и трудно понасям миризмата на българския, а на китайския - не се издържа ::angry::
Изображение

Потребителски аватар
george2502
Маниак
Мнения: 888
Регистриран: 04 01 2013, 14:24
Местоположение: София

Re: Мъже в кухнята (Готварски Рецепти)

Мнение от george2502 » 18 11 2018, 21:21

Някаква ерес - млечно телешко с олио от гроздови семки, сол, черен пипер, чесън (БЪЛГАРСКИ!!!!!!!!) и кимион.
Най-разпространената подправка в индийската кухня върху "свещеното" телешкото се оказа много на място.
И за да е тотален мишмаш ливнах 30 грама малцово Bushmills, защото беше на масата.
Пържих около 20 минути с много разбъркване. Стана вкусно не е сухо и подметкаво, но и месото е много качествено.

Изображение

И понеже са пости го гарнирах с пюре от бяла ряпа, пащърнак и моркови отново сварено с олиото от гроздови семки и малко сол и нищо друго.


Изображение
Veni, vidi, пиши ЛОКО СФ и да си одим.

Потребителски аватар
phil05
Маниак
Мнения: 8499
Регистриран: 26 05 2012, 10:40
Местоположение: София

Re: Мъже в кухнята (Готварски Рецепти)

Мнение от phil05 » 18 11 2018, 21:47

Ужасс...За чесъна, не за рецептата от горе :) ::up::. Благодаря за мненията за чесъна. Мистерията се разгада. Родителят на скилидката се оказа огромна правилна глава бял чесън, купена заедно със сънародниците и в симпатична бяла мрежичка. Проблемът е бил известен, но тези българските на плитката са се свършили и е трябвало да се спасява положението. Плитката сухите чушки отвън още висят, но не знам от коя година са. Вече се проветри ::drinks::

Потребителски аватар
phil05
Маниак
Мнения: 8499
Регистриран: 26 05 2012, 10:40
Местоположение: София

Re: Мъже в кухнята (Готварски Рецепти)

Мнение от phil05 » 02 01 2019, 23:48

За нова година правих печено свинска плешка без кост, пълнена със сливи и ябълки. По стара германска рецепта. Те всичките са стари :lol:

Изображение

Прилича на печена алигатор каишка.

Голямото предимство и същевременно недостатък е, че после трябва да събереш маалата, или форума, за да се изяде поне половината. Количеството е зашеметяващо. Ние 6 човека без децата нищо не му направихме, то вярно само се наливахме (някои).

Рецептата е лесна, важното е да се спазват принципите в този пост от темата, „пуйка с уЙски“.

viewtopic.php?f=26&t=25218&start=180#p219382

Поръчваш прясна свинска плешка без кост, с кожата и сланинката, да е по малка. Колкото и малка да поръчаш, после се оказва към 15 кг.

Тази била около 3 ½ кг ама не вярвам, стори ми се 20. Ама добре, нека да е 4 кг, важно е за времето за печене.

Съжаляваш, че не си я поръчал с кост, по добре да си я извадиш сам, че тази ако ще я пълниш, само Ив Сен Лоран може да я зашие после, как я бяха извадили и какво беше отдолу.

2 ябълки не вносни, 10-15 сушени сини сливи без костилките. По малко сол, мед, горчица, червен и черен пипер.

5-6 средно големи картофа и 2 големи глави лук.

½ бутилка червено вино. Може и малко бренди, узо не.

Накисваш сливите и нарязаните на тънко ябълки във виното, да стоят там час два.

Забъркваш меда, горчицата пипера солта да стане гъста смес. Около половин – 2/3 чаена чаша. Намираш една четка кухненска или за боядисване да мажеш после. Може и с ръка.

Хващаш плешката, зарязваш малко отгоре кожата на нек‘ви квадрачета, ама не толкова правилни като мене.

Обръщаш я и я пълниш с ябълките и сливите, където свариш. Има доста място където е бил кокала..

После покриваш отгоре с месото от плешката както може и зашиваш надве натри така, че да не останат дупки. С малко повече фантазия става.

Намазва се плътно от всички страни със сместа от чаената чаша.

Сипваш виното от ябълките и сливите в една дълбока тава и слагаш вътре пуй...плешката. С кожата нагоре.

Слагаш наоколо картофите и нарязаните на 4 глави лук. Той така или иначе ще се разпадне. Слагаш капак или фолио.

Сега как се пече. Времената са за около 3-4 кг. печено.

Пъхаш тавата във фурната и тогава я включваш. Слагаш я на максимална температура и около 20 -30 минути. Да се нагрее първо на макс да се затворят (ужким) порите на месото отвън. После врътваш на около 160 градуса. Някои печки си имат такава автоматика.

Така я оставяш 1 час. Отваряш бутилката.

После махаш капака, намираш малък черпак, заливаш я със новопоявилия се сос с виното и пак обратно вътре. Без капака.

Повтаряш това действие поливаш вече през около 15 минути още 1 шас. Отпиваш и фнимааш да не залееш печкт. Ама хайде да не плагиатствам от оня пост.

После цвета отгоре трябва да се е появил. Слагаш пак капака, или фолиото и продължаваш същите процедури но вече се пече с капак или фолио. Време още ½ до 1 час, зависи каква е гледката и като боднеш с вилица.

Това го пекох общо 3 часа и 15 минути и после остана в горещата фурна, то си се пече още малко нататък.

По едно време по средата бях намалил за малко температурата на 150 градуса.

Финални снимки:

Изображение

Изображение

Може да се сложат в тавата и ей такива морковчета и целина в случая пащарнак, увити в бекон.

Изображение

Соса може да се сипе в една каничка за вино да се залива по удобно. Ако се объркат каничките няма лошо.

А тук е днес вечерта, студено. Още сме доникъде...

Изображение

Може да се хапва и студено, или за закуска на филийка, или сандвич за обяд.

Може и да се замрази както е нарязано увити поотделно във фолио.

Потребителски аватар
senna
Маниак
Мнения: 3183
Регистриран: 02 03 2010, 22:11

Re: Мъже в кухнята (Готварски Рецепти)

Мнение от senna » 03 01 2019, 00:23

Тц, тц... мляс, хлъц... а бе ти скоро не си ме канил на гости, се присетИх нещо аз. :lol:



::drinks::
”Никой не е толкова безинтересен колкото един човек без интереси.”

Потребителски аватар
phil05
Маниак
Мнения: 8499
Регистриран: 26 05 2012, 10:40
Местоположение: София

Re: Мъже в кухнята (Готварски Рецепти)

Мнение от phil05 » 03 01 2019, 00:44

А, сетих се аз за тебе, ама като знам, че ще се отплеснем нанякъде, я из часовници и няма и да го опитаме...

Следващия път ще го сготвим заедно, но ще свалим часовниците, да не се появи после някой печен между сливите...А после да става каквото ще ::drinks::

Mihaela_Sys
Новобранец
Мнения: 5
Регистриран: 26 01 2019, 23:02

Re: Мъже в кухнята (Готварски Рецепти)

Мнение от Mihaela_Sys » 26 01 2019, 23:31

Водораслото, станало известно по цял свят - спирулина - вече и в София. Предлагана от немската фирма Ханою, спирулина от Bio-Vital.net съдържа витамини и протеини, важни за пречистване и поддържане на организма. Био спирулина повишава устойчивостта и съпротивителните сили, като се грижи за мускулите и зрението, както и еластичността на кожата и много други. Предлагана на добри цени в онлайн магазина, спирулината е без добавки и изкуствени оцветители.

Потребителски аватар
phil05
Маниак
Мнения: 8499
Регистриран: 26 05 2012, 10:40
Местоположение: София

Re: Мъже в кухнята (Готварски Рецепти)

Мнение от phil05 » 31 08 2019, 00:37

Домашни толумбички (тиквени опашки) и нЕкои философски аспекти за ванилията

Рецептата е от старата тетрадка на баба ми, помня ги от малък. А из родния ми град Плевен на времето им казваха тиквени опашки. Сигурно звучи странно, както на мен ми прозвуча странно толумби, като го чух за пръв път в София :)), ето един философски аспект.

Значи, 250 мл вода, 30 гр масло, 250 гр. брашно, 4 яйца, вариант на варено тесто. 400 гр захар за сиропа, ама забравих колко вода беше. Малко ванилия. Олио за пържене, около 750 мл, доста.

Водата и маслото се загряват докато водата кипне, добавя се брашното и се бърка с дървена лъжица на огъня, докато тестото се отдели от съда и стане на топка. После още малко.

Оставя се да изстине, може за по бързо съда да се сложи в студена вода в мивката.

После се добавят яйцата едно по едно, докато се включат добре. По добре с кухненски робот с бавна бъркалка за по - рядко тесто, за избягване на мускулна треска. На ръка стават по - вкусни ::angel::.

Това се оставя да престои час-два, Прави се захарен сироп със захарта, слага се малко ванилия. И той изстива през това време.

Взима се един шприц, ама не като този на снимката, с който импровизирах, а някой по голям и с по дълги зъби, малко извити навътре. Да стана по дълбоки бразди = повече повърхност = повече сироп по тях :)

Изображение

В сравнително малък съд се загрява олиото, за да има дълбочина. Внимава се с температурата, не трябва да е много горещо да ги грабне отвън. По скоро да се постоят повече да станат готови и хрупкави и отвътре. А не разкиснати от рядък сироп.

После си играеш с шприца за различни дължини и форми, а не като в сладкарницата. Нали са домашни.

Горещите толумбички от олиото веднага в сиропа и след малко навън в някоя чиния. Топли са много по добри. На вид на нищо не приличат :(

Изображение

А сега за ванилията. Докато се обърна, и някой зад гърба ми тръсна нещо в сиропа, едно такова като черен пипер.

Изображение

Какво е това бре! Ванилия, нали искаше ванилия. Каква е тая ванилия, глей на какво стана сиропа! И после тиквените опашки на какво приличат, все едно си ги наръсил с чер пипер, или си ги изтървал на улицата, къде си виждал такива?

Изображение

Баща ми, това е истинска ванилия, и ми размахва едно хартиено пликче, досущ като тези от био - щандовете. Всичко останало е химия и синтетична есенция, ванилията е кафяво черна пръчка, какво искаш! Иди в уикипедия и виж какво е ванилия! Абе знам аз какво е ванилия, ама всичката ванилия във всички сладкиши такава ли е, черна? И тия дето не са с черна, са за изфърляне? Ей, омръзнаха ми вашите крайности...Няма ли някоя да не е непременно черна и пак да е що годе свястна? Е, баща ми... нали си ужким по истинските неща, а гледай какво приказваш...

Та това в последните две изречения е въпроса и аспекта, според мен не е чак толкова сложен. Интересно ми е какво мисли и някой друг за ванилията :))

После ми стана смешно, на купешките изобщо не им слагат ванилия, даже и химическа, а си представям как щяха да изглеждат на витрината с черни точки по тях и физиономиите на децата и клиентите :lol:

Потребителски аватар
phil05
Маниак
Мнения: 8499
Регистриран: 26 05 2012, 10:40
Местоположение: София

Re: Мъже в кухнята (Готварски Рецепти)

Мнение от phil05 » 31 08 2019, 22:54

Втори опит, че остана малко тесто. Леко подобрена форма. Изкривих малко зъбите на шприца навътре. Че тия горе на нищо не приличат, по точно да не казвам на какво приличат... ::angry::. Като ме ядосаха с тая истинска ванилия от Бурбонските острови... Сигурно има и екстракти, или естествени аромати от тая ванилия, не само синтетика и химия. Ако беше някой Вашерон разбирам, а то нек'ви толумби, нищо че са висок клас... ;). Или въпреки това, защо не, какво като са по евтини? Чакай, че съвсем се обърках, това часовниците са голяма беля.

Изображение

ПП. Колко съм заспал, да не се сетя. При това положение, да пробвам да ги пусна където трябва и по 10 лева едната, в порцеланова чинийка с малко накапан сироп наоколо, с черни елементи Бурбонска ванилия? Малко маркетинг и реклама и с тия причудливи форми и вид, защо не? Почвам да правя толумбички. Но както подобава при haute horlogerie, и вкусът им е фантастичен, нищо общо с купешките в тавите и тарелките. Пробвайте, и без такава ванилия са супер.

Отговори

Върни се в “Други хобита”