Що да не се прави с веро? Ето, става…
@naydenov 69, няма никаква гавра, шегувам се, може да е в някакъв мой стил, извинявай ако нещо лично си се засегнал. Става въпрос за шублера, не за теб или какво правиш. Но пък шублера мен ме е засегнал лично

, за това се обаждам. Ако искаш по сериозно, ето:
Часовник не се отваря с шублер, особено ако не ще. Ето защо:
Ти може да се справиш успешно и си се справил, не знам доколко си 100% сигурен, а трябва. Но други без опит ще прочетат, значи може и хайде драскотината или изядените кантове са налице. За да го регулира хайде става, ама ги отварят да видят какво има вътре, или да снимат механизма.
Ще седнеш ли да отваряш с шублер някой нов Брайтлинг или Омега, да не говорим за по нагоре? Ако не, защо Ориент може? Или Ориент може, защото не струва много? Или не ти пука че шублера може да се подпише, казвам може? Голяма работа няма да му робувам я, бил полиран? Някак не е ок за Ориент, за мен всички часовници заслужават еднакво внимание.
Ето един мой случай, тоя часовник ми харесва много, търсех го отдавна с тая верига.
Искам да го купя, обръщам го и отдолу:
Никакво полиране не може да го оправи това.
Продавачът беше постнал снимки и на механизма, та го питам: кой го отваря за снимките? Ми аз си го отворих. С какво? С шублер, с какво. Може да не е бил първия, не знам.
Фирмените инструменти за отваряне не случайно са с 6 накрайника с много точно място и размер. Или преса. Или в краен случай шублер, ръка, опит, късмет и да не ти пука много. А не че и така става с шублер и всеки може.