Магазин на SEIKO отвори врати ! Да ни е честито.

Срещи, размяна на часовници, информация за часовникари и магазини в района.

Модератор: baycho1

shtora
Маниак
Регистриран: 05 01 2010, 14:06

Re: Магазин на SEIKO отвори врати ! Да ни е честито.

Мнение от shtora » 29 12 2010, 11:15

И да се допълня. SEIKO има още един голям недостатък. Интересът към техния висок клас (GS) се катализира в някаква степен от колекционерите. И ако SEIKO иска (което очевидно е така) да конкурира ROLEX и OMEGA, е редно да уеднакви подхода си с техния , т.е. да започне да поддържа стари часовници. Или поне да започне сега такава традиция, за да е сигурен купуващият си GS, че след 40 години, преди да го връчи на внука си, ще може да го даде в близкия сервиз за цялостно обновяване.
Лично мнение, признавам, че това е една от основните причини, да спра да "слухтя" за стари GS или KS.

f(x)dx
Напредващ
Регистриран: 21 11 2010, 01:35

Мнение от f(x)dx » 29 12 2010, 15:25

ceramosi5 написа:Всичко ,което предлагат от представителството в България , като модели и цени може да разгледаш на сайта им :http://seiko.bg/ ::drinks::
този сайт е много неудобен за потребителя.

И магазинът не впечатлява с (простете за чуждицата) userfriendlyness

Потребителски аватар
penmark
Маниак
Регистриран: 05 06 2010, 10:00

Мнение от penmark » 13 03 2011, 14:47

Харесах си един часовник. :)) Дали може да се види в тоя магазин? Някой ходил? Видял?
Изображение
http://www.seiyajapan.com/product/S-SAR ... RB035.html
От seiyajapan според моите изчисления +4,5% мито и +20% ДДС, около 800лв. Пише FREE shiping, ама докъде ли.

От Англия идва на 1000лв
http://www.citywatches.co.uk/seiko/seik ... rb035.html
Изображение

Потребителски аватар
ceramosi5
Маниак
Регистриран: 20 09 2010, 21:27

Мнение от ceramosi5 » 13 03 2011, 16:13

Часовникът е хубав ,но в магазина на Сейко го няма.Там скоро нищо интересно не са получавали.
Най- новото е два модела с механизъм 7S26.Нищо повече. :)

Потребителски аватар
Kuonyy
Маниак
Регистриран: 03 01 2014, 15:51

Мнение от Kuonyy » 25 12 2014, 12:55

Здравейте,
знаете ли дали в този магазин са склонни на сваляне на цени?
I don't know where I am, but I'm not lost.

Потребителски аватар
george2502
Маниак
Регистриран: 04 01 2013, 14:24

Мнение от george2502 » 12 03 2015, 10:25

Хубаво има магазин, хубаво е в мола до нас, но обслужването е лошо. Особено, когато смяна е един младеж, за който фейсбук-а явно е много по-важен от клиентите.
Свързах се със Сейко.бг, веднага отговориха на оплакването ми. Останах с приятно впечатление от кореспонденцията с управителя на фирмата, но след няколко дни със съжаление установих,че нищо не се е променило. Младежът пак си беше там, пак си зяпаше в монитора и пак не благоволи да поздрави.

George Nedkov
Feb 16
to info
Здравейте,

Днес 16.02.2015 в 19:00 влезнах в магазина ви в мол Сердика, с намерението да си подаря на момента някой от часовниците на Сейко.
Продавачът на смяна не отговори на моето "добър вечер" и въобще не пожела да ми обърне никакво внимание.
След 5 минути гледане във витрината излезнах от магазина казвайки "довиждане", което отново остана неотвърнато.
Останах с много лошо впечатление, което се надявам да не се пренесе върху цялата ви фирма.

Поздрави, Георги Недков

Balkan International Ltd- <m.istatkova@seiko.bg>
Feb 17
to me

Здравейте Г-н Недков,

Благодарим за Вашият имейл . Тъй като Вашето мнение е важно за нас моля да ни пишете по-подробно, какво е правил продавачът в момента когато Вие сте влезли в магазина. Поискахте ли съдействие от него за да Ви покаже някой модел и да ви даде необходимата информация?

Поздрави,

Мая Истаткова - мениджър

Balkan International Lltd.
145.,G.S. Rakovski str. entr.B
Sofia 1000, Bulgaria
Tel.: +359 2 980 38 52
Mob.: +359 888 815 420
http://www.seiko.bg

From: George Nedkov
Sent: Monday, February 16, 2015 7:18 PM
To: info@seiko.bg
Subject: Обслужване в магазин в мол Сердика
Feb 17
to Balkan
Здравейте Мая,

благодаря Ви, за обърнатото внимание.

Буквално се случи следното - влезнах в магазина, на смяна беше млад мъж, поздравих с "Добър вечер" и се усмихнах.
Младежът не благоволи да ме поздрави, стана от бюрото си и отиде да преглежда съдържанието на някакъв шкаф.

Аз застанах пред витрината с механичните часовници и започнах да оглеждам. През това време, младежът свърши с шкафа и гледа около минута ескалаторите през витрините на магазина, дойде седна на бюрото и започна да си гледа в компютъра.

Магазинът в Сердика определено е малък, и съм сигурен, че продавачът ме е забелязъл. Въпреки това той не пожела да вдигне поглед от монитора и да попита дали може да ми помогне с нещо.

След още около две минути празно гледане във витрината от моя страна, се почувствах доста глупаво, казах "Довиждане", което остана неотговорено, и си излезнах. Всяка година си подарявам часовник за рождения ден, тази година защо не Сейко, вместо това се разочаровах много.

Пътувам много и съм свикнал да влизам в магазин по този начин. Също така съм свикнал продавачите да ме поздравяват, да ме попитат какво и ме интересува и с какво могат да ми помогнат. Така е в цяла Европа, дори в северна, където хората определено не са много любезни,

Радвам се, че приемате мнението ми насериозно.

Поздрави, Георги

Balkan International Ltd-
Feb 17
to me

Здравейте Георги,

Съжаляваме за причиненото неодобство , ще имаме впредвид вашето мнение и ще направим всичко възможно за да отстраним проблема.

Поздрави,

Мая Истаткова

Balkan International Lltd.
145.,G.S. Rakovski str. entr.B
Sofia 1000, Bulgaria
Tel.: +359 2 980 38 52
Mob.: +359 888 815 420
http://www.seiko.bg
Veni, vidi, пиши ЛОКО СФ и да си одим.

Scandinavian
Маниак
Регистриран: 11 03 2011, 14:28

Мнение от Scandinavian » 12 03 2015, 10:49

Болгар Болгааар......
ей таква ни е цялата работа на нас, уж нов магазин, уж ще предсатвяме нещо на пазара......няма никой вкъщи :(
А и цените не като да са им ниски, гледах им в сайта Seko Premier за 1109 BGN, същия го предлага и колегата Колаксъзов за 699 BGN. Познайте от кого бих си го купил ..........
"Човек с часовник знае колко е часът, човек с два часовника, никога не е сигурен......"
Casio G-Shock GW-B5600
Certina DS Podium Square - ETA 2824-2
Hamilton Jazzmaster Maestro - H21 caliber, valjoux 7750 base
ORIENT Mako caliber 46943 Made in Japan - The Forum Watch 15/27
Victorinox Dive Master 500 - ЕТА 2892 А2

Потребителски аватар
spring_drive
Маниак
Регистриран: 15 05 2014, 10:01

Мнение от spring_drive » 12 03 2015, 12:49

Темата е стара , но тъй като е лично преживяно реших и аз да се включа . През август 2012 търсих нов механичен часовник и след много рейдове и ровене се спрях на Сейко Спринг Драйв. Отидох във въпросния магазин и там любезно ме пренасочиха към Балкан Интернационал. След лична среща с г-жа Истаткова и нейния шеф аз бях очарован от вниманието и показаното от тях. Часовникът който харесах бе ГМТ с механизъм 5r66.
Изображение
Любезно ми бе обяснено ,че трябва да чакам 1 месец доставка, че сервизирането на този часовник е само в Япония ::crap:: , но предимствата на този механизъм си заслужават поемане на риск. Моето желание бе да имам механичен часовник на поне ниво средна Омега или Брайтлинг , да е точен и надежден , но да не се набива много на очи по улицата. Все пак колко апаши са наясно , че точно този Сейко струва над 7 хил. ::yahoo:: Получаването на дългоочакваният красавец стана точно след 30 дни във въпросния магазин в МОЛ Сердика. Бяха учтиви , направиха ми лични подаръци на мен и на семейството , абе въобще получих лично отношение. Направиха и 10 % отстъпка в цената /около 700 лв ::drinks:: / Това бе през август 2012 и продавачката бе на високо ниво. Сега ако са влошени нещата е много жалко.Все пак накрая да споделя , че риска си заслужи. Часовникът върви перфектно. АДМИРАЦИИ ЗА СЕЙКО ::yahoo::
Щастието е във вътрешното равноденствие!

Потребителски аватар
alex_slav
Маниак
Регистриран: 24 07 2013, 20:17

Мнение от alex_slav » 12 03 2015, 12:55

Най-вероятно младежа е сложен там, за да взима някакви пари, не за да върши работа. Почти навсякъде има такива сложени хора, които не вършат абсолютно нищо, но са хора на еди кой си, включително роднини на собственика, управителя и т.н.

Shreek
Напредващ
Регистриран: 26 07 2019, 00:32

Мнение от Shreek » 24 04 2025, 00:26

Вдигам стара тема. Прощавайте ако това, което ще напиша, не е твърде конкретно. Спомените вече са неясни.
Не помня годините, не помня и в кой от моловете е бил единият от няколкото магазина, които гледах.
Помня че Сейко вървяха някъде около 260 лева, но в този период това ми беше твърде много. Бяха лоши години за мен.
Минаха няколко години, нещата при мен вече не бяха толкова затегнати със стотинките и пак си спомних, че искам да си взема Сейко, който да замести този, който изгубих преди години.
Обаче цените, които ми бяха сервирани в същия магазин, в който ги гледах по-рано вече бяха над 500. Обяснението беше "Сейко много вдигнаха цените.".

Тогава го повярвах. Сега определено не го вярвам.

Часовника, който показах във фен клуба, в темата за Сейко, е купен в Прага преди около 3 години от магазин, който продава само Сейко. Струваше ми малко по-малко от 200 лв по тогавашния курс. Някъде 195-200.
Значи за чехите Сейко не са вдигнали цените, но за българите са ги вдигнали поне двойно?

На кого да вярвам?

Съвсем скоро си купих още един. Механизъм 4R36. За 119 евро. Пак извън България. В Джулиани часовници със същия механизъм започват от 600.
Изпитвам желание още да напиша, и още цени да спомена, но се притеснявам че ще започне да звучи сякаш плюя, а не това е идеята.

Потребителски аватар
childrolland
Маниак
Регистриран: 09 06 2021, 19:34

Мнение от childrolland » 24 04 2025, 07:09

По мои наблюдения, в наще магазини се ръководят от цените на производителя - сиреч Seiko, като ги слагат с 5-10% по-ниски от квото абсурдно високо е сложено на сайта на производителя. Тва с особена сила важи, ако дадения магазин е оторизиран представител на марката. Пак по мои наблюдения, от 2019, когато излезнаха новите Сейко 5, цените им са скочили с едно 40%. Тва важи и за други марки, не само Сейко - напр. Ориент. Като цело, по-ниски цени чувствително, се откриват на Сивия пазар - продавачи, които не са оторизирани дистрибутори на Сейко и требва сами да отговарят за сервизното обслужване на часовниците им. При такива дилъри, Сейко 5 ГМТ, дето по наще магазини са по 960 коня, при тях са по средно 450 коня и пак са си на печалба. Та, считай...

Потребителски аватар
ayl
Почитател
Регистриран: 02 01 2016, 13:11

Мнение от ayl » 24 04 2025, 07:10

Добре е да се споделят такива работи. Аз не го приемам като плюене, а като казване на истината. Примери в това отношение колкото щеш.

Shreek
Напредващ

Мнение от Shreek » 24 04 2025, 07:54

Тези, оторизираните, да не би да пращат часовниците в Япония за сметка на производителя?

Този месец бях в Япония на екскурзия. В скъпите лъскави магазини Pressage бяха под 1000 лв.
Търсейки в България, точно същите модели не намерих, но видях модели по 2400.

Имаше и други магазини, където можеше да се купят повечето модели с 20% надолу.

Shreek
Напредващ

Мнение от Shreek » 24 04 2025, 19:42

childrolland написа:
24 04 2025, 07:09
По мои наблюдения, в наще магазини се ръководят от цените на производителя - сиреч Seiko, като ги слагат с 5-10% по-ниски от квото абсурдно високо е сложено на сайта на производителя. Тва с особена сила важи, ако дадения магазин е оторизиран представител на марката. Пак по мои наблюдения, от 2019, когато излезнаха новите Сейко 5, цените им са скочили с едно 40%. Тва важи и за други марки, не само Сейко - напр. Ориент. Като цело, по-ниски цени чувствително, се откриват на Сивия пазар - продавачи, които не са оторизирани дистрибутори на Сейко и требва сами да отговарят за сервизното обслужване на часовниците им. При такива дилъри, Сейко 5 ГМТ, дето по наще магазини са по 960 коня, при тях са по средно 450 коня и пак са си на печалба. Та, считай...
Казвам си честно, че със страшно много неща не съм наясно,и моля те да не взимаш поста ми лично. По никакъв начин не е лично отношение, но ще се възползвам да направя още едно сравнение:

https://store.seikowatches.com/products/sarv001

Това нещо аз го купих в Япония от магазин, който бихме нарекли дупка, за 119 евра.
Цената от официалния сайт възлиза на 343 лева по днешния курс.
Най-евтиният механичен часовник, който намирам в три български сайта за часовници, Timeland, Julianni и Classicwatches е 590 лв.

Окей. Съгласен съм, че трябва да има за заплати на продавачите, че трябва да има пари за гаранционната поддържа, и пари за още един куп неща, но нещо сметката някак не излиза.

Споменатият часовник, да му добавим и 20% ДДС, ще излезе 411 лв. Колко още да добавим за поддръжка, и каква сума да добавим, че сме обслужени от продавач?
Те, японците, са си включили в цената си всичко това.

И да ви кажа - това съвсем не беше най-евтиният часовник. Този ми хвана окото. Имаше механични часовници с 22-23% по-ниска цена в магазина, но не ми харесаха на визия. И не съм убеден, че не съм пропуснал нещо още по-евтино.

Потребителски аватар
childrolland
Маниак
Регистриран: 09 06 2021, 19:34

Мнение от childrolland » 24 04 2025, 20:02

https://www.seikowatches.com/us-en/prod ... skx-series
Тоя вашия много ме кефи - вероятно е JDM. Иначе, ей тва е MSRP-то на Seiko в долари. Вижда се, че наще продавачи си го следват с тук таме 10 процента девиация надолу. Така че, требва Seiko да се пита по въпроса, що толкова скъпо продават. :)

Едно интересно видео https://youtu.be/LKIqNjePbB0?si=jqdYmAUPtczoH5w6

Отговори

Върни се в “Клуб София и региона”