Новият Garmin fēnix 3 и Garmin epix™

Всички въпроси и мнения, които имате и искате да споделите около часовниците.

Новият Garmin fēnix 3 и Garmin epix™

Мнениеот outdoor-watches » 25 08 2015, 17:52

Захващаме тази тема поради многото ни запитвания относно разликата и основните характеристики на два от флагманите на марката Гармин - Garmin fēnix 3 и Garmin epix™
Изображение
Изображение
Марката като цяло е известна на нашата публика с навигационните си системи, но от няколко години американците започнаха разработването и на ръчни спортни часовници /ръчни компютри/ по аналогията на така също известната финладска марка Suunto известна с високотехнологичните си продукти, както за спорт, планина така и в първият създаден ръчен компютър за водолази от серията DX.
Гармин разработиха преди години първите си модели съчетавайки в тях спортни и планински, както и ежедневни модели, но открояващите от тях са моделите на Garmin fēnix. В самите модели за първи път бяха въведени доста високи технологии правещи модела удобен както за спорт така и за планина или ежедневие. Вървящите към тях колани даваха доста прецизна информация за пулс, изгорени калории.

В този клас единствените им конкуренци на пазаря бяха финладците Suunto. Реално Сунто с няколко уникални модела като Vector,Core предлагаха уникални технологии. В моделите на Core за първи път бяха въведени най-прецизните сензори правени някога / и до сега няма аналог на точност и прецизност на пазара/.

Алтиметъра на Core още през далечната 2007 г. бе с резолюция 1 м. и Височина, вертикална разлика, което го правеше доста прецизен ръчен инструмент. Модела бе разработен въз подобрената основа на легендарният и за първи път създаден ръчен компютър –Vector – уникален дизайн и точност с много функции. Една от уникалинте му функции е барометричната чувствителност на сензора так. Нар. Аларма "Буря" (Storm Alarm)- функция внедрена в модела при която чувствителността на барометричният сензор улавя атмосферната разлика в амплитудите и според класифицирано от метеорологичните изследвания според които при рязка промяна / падане на атмосферното налягана с 4 единици hPa в рамките на 4 часа / е 100% индикация за предстоящо голямо промяна в метеорологичните характеристики. И този сензор има характеристиката да го улови 2 ч. преди да настъпи реално влошаването на времето. Това е така наречената Weather функция.

Но от компанията не спряха в разработките си и направиха моделът съчетаващ в себе си най-доброто от всичко правено до сега от Suunto – Ambit - Малко е да се каже ръчен компютър…Амбит е напълно персонализируем и в него се съчетават както спортни така и ежедневни и планински функции невиждани до сега в който и да е ръчен компютър. Уникалното е в него възможността за качване на различни според нуждите приложения и ползването им по всяко време.

Прибавяйки към това вече доста подобрени и осъвременени сензори всичко това е вкарано в доста уникален дизайн печелил не веднъж престижни награди. Множества функции в Ambit една то които е GPS сверяване на времето (GPS timekeeping) аналогичното при други марки радиосверяване – Wave captor технология. Както и много други функции, които не можем да изброим тук.

Но американците създадоха продукт надскачащ доста от всичко правено до сега и то за носене на ръка. С появата на новият Fenix 3 от Garmin направиха епохален технологичен скок и вдигнаха доста летвата с този си нов продукт. Предимствата са десетки и реално наистина в момента няма аналог на пазара при такъв тип ръчен уред и това всичкото може да се носи на ръка.

Наистина уникално изпълнение. Явно и дизайнерите, както и техниците са на много високо ниво, защото от близък поглед може да се забележи перфекната изработка и то с мисъл на всяко едно нещо в този уред. Като се започне от изчистеният от излишни елементи дизайн, внедрената GPS антена в самият пръстен-базел е също доста добро решение. Стоманена EXO ™ антена с GPS + GLONASS поддръжка за точност и бърза корекция.При финладците това бе едноот нещата отблъскващи потребителите им от стърчащата отстрани антена, което го правеше доста по неудобен и груб за носене.

Докато тук нещата при Fenix 3 са перфектно помислени. Множеството подобрение от към дисплей / вече с уникално висока резолюция 218 x 218 пиксела- 3,1 cm (1,2-инчов) Chroma ™ дисплей видим на слънчева светлина - Трансфлективен цветен/ го прави доста удобен при всякакви ъгли и светлини. Също превключване на позитивен към негативен. Още няколко уникални функции, които можете да ги видите единствено когато разглеждате подробно уреда – Нещо уникално са направили – различна настройка на чувствителността на Storm Alarm-ата – в настройките има избор на чувствителността при промяна на налягането от -2 hPa до -6 hPa за час. Т.е. ако искате да ви е доста по чувствителна тази индикация го настройвате на -2 hPa и веднага ще ви известява. Също уникалните му сензори в него ви улавят и записват всяко едно действие и можете да си го прегледате, когато свържете устройството към профила ви и прегледате подробно. Например бях забелязал че ми записва действията при сън – и ви ги дава графично и ви определя до каква степен сте отпочинал изчислено с някакъв алгоритъм. Също не ви е нужно да слагате колана за да ви покаже колко стъпки и калории сте изразходили за деня. Доста умна машинка.

От към приложението също нещата са доста добре помислени. Имате приложение за инсталиране на персонален компютър/лаптоп/таблет и смартфон. През това приложение можете да управлявате напълно вашето устройство. Т.е да качвате приложение и махате, подреждате и много други функции. Както и можете да си маркирате различни известявания от различни ваши лични приложение освен от основно зададените като емайли, Skype,Viber…

Реално няма да се впускаме в подробно изброяване на характеристиките на Fenix3 защото искаме да го сравним с най-новото от марката вече на пазара - Garmin epix™
Epix е всичко това което е и Fenix3, но….

Запомнете Epix е предназначен предимно за всекидневно и планинско ползване, а не толкова за спорт. Т.е. той няма колан и не прави връзка с колан.В него има спортни приложения и можете да ги ползвате, но основно той не е за тази цел. Всичките спротни и планински функции са в Fenix3

Основното нещо при него е СЕНЗОРЕН ДИСПЛЕЙ И ВГРАДЕНАТА ВЕЧЕ НАВИГАЦИОННА КАРТА НА ЕВРОПА. Да той има реална карта внего и 8 гб. Вградена памет в която можете да си качвате всичко, както и множество приложения. И двата модела иман уникални „фейсове“ изгледи на дисплея, както и аналогов.

epix™ е първият hands-free Garmin навигатор, с активен екран с изключителна резолюция и предварително инсталирана КАРТА НА ЕВРОПА на ръката Ви! epix™ е снабден с най-модерните навигационни функции като GPS и GLONASS приемане чрез иновацията на Garmin EXO™ антена, барометър, автоматични калибриращ се алтиметър и електронен 3-осен компас плюс пълноцветни карти, които Ви позволяват не само да навигирате, а и да планирате пътуване.

В GPS устройството може да бъде инсталирана подробна пътна и offroad карта на България – това го няма в никое до сега устройство.
Тъчскрийн дисплеят на Epix ви дава възможност, чрез натискане или плъзгане да видите ярки, детайлни карти, включително вградената карта на Европа. С 8 GB вградена памет ще имате достатъчно място, за да добавите съвместими карти, включително TOPO PRO, TOPO Light, BirdsEye Satellite Imagery, BirdsEye Select Raster, City Navigator® и BlueChart® g2 карти. Нашата нова, висока чувствителна, EXO технология ви дава по - сигурен сателитен сигнал и по-бързо позициониране. Epix използва HotFix® за достъп до GPS и GLONASS сателити за видимо по-бързо позициониране, отколкото само с GPS. Имате достъп до пълно меню от навигационни функции, включително запис на маршрут, навигиране по маршрут, TracBack®, навигиране по координира, Sight'n Go и навигиране точка по точка. Epix е оборудван с автоматично калибрирани ABC сензори за предоставяне на съответната информация в реално време. Вграденият алтиметъра предоставя данни за надморската височина, за да можете да наблюдавате точно изкачване и слизане, докато барометърът може да се използва за предвиждане на промените във времето, показвайки ви краткосрочни тенденции в налягането на въздуха.

Надяваме се да сме били малко полезни във вашият избор на модел и всяка една помощ при разяснение на подробно ползване и функции можете да се свържете с нас.
ОТОРИЗИРАН СПЕЦИАЛИЗИРАН ОНЛАЙН МАГАЗИН
Изображение
http://outdoor-watches.com
ОТОРИЗИРАН МАГАЗИН ЗА ПРОДУКТИТЕ SUUNTO-GARMIN-CASIO
ПОСЕТЕТЕ НАШИЯТ ОФИЦИАЛЕН БЛОГ:http://blog.outdoor-watches.com/
Аватар
outdoor-watches
Активен
 
Мнения: 182
Регистриран на: 19 08 2013, 17:42
Местоположение: София

Назад към Други теми за часовници

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


Creative Commons Licence
Всички материали са лилцензирани под CC 4.0 лиценз, освен ако изрично не е опоменато друго.