Сейко или Ориент

Търсите часовник или се колебаете между няколко модела? Това е вашето място.
mitko_990
Почитател
Регистриран: 13 10 2019, 13:45

Re: Сейко или Ориент

Мнение от mitko_990 » 10 05 2025, 20:10

Ориентите,които си избрал са добри вариянти и подкрепям с две ръце. :thumbup: :thumbup:

Потребителски аватар
childrolland
Маниак
Регистриран: 09 06 2021, 19:34

Мнение от childrolland » 10 05 2025, 21:12

Тва също е готино https://www.steinhartwatches.de/en/ocea ... gsten.html
че даже и ресто ще остане :D
Офисно GMT, като 4r34 на Сейко, ама върши същата работа, като "истинското" - демек изглежда яко :D

Потребителски аватар
phil05
Маниак
Регистриран: 26 05 2012, 10:40

Мнение от phil05 » 11 05 2025, 01:04

::up::
Браво, този е чуден и много повече прилича на дайвър. ГМТ - то не знам, освен ако ще преплуваш океана, или отидеш някъде по света, защо не. Във всички случаи интересна компликация, когато не си във водата, но те дайвърите отдавна не са само за това и добре, че е така 👍
Няма ли друг такъв Щайнхарт без ГМТ, може да е още по евтин, и на мен ми е интересно.

Потребителски аватар
Puzo
Маниак
Регистриран: 18 10 2016, 09:37

Мнение от Puzo » 11 05 2025, 22:16

rminchev написа:
09 05 2025, 15:21
Сейко и нищо друго японско, е може и касио. Аз съм анти ориент ориентиран. Първия автоматик, който си купих беше точно ориент. На втория ден му паднаха стрелките и го върнах, а от магазина ми върнаха парите. Може да е бил ментак, въпреки, че магазина беше голям и се продаваха само часовници. Втория го купих от друг магазин, друг модел и го носих с кеф около година. После му се прецака бутона за смяна на датата. Още е у мен и работи, но е за профилактика, бутона за датата е все още повреден, но и аз не го нося. Имам няколко сейкота и всичките работят и ги нося от време на време. Имам аколо 10 касиота. От всичките само едно е за смяна на батерия. Повечето са с оригиналните си батереии, някои вече на по над 10 години
Абсолютно не съм съгласен за Ориент и на 90% е бил менте този с падналите стрелки! Ориент са много по-добре позиционирани към днешна дата, откъм цена-качество спрямо Сейко.
Първият ми автоматичен часовник е Ориент и до ден днешен ми е любимия часовник, при все, че видях това и онова през годините.
Да не говорим, че и Ситизен в момента имат топ модели за без пари, и те бият Сейко откъм цена качество, но това е друга тема! ;)
Конкретно за Ориент се включих. Имам и още един - Дей Дейт, който многократно нарочно съм се опитвал да му открия кусури, за да се отърва от него. ами няма и няма... Работи перфектно 8 години по-късно... Ааааа, има кусур: не свети в тъмното. :)) :))
П. С. И Сейко ги тача! Друга ми е мисълта! ::drinks::
КОГАТО СИ МЪРТЪВ, ТИ НЕ ЗНАЕШ, ЧЕ СИ УМРЯЛ. ТРУДНО И ТЕЖКО Е САМО ЗА ДРУГИТЕ. АБСОЛЮТНО СЪЩОТО Е И КОГАТО СИ ТЪП! ;)

Потребителски аватар
otof
Маниак
Регистриран: 04 06 2011, 17:39

Мнение от otof » 12 05 2025, 10:28

Адекватна цена може да получиш само от микро брандовете, ако въпроса тръгне на там

rminchev
Активен
Регистриран: 18 01 2018, 13:17

Мнение от rminchev » 27 05 2025, 08:53

Puzo написа:
11 05 2025, 22:16
rminchev написа:
09 05 2025, 15:21
Сейко и нищо друго японско, е може и касио. Аз съм анти ориент ориентиран. Първия автоматик, който си купих беше точно ориент. На втория ден му паднаха стрелките и го върнах, а от магазина ми върнаха парите. Може да е бил ментак, въпреки, че магазина беше голям и се продаваха само часовници. Втория го купих от друг магазин, друг модел и го носих с кеф около година. После му се прецака бутона за смяна на датата. Още е у мен и работи, но е за профилактика, бутона за датата е все още повреден, но и аз не го нося. Имам няколко сейкота и всичките работят и ги нося от време на време. Имам аколо 10 касиота. От всичките само едно е за смяна на батерия. Повечето са с оригиналните си батереии, някои вече на по над 10 години
Абсолютно не съм съгласен за Ориент и на 90% е бил менте този с падналите стрелки! Ориент са много по-добре позиционирани към днешна дата, откъм цена-качество спрямо Сейко.
Първият ми автоматичен часовник е Ориент и до ден днешен ми е любимия часовник, при все, че видях това и онова през годините.
Да не говорим, че и Ситизен в момента имат топ модели за без пари, и те бият Сейко откъм цена качество, но това е друга тема! ;)
Конкретно за Ориент се включих. Имам и още един - Дей Дейт, който многократно нарочно съм се опитвал да му открия кусури, за да се отърва от него. ами няма и няма... Работи перфектно 8 години по-късно... Ааааа, има кусур: не свети в тъмното. :)) :))
П. С. И Сейко ги тача! Друга ми е мисълта! ::drinks::
Възможно е и да са ментета. Купувал съм ги от родните магазини няколко години след социализма, но отогава не съм повтярял да си купя ориент. Определено Citizen са качествени. Подсветка, държат много добро време. Доволен съм от тях

Sozy
Почитател
Регистриран: 04 10 2010, 13:14

Мнение от Sozy » 13 06 2025, 08:41

Аз лично в един механичен часовник бих търсил на първо място надеждност и пак на първо място точност. Имам Ориент с 46943 механизъм и съм много доволен, лек, сравнително точен, добър дизайн (по моите критерии), но го купих колкото да кажа , че съм в ентри левъл на автоматиците.
Ако ще давам 2к.лева за автомат НИКОГА не бих си взел ориент било то и СТАР, 10 различни дизайна, един и същ механизъм от 24 камъка на 21000 bph (според мен абс. нищо особено), механизъм сложен в малко по "разчупена" опаковка. Директно бих се насочил към Сейко Шарп Едж с 6r35 като това например:
https://timeland.bg/mazhki-chasovnik-se ... 2-spb277j1

имат и по-евтини добри механизми и модели накъмто 1000-1200 лв, като това например:
https://timeland.bg/mazhki-chasovnik-se ... o-ssk037j1
Tevise T801Automatic
Casio SGW450h Quartz
Orient 46943 Automatic
Escapement time NH35Automatic
Certina DS Caimano Quartz
Hamilton Khaki Field Automatic
Tissot LeLocle ETA2824-2 COSC
Huawei GT3

euroman
Новобранец
Регистриран: 06 05 2025, 23:33

Мнение от euroman » 13 06 2025, 13:56

Доста избирах и преди 2-3 седмици, поръчах тази Certina https://www.vip-watches.net/mazhki-chas ... -11-051-00

При прегледа и теста се уверих, че часовникът е страхотен. Много удобен и върви много мазно, но за жалост не ми хареса как ми стои и прецених, че не е моя и го върнах.

Днес сутринта получих крайният ми избор https://classicwatches.bg/bg/seiko-pros ... p8431.html , пробвах го и много ми хареса. В крайна сметка вече го нося. Много е удобен и доста ми харесва.

Благодаря на всички за помощта, мненията и информацията.

Потребителски аватар
childrolland
Маниак
Регистриран: 09 06 2021, 19:34

Мнение от childrolland » 13 06 2025, 14:11

euroman написа:
13 06 2025, 13:56
Доста избирах и преди 2-3 седмици, поръчах тази Certina https://www.vip-watches.net/mazhki-chas ... -11-051-00

При прегледа и теста се уверих, че часовникът е страхотен. Много удобен и върви много мазно, но за жалост не ми хареса как ми стои и прецених, че не е моя и го върнах.

Днес сутринта получих крайният ми избор https://classicwatches.bg/bg/seiko-pros ... p8431.html , пробвах го и много ми хареса. В крайна сметка вече го нося. Много е удобен и доста ми харесва.

Благодаря на всички за помощта, мненията и информацията.
Честито!

Отговори

Върни се в “Избор на часовник”