Благодаря, благодаря за изказаното мнение и препоръки - ще се постарая да не се ядосвам ............ много

А за след сервизирането на Тисо-то задължително ще пиша пак в тази тема, да не създавам друга.
Благодаря, благодаря за изказаното мнение и препоръки - ще се постарая да не се ядосвам ............ много
Sozy написа: ↑04 07 2025, 12:14Хамилтъна..................първото нещо за което го купувам е , че е като обикновен евридей дрес часовник, вързва се да го носиш и с риза и с дънки и тениска, малко взаимства от двата стила. Ако трябва да бъда честен - много ми прилича на стара руска Ракета или Слава и по-скоро, нещо, като носталгия (не казвам, че е такъв, сега да не ми изопачи някой думите). Като цяло взех Хамилтън-а не от някаква фенщина, а от това просто да кажа, че имам Хамилтън, естествено гледах и в тоя ценови клас конкурентите - Един викторинокс, който така и не успя да дойде от онлайн магазина на този форум (впоследствие разбрах, че не работи този магазин) иначе щеше да е Викториникс със 2824-2, исках фиилд часовник, гледах и Сейко докъмто 1500 лева, но алпиниста не ми хареса на дизайн, а Presage серията до 1000лв ми прилича директно копирана на едни Ракета от края на 80-те , началото на 90-те и отпаднаха и те, Тисо не исках, че вече имам, Сертина имам макар и кварц и то не останах много сравнително добрите марки в тоя клас.childrolland написа: ↑04 07 2025, 11:51Между другото, кажи какво ти хареса в хамилтън-а, че се спря на точно това моделче и изобщо някакви впечатления, ако имаш от часовника, освен точности и т.н.![]()
На първо четене го купих по технически параметри, после по дизайн, сега ми радва и окото и реално си ми харесва, но имам вътрешното усещане, че не съм с Хамилтън ами с нещо като Гес, Найк, ЕА - нещо от тоя сорт, (нещо, като тия, които са наредени отпред на касите на по-големите магазини за дрехи и в България и в чужбина, просто, като минаваш да си дръпнеш един за 20-30 Ойро и толкова - знам, че не е така, но часовникарската индустрия я свързвам аз лично единствено с Япония,Швейцария, отчасти Германия и Русия, а Щатите не баш, знам, че и Булова е оттам ако не се лъжа), но не точно като за света на часовниците, а и те отскоро са под шапката на Суач.Не съжалявам за избора си, харесва ми, нося си го и както вече се установи ще го сверявам през 3-4 дена. А да - харесва ми прозрачния заден капак с механизма, както и кожената каишка от телешка кожа. А и един нямам с хамилтън, който да НЕ Е бил доволен, макар, че понятието "доволен", както се вижда е мноооооооого относително.
Осносно по темата и обратната връзка - сега ми звънна Лозанов, каза, че ги е навил и двата на макс и ги е качил на някакъв уред (но не виброграф, не го разбрах добре) И Тисото и Ориента - давали перфектно отклонение Тисото +1 секунда, Ориента +4 секунди (което за такъв вид механизми било мноооооооооооого добре),само забравих да питам за какъв период от време дават това оклонение , но предполагам за 24 часа, няма да ги разглобява, ще поработят още няколко дни, пак ще ги провери и ми ги връща, което звучи доста добре. Препоръча да не ги нося по един два дена, а доста повече за да могат да се навиват от автомата, а не както аз правя - да навивам на ръка (Ориента няма и тази опция), тка, че това са дооооооооооста хубави новини и трябва да призная, че колегата phil05 беше прав, адмирации.
Та толкова и за обратната връзка от Христо.
В света на механичните часовници (моя извод) нито е да си вземеш скъп (зависи какво търсиш разбира се), нито е да си вземеш евтин ........................то и е относително понятие какво значи скъп де, но все пак.Но да уточня - неззнам до късмет ли е - двата най-евтини механични часовника (изключвам руските),които имам държат ЗНАЧИТЕЛНО по-голяма точност и то особено НАПРЕД във времето, спрямо по-скъпите, които имам. По-скъпи спрямо по-евтините, не че имам механики за по 10-12-200к!!!
childrolland написа: ↑07 07 2025, 12:06Абе, важно е да стигнеш някакъв покой на ума по някакъв по-дълготраен начин.
Ясно де, аз казвам какви проблеми имам конкретно при моите "швейцарци".childrolland написа: ↑07 07 2025, 12:06Механиччните часовници имат друга добавена стойност, която не е точността на кварца, самосверяването и т.н.
Да ти кажа честно, няма да ме учуди. То ориента го зае@и, да не се окаже NH35A-то още по-точно, че е за безсрамните 120 доларес.
Един няма от тях, който да ме грабне с дизайн, освен този, който си купих (мойто гардже най-Убавото), нещо не са ми на сърце тая марка, но вкус другар няма разбира се.childrolland написа: ↑07 07 2025, 12:06бтв, обожавам им часовниците и изобщо излъчването което имат
Разбрал съм го, просто искам да постигна това, за което съм платил и ако може маааааааааааааааааааалко отгоре, демек да е@а дявола във въздуха.
Мисля каквото и да взема, въобще да не пускам тема,че има юзъри, които се дразнят, а аз форума (който и да е форум - без значение за часовници, писалки или автомобили) го приемам, като средство за обмен на информация, мнения от хора имащи вече такъв продукт с всичките + и - с цел по-добър избор, че колкото повече начално инфо имаш толкова по-добре.
При проблеми с форума: support@strelki.info