Избор на дайвър автомат
- otof
- Маниак
- Регистриран: 04 06 2011, 17:39
Re: Избор на дайвър автомат
Вярно че не е от най-красивите часовници,гарда на короната,и закопчаването на веригата са си направо анти,и онези с алуминиевия инсърт също
-
- Активен
- Регистриран: 16 11 2018, 17:41
Съвсем различна представа имах за него, но на живо не успя изобщо да ме грабне, а така се прехласвах от клипове и снимки..
ще падне явно голямо търсене.
Щайнхарта адски много ми харесва на визия, винаги тази визия ми е била абсолютния фаворит, но това ,че се води “копие” много разваля желанието…
-
- Активен
Как става номера с отстъпкатаshtora написа: ↑22 01 2025, 14:44С отстъпка, може и да приближи 3к:
https://www.giulian.bg/longines-l3-782-4-56-6

- otof
- Маниак
- Регистриран: 04 06 2011, 17:39
Чакаш да наближат Светли Празници,и да обявят между пет,и десет процента оптимално
Или да опиташ директно с пазарлък , като трябва да си много убедителен че наистина заслужаваш отстъпка,
Максимум пет процента
Или да опиташ директно с пазарлък , като трябва да си много убедителен че наистина заслужаваш отстъпка,
Максимум пет процента
- phil05
- Маниак
- Регистриран: 26 05 2012, 10:40
Ето това е
, най много се радвайте сега на на търсенето, чуденето, цени, отстъпки и най вече чакането, това е повече от половината часовник. Щото после като дойде, няма да я има тая половина. И след 2 седмици ще почне полека да заминава и другата половина
. Шега с малко истина, успех и да ви кефи много
. Във всички случаи преди това го вижте на ръката. Масивен, брутален и присъствие е нещо много относително и може да се превърне в недостатък. Някой на пръв проглед скромен и малък, може да е много брутален и присъствие заради детайлите. Ролекса дето стана въпрос ако е Събмаринер е само 40 мм. Класиката Ролекс Дейтджъст само 36 мм актуалния във всички случаи е по готин, съразмерен балансиран и даже брутален, от тоя 41 мм Дейтджъст дето го измислиха почти нищо не е останало от Дейтджъст. Този Щайнхарт примерно не знам колко е, но много по важно е да ви харесва.

-
- Активен
Щайна го има на 39 и на 42мм. Това ,което не ми харесва е че винаги ще носи славата на “копие” и го няма духа от дългогодишна история на бранда.phil05 написа: ↑23 01 2025, 03:37Ето това е, най много се радвайте сега на на търсенето, чуденето, цени, отстъпки и най вече чакането, това е повече от половината часовник. Щото после като дойде, няма да я има тая половина. И след 2 седмици ще почне полека да заминава и другата половина
. Шега с малко истина, успех и да ви кефи много
. Във всички случаи преди това го вижте на ръката. Масивен, брутален и присъствие е нещо много относително и може да се превърне в недостатък. Някой на пръв проглед скромен и малък, може да е много брутален и присъствие заради детайлите. Ролекса дето стана въпрос ако е Събмаринер е само 40 мм. Класиката Ролекс Дейтджъст само 36 мм актуалния във всички случаи е по готин, съразмерен балансиран и даже брутален, от тоя 41 мм Дейтджъст дето го измислиха почти нищо не е останало от Дейтджъст. Този Щайнхарт примерно не знам колко е, но много по важно е да ви харесва.
Тъй като това ще ми е 1 покупка на по сериозен часовник, бих искал да е нов и да е нещо,което в годините напред да си носи стойността(не с цел препродаване).
Може би ще се заделят още пари, за да се сдобия с нещо по-желано и трудно за мен достижимо

-
- Маниак
- Регистриран: 23 06 2015, 13:07
Привет.
Бих предложил да разгледате моделите Oris Aquis и Oris Diver 65.
Вече имат доста модели с различна големина на касата, цветни циферблати, верижки, гумени каишки и т.н.
Модерна собствена визия и надеждна изработка.
С малко късмет и търсене може да намерите нов часовник в определения бюджет.
Поздрави и успех в търсенето!
Вече имат доста модели с различна големина на касата, цветни циферблати, верижки, гумени каишки и т.н.
-
- Активен
Гледал съм и тях , но в масовия случай са доста над бюджета.n.gerg написа: ↑23 01 2025, 10:08Привет.
-
- Активен
Какво ви е мнението за Tissot Seastar 2000 ?
-
- Активен
- Регистриран: 02 02 2014, 21:00
Според мен хвърли едно око на Mido Ocean star 39. Прекрасен балансиран часовник, влиза в бюджета (видях го в uhrinstinkt за 950 евро, може и по-евтин да го има някъде). Пропорциите му са по мое мнение много по-добри от Тисо Сийстар 2000, който на мен лично ми е ужасно нехармоничен часовник - малки кръгли маркерчета на фона на ужасно дебели стрелки и т. н. А това, че Тисо е някакъв по-висок клас спрямо нещо си, камо ли Сертина - а дано, ама надали, може би само спрямо Касио Дуро. Базови часовници с базова изработка, които някои хора в БГ с някаква криворазбрана гордост наричат "швейцарци". За съжаление истината е, че Тисо не са и никога не са били марка, на която се изгражда легендата за швейцарската часовникарска индустрия.
П. С. Лично аз в този ценови диапазон съм купувал какво ли не, доволен останах само от няколкото Casio Oceanus от S-серията като съотношение цена - качество и един Longines Flagship, ама той беше втора ръка, нов е извън бюджета.
Въртяха се и едни Vintage VDB из форума, може да им хвърлиш едно око дали не са твоето нещо.
П. С. Лично аз в този ценови диапазон съм купувал какво ли не, доволен останах само от няколкото Casio Oceanus от S-серията като съотношение цена - качество и един Longines Flagship, ама той беше втора ръка, нов е извън бюджета.
Въртяха се и едни Vintage VDB из форума, може да им хвърлиш едно око дали не са твоето нещо.
- groti
- Почитател
- Регистриран: 12 03 2020, 10:52
Ако те кефи, какво значение има нашето мнение?

Колега по-горе ти каза - ако имаш нещо много на сърце и не е нещо лудо извън възможностите ти по-добре събирай и го вземи когато можеш. Компромисът винаги ще си остане компромис. Моят съвет е да не се влияеш толкова от марките и от мненията на тоя и оня. Никога няма да попаднеш на snob-proof часовник и ако се влияеш винаги ще се намери кой да ти скапе кефа.
Да не се брои като критика това ми мнение, а като лично преживяване, което повечето сме изпитали

-
- Активен
Благодаря ви за съветите! Определено ми помагате 

-
- Активен
В крайна сметка може би точно проблема ми е , че се влияя от много мнения и може би накрая затварям очите , харесвам след проба и взимамgroti написа: ↑23 01 2025, 16:51Ако те кефи, какво значение има нашето мнение?Ако ти харесва взимай. Ще го носиш ти, а не ние. За пореден път ще използвам мнението си за да кажа да не слушаш никой друг освен сърцето ти. Какви били тисо, сертина, мидо.. Хубави са. Ако са ти на сърце са още по-хубави. Според мен се влияеш от мнението на другите, а в такъв случай щайнът не е твоят часовник. Той е и винаги ще си остане не просто омаж, ами копие. Утре ще попаднеш на някое ревю на Нико или друг фенси тюбър, който брутално ще им се присмее (а такива ревюта доста се намират) и ще ти се скапе кефът от първият "по-сериозен" часовник.
Колега по-горе ти каза - ако имаш нещо много на сърце и не е нещо лудо извън възможностите ти по-добре събирай и го вземи когато можеш. Компромисът винаги ще си остане компромис. Моят съвет е да не се влияеш толкова от марките и от мненията на тоя и оня. Никога няма да попаднеш на snob-proof часовник и ако се влияеш винаги ще се намери кой да ти скапе кефа.
Да не се брои като критика това ми мнение, а като лично преживяване, което повечето сме изпиталиВсички сме били в тая заешка дупка
![]()

- Kuonyy
- Маниак
- Регистриран: 03 01 2014, 15:51
Точно за това говорех.
Аз също съм харесвал по снимки часовници, но като го сложиш на ръка и не ти харесва усещането с него. Такъв пример за мен е един Glashutte Panomatic Lunar.
Затова отиди в магазин и гледай. Ще се окаже, че часовник, който на снимка не би го погледнал даже, е твоят.
Предложих Сертината - уникално часовниче, има го в различни размери даже, а и в синьо/черно/зелено е топ.
Аз също съм харесвал по снимки часовници, но като го сложиш на ръка и не ти харесва усещането с него. Такъв пример за мен е един Glashutte Panomatic Lunar.
Затова отиди в магазин и гледай. Ще се окаже, че часовник, който на снимка не би го погледнал даже, е твоят.
Предложих Сертината - уникално часовниче, има го в различни размери даже, а и в синьо/черно/зелено е топ.
I don't know where I am, but I'm not lost.
-
- Активен
Благодаря ви!

- groti
- Почитател
- Регистриран: 12 03 2020, 10:52
Абсолютно. На хартия по спецификации, снимка, видео и на живо няма нищо общо един часовник. На мен ми го доказа PRX-а. На снимка - горе долу. На хартия спецификации - кофти. Никакъв луум, уж най-калпавия ПМ80. На видео изглеждаше добре, но на живо ме изкърти.Kuonyy написа: ↑23 01 2025, 18:08Точно за това говорех.
С дайвъра на сертина е абс. същото. На снимка скучноват. На живо синият дайл ме кефи доста. И обратните случаи са много.
- sci
- Маниак
- Регистриран: 31 03 2010, 17:32
-
- Почитател
- Регистриран: 12 04 2011, 11:33
Вероятно съм закъснял с предложението, но при такива ценови параметри, обръщайте внимание на Mido Ocean Star 200 / 200C
Добре изглеждащ часовник, с голям избор в chrono24, от европейски дилъри. "По-добрият" вариант на Powermatic 80!
Добре изглеждащ часовник, с голям избор в chrono24, от европейски дилъри. "По-добрият" вариант на Powermatic 80!
-
- Маниак
- Регистриран: 08 04 2019, 10:00
-
- Активен
Благодаря