Избор между два часовника
-
- Новобранец
- Регистриран: 17 05 2024, 19:25
Избор между два часовника
Здравейте, нов съм във форума и се извинявам ако има подобна тема. Колебая се между два часовника, https://roje.bg/product/seiko-5-sport-4 ... k-srpd63k1 и https://roje.bg/product/vostok-europe-r ... 35-225a710 , харесва ми зеления цвят и мисля, че съм се ориентирал към дайвър, след като ги изпробвах във магазина, мисля че Востока ми допадна повече, но продавачката във магазина ми каза, че Восток ползвали изцяло китайски части, а Сейко си били изцяло Японски, след като поразрових из нета се оказа, че механизма на Востока е също производство или под лиценз на Сейко, и кашата стана пълна, затова търся малко повечко мнения и вие какво бихте ми препоръчали. Благодаря предварително.
- childrolland
- Маниак
- Регистриран: 09 06 2021, 19:34
Re: Избор между два часовника
Здравейте,
И двете моделчета не са помирисвали Япония. Сейкото, ако не е опоменато на цифера на 6 часа, че е правено в Япония (JDM), най вероятно е сглабяно във фабриката им в Малайзия мисля, че беше. NH35A е сейко механизъм 4R35, но носи това име, когато се продава като механизъм за не-сейко часовници. Мене повече ми харесва Seiko моделчето, но най-важното е на вас какво ви харесва.
И двете моделчета не са помирисвали Япония. Сейкото, ако не е опоменато на цифера на 6 часа, че е правено в Япония (JDM), най вероятно е сглабяно във фабриката им в Малайзия мисля, че беше. NH35A е сейко механизъм 4R35, но носи това име, когато се продава като механизъм за не-сейко часовници. Мене повече ми харесва Seiko моделчето, но най-важното е на вас какво ви харесва.
- otof
- Маниак
- Регистриран: 04 06 2011, 17:39
- ostap
- Маниак
- Регистриран: 10 07 2013, 18:06
То убаво, ама 4-5 ПЪТИ по-скъпо от дискутираните! А за тези пари вече се появяват много прилични швейцарци. 

- otof
- Маниак
- Регистриран: 04 06 2011, 17:39
-
- Почитател
- Регистриран: 19 10 2012, 22:50
Ето ви супер часовник за никакви пари. Не е точно зелен, ама пълно щастие няма.
viewtopic.php?f=72&t=64361&hilit=Navigator
Vostok не съм имал и не ми допадат. Seiko ако има J след модела е сглобяван в Япония, ако е К някъде другаде. Ако на циферблата пише Japan movt само механизма е сглобяван в Япония. Ако пише Made in Japan е сглобяван в Япония, но за износ. Ако пише Japan си е японски. Това е
viewtopic.php?f=72&t=64361&hilit=Navigator
Vostok не съм имал и не ми допадат. Seiko ако има J след модела е сглобяван в Япония, ако е К някъде другаде. Ако на циферблата пише Japan movt само механизма е сглобяван в Япония. Ако пише Made in Japan е сглобяван в Япония, но за износ. Ако пише Japan си е японски. Това е
-
- Новобранец
- Регистриран: 17 05 2024, 19:25
Благодаря на всички за отговорите, в крайна сметка се спрях на Восток.
-
- Новобранец
- Регистриран: 29 04 2015, 23:21
Здравей, повдигам стара тема , но в идеята че все още ползваш Востока, исках да питам безела ти лесно ли се върти ?tonkata1912 написа: ↑19 05 2024, 16:07Благодаря на всички за отговорите, в крайна сметка се спрях на Восток.
Моя още от както го взех се върти много трудно , след няколко години ходих при часовникар да питам дали може да се смаже или разхлаби но ми препоръча да не го правим понеже заводски щом е така имало причина.
Благодаря ти предварително за отговора.
- childrolland
- Маниак
Имам 2 - Амфибия и Командирски. На Амфибията се върти умерено трудно (задоволително, да не се врътне по случайност), а на командирския много трудно - с натискане силно надолу и въртене. Четохй тук и там и е общо взето е квото ти дойде от руснята. Така че, не е нещо неочаквано или твърде притеснително.nahkapa написа: ↑12 03 2025, 17:08Здравей, повдигам стара тема , но в идеята че все още ползваш Востока, исках да питам безела ти лесно ли се върти ?tonkata1912 написа: ↑19 05 2024, 16:07Благодаря на всички за отговорите, в крайна сметка се спрях на Восток.
Моя още от както го взех се върти много трудно , след няколко години ходих при часовникар да питам дали може да се смаже или разхлаби но ми препоръча да не го правим понеже заводски щом е така имало причина.
Благодаря ти предварително за отговора.
-
- Новобранец
А дали е добре да го смажа с нещо , до колкото разбирам под безела корпуса остава затворен и няма как да влезе смазка навътре в механизма ?
- childrolland
- Маниак
В никой случай. Ако трябваше да се смазва, то фабрично щяха да го направят - говоря и за други марки с въртящ се безел. Ако го наклепате със смазка, временно ще се подобри, докато се спече смазката и натрупа частици прах и т.н., които ще действат като шкурка. Това е и 1 от причините и короните на винт да не се смазват (периодично почистване с конец за зъби и това е).
-
- Новобранец
Ще пробвам , интересното е че от както е закупен (нов) се върти много трудно с ръка , часовникаря с инструмент с който може да го захване удобно , го завъртя с лекота и без проблеми , и му направи няколко оборота ,но с ръка е почти невъзможно.