Абсолютно не съм съгласен за Ориент и на 90% е бил менте този с падналите стрелки! Ориент са много по-добре позиционирани към днешна дата, откъм цена-качество спрямо Сейко.rminchev написа: ↑09 05 2025, 15:21Сейко и нищо друго японско, е може и касио. Аз съм анти ориент ориентиран. Първия автоматик, който си купих беше точно ориент. На втория ден му паднаха стрелките и го върнах, а от магазина ми върнаха парите. Може да е бил ментак, въпреки, че магазина беше голям и се продаваха само часовници. Втория го купих от друг магазин, друг модел и го носих с кеф около година. После му се прецака бутона за смяна на датата. Още е у мен и работи, но е за профилактика, бутона за датата е все още повреден, но и аз не го нося. Имам няколко сейкота и всичките работят и ги нося от време на време. Имам аколо 10 касиота. От всичките само едно е за смяна на батерия. Повечето са с оригиналните си батереии, някои вече на по над 10 години
Възможно е и да са ментета. Купувал съм ги от родните магазини няколко години след социализма, но отогава не съм повтярял да си купя ориент. Определено Citizen са качествени. Подсветка, държат много добро време. Доволен съм от тяхPuzo написа: ↑11 05 2025, 22:16Абсолютно не съм съгласен за Ориент и на 90% е бил менте този с падналите стрелки! Ориент са много по-добре позиционирани към днешна дата, откъм цена-качество спрямо Сейко.rminchev написа: ↑09 05 2025, 15:21Сейко и нищо друго японско, е може и касио. Аз съм анти ориент ориентиран. Първия автоматик, който си купих беше точно ориент. На втория ден му паднаха стрелките и го върнах, а от магазина ми върнаха парите. Може да е бил ментак, въпреки, че магазина беше голям и се продаваха само часовници. Втория го купих от друг магазин, друг модел и го носих с кеф около година. После му се прецака бутона за смяна на датата. Още е у мен и работи, но е за профилактика, бутона за датата е все още повреден, но и аз не го нося. Имам няколко сейкота и всичките работят и ги нося от време на време. Имам аколо 10 касиота. От всичките само едно е за смяна на батерия. Повечето са с оригиналните си батереии, някои вече на по над 10 години
Първият ми автоматичен часовник е Ориент и до ден днешен ми е любимия часовник, при все, че видях това и онова през годините.
Да не говорим, че и Ситизен в момента имат топ модели за без пари, и те бият Сейко откъм цена качество, но това е друга тема!
Конкретно за Ориент се включих. Имам и още един - Дей Дейт, който многократно нарочно съм се опитвал да му открия кусури, за да се отърва от него. ами няма и няма... Работи перфектно 8 години по-късно... Ааааа, има кусур: не свети в тъмното.![]()
![]()
П. С. И Сейко ги тача! Друга ми е мисълта!![]()
Честито!euroman написа: ↑13 06 2025, 13:56Доста избирах и преди 2-3 седмици, поръчах тази Certina https://www.vip-watches.net/mazhki-chas ... -11-051-00
При прегледа и теста се уверих, че часовникът е страхотен. Много удобен и върви много мазно, но за жалост не ми хареса как ми стои и прецених, че не е моя и го върнах.
Днес сутринта получих крайният ми избор https://classicwatches.bg/bg/seiko-pros ... p8431.html , пробвах го и много ми хареса. В крайна сметка вече го нося. Много е удобен и доста ми харесва.
Благодаря на всички за помощта, мненията и информацията.
При проблеми с форума: support@strelki.info