Общи правила и условия за участие в Strelki.info

Всички въпроси и мнения, които имате и искате да споделите около часовниците.
Отговори
monopola
МОДЕРАТОР
Мнения: 4419
Регистриран: 16 08 2011, 15:12

Общи правила и условия за участие в Strelki.info

Мнение от monopola » 30 03 2016, 11:06

Общи условия и правила на интернет форум strelki.info


правилата са изменени на 08.02.2018г. В офтопик бутона може да видите предходната им версия.
Offtopic: покажи
Общи условия и правила на интернет форум strelki.info


I. Общи положения


Strelki.info е интернет базирана общност (наричана за краткост "форума"), собственост на регистрирано в България търговско дружество "Стрелки.инфо" ООД, администратор на лични данни съгласно българското законодателство. Strelki.info е частна собственост.

Участието във форума е доброволно и става след регистрация на потребителя и приемане на настоящите общи условия и правила.


II. Правила


1. Официалният език на форума е българският. Допустимо е използване на чужди езици при спазване на граматическите им правила. Писането на български език с латински букви е забранено.

2. Спазването на добрия тон и уважение към другите потребители е задължително. Не бива да има обидени и разочаровани поради лошо отношение. Забранени са ругатните, обидите или каквото и да било подобно отношение към други потребители. Забранено е писането с главни букви или по друг начин приеман като гневен, обиден, подигравателен или по какъвто и да начин оскърбителен за другите в обичайното общуване в интернет.

3. Забранява се призоваването към противозаконни действия, пропаганда, както и прояви на расизъм. Забранени са мнения, подклаждащи към расова или религиозна дискриминация, омраза и етническа нетолерантност. Няма да бъдат толерирани и теми, съдържащи порнография и насилие. Автора на мнение носи отговорност за него, strelki.info не може да бъде отговорен за чужди действия.

4. Аватарите и подписите на потребителите трябва да отговорят освен на специфичните правила за тях и на общите правила на форума.

5. Приветстваме новите потребители. Моля бъдете толерантни към новорегистирали се колеги, стига разбира се да не нарушават грубо правилата.

6. Потребителите могат да се регистрират с произволно избрано име, което обаче не трябва да има вулгарно или обидно звучене. Забранява се и ползването на имена, които могат да доведат до заблуда относно самоличността на потребителя.

7. Нямате право на повече от един акаунт. Форумът има доста добра система за следене за подобни злоупотреби и втория потребител ще бъде засечен на момента. Ако сте си направили втория акаунт защото имате проблеми с логването с първия си - съобщете това на администраторите.

8. Форумът има структура от подфоруми и раздели. При публикуване на нова тема се съобразявайте със тематичната структура на форума. Публикуването на тема, несъобразено с горните изисквания, както и публикуването на тема с идентично съдържание в повече от един подфорум, е основание тя да бъде премествана, заключвана или заличавана по преценка на модераторите.

9. Преди да пуснете нова тема, проверете дали тя не е вече дискутирана чрез търсачката на форума. От заглавието на темата Ви трябва да се подразбира съдържанието й. Не публикувайте теми с линкове към други страници, без подробно обяснение за съдържанието им.

10. Пишете по същество по темите, а в случай на нужда ползвайте бутона offtopic. Спама не е желателен в темите, освен в специално създадената за целта.

11. Предвид линейната структура на форума и важността на google индексациите потребителите нямат право да трият и променят по същество собствените си мнения, освен в случаите описани в настоящите правила. В случай, че желаете ваше мнение да бъде изтрито се обърнете към модератор.

12. В случай, че забележете нередност използвайте бутона за докладване. Модератор ще вземе отношение.

13. Това, че сте забелязали нарушение, което не е получило реакция от екипа не е повод, причина или оправдание вие също да правите нарушения. Най-доброто нещо, което можете да направите в тази ситуация е да се свържете с модератор или администратор по повод нарушението.

14. В случай, че не искате да бъдете повече част от общността на strelki.info просто спрете да ползвате форума. Потребители и мнения не се трият. Ако желаете да възстановите профил и имате проблеми с това се обърнете към модератор.

15. Регистрирайки се в strelki.info вие се съгласявате да предоставите безплатно цялото създадено от вас съдържание на strelki.info, като това съдържание може да бъде ползвано в други комуникационни канали, платформи, проекти и друго свързани с дейността на Стрелки.инфо ООД, независимо дали с или без комерсиална цел, включително да бъде превеждано на други езици.

16. Регистрирайки се в strelki.info вие се съгласявате да получавате съобщения от Стрелки.инфо ООД във връзка с дейността на форума, други свързани проекти и/или дейност и проекти на партньори. С това няма да се злоупотребява от страна на strelki.info.


III. Екип


1. За спазване на правилата във форума има екип от модератори. За каквито и да било нередности, нарушения на правила, въпроси по правилата може да се обръщате към модератори чрез лично съобщение или бутона „report”, намиращ се в горната дясна част на всеки пост, визуализиран чрез удивителен знак.

2. Администраторите на форума са собствениците, те имат правата на модератори.

3. Модераторите и администраторите имат право да участват като всички други потребители в strelki.info. Също така имат право да действат в качеството си на модератори/администратори. Техните решения по казуси са задължителни. Имат право да трият, променят, редактират, архивират мнения и теми, да преместват мнения и теми, да отправят предупреждения и наказания на потребителите нарушаващи правилата.

4. Модераторите/администраторите взимат решения позовавайки се на правилата и на всеки конкретен случай. Решеният могат да бъдат различни според тежестта на нарушението, историята на потребителя и други субективни фактори, но следват духа на правилата и форума.

5. Решенията на модераторите са крайни. По изключения могат да бъдат променяни, просто защото модераторите не са роботи и също е възможно да допуснат грешка. При подобен случай не създавайте драми, а отнесете въпроса към администраторите.

6. Администраторите делегират правомощия на модераторите и работят в екип. По изключение могат да променят решение на модератор. Крайни решеният по каквито и да било казуси във форума принадлежат на администратора с потребителско име monopola.


IV. Специфични правила за раздели


Във форума съществува търговски раздел с няколко подраздела. Strelki.info не е страна в сделките, случващи се тук и не носи никаква отговорност за действията на участниците в тях. Информация за допълнителни услуги в търговският раздел може да намерите в тази тема - http://strelki.info/viewtopic.php?f=4&t=27688

1. Общите правила за търговски раздел са следните:

1.1. Имате право на две активни обяви във форума. Изключение са обяви в раздел „Търгове от 1 лев”

1.2. Нямате прави да продавате реплики.

1.3. В една тема може да има само един артикул. Ако са повече се продават накуп с обща цена. Изключение се допуска ако се продават няколко бройки от един и същ артикул.

1.4. Имате право на един „ъп” на седмица.

1.5. Нямате право да публикувате "референтна" цена, пряко, с процент, или чрез линк. Забраната важи и за цената на която сте закупили часовника. Нямате право да коментирате цената на която продавате часовника. Потребителите също нямат право да коментират продажната цена в обявата.

1.6. Цялата информация трябва да е публикувана на български език. Изключения се допускат за детайлни описания на чужд език при условие, че задължителната информация е предоставена на български език.

1.7. Пазарлъци и оферти се правят на лични съобщения. В обявата могат да се задават въпроси по същество относно артикула или ако има съмнения, че обявата не е коректна. Целта на подобни въпроси е да се допълни/изясни информацията за артикул или да се предпазят потенциални купувачи от некоректна обява. В такъв случай продавача трябва да отговори в темата. Не злоупотребявайте с тези права.

1.8. В случай на съмнения за истинността на обявата използвайте бутона “report”.

1.9. Нямате право да продавате артикули втора употреба, които не се намират във ваше притежание. Смисъла на това правило е да се предостави точна информация за артикула и да не се заблудят потенциалните купувачи.

1.10. Когато обявата не е актуално пишете в заглавието ПРОДАДЕН. Нямате право да триете обявата, заглавието, съдържанието или каквото и да е от нея. Може да изтриете само цената след като е продаден артикула. Модераторите ще преместят обявата в раздел Стари обяви като видят промененото залгавие.

1.11. Нямате право да пускате две или повече теми за един и същ артикул. Ако има нужда може да поискате модератор да зачисти темата от СПАМ.

1.12. Когато продавате часовник сте длъжни да знаете неговото състояние. Не може да пишете "не знам дали работи" - или работи или не. Освен това сте длъжни да знаете дали е оригинален или реплика. Това да знаете какво продавате си е ваша отговорност и задължение. Кварцовите и електронни часовници не могат да се продават без батерия. В батерията трябва да има достатъчно ток за да може да се види, че часовникът работи или не. Изключение се приема само ако часовникът е описан като неработещ или за части.

1.13. В случай на проблем потърсете първо съдействие от продавача/купува. Нямате право да пускате сигнали/оплаквания към конкретен продавач или купувач в подфорум "Дискусии", ако преди това не сте потърсили съдействие от него, относно проблема.

1.14. Ако артикула не се предава на лична среща, а се праща чрез поща или куриер продавача трябва да уточни в темата какви доставчици ще ползва и кой поема разноските. Ако това не е уточнено се приема, че купувача може да избере доставчик и че транспортните разходи са за сметка на купувача, включително и при връщане на пратката, ако е отказана необосновано. Ако пратката е отказана заради разминаване с описаното в обявата продавачът е длъжен да възстанови на купувача всички направени разноски по доставката.

1.15. Имате право да пускате обява без цена, тоест приемате предложения и пазарлъци. Всички други правила остават валидни, просто трябва в заглавието да напишете, че е без цена и нямате право да добавяте такава.

1.16. Задължителна информация при публикуване на обява за часовник:

ТЕМПЛЕЙТ ЗА НОВА ОБЯВА (използвайте copy/paste):
Полетата със звездичка са задължителни

-Снимка* (достатъчно добра и в необходимият размер за да се вижда ясно и напълно часовника и задължително актуална за втора ръка часовници):
-Марка/модел*:
-Състояние на часовника* (всички забележки, да са описани с текст):
-Цена: (Ако не искате да слагате цена трябва името на темата ви да започва с текста "БЕЗ ЦЕНА:")
-Град* (ако не е профила):
-Вид механизъм (механичен, кварц и др.):
-Големина на касата:
-Разстояние между лъговете:
-Вид стъкло:


2. Правила на раздел Нови Часовници:
2.1. Обява за абсолютно нов часовник може да не съдържа актуални снимки.

2.2. Обява за абсолютно нов часовник трябва да включва информация дали има валидна за България гаранция или не.

3.Правила на раздел Употребявани часовници:

3.1. Ако пускате снимки на модела от интернет упоменете, че те не са на конкретният часовник.

3.2. Бъдете коректни при описанието на часовника. Във форума има изключително компетентни потребители и те ще забележат забележки и неточности в обявата. Във ваша полза е да сте открити.

4. Правила на раздел Части, инструменти, консумативи, каишки, верижки:

4.1. Спазвайте общите правила на търговският раздел. Напомням за правилото, че нямате право да пускате обява за повече от един артикул, освен ако не се продават накуп.

5. Правила на раздел Услуги и продукти ръчна изработка:

5.1. Този раздел е възможността на майстори да покажат собствените си продукти. Спазвайте общите правила на търговският раздел.

6. Правила на раздел Търгове от 1 лев:

6.1. Всяка обява в раздела е под формата на търг с начална цена 1 лев. Освен общите правила обявата трябва да съдържа точен край на търга – ден и час. Нямате право да променяте условията на търга след неговото начало.

6.2. Печели най-високото наддаване направено преди края на търга. Всички ценови предложения се правят публично в темата.

6.3. Нямате право на никакви договорки относно конкретния търг, извън публичната тема.

6.4. При публикуване на обявата може да се сложи цена за моментално купуване (блиц, buy now....). В този случай човекът, който предложи тази цена автоматично печели търга.

6.5. Правилото за максимум две активни обяви не важи за търговете от 1 лев.

6.6. Предложенията трябва да са кратни на 1лв. Тоест без стотинки.

6.7. Срокът на търга може да е от 24 часа до 10 дни, като продавачът пуска точен ден и час в който търгът свършва. За еталон се счита форумния часовник. За да не стават недоразумения, моля оправете си персоналните настройки на часовника от потребителския панел и се уверете, че показва реално българско време:
ucp.php?i=prefs&mode=personal
Времева зона: UTC+2
DST: НЕ или ДА

6.8. Валидни са наддавания преди минутата дадена за край на търга. Тоест, ако някой е казал, че търгът му свършва в 22:00ч са валидни бидовете до 21:59 минути. В случай, че в последната минута има няколко наддавания, печелившо е последното според поредността на постовете.

6.9. Нямате право да пускате на търг артикул, който предлагате в strelki.info или другаде на друг търг или под формата на малка обява.

6.10. Нямате право да участвате в търга, ако продавачът е забранил в темата вашето участие. Нарушения на тази точка ще доведат от изчезване на раздела на търговете за вашия профил.

6.11. Продавачът има право да пуска търг с удължен срок. Това трябва да е опоменато със следния текст:
"Това е търг с удължен срок. Ако в последните 10 минути даден участник направи наддаване, краят на търга автоматично се измества с 10 минути от това наддаване. Търгът приключва, само в случай, че никой не е наддавал в последните 10 минути"

6.12. Само и единствено поредността на постовете е решаващото за това кой след кого е предложил цена.

6.13. Ако спечелилият търга се откаже от покупка, той ще бъде наказан, но от тук насетне търговецът решава, дали да не предложи часовникът не предишния купувач, дали да не направи нов търг или изобщо да не го продава повече.

6.14. Можете да предлагате не само часовници, но и всякакви други продукти и услуги, свързани или не с часовниците. Ако предлагате услуги, можете да пуснете за продан същата услуга, отново след изтичане на предишен нейн търг.

6.15. Търгове могат да се спират само по изключение с основателна причина. Ако имате причина да спрете търга, можете да го направите, само ако няма нито един бид. Използвайте обикновен коментар за да спрете търга. Ако причината за спирането се отстрани, търгът може да се поднови с друго ваше съобщение.

6.16. Ако имате причина да се откажете от ваше наддаване можете да го направите максимум до 1 час от наддаването и поне 1 час преди края на търга. Ако имате съгласието на продавача и на наддавалия преди вас, можете да се откажете по всяко време и така този преди вас държи печелившия бид.

6.17. Спечелилия трябва до 5 работни дни да се свърже с продавача и да даде данни за доставка. В противен случай търгът се обявява за провален, а спечелилия търпи санкции като некоректен участник.

6.18. Можете да забраните на определен потребител или потребители да участват в търговете. Това става само и единствено със следния темплейт, който се поставя на първо място - преди всякаква информация свързана с търга:

"Търгът е забранен за потребител/и: X,Y,Z"


7. Правила на раздел Свободни търгове:

7.1. Важат общите правила и правилата за търгове като продавачът има право да определи начална цена и стъпка на наддаване каквито реши.

8. Правила на раздел Всичко останало – важат общите правила на търговският раздел, ползвате го за артикули които нямат място в другите раздели.

9. Правила на раздел Конкурси – правилата за всеки конкурс се определят от организатора му. По време на конкурс е забранено да накарате които и да е да се регистрира само за да гласува за вас.


V. Реклама


1. Добре дошли сте да рекламирате във форума спазвайки условията за това. Услугите предоставяни от strelki.info са:

Банер голям
Банер под търсачката
Банер малък
Банери в долната част на страницата – 25 лева месец

Всяка активна обява след втората – 4 лева на обява
Пакети обяви за месец – от 3-5 броя – 10 лева на месец
- от 3-10 броя – 20 лева на месец
- над 10 броя на месец – по договаряне

Закачена обява – 5 лева на седмица
Голяма тема, закачена постоянно – 80 лева на месец

Отстъпки:
Отстъпка за ексклузивност - 20 %
Отстъпка при предплащане - 10 % за 6 месеца, 20% за 12 месеца

Отстъпките се комбинират, но не се прилагат една върху друга.

2. Всякакви форми на скрита реклама не се толерират и ще се считат за нарушение на правилата.

3. Имате право да представите себе си и услугите/стоките които произвеждате/продавате, но нямате право да ги рекламирате, да популяризирате, да използвате форума за канал за набиране на клиенти и т.н. без да имате постигнато споразумение за това с администраторите. Имате право да ползвате ника си или подписа си за реклама като сложите име на марка или линк към страница.

4. Моля бъдете коректни и не злоупотребявайте с тази част от правилата.
VI. Санкции


1. При нарушаване на правилата модераторите/администраторите имат право да налагат санкции по тяхна преценка спрямо конкретната ситуация и духа на правилата на форума. Санкциите могат да са забележки, отнемане на правото за участие в определени раздели на форума, временна или постоянна забрана (бан) за участие във форума.

2. Не се препоръчва публикуването на постове, с които се коментират публично действията на модератори, свързани със заличаване, преместване, редакция на постове, заключване и преместване на теми, без преди това да е потърсена връзка с администрацията на форума.

3. Модераторите запазват правото си да определят, налагат и променят наложеното наказание, в зависимост от естеството на извършеното нарушение на правилата, като уведомяват потребителя чрез системно съобщение.


VII. Правни уточнения


1. Правилата могат да се променят без изричното информиране на потребителите. Ако потребител не е съгласен с някое правило има свободата да не посещава форума.

2. Не споделяйте никаква чувствителна информация, чрез персонални съобщения. Това ще запази вас и вашите данни от трети лица, включително и от "хакерски" атаки. Друго до което имаме достъп са вашите IP адреси и e-mail-и. Те могат да бъдат използвани за доказване на измами и заплахи.

3. Публичното огласяване на лична кореспонденция между потребители, потребители и модератори/администратори и потребители и трети лица, без предварително съгласие на някой от адресатите, е недопустимо и е основание за заличаване без предупреждение на изнесената информация от модераторите и ограничаване временно или постоянно на достъпа до форума.

4. Strelki.info има правото да поставя на всяка от страниците на форума електронни препратки, рекламни банери и други рекламни форми за стоки и услуги, предлагани от strelki.info или трети лица, както и електронни препратки и рекламни банери, сочещи към уебсайтове, намиращи се извън контрола на strelki.info, като не носи отговорност за съдържанието, верността и законосъобразността на подобни Интернет страници или ресурси и на услуги или ресурси, които са станали достояние на потребителите при ползването на форума.

5. Информация от форума може да бъде цитирана без съгласие от страна на strelki.info, като задължително трябва да се упомене източникът на тази информация, в случая сайтът на strelki.info и източникът (авторът), като ако информацията се цитира в интернет, трябва да бъде придружена и с хиперлинк към сайта на strelki.info.
Всички останали случаи на ползване на информация от този сайт, без изричното писмено съгласие на strelki.info, е напълно забранено - представлява нарушение на чл. 97 от Закона за авторското право и сродните му права и ще бъде преследвано.

6. Публикувайки информация във форума, Вие преотстъпвате авторското право върху публикуваната информация на собствениците на форума, доколкото тя не представлява същото право на трети лица.

7. Сайтът и форумът са обекти на авторско право по смисъла на Закона за авторско право и сродните му права. Всички материали са предоставени безплатно от авторите на темите във форума и всички останали потребители могат да се възползват от тях за лична употреба.

8. Strelki.info е създаден от фенове за фенове и е място за споделяне, за забаваление, за всичко свързано с общата ни страст. Моля забавлявайте се и позволете да остане такова каквото е.

Благодаря!

I. Общи положения


Strelki.info е интернет базирана общност (наричана за краткост "форума"), собственост на регистрирано в България търговско дружество "Стрелки.инфо" ООД, администратор на лични данни съгласно българското законодателство. Strelki.info е частна собственост.

Участието във форума е доброволно и става след регистрация на потребителя и приемане на настоящите общи условия и правила.


II. Правила


1. Официалният език на форума е българският. Допустимо е използване на чужди езици при спазване на граматическите им правила. Писането на български език с латински букви е забранено.

2. Спазването на добрия тон и уважение към другите потребители е задължително. Не бива да има обидени и разочаровани поради лошо отношение. Забранени са ругатните, обидите или каквото и да било подобно отношение към други потребители. Забранено е писането с главни букви или по друг начин приеман като гневен, обиден, подигравателен или по какъвто и да начин оскърбителен за другите в обичайното общуване в интернет.

3. Забранява се призоваването към противозаконни действия, пропаганда, както и прояви на расизъм. Забранени са мнения, подклаждащи към расова или религиозна дискриминация, омраза и етническа нетолерантност. Няма да бъдат толерирани и теми, съдържащи порнография и насилие. Автора на мнение носи отговорност за него, strelki.info не може да бъде отговорен за чужди действия.

4. Аватарите и подписите на потребителите трябва да отговорят освен на специфичните правила за тях и на общите правила на форума.

5. Приветстваме новите потребители. Моля бъдете толерантни към новорегистирали се колеги, стига разбира се да не нарушават грубо правилата.

6. Потребителите могат да се регистрират с произволно избрано име, което обаче не трябва да има вулгарно или обидно звучене. Забранява се и ползването на имена, които могат да доведат до заблуда относно самоличността на потребителя.

7. Нямате право на повече от един акаунт. Форумът има доста добра система за следене за подобни злоупотреби и втория потребител ще бъде засечен на момента. Ако сте си направили втория акаунт защото имате проблеми с логването с първия си - съобщете това на администраторите.

8. Форумът има структура от подфоруми и раздели. При публикуване на нова тема се съобразявайте със тематичната структура на форума. Публикуването на тема, несъобразено с горните изисквания, както и публикуването на тема с идентично съдържание в повече от един подфорум, е основание тя да бъде премествана, заключвана или заличавана по преценка на модераторите.

9. Преди да пуснете нова тема, проверете дали тя не е вече дискутирана чрез търсачката на форума. От заглавието на темата Ви трябва да се подразбира съдържанието й. Не публикувайте теми с линкове към други страници, без подробно обяснение за съдържанието им.

10. Пишете по същество по темите, а в случай на нужда ползвайте бутона offtopic. Спама не е желателен в темите, освен в специално създадената за целта.

11. Предвид линейната структура на форума и важността на google индексациите потребителите нямат право да трият и променят по същество собствените си мнения, освен в случаите описани в настоящите правила. В случай, че желаете ваше мнение да бъде изтрито се обърнете към модератор.

12. В случай, че забележете нередност използвайте бутона за докладване. Модератор ще вземе отношение.

13. Това, че сте забелязали нарушение, което не е получило реакция от екипа не е повод, причина или оправдание вие също да правите нарушения. Най-доброто нещо, което можете да направите в тази ситуация е да се свържете с модератор или администратор по повод нарушението.

14. В случай, че не искате да бъдете повече част от общността на strelki.info просто спрете да ползвате форума. Потребители и мнения не се трият. Ако желаете да възстановите профил и имате проблеми с това се обърнете към модератор.

15. Регистрирайки се в strelki.info вие се съгласявате да предоставите безплатно цялото създадено от вас съдържание на strelki.info, като това съдържание може да бъде ползвано в други комуникационни канали, платформи, проекти и друго свързани с дейността на Стрелки.инфо ООД, независимо дали с или без комерсиална цел, включително да бъде превеждано на други езици.

16. Регистрирайки се в strelki.info вие се съгласявате да получавате съобщения от Стрелки.инфо ООД във връзка с дейността на форума, други свързани проекти и/или дейност и проекти на партньори. С това няма да се злоупотребява от страна на strelki.info.


III. Екип


1. За спазване на правилата във форума има екип от модератори. За каквито и да било нередности, нарушения на правила, въпроси по правилата може да се обръщате към модератори чрез лично съобщение или бутона „report”, намиращ се в горната дясна част на всеки пост, визуализиран чрез удивителен знак.

2. Администраторите на форума са собствениците, те имат правата на модератори.

3. Модераторите и администраторите имат право да участват като всички други потребители в strelki.info. Също така имат право да действат в качеството си на модератори/администратори. Техните решения по казуси са задължителни. Имат право да трият, променят, редактират, архивират мнения и теми, да преместват мнения и теми, да отправят предупреждения и наказания на потребителите нарушаващи правилата.

4. Модераторите/администраторите взимат решения позовавайки се на правилата и на всеки конкретен случай. Решеният могат да бъдат различни според тежестта на нарушението, историята на потребителя и други субективни фактори, но следват духа на правилата и форума.

5. Решенията на модераторите са крайни. По изключения могат да бъдат променяни, просто защото модераторите не са роботи и също е възможно да допуснат грешка. При подобен случай не създавайте драми, а отнесете въпроса към администраторите.

6. Администраторите делегират правомощия на модераторите и работят в екип. По изключение могат да променят решение на модератор. Крайни решеният по каквито и да било казуси във форума принадлежат на администратора с потребителско име monopola.


IV. Специфични правила за раздели


Във форума съществува търговски раздел с няколко подраздела. Strelki.info не е страна в сделките, случващи се тук и не носи никаква отговорност за действията на участниците в тях. Информация за допълнителни услуги в търговският раздел може да намерите в тази тема - http://strelki.info/viewtopic.php?f=4&t=27688

1. Общите правила за търговски раздел са следните:

1.1. Имате право на две активни обяви във форума. Имате право на до 20 броя платени обяви. Изключение са обяви в раздел „Търгове от 1 лев”

1.2. Нямате прави да продавате реплики.

1.3. В една тема може да има само един артикул. Ако са повече се продават накуп с обща цена. Изключение се допуска ако се продават няколко бройки от един и същ артикул.

1.4. Имате право на един „ъп” на седмица.

1.5. Нямате право да публикувате "референтна" цена, пряко, с процент, или чрез линк. Забраната важи и за цената на която сте закупили часовника. Нямате право да коментирате цената на която продавате часовника. Потребителите също нямат право да коментират продажната цена в обявата.

1.6. Цялата информация трябва да е публикувана на български език. Изключения се допускат за детайлни описания на чужд език при условие, че задължителната информация е предоставена на български език.

1.7. Пазарлъци и оферти се правят на лични съобщения. В обявата могат да се задават въпроси по същество относно артикула или ако има съмнения, че обявата не е коректна. Целта на подобни въпроси е да се допълни/изясни информацията за артикул или да се предпазят потенциални купувачи от некоректна обява. В такъв случай продавача трябва да отговори в темата. Не злоупотребявайте с тези права.

1.8. В случай на съмнения за истинността на обявата използвайте бутона “report”.

1.9. Нямате право да продавате артикули втора употреба, които не се намират във ваше притежание. Смисъла на това правило е да се предостави точна информация за артикула и да не се заблудят потенциалните купувачи.

1.10. Когато обявата не е актуално пишете в заглавието ПРОДАДЕН. Нямате право да триете обявата, заглавието, съдържанието или каквото и да е от нея. Може да изтриете само цената след като е продаден артикула. Модераторите ще преместят обявата в раздел Стари обяви като видят промененото залгавие.

1.11. Нямате право да пускате две или повече теми за един и същ артикул. Ако има нужда може да поискате модератор да зачисти темата от СПАМ.

1.12. Когато продавате часовник сте длъжни да знаете неговото състояние. Не може да пишете "не знам дали работи" - или работи или не. Освен това сте длъжни да знаете дали е оригинален или реплика. Това да знаете какво продавате си е ваша отговорност и задължение. Кварцовите и електронни часовници не могат да се продават без батерия. В батерията трябва да има достатъчно ток за да може да се види, че часовникът работи или не. Изключение се приема само ако часовникът е описан като неработещ или за части.

1.13. В случай на проблем потърсете първо съдействие от продавача/купува. Нямате право да пускате сигнали/оплаквания към конкретен продавач или купувач в подфорум "Дискусии", ако преди това не сте потърсили съдействие от него, относно проблема.

1.14. Ако артикула не се предава на лична среща, а се праща чрез поща или куриер продавача трябва да уточни в темата какви доставчици ще ползва и кой поема разноските. Ако това не е уточнено се приема, че купувача може да избере доставчик и че транспортните разходи са за сметка на купувача, включително и при връщане на пратката, ако е отказана необосновано. Ако пратката е отказана заради разминаване с описаното в обявата продавачът е длъжен да възстанови на купувача всички направени разноски по доставката.

1.15. Имате право да пускате обява без цена, тоест приемате предложения и пазарлъци. Всички други правила остават валидни, просто трябва в заглавието да напишете, че е без цена и нямате право да добавяте такава.

1.16. Задължителна информация при публикуване на обява за часовник:

ТЕМПЛЕЙТ ЗА НОВА ОБЯВА (използвайте copy/paste):
Полетата със звездичка са задължителни

-Снимка* (достатъчно добра и в необходимият размер за да се вижда ясно и напълно часовника и задължително актуална за втора ръка часовници):
-Марка/модел*:
-Състояние на часовника* (всички забележки, да са описани с текст):
-Цена: (Ако не искате да слагате цена трябва името на темата ви да започва с текста "БЕЗ ЦЕНА:")
-Град* (ако не е профила):
-Вид механизъм (механичен, кварц и др.):
-Големина на касата:
-Разстояние между лъговете:
-Вид стъкло:


2. Правила на раздел Втора Употреба Часовници:
2.1. Ако пускате снимки на модела от интернет упоменете, че те не са на конкретният часовник.

2.2. Бъдете коректни при описанието на часовника. Във форума има изключително компетентни потребители и те ще забележат забележки и неточности в обявата. Във ваша полза е да сте открити.

3.Правила на раздел Нови часовници:

3.1. Обява за абсолютно нов часовник може да не съдържа актуални снимки.

3.2. Обява за абсолютно нов часовник трябва да включва информация дали има валидна за България гаранция или не.

4. Правила на раздел Търгове от 1 лев:

4.1. Всяка обява в раздела е под формата на търг с начална цена 1 лев. Освен общите правила обявата трябва да съдържа точен край на търга – ден и час. Нямате право да променяте условията на търга след неговото начало.

4.2. Печели най-високото наддаване направено преди края на търга. Всички ценови предложения се правят публично в темата.

4.3. Нямате право на никакви договорки относно конкретния търг, извън публичната тема.

4.4. При публикуване на обявата може да се сложи цена за моментално купуване (блиц, buy now....). В този случай човекът, който предложи тази цена автоматично печели търга.

4.5. Правилото за максимум две активни обяви не важи за търговете от 1 лев.

4.6. Предложенията трябва да са кратни на 1лв. Тоест без стотинки.

4.7. Срокът на търга може да е от 24 часа до 10 дни, като продавачът пуска точен ден и час в който търгът свършва. За еталон се счита форумния часовник. За да не стават недоразумения, моля оправете си персоналните настройки на часовника от потребителския панел и се уверете, че показва реално българско време:
ucp.php?i=prefs&mode=personal
Времева зона: UTC+2
DST: НЕ или ДА

4.8. Валидни са наддавания преди минутата дадена за край на търга. Тоест, ако някой е казал, че търгът му свършва в 22:00ч са валидни бидовете до 21:59 минути. В случай, че в последната минута има няколко наддавания, печелившо е последното според поредността на постовете.

4.9. Нямате право да пускате на търг артикул, който предлагате в strelki.info или другаде на друг търг или под формата на малка обява.

4.10. Нямате право да участвате в търга, ако продавачът е забранил в темата вашето участие. Нарушения на тази точка ще доведат от изчезване на раздела на търговете за вашия профил.

4.11. Продавачът има право да пуска търг с удължен срок. Това трябва да е опоменато със следния текст:
"Това е търг с удължен срок. Ако в последните 10 минути даден участник направи наддаване, краят на търга автоматично се измества с 10 минути от това наддаване. Търгът приключва, само в случай, че никой не е наддавал в последните 10 минути"

4.12. Само и единствено поредността на постовете е решаващото за това кой след кого е предложил цена.

4.13. Ако спечелилият търга се откаже от покупка, той ще бъде наказан, но от тук насетне търговецът решава, дали да не предложи часовникът не предишния купувач, дали да не направи нов търг или изобщо да не го продава повече.

4.14. Можете да предлагате не само часовници, но и всякакви други продукти и услуги, свързани или не с часовниците. Ако предлагате услуги, можете да пуснете за продан същата услуга, отново след изтичане на предишен нейн търг.

4.15. Търгове могат да се спират само по изключение с основателна причина. Ако имате причина да спрете търга, можете да го направите, само ако няма нито един бид. Използвайте обикновен коментар за да спрете търга. Ако причината за спирането се отстрани, търгът може да се поднови с друго ваше съобщение.

4.16. Ако имате причина да се откажете от ваше наддаване можете да го направите максимум до 1 час от наддаването и поне 1 час преди края на търга. Ако имате съгласието на продавача и на наддавалия преди вас, можете да се откажете по всяко време и така този преди вас държи печелившия бид.

4.17. Спечелилия трябва до 5 работни дни да се свърже с продавача и да даде данни за доставка. В противен случай търгът се обявява за провален, а спечелилия търпи санкции като некоректен участник.

4.18. Можете да забраните на определен потребител или потребители да участват в търговете. Това става само и единствено със следния темплейт, който се поставя на първо място - преди всякаква информация свързана с търга:

"Търгът е забранен за потребител/и: X,Y,Z"

5. Правила на раздел Свободни търгове:

5.1. Важат общите правила и правилата за търгове като продавачът има право да определи начална цена и стъпка на наддаване каквито реши.

6. Правила на раздел Каишки и верижки:

6.1. Спазвайте общите правила на търговският раздел. Напомням за правилото, че нямате право да пускате обява за повече от един артикул, освен ако не се продават накуп.

7. Правила на раздел Кутии, калъфи, аксесоари, инструменти, части, консумативи:

7.1. Спазвайте общите правила на търговският раздел. Напомням за правилото, че нямате право да пускате обява за повече от един артикул, освен ако не се продават накуп.

8. Правила на раздел Всичко останало – важат общите правила на търговският раздел, ползвате го за артикули които нямат място в другите раздели.

9. Правила на раздел Конкурси – правилата за всеки конкурс се определят от организатора му. По време на конкурс е забранено да накарате които и да е да се регистрира само за да гласува за вас.


V. Реклама


1. Добре дошли сте да рекламирате във форума спазвайки условията за това. Услугите предоставяни от strelki.info са най-различни – различни по размер и разположение банери, възможности за участие във форума чрез спонсорирани теми, съвместни събития и какво ли още не. За конкретна оферта и идея за сътрудничество може да се обърнете към потребител monopola чрез лично съобщение или на email адрес monopola@abv.bg.

2. В случай, че искате да пуснете повече от две обяви ето как може да стане това:

Всяка активна обява след втората струва 4 лева на обява.

Пакети обяви за месец - от 3-5 броя – 10 лева на месец
- от 3-10 броя – 20 лева на месец
- от 10-20 броя на месец – 30 лева на месец

Закачена обява най-отгоре в съответния раздел струва 5 лева на седмица

Максималният брой активни обяви на потребител е 20 броя.

Следните допълнителни опции са възможни:

Голяма тема за обяви за часовници, закачена постоянно най-отгоре на раздел за часовници втора употреба с линкове в нея към отделните обяви за часовниците струва 80 лева на месец. В този случай трябва да заплатите и съответният пакет за брой обяви.

В случай, че искате да пуснете много обяви за неща различни от часовници, имате право да заплатите за голяма обява в съответният раздел. В тази обява може да сложите всичко, което продавате, без да пускате отделни обяви за артикулите. Тази обява не е закачена и може да се ъпва веднъж седмично. Идеята на тази обява е да е по-лесно за купувачите да разгледат вашия асортимент. Такава обява струва 25 лева на месец, ако искате две такива обяви ще ви струва 40 лева на месец.

Отстъпка при предплащане - 10 % за 6 месеца, 20% за 12 месеца

3. Всякакви форми на скрита реклама не се толерират и ще се считат за нарушение на правилата.

4. Имате право да представите себе си и услугите/стоките които произвеждате/продавате, но нямате право да ги рекламирате, да популяризирате, да използвате форума за канал за набиране на клиенти и т.н. без да имате постигнато споразумение за това с администраторите. Имате право да ползвате ника си или подписа си за реклама като сложите име на марка или линк към страница.

5. Моля бъдете коректни и не злоупотребявайте с тази част от правилата.VI. Санкции


1. При нарушаване на правилата модераторите/администраторите имат право да налагат санкции по тяхна преценка спрямо конкретната ситуация и духа на правилата на форума. Санкциите могат да са забележки, отнемане на правото за участие в определени раздели на форума, временна или постоянна забрана (бан) за участие във форума.

2. Не се препоръчва публикуването на постове, с които се коментират публично действията на модератори, свързани със заличаване, преместване, редакция на постове, заключване и преместване на теми, без преди това да е потърсена връзка с администрацията на форума.

3. Модераторите запазват правото си да определят, налагат и променят наложеното наказание, в зависимост от естеството на извършеното нарушение на правилата, като уведомяват потребителя чрез системно съобщение.


VII. Правни уточнения


1. Правилата могат да се променят без изричното информиране на потребителите. Ако потребител не е съгласен с някое правило има свободата да не посещава форума.

2. Не споделяйте никаква чувствителна информация, чрез персонални съобщения. Това ще запази вас и вашите данни от трети лица, включително и от "хакерски" атаки. Друго до което имаме достъп са вашите IP адреси и e-mail-и. Те могат да бъдат използвани за доказване на измами и заплахи.

3. Публичното огласяване на лична кореспонденция между потребители, потребители и модератори/администратори и потребители и трети лица, без предварително съгласие на някой от адресатите, е недопустимо и е основание за заличаване без предупреждение на изнесената информация от модераторите и ограничаване временно или постоянно на достъпа до форума.

4. Strelki.info има правото да поставя на всяка от страниците на форума електронни препратки, рекламни банери и други рекламни форми за стоки и услуги, предлагани от strelki.info или трети лица, както и електронни препратки и рекламни банери, сочещи към уебсайтове, намиращи се извън контрола на strelki.info, като не носи отговорност за съдържанието, верността и законосъобразността на подобни Интернет страници или ресурси и на услуги или ресурси, които са станали достояние на потребителите при ползването на форума.

5. Информация от форума може да бъде цитирана без съгласие от страна на strelki.info, като задължително трябва да се упомене източникът на тази информация, в случая сайтът на strelki.info и източникът (авторът), като ако информацията се цитира в интернет, трябва да бъде придружена и с хиперлинк към сайта на strelki.info.
Всички останали случаи на ползване на информация от този сайт, без изричното писмено съгласие на strelki.info, е напълно забранено - представлява нарушение на чл. 97 от Закона за авторското право и сродните му права и ще бъде преследвано.

6. Публикувайки информация във форума, Вие преотстъпвате авторското право върху публикуваната информация на собствениците на форума, доколкото тя не представлява същото право на трети лица.

7. Сайтът и форумът са обекти на авторско право по смисъла на Закона за авторско право и сродните му права. Всички материали са предоставени безплатно от авторите на темите във форума и всички останали потребители могат да се възползват от тях за лична употреба.

8. Strelki.info е създаден от фенове за фенове и е място за споделяне, за забаваление, за всичко свързано с общата ни страст. Моля забавлявайте се и позволете да остане такова каквото е.

Благодаря!
моите часовници за продажба: http://strelki.info/viewtopic.php?f=80&t=12857

Коментари от сделки с мен: http://strelki.info/viewtopic.php?f=56&t=12046

VelislavKalev
Напредващ
Мнения: 56
Регистриран: 16 06 2016, 22:05

Re: Общи правила и условия за участие в Strelki.info

Мнение от VelislavKalev » 04 11 2016, 04:43

Как мога да пусна обява?!

Потребителски аватар
stdenev
МОДЕРАТОР
Мнения: 8566
Регистриран: 29 09 2009, 15:55
Местоположение: София

Re: Общи правила и условия за участие в Strelki.info

Мнение от stdenev » 04 11 2016, 08:21

Ето тук:
http://strelki.info/viewforum.php?f=9

Първо прегледайте правилата на раздела, след това нова тема се стартира от "NEW TOPIC".

Успех!
Fine quality is remembered long after the pain of spending money!!!

brainwave
Новобранец
Мнения: 22
Регистриран: 17 12 2016, 18:20

Ъпдейт на обява

Мнение от brainwave » 01 03 2017, 21:07

Здравейте!
Имам обява от края на миналата година за продажба на часовник.
Четох, че имам право по един up на седмица, как става това?
Мерси предварително :)

Потребителски аватар
DrFrancky
Маниак
Мнения: 1684
Регистриран: 14 11 2016, 20:22

Re: Ъпдейт на обява

Мнение от DrFrancky » 01 03 2017, 21:09

brainwave написа:Здравейте!
Имам обява от края на миналата година за продажба на часовник.
Четох, че имам право по един up на седмица, как става това?
Мерси предварително :)
Влез в поста с обявата и добави отговор например с "up" или каквото решиш :-)
Успех с продажбата.
-= Bulgarian Watch Society - общност на любителите на часовници =-

Най-активното Facebook общество посветено на часовникарството

brainwave
Новобранец
Мнения: 22
Регистриран: 17 12 2016, 18:20

Re: Общи правила и условия за участие в Strelki.info

Мнение от brainwave » 02 03 2017, 10:12

Благодаря :)

Отговори

Върни се в “Други теми за часовници”