Радио сверяване в България

Всички въпроси и мнения, които имате и искате да споделите около часовниците.
Потребителски аватар
memcho
Маниак
Регистриран: 12 09 2014, 10:52

Re: Радио сверяване в България

Мнение от memcho » 27 01 2023, 16:39

Не може да бъде изключено на този калибър, но не трябва да ви притеснява това не изтощава батерията дори и да не се свързва успешно отделно ако часовника влезе в режим на пестене на батерията в случай, че е запокитен в някой шкаф тои автоматично си изключва тази функция. Имам конкретният модел който си седи заедно с останалите ми соларни часовници в кутия за съхранение на перваза на един от прозорците в къщи и се свързва
безпроблемно всеки ден. Много рядко се случва да изпише, че не е успял да се свърже.

Потребителски аватар
memcho
Маниак

Мнение от memcho » 27 01 2023, 16:45

Изображение

И днес пак се е свързал успешно.

Потребителски аватар
childrolland
Почитател
Регистриран: 09 06 2021, 19:34

Мнение от childrolland » 27 01 2023, 16:59

Много благодаря за информацията! :)

Потребителски аватар
jivkonik
Активен
Регистриран: 16 01 2012, 20:18
Контакти:

Мнение от jivkonik » 29 01 2023, 18:47

При модул U600 има някои позиции на селектора за режима, в който е часовника, при които ако го държиш в тези режими - не търси радио сигнал. Не знам дали този модул E660 има такава възможност.
ORIENT Crystal 3 star Automatic
CIGA Design Z1 titanium
FORTIS B-42 Official Cosmonauts Titanium
SEIKO Speedtimer SSC813P1
Breitling Colt 41 A17380
SEIKO Prospex SPB 147J1
CASIO G-SHOCK GA-B2100C-9AER
CITIZEN Diver's NB6021-68L
CITIZEN Chronomaster "The Citizen" CTQ57-0955

Потребителски аватар
jivkonik
Активен
Контакти:

Мнение от jivkonik » 29 01 2023, 18:58

childrolland написа:
27 01 2023, 16:59
Много благодаря за информацията! :)
В книжката за модул Е660 пише - какво да правим, ако не се сенхронизира - първото нещо, което предлагат е - вижте дали селектора е в позиция TME? Вероятно само в тази позиция му работи авто сверяването. Друг е въпроса ако го държите в други позиции на селектора до какви неудобства би довело това.
CIGA Design Z1 titanium
Breitling Colt 41 A17380
SEIKO Prospex SPB 147J1

Потребителски аватар
memcho
Маниак

Мнение от memcho » 30 01 2023, 10:46

Аз не виждам какво друго неудобство може да има ако селектора седи на режим set освен, че няма да получи сигнала.

Потребителски аватар
childrolland
Почитател
Регистриран: 09 06 2021, 19:34

Мнение от childrolland » 05 02 2023, 15:06

memcho написа:
30 01 2023, 10:46
Аз не виждам какво друго неудобство може да има ако селектора седи на режим set освен, че няма да получи сигнала.
Действително. В режим Set и прибрана корона няма никакви ядове. Оказа се обаче, че успява часовникът да се свери в TME режима без никакъв проблем за момента и без необходимост от маймунджилъци - стои си в кутията с другите часовници на един шкаф през нощта, далеч от прозорци и т.н. Никое от multiband casio-тата ми не успява да се самосвери, независимо къде го позиционирам. :thumbup:

Благодаря и на колегата @jivkonik за включването също!

Поздрави.

Потребителски аватар
memcho
Маниак

Мнение от memcho » 05 02 2023, 15:24

childrolland написа:
05 02 2023, 15:06
memcho написа:
30 01 2023, 10:46
Действително. В режим Set и прибрана корона няма никакви ядове. Оказа се обаче, че успява часовникът да се свери в TME режима без никакъв проблем за момента и без необходимост от маймунджилъци - стои си в кутията с другите часовници на един шкаф през нощта, далеч от прозорци и т.н. Никое от multiband casio-тата ми не успява да се самосвери, независимо къде го позиционирам. :thumbup:

Благодаря и на колегата @jivkonik за включването също!

Поздрави.

Потвърждавам, и при мен това моделче се сверява много лесно. Имам и друг ситизен с радио сверяване който ако е извън кутията в която го държа се сверява безпроблемно, но ако е в кутията не успява. Имам и G-SHOCK с радио сверяване който понякога успява да се свери и от кутията иначе извън нея също няма проблеми.
Незнам явно му е по-силна или по добре позиционирана антената.

Потребителски аватар
jivkonik
Активен
Контакти:

Мнение от jivkonik » 13 02 2023, 14:18

Ех, какви локации имате само! Радвайте се!
В панелка в София, етаж последен, стените гледат на ЗАПАД (а не прозоците) - радио сверяване нямам вече последните 3-4 години. И Citizen и CASIO и един часовник тип метео станция не хващат. Само андроид програмата ми прави магията. Обаче поне 15 WiFi рутера жужат наоколо..... ::crap::
CIGA Design Z1 titanium
Breitling Colt 41 A17380
SEIKO Prospex SPB 147J1

stoshkov
Новобранец
Регистриран: 23 03 2023, 18:05

Мнение от stoshkov » 23 03 2023, 18:13

Здравейте , моля за вашата компетентна помощ

Сдобих се с часиовник Citizen Eco Drive Nighthawk A-T Radio Controlled AT4119-00L , Limited Edition

Моля да ми помогнете как да открия инструкция за екесплоатация и как да го сверя
Часовника е невероятен , но аз намям никакви познания по такива "сложни " часовници

Работи , но е напред с около 7 минути и нямам идея как да го сверя

Четох в интернет за едно андройд приложение DCF 777 emulator , инстарилах го на телефона , стартитам го доближавам часовника , но не се получава нищо !

Как да активирам това радиоконтролирано сверяване ?

Изполвам го вече наколко дни , но не се самосверява ???

Потребителски аватар
JDredd
Почитател
Регистриран: 29 01 2016, 16:17

Мнение от JDredd » 24 03 2023, 13:39

Здравей колега!
Ще се опитам да ти помогна.

Ето я инструкцията за твоя часовник на английски: https://www.citizenwatch-global.com/sup ... e650/e.pdf

Доста имаш за четене и разбиране - няма как само да "включиш" автоматичното сверяване. За голямо съжаление си попаднал на часовник, механизмът (калибърът) на който е предназначен за американския пазар и е направен да се служи с него простичко, но само в САЩ.
За други точки на света часовникът трябва да се "излъже". Ще ти обясня на принципно ниво първо защо, а после и как се прави това:
Защо: часовникът приема сигнал само от кулите в САЩ и в Германия (за твой късмет). Сигналът от германската кула обаче той си го интерпретира като за Лондон (положение LON на стрелката за режима на работа) - ако приеме този сигнал - той го връща един час назад за да се получи английско време от немското. Няма начин да посочиш друго часово време - той си знае или часовите зони на САЩ, или тази на Англия, която пък я преизчислява от германската. Затова трябва да го излъжеш, че ти се намираш в Англия.
Как:
1. Влизаш в режим калибрация на стрелките. В него се задава "нулевото положение" на всяка стрелка.
2. Разместваш единствено положението на малката (часовата) стрелка, като вместо да сочи 12 ч. - тя да сочи 2 ч. По този начин електронният мозък на часовника ще подава точно време време, но стрелките ще показват с 2 часа повече - колкото е разликата ни с Англия.
3. Излизаш от режим калибрация на стрелките.
Това му е лъгането.
След като го излъжеш имаш да си настроиш лятно/зимно време, да включиш радиосверяването и да сложиш режимната стрелка в положение LON. Всичко е подробно описано в инструкцията. И си готов за подвизи.

Ако имаш още въпроси или смяташ, че някак мога да ти помогна - остави ми на ЛС тел. номер.
Amicus Plato, amicus Socrates, sed magis amica veritas.
Aristoteles

Citizen Promaster JY0080-62E, Citizen CA4210-41L
Casio MDV-106B-2A, Casio Edifice EFA-118D-1A
Praetorian Night Patrol, Lorus RXH81CX9

Потребителски аватар
gata05
Маниак
Регистриран: 22 05 2014, 13:23

Мнение от gata05 » 08 05 2023, 09:18

Имам две радиосверяеми Касиота-ПроТрек и Джи Шок.Първият го имам от две години и винаги се е сверявал сам в апартамента,далече от прозореца,докато Шокът никога не можеше да хване сигналът,където и да го сложа в стаята(добре,че има блутут).От около месец,ПроТрекът спря да се сверява,където винаги го е правил-на бюрото ми.Стаята ми е с изложение юг.За първи път реших и двата да ги сложа на прозорецът в северната стая.Е,от две седмици не пропускат сигналът :)
Изображение

Потребителски аватар
memcho
Маниак

Мнение от memcho » 08 05 2023, 14:40

gata05 написа:
08 05 2023, 09:18
Имам две радиосверяеми Касиота-ПроТрек и Джи Шок.Първият го имам от две години и винаги се е сверявал сам в апартамента,далече от прозореца,докато Шокът никога не можеше да хване сигналът,където и да го сложа в стаята(добре,че има блутут).От около месец,ПроТрекът спря да се сверява,където винаги го е правил-на бюрото ми.Стаята ми е с изложение юг.За първи път реших и двата да ги сложа на прозорецът в северната стая.Е,от две седмици не пропускат сигналът :)
Изображение
На снимката изглежда, че G shock-a не е получил сигнала над деня от седмицата трябва да изписва rcvd при успешно свързване. В случай, че не го знаете има скрито меню за този модул в което може да видите кога за последно часовника се е сверявал. За да влезете в него трябва да натиснете едновременно бутоните laight, mode и receving след като влезете в това меню натискате още два пъти mode бутона и на екрана се изписва датата и часът
на последното получаване на сигнала.

Потребителски аватар
gata05
Маниак
Регистриран: 22 05 2014, 13:23

Мнение от gata05 » 08 05 2023, 16:26

memcho написа:
08 05 2023, 14:40

На снимката изглежда, че G shock-a не е получил сигнала над деня от седмицата трябва да изписва rcvd при успешно свързване. В случай, че не го знаете има скрито меню за този модул в което може да видите кога за последно часовника се е сверявал. За да влезете в него трябва да натиснете едновременно бутоните laight, mode и receving след като влезете в това меню натискате още два пъти mode бутона и на екрана се изписва датата и часът
на последното получаване на сигнала.
Благодаря,не знаех за скритото меню на Шокът ::drinks:: ,при ПроТрекът това става с долен ляв бутон.Хванал е сигналът,просто не изписва на екрана rcvd,прави го само когато го сверя чрез блутут,което няма логика,но е факт.

Изображение

Потребителски аватар
memcho
Маниак

Мнение от memcho » 08 05 2023, 16:54

Би трябвало и когато се свързва чрез антената също да изписва rcvd, но в крайна сметка важното е, че се свързва. ::drinks::

Потребителски аватар
memcho
Маниак

Мнение от memcho » 08 05 2023, 17:28

https://www.fratellowatches.com/g-shock ... lved/#gref

В линка е обяснено защо се получава така, че часовника е получил сигнала, а в последствие rcvd изчезва от екрана.

Отговори

Върни се в “Други теми за часовници”