"Кухнята" на Seikosha

Всички въпроси и мнения, които имате и искате да споделите около часовниците.
Потребителски аватар
Seikosha
Маниак
Регистриран: 15 06 2014, 15:48

Re: "Кухнята" на Seikosha

Мнение от Seikosha » 28 09 2024, 05:52

.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "

Потребителски аватар
Seikosha
Маниак

Мнение от Seikosha » 28 09 2024, 05:59

.

Потребителски аватар
Seikosha
Маниак

Мнение от Seikosha » 09 10 2024, 10:39

.А, май съм задрямал за малко. Жив съм бе Куни, за малко да ритна камбаната,ама не я уцелих :)) Вече по кротко я даваме в кухнята, ама все мърдаме катхлебарка напръскана с РАЙД ,няма спиране този мазохизъм и това си е, все нещо трябва да поразвалиш, иначе не се спи като хората, зомбясваш, вампирясваш, очите ти кръвясват и или трябва да печеш пържоли по сред нощ, или да счупиш някой саат, та да мирясаш ::crap:: Последно една Омега ми се изпречи дека ми се върти из чекмеджетата вече бая години, та и викам ''Кво толкова с'я, ей като едно джипи сега щъ прегледам и тебе, ни бой ся,няма да боли''
Искам да ви покажа, малкият,но все пак някакъв принос да се освежи един наистина благороден часовник ,модел на Омега кал.342 бумпър. По сведения на д-р Ранфт м/у 1947 - 1961г. са произведени в няколко калибъра 100 000бр. което е едно нищо, по това време Омега правят по 20 000бр. на месец.Въпреки ,че този вид ротор има движение от 240 градуса, се е смятал за много перспективен, навивал е много по сигурно главната пружина, отколкото този с пълен оборот ,поради причини които всички знаем. Доколкото съм чел, е изоставен заради както се твърди, високата цена на целият модул. Дали е така, господ знае. Механизма работи но иска профилактика, аз не посмях, след някакви неврологии дето ми образуват тремори , не исках да рискувам. Колкото можах почистих циферблата, полирах мостовете на механизма ,че бяха много надраскани, джама тоже пипнах и мисля ,че като цяло се получи едно ''изплуване''.Другото което прави моделът още по рядък и интересен е неговият корпус. Както знаем всички Омега са едни от няколкото бранда, които са със затворен цикъл на производство и произвеждат всичко сами от А до Я. В този случай обаче, са се доверили и поръчали тази каса на една бижутерска фирма от началото на 20в. - Братя Хугеинин в Ле Локле. Иновативна технология която представлява най просто казано, дебела 80 микрона 18К розово злато, цяла пластина, сгъната като кашон в/у някаква матрица която не е от метал, а по скоро нещо като пластамаса. Явно обаче, че или заради температурни разлики, някакво вътрешно напрежение, или заради калпаво лепило :) отдолу лъговете са зейнали по шевовете, което хич не ми пречи да си го сложа на кунката и да му се радвам. Малките радости са истинската радост.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
SHARKY
Маниак
Регистриран: 29 01 2012, 20:09

Мнение от SHARKY » 09 10 2024, 17:41

Еее, бравас - най-вече за това, че си отново сред нас ::drinks::

Потребителски аватар
Swiss M.
Маниак
Регистриран: 19 08 2014, 16:20

Мнение от Swiss M. » 09 10 2024, 19:28

Я, смислено завръщане във форума. Хубаво е да видиш, че не всеки е вдигнал ръце в полза на фейсбук..
Ако пипнеш паралакс, лекувай с огледална скала, или бий Омегата, където я хванеш!

Потребителски аватар
phil05
Маниак
Регистриран: 26 05 2012, 10:40

Мнение от phil05 » 09 10 2024, 21:08

Ей, Мишо де беше, форума опустя… де такива истории и постове…Чудно завръщане и история горе както винаги! Навивам редовно Зенитите и Омегата, окачил съм един на бюрото да виси да работи, щото няма наоколо по точен да погледнеш колко е часа. Нали така се носят, вертикално в джеб :) що ти трябваше да ги регулираш и позиции и в хоризонтална ::angel:: . Само една забележка имам, бях я споменал и преди. Май не са същите, които ти пратих! И отвън и отвътре. Не можах да ги позная. Ама карай, трая си, че тия са къде къде по хубави. Да ни радваш скоро пак с такива постиве и ::drinks::

Потребителски аватар
Seikosha
Маниак

Мнение от Seikosha » 09 10 2024, 23:08

БЛАГОДАРЯ МОМЧЕТА! За топлото посрещане и за това,че ме помните. Случва се по няой път да вляза във форума за нещо и се зачитам по някога кви съм ги писал, разните истории, положителни и отрицателни, яко вреше и кипеше от страсти и форумът беше в романтичният си период.всяко нещо си има върхови моменти, идва и момент,когато реката почти спира да тече, се ла ви :) Аз до преди година и нещо, соц. групи не ги ползвах, платформата на форума е по подредена и всичко е на едно място. Напоследък ги ползвам единствено заради алъш вериша, че достъпът е до повече хора , а дойде време вече да се разделям с натрупаното имане. И най вече в една кулинарна група , де уча булките как се върти добруджанска кавърма и гювеч в гърне :))
Вальо и аз се радвам да те ''видя'' Как е Артур? Той към 7г. трябва да вече, още ли търчи като тийнейджър из двора ,или вече поулегна. :)

Потребителски аватар
phil05
Маниак
Регистриран: 26 05 2012, 10:40

Мнение от phil05 » 09 10 2024, 23:49

Ех Мишо как се сещаш и за това… Артурката мина 10 години гони 11, на толкова е и оная тена, нищо общо с часовници “Търся кученце” .
Offtopic: покажи
…Но… :( го покоси март месец лоша болест пренесена от кърлеж, съсипано му е всичко де що има, най вече бъбречна функция. От тогава правя всичко да го спася и да поживее оше. Понякога не може да се кзправи на крака и да ходи, помага единствено като чуе хайде на разходка, или когато иска да влезе вътре при нас. Ей го малка голяма купчинка до една тиква тя пък какво се прави цъфти през октомври а няма никаква тиква.

Изображение

Но ше ходим на разходка оше че и зимата!

Потребителски аватар
Seikosha
Маниак

Мнение от Seikosha » 10 10 2024, 09:47

Offtopic: покажи
Колко е тъжно Вальо да гледаш на стари години болен любимец. И с моята котана която стана на 17г. същата работа ,артрити, артрози, влачи се там нещо, по цял ден спи, а от вчера не се е прибирала и ме е страх ,че е паднала от някоя от терасите. Дори и да можех, не бих взел вече домашен любимец, бетер е от да гледаш дете, беззащитни ,разчитащи само на тебе. Вярно, иставт хубавите спомени, ама така още повече боли. :(

Отговори

Върни се в “Други теми за часовници”