Размисли и страсти относно часовници с различен произход

Търсите часовник или се колебаете между няколко модела? Това е вашето място.
Потребителски аватар
Pijomir
Маниак
Регистриран: 06 03 2018, 09:55

Re: Мнение за Sinn?

Мнение от Pijomir » 17 06 2024, 17:00

rminchev написа:
17 06 2024, 14:09
sci написа:
31 05 2024, 21:16
Sinn-1961 написа:
28 05 2024, 16:25
Честно казано относно Omega предпочитам да изчакам малко да видим как ще си усъвършенстват движението 2500, което в момента е с честота 3.5 hz, което според мен трябва да прави 25200 vph вибрации на час и е с 48 часа резерв на мощност. И с 27 Jewels? И ако нещата се развиват по план до тогава ще си нося часовниците, които имам, но по нататък бих си взел една чисто нова Omega De Ville Prestige с това движение на Omega 2500 и бих направил избора за цял живот и повече за часовници спирам да мисля.

Изображение
2500 е вече от 25 години на пазара ако не се лъжа. Първите две версии (А и В) имаха известни проблеми с ко-аксиала, които ги адресираха във версиите C и D. Този Railmaster по-горе е вече с напълно нов механизъм - Omega 8806 (дериват на 8800 без дата) и в момента се смята за един от най-добрите механизми в този клас (поне по мое мнение по-удачен от Rolex 3235 например), покривайки METAS сертификация, която е много много по-строга от COSC и има магнитна резистентност от над 15'000 гауса. Това последното за мен е много важно, и преди разглеждах модели на Sinn и Damasko с магнитна защита, но тази на Омега е съвсем друга категория - вместо да се опитват да екранират механизма, самият механизъм и извън корпуса е амагнетичен.

Изображение
Много се извинявам, но тук виждам дискусия за механизъм с който е един от моите часовници. По горе Аква терата е с 8800, а не с 8806. Прри мен на ръката 8800 дава отклониение от около 6 сек на седмица
За коя Aqua Terra става въпрос? Иначе 8800 е 8806 с дата.
„Времето е наркотик, много от него убива.“
„Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.“

Потребителски аватар
Sinn-1961
Напредващ
Регистриран: 15 05 2024, 20:07

Мнение от Sinn-1961 » 17 06 2024, 23:51

В този ред на мисли докато обсъждате механизмите на Omega мога ли да Ви попитам като заклет фен на часовниците и Швейцарското часовникарство както и всякакъв вид часовникарство не само Швейцарското, но и от всички други Националности, Вие какво бихте направили? Какво бихте направили, ако сте истински фенове на часовниците като мен и, ако имахте в излишък около 30 000€, бихте ли си купили часовник за толкова пари или бихте ги дали например за чисто нова кола в случай, че нямате кола? Примерно някоя чисто нова Skoda или бихте си купили това, което е по-долу на линка даже за под 30 000€, обаче най-супер марката и върха, култа не само на Швейцарското, но бих казал и на Световното часовникарство във Глобален мащаб.

https://www.chrono24.com/patekphilippe/ ... HZDg&pos=1
Когато Часовникът тиктака времето отлита и някак си започва да те чака. Да те чака към нови висоти, към твоите нови авантюристични игри.

rminchev
Активен
Регистриран: 18 01 2018, 13:17

Мнение от rminchev » 18 06 2024, 11:07

Pijomir написа:
17 06 2024, 17:00
rminchev написа:
17 06 2024, 14:09
sci написа:
31 05 2024, 21:16

2500 е вече от 25 години на пазара ако не се лъжа. Първите две версии (А и В) имаха известни проблеми с ко-аксиала, които ги адресираха във версиите C и D. Този Railmaster по-горе е вече с напълно нов механизъм - Omega 8806 (дериват на 8800 без дата) и в момента се смята за един от най-добрите механизми в този клас (поне по мое мнение по-удачен от Rolex 3235 например), покривайки METAS сертификация, която е много много по-строга от COSC и има магнитна резистентност от над 15'000 гауса. Това последното за мен е много важно, и преди разглеждах модели на Sinn и Damasko с магнитна защита, но тази на Омега е съвсем друга категория - вместо да се опитват да екранират механизма, самият механизъм и извън корпуса е амагнетичен.

Изображение
Много се извинявам, но тук виждам дискусия за механизъм с който е един от моите часовници. По горе Аква терата е с 8800, а не с 8806. Прри мен на ръката 8800 дава отклониение от около 6 сек на седмица
За коя Aqua Terra става въпрос? Иначе 8800 е 8806 с дата.
Ето тази https://www.omegawatches.com/it-it/watc ... A1NTYzNTQ3, Видях, че е с дата, но съм сбъркал, че е аква тера заради формата на касата. Пише seamaster butik

Sinn-1961 написа:
17 06 2024, 23:51
В този ред на мисли докато обсъждате механизмите на Omega мога ли да Ви попитам като заклет фен на часовниците и Швейцарското часовникарство както и всякакъв вид часовникарство не само Швейцарското, но и от всички други Националности, Вие какво бихте направили? Какво бихте направили, ако сте истински фенове на часовниците като мен и, ако имахте в излишък около 30 000€, бихте ли си купили часовник за толкова пари или бихте ги дали например за чисто нова кола в случай, че нямате кола? Примерно някоя чисто нова Skoda или бихте си купили това, което е по-долу на линка даже за под 30 000€, обаче най-супер марката и върха, култа не само на Швейцарското, но бих казал и на Световното часовникарство във Глобален мащаб.

https://www.chrono24.com/patekphilippe/ ... HZDg&pos=1
Аз не, но мисля, че истински фен на хорологията и часовникарското изкуство, който има и чете книги и списания на тема часовници, би се замислил, ако имаше финансовата възможност какво би направил

Потребителски аватар
Sinn-1961
Напредващ

Мнение от Sinn-1961 » 18 06 2024, 17:09

От дрес до дрес има разлика и то разликата е голяма! Сега съм на 46 години вече и нося Sinn 1746 Klassik. Чудя се ще доживея ли мига някога да мога да си купя чисто нов дрес на Patek Phillipe?

Изображение

Изображение
Когато Часовникът тиктака времето отлита и някак си започва да те чака. Да те чака към нови висоти, към твоите нови авантюристични игри.

Потребителски аватар
ayl
Почитател
Регистриран: 02 01 2016, 13:11

Мнение от ayl » 18 06 2024, 17:34

За какво ти е тоя патек? Щото си чул и прочел, че е върха на сладоледа? Или защото то харесваш? Точно тоя модел?
30000 евро са много пари и да ги хвърлиш за един лозунг..,

Потребителски аватар
childrolland
Маниак
Регистриран: 09 06 2021, 19:34

Мнение от childrolland » 18 06 2024, 17:49

To самата дилема патек или шкодилак/дакел е някаква диагностична, като начин на мислене. Виж вече, някое бамбино или пресажче не е нерезонен начин да се съчетаят нещата. Разбира се - как беше: 'секи сам си преценя'.

Потребителски аватар
Sinn-1961
Напредващ

Мнение от Sinn-1961 » 18 06 2024, 19:51

Не съм казал, че точно този ми харесва. Просто понеже много прилича на моя Sinn по дизайн за това го сложих на снимката. Но наистина за Patek Philippe някъде около 30 000€ ще е със сигурност не повече. Та затова ми е много чудно след време дали ще пуснат някакъв такъв бюджетен нов модел около 30 000€ или цените им ще са далеч над тази граница?
P.S. В този ред на мисли някой може ли да ми каже къде да гледам за актуални цени на Patek Philippe? В сайта им пише On request (по договаряне), обаче разбрах впоследствие, че това е така като се отваря сайта им от България и някои други държави. В напредналите страни със силно развита икономика и прочие цените им автоматично се показват в сайта им под всеки един техен модел! И много ме интересува факта как човек от България като мен например след време след години може да стигне до покупка на чисто нов Patek Philippe? Във България никъде ги няма! Единственото място е тук:

http://swisstime.co/

От тук обаче надценката е страшно голяма!

Изображение

Вижте в chrono24 колко искат за чисто нов:

https://www.chrono24.com/patekphilippe/ ... Uo7Q&pos=1

Както и другия вариант в бяло злато:

Изображение

Ето пак и в chrono 24:

https://www.chrono24.com/patekphilippe/ ... XyFr&pos=3

Това в момента са най-евтините актуални модели на Patek Philippe, които се предлагат като мъжки унисекс модели механични с ръчно навиване.

Другия вариант все си мисля да се посети техен бутик примерно в Париж, но там със сигурност цените ще са много нагоре в сравнение с chrono24, а и после със сигурност, ако часовника бъде купен на границата на летището в Париж ще трябва да му се плаща митническа такса за така нареченото митническо освобождаване на часовника и ще стане дявол и магаре като пари. Иначе в противен случай, ако рискувам с номера има вероятност да бъда задържан от властите и ще имам същите проблеми като Арнолд Шварценегер, който го бяха арестували по същите причини. За повече информация на линка по-долу:

https://btvnovinite.bg/svetut/arnold-sh ... rtenencias.

Франко
Активен
Регистриран: 27 07 2018, 21:26

Мнение от Франко » 18 06 2024, 20:38

Заеби Патек-а - събирай за това:

Изображение

:))

Потребителски аватар
Sinn-1961
Напредващ

Мнение от Sinn-1961 » 18 06 2024, 21:00

Франко написа:
18 06 2024, 20:38
Заеби Патек-а - събирай за това:

Изображение

:))
Разбирам Ви напълно, много хубав часовник, много добро предложение на A. Lange & Söhne, но моя вкус и моите разбирания за номер 1 в Часовникарското Изкуство е Patek Philippe. Знам, че много хора от Форума не бихте се съгласили с мен и бихте ме критикували по най-различни причини, но това съм аз, моите разбирания са такива.

Потребителски аватар
ayl
Почитател

Мнение от ayl » 18 06 2024, 22:21

Според мен е време да дадеш друго заглавие на този тема, защото 3/4 от постовете тук не се отнасят за Зин.

Камбуров
Маниак
Регистриран: 21 05 2018, 00:02

Мнение от Камбуров » 19 06 2024, 00:38

ayl написа:
18 06 2024, 22:21
Според мен е време да дадеш друго заглавие на този тема, защото 3/4 от постовете тук не се отнасят за Зин.
Съгласен. Последните обсъждани марки са на толкова различно ниво, че може да се считат за офтопик. Патек и Ланге са ултралукс марки. В часовникарският диапазон Зин са по-близо (дори ценово) до Ориент и Восток, отколкото до Патек, Ланге, Вашерон и пр. Дори Номос са ниво над Зин, но тези последните са в друга галактика. Май темата Зин се изчерпа.

Потребителски аватар
ayl
Почитател

Мнение от ayl » 19 06 2024, 09:55

Просто трябва да се прекръсти темата, иначе е подвеждащо. Ако за пръв път тръгна да я чета и видя какъв тюрлу гювеч е (дали така се пише, не знам), ще се откажа в началото.
Иначе е интересна, но аз поне все още не разбирам как е възможно да сравняваме Зин с Картие отначало, после и с други по-така. Според мен трябва да сравняваме ябълки с ябълки. Извинявай, колега, но твоето лутане в света на часовниците е същото като да си търсиш апартамент и да ходиш на огледи с брокерите в Младост 4 до Бизнес парка и в Манхатън до Сентръл парк.
Тук трябва да кажа, че ние всички се лутаме. Има хора, които гледаха океанус и стигнаха до Луи Моне и други, които гледаха ролекс и стигнаха до Булова. Това е в реда на нещата, търси и ще намериш.

Потребителски аватар
georgieff21
Маниак
Регистриран: 28 10 2018, 23:47

Мнение от georgieff21 » 19 06 2024, 12:37

Има резон...То и Сентръл парк и Бизнес парк се парк,така че...🤣😅😂
Приятен и усмихнат ден на всички !🙂

VolvoCE
Напредващ
Регистриран: 29 05 2024, 18:36

Мнение от VolvoCE » 19 06 2024, 16:30

аз темата я разбрах така ... имало е едни 5000 лева (те са похарчени на Зин, името на темата) и после излезнаха още едни 30000 лева ... и сега къв ли е кефа да се купи Патек, но към края става ясно, че по-скоро парите са виртуални и е въпрос на време кога ще се появят наистина, тия вторите 30000, а моята презумция е че авторът по-скоро търси съвет как да ги изкара, че да ги похарчи за един Патек, а пък некви му викат мани го тоя, земи еди кво си, което не е по темата ....

Потребителски аватар
Sinn-1961
Напредващ

Мнение от Sinn-1961 » 05 07 2024, 01:21

VolvoCE написа:
19 06 2024, 16:30
аз темата я разбрах така ... имало е едни 5000 лева (те са похарчени на Зин, името на темата) и после излезнаха още едни 30000 лева ... и сега къв ли е кефа да се купи Патек, но към края става ясно, че по-скоро парите са виртуални и е въпрос на време кога ще се появят наистина, тия вторите 30000, а моята презумция е че авторът по-скоро търси съвет как да ги изкара, че да ги похарчи за един Патек, а пък некви му викат мани го тоя, земи еди кво си, което не е по темата ....
Така е има нещо вярно, правилно си разбрал всичко и цялата тема. Проблема е, че докато ги събера тия 30 000 € за Patek Philippe може да не мога да го купя! Защото до тогава най-евтиния техен мъжки модел може вече да струва повече и да е над тази сума. Така, че работата по принцип с тях и изобщо с Patek Philippe е много сложна. Също така после, ако вече съм готов финансово откъде и как да се купи, защото във България никакви ги няма. Така, че моля също така за идеи и съвети откъде и как относно бъдеща покупка на Patek Philippe?

kamikaze
Почитател
Регистриран: 19 10 2012, 22:50

Re: Размисли и страсти относно часовници с различен произход

Мнение от kamikaze » 07 07 2024, 13:33

IMHO часовникът трябва да струва около една заплата (максимум). Ако се налага да се возиш с метро, Patek Philippe няма да ти донесе същото удоволствие като да си купиш кола. Покачването на цената в сравнение с качеството е експоненциално според мен. Демек малка разлика в кефа, води до гигантска разлика в цената и ако не е лесно да си го позволиш, не си заслужава.
Всичко това според мен

Потребителски аватар
Patek-Philippe
Новобранец
Регистриран: 05 07 2024, 02:41

Мнение от Patek-Philippe » 08 07 2024, 00:16

kamikaze написа:
07 07 2024, 13:33
IMHO часовникът трябва да струва около една заплата (максимум). Ако се налага да се возиш с метро, Patek Philippe няма да ти донесе същото удоволствие като да си купиш кола. Покачването на цената в сравнение с качеството е експоненциално според мен. Демек малка разлика в кефа, води до гигантска разлика в цената и ако не е лесно да си го позволиш, не си заслужава.
Всичко това според мен
Прав си така е! Но аз си имам една мечта и Patek Philippe се казва тя! В крайна равносметка наистина съм прижалил и факта, че ще се возя на Метро или Автобус, Такси или Влак, но по-важното за мен е да постигна мечтата си, а не на какво ще се возя.
Бъди Велик с Patek Philippe!

VolvoCE
Напредващ
Регистриран: 29 05 2024, 18:36

Мнение от VolvoCE » 10 07 2024, 17:16

здравей, тв'а с чакането не ми е ясно. В живота няма стандарт за това. Едни имат време, да чакат, други не. Е тука може да има разтвитие и да "поносиш" любимата вещ: "Часовници под наем или свободна размяна: viewtopic.php?f=35&t=52382&p=480547&hil ... BC#p480547" ... поздрави!

Потребителски аватар
Sinn-1961
Напредващ

Мнение от Sinn-1961 » 12 07 2024, 15:16

Какво става в тази тема "Покупка на първи Ролекс" та чак мен сте ме коментирали? И защо да не се събират пари за Патек Филипе, а само за Омега и Ролекс?

rminchev
Активен
Регистриран: 18 01 2018, 13:17

Мнение от rminchev » 12 07 2024, 16:07

Хубаво ново имен на темата. Както @ayl написа в друга тема. " за патек не се събира,а трябва да ги имаш за няколко такива " Цената не е особенно по джоба на масовия българин, а да не говорим за бъдещи интервенции от часовникар. То в България и къде ще се намери такъв, който да ремонтира patek, де.

Отговори

Върни се в “Избор на часовник”