Преди 3 години си купих този часовник - Orient Bambino RA-AC0004S00C, който толкова много ми хареса, че тази година си купих още един - за backup, ако нещо се случи с първия

Единственият недостатък за мен е липсата на осветеност (стрелки и индекси) и тръгнах да го преправям. Още пролетта поръчах стрелки с луминофор, за индексите - 2 кита луминофор: единият готов разтвор в спринцовка, другият - прах с отделна течност. Реших да ползвам готовия разтвор, получиха се някакви мини полусфери зад индексите, но след изсъхване се "спишнаха", наложи се 2-3 пъти да повтарям операцията, като цяло не бяха с идеална форма. След изсъхване потъмняха и се доближиха до цвета на индексите. Светенето в тъмното беше доста слабо и за кратко време. Китайските стрелки (за съжаление по-къси от оригиналните, но други не намерих) също не светеха добре. Не съм направил снимки да покажа как изглеждаше, но като цяло не бях доволен от резултата.
След доста умуване каква технология да приложа, тези дни реших отнова да се пробвам и стигнах до вариант, чийто краен резултат ме задоволява и за момента съм много happy

Сега като гледам уголемените снимки, виждам доста кусури, но както се казва - от самолет не се забелязва

Имам следното питане: забелязах, че част от ремонтоара е ръждясал - ~3mm в частта с резбата, която се навива в короната. Причината е ясна - беше ходил на ремонт и явно часовникарят е скъсал 'O' ринга на короната или нещо подобно (със сигурност не е от моите интервенции, че пипам внимателно и няма как да не забележа подобно липса). Предполагам, че при опит за развиване ще се скъса.
Има ли откъде да се намерят оригинални и най-вече здрави ремонтоар и корона за Orient F6724?
Весели празници!