✯ Zenith Chronomaster 1969 Open Heart - Продаден

Тук можете да попитате "Струва ли си", да изкажете мнение за модела, да изкажете съмненията си и изобщо всичко, което в самите малки обяви е забранено. Тук също може да намерите коментари и отзиви за сделки на потребители.

✯ Zenith Chronomaster 1969 Open Heart - Продаден

Мнениеот PetarN » 17 02 2017, 12:38

Началото на новия век донесе за Zenith няколко нови неща – нов изпълнителен директор, нов собственик и, разбира се, нови серии часовници и нови дизайни. Някои от дизайните са доста спорни (като например Defy Xtreme), други са били родени да се превърнат в класика – като серията Chronomaster. Горе-долу по това време се ражда и направлението на скелетонизираните циферблати на марката, като тези дизайни са обединени в линията “Open heart” – повечето от тях са успели да се наложат само един път, други са били преиздавани по веднъж и само един модел “Open heart” съумя да се наложи като много успешен, да спечели любовта на десетки хиляди почитатели и да бъде преиздаден 3 (три) пъти до настоящ момент.

Изображение

Zenith Chronomaster 1969 Open Heart 03.2040.4061/69.C496


е представител на 4-то поколение Chronomaster Open heart, който е представен за първи път на Baselworld 2012. Но защо точно този модел с „отворено сърце“ е успял да се наложи и да намери достойно място в семейството на Zenith? Причините за това са няколко – първо, този начин на „изрязването“ на циферблата несъмнено е най-удачният, защото показва в пълна красота работата на баланса и ходовото колело. Второ, сравнително класическия дизайн на касата – за разлика от другите „заигравки“ на дизайнерите, тази серия на „отворените“ часовници на марката е най-традиционната. И трето, постоянните подобрения, които производителят залага във всяка следваща серия на този модел. В конкретния часовник те са няколко – връщането към класическата форма на касата – с по-малкия безел, изпъкналото стъкло и по-малки и кръгли бутони на хронографа, които се издигат над касата; второто е технологично – в механизма на този часовник Zenith използват силиций за изработката на няколко основни елемента – ходовото колело и анкъра. Това нововъведение дава две основни предимства на механизма – първото е, че се увеличава износоустойчивостта на механизма и, като следствие, интервалите за обслужването му, а второто е по-скоро естетическо – материалът, от който са изработени частите, има приятен лилав цвят и това допълнително украсява механизма.
Както вече беше споменато дизайнът на модела е класически и повтаря линията на най-успешният хронограф на марката – „36,000 VpH“ – цветовете са класически и строги, липсват сложните гилоши и многото пластове по циферблатите от първите модели на “Open heart” и като цяло линията на дизайна се подчинява на оригиналния El Primero chronograph от 1969г. В същност именно в този модел производителят за първи път съчетава цветовото решение на оригиналния El Primero от далечната 1969 г. със станалия нарицателен за марката “open heart” циферблат.
Циферблатът е създаден с използването само на 2 основни цвята – черно и сребристо и няколко акценти от червено (стрелката на хронографа) и синьо (трите болтчета, придържащи прозореца на „Open heart” към дайъла, субдайълът на 30-минутния брояч). Часовите маркери и стрелки са с родиево покритие, фасетирани и имат вложки от SuperLuminova SLN C1. 30-минутният брояч на хронографа е позициониран на „3 часа“, а 12-часовият е на „6“ часа.
Изображение
Прозрачният заден капак на часовника, изработен от сапфир кристал дава възможност да се наслаждаваме на работа на механизма, а той наистина показва впечатляващо внимание към детайла - родиево покритие, скосени мостове, "Cotes де Geneve" гилоширан ротор, украсен със скелетонизираната звезда от логото на Zenith.
Часовникът е подходящ както за ежедневно носене със спортно-елегантно облекло, така и със строг костюм, а водоустойчивостта от 100 м. предоставя възможност за къпане и плуване.
Под аристократичния сребрист циферблат се намира знаменития инхауз механизъм на марката El Primero, в конкретния случай El Primero 4061 - COSC сертифициран с над 50 часа резерв, работещ на 36 000 вибрации (или 5 херца честота), само 6,6 мм тънък, с 282 компонента и 31 камъка. А цялото великолепие на механизма може да се наблюдава през прозрачния заден капак на това произведение на часовникарското изкуство.
Изображение

Данни:

• Марка: Zenith
• Модел: Chronomaster 1969 03.2040.4061/69.C496
• Серия: El primero
• Механизъм: El Primero 4061 - 31 камъка, 282 компонента, 36'000 VPH, над 50 часа резерв
• Функции: Време, хронограф
• Каса: 42 мм на 14,05 мм
• Циферблат: Сребрист, стрелки и маркери с родиево покритие и SuperLuminova SLN C1
• Каишка: Черен алигатор с вътрешно гумирано покритие, транспарентен бъкъл, 21 мм при лъговете
• Водоустойчивост: 100 метра/ 10 бара
• Стъкло: Сапфир с двоен антирефлекс

Представеният часовник е чисто нов - закупен от паралелен дилър се предлага в пълен комплект – кутии, документи, прайс таг, гаранционна карта (недатирана и неподпечатана). Понеже в този вид гаранцията е невалидна, предоставям моя гаранция от 2 години (ако в този период се случи нещо с механизма на часовника и то не е в резултат на удряне, изпускане, попадане на вода и/или неоторизирана намеса ще отстраня повредата за моя сметка).


Фотосесия:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Последна промяна PetarN на 13 04 2017, 09:59, променена общо 1 път
Часовници в продажба: http://strelki.info/viewtopic.php?f=9&t=20605
PetarN
Маниак
 
Мнения: 1123
Регистриран на: 22 10 2013, 15:18
Местоположение: София

Re: ✯ Zenith Chronomaster 1969 Open Heart 03.2040.4061/69.C4

Мнениеот PetarN » 16 03 2017, 16:04

up :)
Часовници в продажба: http://strelki.info/viewtopic.php?f=9&t=20605
PetarN
Маниак
 
Мнения: 1123
Регистриран на: 22 10 2013, 15:18
Местоположение: София


Назад към Дискусии

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


Creative Commons Licence
Всички материали са лилцензирани под CC 4.0 лиценз, освен ако изрично не е опоменато друго.