Пристигна днес. Склонен съм да мисля, че е повече от откровено менте, а как и колко ще работи - бъдещето ще покаже.
Ще ми бъде приятно да прочета мнения, без да ме щадите, защото този часовник беше купен под въздействието на импулс. Играх лотария. Разговаряхме с приятел за часовници. Ровихме в интернет и коментирахме. И в един момент ми текна, и купих нещо, което струва, без данъците, 20-тина евро, плюс още около 2 евро за доставка. И върху всичко това още 25%.
Снимки:
Тези три "винтчета" на ексцентрика (ексцентрик е машинно название на подобен детайл, а при часовниците маховик ли се наричаше?) по никакъв начин не ми приличат на истински винтчета. На картинки ми приличат.
А това в центъра някак доста накриво ми изглежда да стои.
Вътрешното ми усещане е, че този часовник ще се носи до първата повреда, и след това ще бъде зарязан. Или, евентуално, харизан на който го пожелае, да го ползва като донор.
Но все пак кажете ми откровените си мнения, без да щадите глупостта ми.
Часовникът се навива и ръчно. Стори ми се тегаво навиването, но не съм имал механичен часовник с ръчно навиване от поне 25 години, така че е субективно. Няма как да го нося на работа - ще го издера, но мисля за го навивам редовно няколко дни, да видя как кърви. Ако поста подлежи на редактиране след 5-6 дена ще го редактирам, и ще напиша дали часовника върви точно, което нямаше да мога да напиша, ако нямаше ръчно навиване.
Нормално ли е при ръчно навиване ексцентрика/маховика да се върти? - ДОБАВЯМ - след първото ръчно навиване, вече маховика не се върти при навиване. между първото и второто навиване го оставих да спре, но сега ще го навивам всяка сутрин. И нека видим ще спазва ли времето.
И още един часовних ми привлече окото. Пак от китайчетата.
https://www.aliexpress.com/item/1005007 ... ry_from%3A
Но не бих се поддал, без нечие мнение, че има голям шанс да се окаже поне сносен модел, но ако някой отвори линка и го погледне - нека си каже мнението.
Но... засега стига толкова.