Акумулаторен ъглошлайф Makita DGA504

Други хобита, които ви вълнуват и искате да споделите с останалите

Акумулаторен ъглошлайф Makita DGA504

Мнениеот asasakam » 24 01 2017, 12:59

Голяма мощност и пълна свобода: Акумулаторен ъглошлайф Makita DGA504

http://powertools.bg/shop/blog/%D0%90%D0%BA%D1%83%D0%BC%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D1%8A%D0%B3%D0%BB%D0%BE%D1%88%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D1%84-Makita-DGA504

Този мощен акумулаторен ъглошлайф на Makita може да се намери в няколко комплекта от машини с широка гама аксесоари и/или батерии, но също така може да бъде закупен и във варианта „Само машина“ за да допълни вашият комплект машини и батерии с марката Makita. Ъглошлайфът работи с мощна 18V батерия и развива скорост на диска при празен ход от 8500 оборота. Машината може да бъде надежден партньор който работи дълго без нуждата от мрежово захранване.

Възможности:
Акумулаторният ъглошлайф Makita DGA504 работи с мощна 18 волтова батерия която в зависимост от капацитета си е подходяща за дълга и тежка работа. Дискът с диаметър 125 мм., в комбинация с тегло от 2,3 кг. правят машината много удобна, полезна и динамична. Още повече, този ъглошлайф има различни системи за сигурност които предпазват не само батерията от претоварване, но също така потребителя от наранявания. DGA504
Тегло: 2,3 кг
Напрежение на батерията: 18V
Вид на батерията: Литиево-йонна (Li-ion)
Диаметър на диска: 125 мм
Обороти на празен ход: 8500 оборота в минута
Защита от претоварване: Да
Безчетков мотор: Да
Размери: 362 x 140 x 145 mm
Аксесоари: Предпазител, странична дръжка, ключ
+ различни аксесоари в зависимост от комплекта!

Тъй като, вариациите на аксесоари и принадлежности за този ъглошлайф са сравнително много и различни, производителя предлага няколко комбинации и комплекта на пазара. Предимството е, че в комплект различните аксесоари, консумативи и дори други машини биха могли да бъдат за купени на далеч по ниска от редовната им цена. Друго удобство е, че този ъглошлайф се предлага и във варианта „Само машина“, която може да попълни вече притежаваният от вас комплект батерии и/или машини. Предпазителят, страничната дръжка и ключът са винаги включени, независимо от комплекта.
Комплектът Makita DGA 504 Z – Включва DGA504, 125мм предпазител и дръжка, но не включва батерии, зарядно устройство и куфар!
Комплектът Makita DGA 504 RFE – Включва DGA504 куфар MAKPAC размер 3, две 18 волтови батерии с капацитет 3Ah и зарядно устройство!
Комплектът Makita DGA 504 RFE + DHR 165 Z – Включва акумулаторен ъглошлайф DGA504 + акумулаторен перфоратор DHR165Z, куфар MAKPAC размер 3, две 18 волтови батерии с капацитет 3Ah и зарядно устройство!
Комплектът Makita DHR 241 RFJ + DHR 504 Z - Включва акумулаторен перфоратор DHR241RFJ акумулаторен ъглошлайф DHR504Z, куфар, две 18 волтови батерии с капацитет 3Ah и зарядно устройство!

Конструкция и изпълнение:
Акумулаторният ъглошлайф като инструмент, обикновено се използва там където конвенционалните ъглошлайфи или не могат да работят или не са безопасни и удобни. В повечето случай те се използват за работа навън, на големи височини дълбочини и/или на отдалечени места където няма ток. За да отговаря на високите изисквания поставени му от спецификата на работа и условията, този ъглошлайф има изключително здрава и добре изолирана конструкция. Всичките му компоненти са здраво захванати, а дръжката е изключително удобна за хващане заради умалената си конструкция, постигната благодарение на по малкият безчетков (Brushless) мотор.
Нещо повече, този ъглошлайф е в постоянна връзка с потребителя си. LED дисплеят показва състоянието на батерията както и предупреждава за евентуална опасност от прегряване на машината поради претоварване. В допълнение DGA 504 има удобни и полезни системи за сигурност. Плавният старт осигурява сигурно и постепенно ускорение на диска предпазващо откат при работа с една ръка и осигуряващо дълъг живот на мотора. Електронната защита от претоварване следи температурата на инструмента и предпазва от прегряване и дори запалване в най-лошият случай. И накрая, но на последно място, защита от рестартиране, която предпазва от случайно включване на инструмента при поставяне на батерията на включен ъглошлайф.
Makita_DGA504_concreate_cutting.png
Възможни приложения:
КЪДЕТО НЯМА ТОК НАБЛИЗО! Предимството тук се вижда съвсем ясно а то е удобство и гъвкавост. Този ъглошлайф е буквално за навсякъде, той работи с диск 125 мм който може да реже, шлайфа, полира, отстранява ръжда и др. Също така, работата с инструмента при влажни условия е значително по безопасна от тази с конвенционален инструмент свързан с мрежата. Въпреки това силовите възможности на тази машина не бива да бъдат директно сравнявани с тези на мощните електрически ъглошлайфи. При продължителна работа с високо натоварване този инструмент може лесно да загрее и спре работа докато се охлади.

Предимства и Недостатъци:Makita_DGA504_LED.png
Идеята за Ъглошлайф на батерии е всъщност най-голямото предимство на машината. Инструментът може да бъде използван навсякъде и е изключително гъвкав и удобен за употреба. Може да бъде използван за работа над главата, на трудно достъпни места или просто далеч от контактът. Тънката конструкция позволява оптимално удобен и сигурен захват в комбинация с допълнителната странична ръкохватка която може да бъде поставена както отляво така и отдясно на корпуса.
Работата с DGA 504 е допълнително улеснена от системите за сигурност. Ъглошлайфът има плавен старт за леко и сигурно развъртане на диска, както и защита от претоварване, следяща за прегряването на мотора. Още повече защитата от случайно включване, предпазва от нежелано стартиране при поставяне на нова батерия, а LED дисплеят показва зарядът на акумулаторната батерия както и състоянието на мотора .
Погледнато от друга страна работата на батерии си има и своите недостатъци. Акумулаторният ъглошлайф за съжаление не е най-подходящ за продължителна и тежка работа тъй като загрява доста по бързо от конвенционалният електрически ъглошлайф, а и има ограничено време за работа в зависимост от заряда на батерията. Този ъглошлайф е по-скоро перфектен за по малки проекти и задачи както и приложения невъзможни за електрически такъв, но с него не се препоръчва продължително рязане, рязане на дебела стомана или камък.

В заключение:
Makita DGA 504 е универсален ъглошлайф с добри характеристики и възможности. Много лесен и удобен за работа благодарение на тънкият си корпус и добрия баланс на тежестта. DGA 504 е изключително подходящ за леки задачи като шлайфане и полиране, но също така добре се справя с рязане на по-малки обекти. Както и да е конвенционалната употреба е по скоро за конвенционалните ъглошлайфи, и при свръх големи съпротивления винаги има риск от прегряване заради батерията и сравнително по малката мощност.
Поради това, ние препоръчваме този ъглошлайф за по-малки проекти и задачи където се изисква гъвкавост и независимост. Разделянето на: за професионална и за полу-професионална употреба не би могло да се направи тук, и в двата случая, акумулаторният ъглошлайф хваща окото и се представя изключително добре.

Можете да намерите Makita DGA504 на сайтът Powertools.bg:
Makita DGA504Z – 539лв.
Makita DGA504RFE - 1029лв.
Makita DGA504RFE + DHR165Z - 1498лв. - 1029лв. промоция до изчерпване на количествата
Makita DHR 241RFJ + DHR504Z - 1538лв. - 969лв. промоция до изчерпване на количествата
asasakam
Новобранец
 
Мнения: 11
Регистриран на: 04 01 2017, 17:13

Назад към Други хобита

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Creative Commons Licence
Всички материали са лилцензирани под CC 4.0 лиценз, освен ако изрично не е опоменато друго.