Съвет за Hamilton Khaki Field H-10

Търсите часовник или се колебаете между няколко модела? Това е вашето място.
Sozy
Почитател
Регистриран: 04 10 2010, 13:14

Re: Съвет за Hamilton Khaki Field H-10

Мнение от Sozy » 04 07 2025, 11:34

phil05 написа:
04 07 2025, 11:19
Със здраве да ги носиш, и двата Тисото и Хамилтъна вървят добре и стабилно, не им се чуди и ядосвай. Остава загадката след навиване на Тисото. В добри ръце е пиши после какво е станало
Благодаря, благодаря за изказаното мнение и препоръки - ще се постарая да не се ядосвам ............ много :))
А за след сервизирането на Тисо-то задължително ще пиша пак в тази тема, да не създавам друга.
Tevise T801Automatic
Casio SGW450h Quartz
Orient 46943 Automatic
Escapement time NH35Automatic
Certina DS Caimano Quartz
Hamilton Khaki Field Automatic
Tissot LeLocle ETA2824-2 COSC
Huawei GT3

Потребителски аватар
childrolland
Маниак
Регистриран: 09 06 2021, 19:34

Мнение от childrolland » 04 07 2025, 11:51

Между другото, кажи какво ти хареса в хамилтън-а, че се спря на точно това моделче и изобщо някакви впечатления, ако имаш от часовника, освен точности и т.н. :)

Sozy
Почитател

Мнение от Sozy » 04 07 2025, 12:14

!
Последна промяна от Sozy на 04 07 2025, 14:18, променено общо 1 път.
Tevise T801Automatic
Casio SGW450h Quartz
Orient 46943 Automatic
Huawei GT3

Sozy
Почитател

Мнение от Sozy » 04 07 2025, 14:17

Sozy написа:
04 07 2025, 12:14
childrolland написа:
04 07 2025, 11:51
Между другото, кажи какво ти хареса в хамилтън-а, че се спря на точно това моделче и изобщо някакви впечатления, ако имаш от часовника, освен точности и т.н. :)
Хамилтъна..................първото нещо за което го купувам е , че е като обикновен евридей дрес часовник, вързва се да го носиш и с риза и с дънки и тениска, малко взаимства от двата стила. Ако трябва да бъда честен - много ми прилича на стара руска Ракета или Слава и по-скоро, нещо, като носталгия (не казвам, че е такъв, сега да не ми изопачи някой думите). Като цяло взех Хамилтън-а не от някаква фенщина, а от това просто да кажа, че имам Хамилтън, естествено гледах и в тоя ценови клас конкурентите - Един викторинокс, който така и не успя да дойде от онлайн магазина на този форум (впоследствие разбрах, че не работи този магазин) иначе щеше да е Викториникс със 2824-2, исках фиилд часовник, гледах и Сейко докъмто 1500 лева, но алпиниста не ми хареса на дизайн, а Presage серията до 1000лв ми прилича директно копирана на едни Ракета от края на 80-те , началото на 90-те и отпаднаха и те, Тисо не исках, че вече имам, Сертина имам макар и кварц и то не останах много сравнително добрите марки в тоя клас.
На първо четене го купих по технически параметри, после по дизайн, сега ми радва и окото и реално си ми харесва, но имам вътрешното усещане, че не съм с Хамилтън ами с нещо като Гес, Найк, ЕА - нещо от тоя сорт, (нещо, като тия, които са наредени отпред на касите на по-големите магазини за дрехи и в България и в чужбина, просто, като минаваш да си дръпнеш един за 20-30 Ойро и толкова - знам, че не е така, но часовникарската индустрия я свързвам аз лично единствено с Япония,Швейцария, отчасти Германия и Русия, а Щатите не баш, знам, че и Булова е оттам ако не се лъжа), но не точно като за света на часовниците, а и те отскоро са под шапката на Суач.Не съжалявам за избора си, харесва ми, нося си го и както вече се установи ще го сверявам през 3-4 дена. А да - харесва ми прозрачния заден капак с механизма, както и кожената каишка от телешка кожа. А и един нямам с хамилтън, който да НЕ Е бил доволен, макар, че понятието "доволен", както се вижда е мноооооооого относително.

Осносно по темата и обратната връзка - сега ми звънна Лозанов, каза, че ги е навил и двата на макс и ги е качил на някакъв уред (но не виброграф, не го разбрах добре) И Тисото и Ориента - давали перфектно отклонение Тисото +1 секунда, Ориента +4 секунди (което за такъв вид механизми било мноооооооооооого добре),само забравих да питам за какъв период от време дават това оклонение , но предполагам за 24 часа, няма да ги разглобява, ще поработят още няколко дни, пак ще ги провери и ми ги връща, което звучи доста добре. Препоръча да не ги нося по един два дена, а доста повече за да могат да се навиват от автомата, а не както аз правя - да навивам на ръка (Ориента няма и тази опция), тка, че това са дооооооооооста хубави новини и трябва да призная, че колегата phil05 беше прав, адмирации.
Та толкова и за обратната връзка от Христо.
Tevise T801Automatic
Casio SGW450h Quartz
Orient 46943 Automatic
Huawei GT3

Потребителски аватар
childrolland
Маниак

Мнение от childrolland » 04 07 2025, 14:35

Чудесно, значи и всичко е редовно, щом той така ти е казал. Мисля, че при тестването на механизмите, производителите имат някакви софистикейтнати навивачки, които тестват и навивават във всякакви позиции. Съмнявам се просто заорлем да са навивали автомата/вкарвали резко стрес в системата, чрез ръчни навивки. Спекулирам, разбира се. Аз имам само 1 "swiss made" часовник - каки-то. Доста се радвам, че е с американски корени/дизайнерски решения на изгледа, щото като цяло кореняк-швейцарците са ми малко префинени/префранцутени, a дизайнерския им език не ми говори. Разбира се, ако ми се появи някой, може и да го взема. Обожавам филд-часовници и авиаторски - имам 30-ина :D На какито много ми харесва голямата корона, която показва се пак, че това e инструмент.

Sozy
Почитател

Мнение от Sozy » 04 07 2025, 15:46

относно моето Каки, това между другото е един от елементите, който не ми допада - короната, несъразмерно голяма е и дебела за този дизайн, но това е мое мнение разбира се и сигурно това е една от отличителните му черти, знам ли?
Харесва ми, както е при Сейко 5, тия по-старите, където короната е малка и е на 4-ри часа, мисля беше и като вградена в касата, тоест не излиза извън габариттите на касата на самия часовник.
Tevise T801Automatic
Casio SGW450h Quartz
Orient 46943 Automatic
Huawei GT3

Sozy
Почитател

Мнение от Sozy » 05 07 2025, 11:16

Споделям инфо просто за сведение как се развиват нещата за въпросния Хамилтън - към момента от 30.06. сверен в 9:30:00 до сега дава общо отклонение с натрупване минус 23 секунди-това са точно 5 дена х 24 часа + час и 35 още, което е 23:5~4,6 секунди в минус на 24 часа, предполага се, че се е навил вече за това носене.Сега в 11:05 го сверих отново, да видим.За разлика от Тисо-то не дава твърдо отклонение, а дава с натрупване 4,6 секунди в минус в повече на всеки 24 часа, уж са еднакви ЕТА2824-2, но явно точно тук е разликата с добавената думичка COSC при Тисо-то (така си мисля). Айде още една седмица тестове да видим.... :crazy:
С две думи, към момента държи по-лоша точност от Ориента ми, който е с 3 звезди и допотопен механизъм с 21 камъка (стана ясно вече,че това няма отношение към точността) и работещ на същите 21000. BpH, с тази разлика, че Ориента е прибл.5 пъти по-евтин ::crap:: и не с уж такъв имидж, ако може да се говори за имидж, но да не бързам със заключенията, може Хамилтъна да се "финоса" с течение на времето. като не ще го финосван аз един път на 5 дни......но определено ще го върша без особено удоволствие ако трябва да бъда честен.
Tevise T801Automatic
Casio SGW450h Quartz
Orient 46943 Automatic
Huawei GT3

Потребителски аватар
childrolland
Маниак

Мнение от childrolland » 05 07 2025, 12:34

Под 5 секунди си е екстра. Полировка, дизайн, бръш и т.н. са на доста по-високо ниво. Тва също ти е включено в цената + тва, че швейцарски, страдиция в стила си и пр. Orient Мако II не съм го сверявал от 3 месеца вече стават и за тва време е с 5 минути напреде и си е консистентен. Тва ще рече, че по всяко време знам колко точно е часа, щото знам с колко бега напред. Ама, полировката и бръша, където ги има, на моменти чак ми се струват петнисти, в сравнение с Хамилтъна. :D Btw, на колегата Фил, много му харесвам 1 коментар: всеки часовник върви с неговото си време. Той много им разбира, наистина. :)

Sozy
Почитател

Мнение от Sozy » 05 07 2025, 14:58

Абе швейцарски, швейцарски ама малко като една приказка вкоренила се в българския манталитет, Ме...с и всички останали, нито бръш, нито мъШ ме интересува само да свали разликата с още 3 секунди на ден ще съм доволен, ама ....а пък ти как готърпиш това да тивървис такава разлика незнам.....ти си знаеш.
Tevise T801Automatic
Casio SGW450h Quartz
Orient 46943 Automatic
Huawei GT3

Потребителски аватар
Kuonyy
Маниак
Регистриран: 03 01 2014, 15:51

Мнение от Kuonyy » 05 07 2025, 21:48

Доколкото разбирам те интересува само точност. В такъв случай бих те посъветвал да спреш да си купуваш часовници с механично задвижване. Щом искаш точност си купувай кварцов часовник или електронна джаджа с автоматично GPS, bluetooth или интернет сверяване.

Очевидно не оценяваш високото качество на изработка и най-вече финиша на едно такова изделие, малките детайли, историята на компанията и всичко останало свързано с един часовник. Ти искаш да ти цепи секундата, но и защо да е скъп, като може да е евтин, защото търсиш най-добро съотношение цена-качество.

Ти си за кварц или смарт, щом нищо друго освен дневно отклонение те интересува. То чак смешно ми става като чета как го следиш:lol:
I don't know where I am, but I'm not lost.

Sozy
Почитател

Мнение от Sozy » 05 07 2025, 23:04

Ако искаш не ме следи, както казах писането в темата е по желание, въобще не ме интересуват история на марката (айде нема нужда история за 1300лв), нито какъв финиш има (не е часовник за 100 бона да ме интересуват тия неща, а както стана ясно някои от тях не го и постигат това, гледат се други неща), кварцови имам - не ме кефят, ама швейцарската точност нещо......
Та ще продължа да си купувам механични часовници, но на друг бюджет и с по-ниски отклонения, най-вероятно японски, ама да не казвам голяма дума, та бръша и финиша ще са ми бонус -да интересува ме точност, иначе циферблата на ориента, който имам има мноооого добър финиш и на различен ъгъл на осветление дава много яки цветове, не е бръшнат. А и както се видя дава осезаемо по-добра точност спрямо тоя Хамилтън, ама купил съм го вече, ще въртя стрелките на 3-4 дена, пък ако не ме изкефи, имам място, къде да го прибера, не е болка за умиране.
Tevise T801Automatic
Casio SGW450h Quartz
Orient 46943 Automatic
Huawei GT3

tweeg
Почитател
Регистриран: 04 04 2011, 16:58

Мнение от tweeg » 07 07 2025, 10:42

Не си купувай скъпи часовници,че веригите им само са четирицифрени суми и ако я чукнеш или драснеш ни ми се мисли ...
Swatch Heracles
CASIO GW-M850
Garmin Swim, Garmin Fenix 3
Orient Triton

Sozy
Почитател

Мнение от Sozy » 07 07 2025, 11:08

tweeg написа:
07 07 2025, 10:42
Не си купувай скъпи часовници,че веригите им само са четирицифрени суми и ако я чукнеш или драснеш ни ми се мисли ...
В света на механичните часовници (моя извод) нито е да си вземеш скъп (зависи какво търсиш разбира се), нито е да си вземеш евтин ........................то и е относително понятие какво значи скъп де, но все пак.Но да уточня - неззнам до късмет ли е - двата най-евтини механични часовника (изключвам руските),които имам държат ЗНАЧИТЕЛНО по-голяма точност и то особено НАПРЕД във времето, спрямо по-скъпите, които имам. По-скъпи спрямо по-евтините, не че имам механики за по 10-12-200к!!!
Лозанов ми звънна, връща ми часовниците били ТОП - Тисо-то за 3 дена е +10 секунди, а Ориент-а за 3 дена работа е ......... -5 (минус 5)!!!, демек щайгата допотопната върви по-точна от 5 пъти по-скъпия "часовник", опитах да го уговоря да отвори Тисо-то и да го "финоса" , но мнението му беше "твърдо НЕ" - бих искал тук да използвам случая да му благодаря за положените усилия и отделеното време, необходими за проверката, изключително коректен човек, не можах да го убедя и да ме "чарджи" за услугата............. Каза, ми, че не се занимава със сервизиране на Гранд Сейко ...................., ако се наложи.
Аз вече няма какво да кажа по темата, освен извода, който за себе си потвърждавам, че ако търся някога следваща механика ще я търся в доста високия клас (висок клас за МЕН), тия до около 10к. (пак да кажа СПОРЕД МЕН) бих ги избягвал. На дневен ред обаче остава под голям въпрос 9RXX, но там ще се прави задълбочен анализ кое как, че с тия цени са колкото сносен автомобил ...............Спийдмастъра идва много високо, накъмто 17, единствена алтернатива на 9RXX ценово е Ойстер-а за накъмто 12-13к.лв, ама ако трябва да се чЕка ................а бе сложно е.
Tevise T801Automatic
Casio SGW450h Quartz
Orient 46943 Automatic
Huawei GT3

Потребителски аватар
childrolland
Маниак

Мнение от childrolland » 07 07 2025, 12:06

Абе, важно е да стигнеш някакъв покой на ума по някакъв по-дълготраен начин. Механиччните часовници имат друга добавена стойност, която не е точността на кварца, самосверяването и т.н. Това толко много е изприказвано до момента и в тая тема и в безброй други такива. Белкем, по-скоро, отколкото късно го разбереш. Това го казвам, преди да се набълбукаш с некое механично произведение на изкуството за някакви сериозни кинти, па то да се окаже че върви точно колкото ориента ти (бтв, обожавам им часовниците и изобщо излъчването което имат) и после да почнат някакви сериозни рантове и драми. Ма, то парите и тва, което искаш да стигнеш са си твои :) . Мисля, че това беше приказвано в 1 друга, по-COSC-аджииска тема, дето ти беше пуснал по-преди. Мене ми е интересна комуникацията и развойната дейност.
До скоро!

Sozy
Почитател

Мнение от Sozy » 07 07 2025, 12:34

childrolland написа:
07 07 2025, 12:06
Абе, важно е да стигнеш някакъв покой на ума по някакъв по-дълготраен начин.
:)) това чак притеснително звучи ............. ::yahoo::
childrolland написа:
Механиччните часовници имат друга добавена стойност, която не е точността на кварца, самосверяването и т.н.
Ясно де, аз казвам какви проблеми имам конкретно при моите "швейцарци".
childrolland написа:
па то да се окаже че върви точно колкото ориента ти
Да ти кажа честно, няма да ме учуди. То ориента го зае@и, да не се окаже NH35A-то още по-точно, че е за безсрамните 120 доларес.
childrolland написа:
бтв, обожавам им часовниците и изобщо излъчването което имат
Един няма от тях, който да ме грабне с дизайн, освен този, който си купих (мойто гардже най-Убавото), нещо не са ми на сърце тая марка, но вкус другар няма разбира се.
childrolland написа:
Белкем, по-скоро, отколкото късно го разбереш.
Разбрал съм го, просто искам да постигна това, за което съм платил и ако може маааааааааааааааааааалко отгоре, демек да е@а дявола във въздуха.
childrolland написа:
и после да почнат някакви сериозни рантове и драми.
Мисля каквото и да взема, въобще да не пускам тема,че има юзъри, които се дразнят, а аз форума (който и да е форум - без значение за часовници, писалки или автомобили) го приемам, като средство за обмен на информация, мнения от хора имащи вече такъв продукт с всичките + и - с цел по-добър избор, че колкото повече начално инфо имаш толкова по-добре.

Сондирах мнения с едни от най-реномираните часовникари в България - избора е почти ясен, оттук насетне само нагласата и най-вече $-те.

Бъдете здрави и по-малко нерви за глупости.
Tevise T801Automatic
Casio SGW450h Quartz
Orient 46943 Automatic
Huawei GT3

Отговори

Върни се в “Избор на часовник”