Добри часовникари в Бургас и региона

Срещи, размяна на часовници, информация за часовникари и магазини в района.

Модератор: nikif1

Потребителски аватар
otof
Маниак
Регистриран: 04 06 2011, 17:39

Re: Добри часовникари в Бургас и региона

Мнение от otof » 18 10 2013, 13:46

Aми то общо взето в Бургас няма при кого да идеш и да си спокоен че ще ти свърши работа,без да си остави дирите,
особено за скъп часовник.Нов ли е?
Снимай да видим за какво става въпрос,че ми стана интересно

bilgolberg
Активен
Регистриран: 03 12 2011, 13:31

Мнение от bilgolberg » 18 10 2013, 14:10

Breitling superocean II 42mm -лимитираната серия

Потребителски аватар
nikif1
МОДЕРАТОР
Регистриран: 08 01 2011, 22:43

Мнение от nikif1 » 18 10 2013, 20:41

Нямаш проблем,сам си скъсявам вече няколко такива .....ще трябва да намеря време и да се видим за да го оправя. ;)
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
dtmf
Маниак
Регистриран: 16 10 2013, 18:53

Мнение от dtmf » 09 12 2013, 00:36

В Поморие, Несебър и Сл.бряг има ли свестен часовникар? Имам няколко часовника за смяна на стъкла и няколко за полиране.

Потребителски аватар
otof
Маниак

Мнение от otof » 09 12 2013, 08:35

И в Ахелой и Равда няма. :))

Zodiak
Новобранец
Регистриран: 28 08 2017, 12:56

Мнение от Zodiak » 28 08 2017, 13:14

Здравейте!Не ходете на „Цар Самуил”20 при ”великия” Величко!!!!Посетих го за смяна на батерията и стана цяла сага.Държа се нагло,грубо и накрая постави погрешно капачето на часовника и то остана отворено от едната страна.Върна часовника и развален хронометът-стрелката се въртеше неспирно. Той явно вече сменя само каишки.Батериите там са по 10лв,а при часовникаря,при който отидох и ми оправи напълно часовника ,са по 6 лв.ГОРЕЩО Ви го препоръчвам.Намира се на централна гара до колетна служба.

stilian
Напредващ
Регистриран: 26 09 2014, 16:11

Мнение от stilian » 29 08 2017, 13:45

Този въпросния до централна гара има немалко негативни коментари,аз лично съм ходил при него и батерия не можа да смени,като цяло не смятам да го посещавам никога повече в Бургас няма часовникари.

kubalarin
Новобранец
Регистриран: 23 11 2017, 22:59

Мнение от kubalarin » 23 11 2017, 23:06

откакто имам механика я нося само в ателието срещу старата поща до ловния, където са баща и син. днес дори си взех от там 50 годишната мълния на прадядо ми пренаправен от джобен на ръчен часовник.

Потребителски аватар
otof
Маниак

Мнение от otof » 24 11 2017, 08:12

А дали пък не са син и зелен ? ::yahoo::

Sharky's
Новобранец
Регистриран: 28 09 2016, 11:45

Мнение от Sharky's » 07 02 2018, 16:14

Личен опит:
- този на ЖП Гара си е един лаладжия. Ръчен часовник за профилактика му разказа играта... Поема работа, която не може да свърши и все "професионално" ти обяснява, как не става.
- Срещу Пощата дето са стар и млад гледат само как да ти вземат парите. Часовник за пълна профилактика ми го върнаха с отклонение 5мин на денонощие. Последно батерия сменям и вика - остави го то тежка работа ала бала, после дай 15лв щото го почистих, лъснах, херметезирах. Прибирам се и гледам кирта си седи около задния капак...

Така, че въпросът за Бургас най-правилно е - Къде да си сменим батерият и/или каишка?
Последна промяна от Sharky's на 18 09 2018, 19:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
otof
Маниак

Мнение от otof » 07 02 2018, 17:35

Къде предлагаш ?

Sharky's
Новобранец
Регистриран: 28 09 2016, 11:45

Мнение от Sharky's » 07 02 2018, 19:35

otof написа:Къде предлагаш ?
Куриерска фирма и в друг град. Аз лично вече така правя - пращам на Диран.
Но за една батерийка не е сериозно да го правя. И в тази връзка - къде в Бургас има читав майстор за смяна на батерия?

iliya_dy
Новобранец
Регистриран: 17 11 2019, 02:15

Мнение от iliya_dy » 17 11 2019, 02:36

Преди две седмици си занесох часовника при Няголов за малък ремонт.След това започна да избързва с шест минути на денонощие.Днес отново
отидох там,възрастния господин се държа отвратително и не свърши нищо само се опитваше да ми чете лекции,че ремонта струвал 60 лева и това си било от часовника (invicta с NH35 механизъм).Изобщо отказа да се занимава.
Толкова за добрата му работа.

Потребителски аватар
Alien-Turbo
Напредващ
Регистриран: 02 05 2020, 12:14

Мнение от Alien-Turbo » 02 05 2020, 16:09

Здравейте колеги,
Определено мисля , че сме доста прецакани на тема добри часовникари в Бургас !
Всички ги мързи да гледат и искат само да сменят батерии за по 15 лева,
поемат ангажимент и не се справят със задачата или пък ептен
прецакват часовника и обвиняват предишния или теб ! Супер тумба са всички

Но, ако все пак имате информация за някой добър часовникар в който да вложим
и да го подкрепяме с работа , давайте го насам :)

Алан

Камбуров
Маниак
Регистриран: 21 05 2018, 00:02

Мнение от Камбуров » 04 06 2020, 01:39

Няма смисъл тая работа, мен ако питате. Ако един даде препоръка за някой часовникар, ще се намерят веднага двама-трима дето са супер недоволни и разочаровани от него. Тоз часовникар трябва да е някакъв магьосник за да са всички доволни от него - суперпрофесионалист дето хем сменя батерия, хем ще оправи и спрелия Omega Speedmaster Mark II, хем ще почисти натрупаната кир по верижката, хем ще го направи за 10-15лв.
Самонаучил съм се да си ремонтирам и сервизирам часовниците (включително някои механични хронографи), но ако имам нужда от помощ отивам при Жоро Няголов. Винаги ми е вършил работа и сме се разбирали с половин изречение. Ако не може или не иска, директно си ми казва. Не е за сърдене. Не знам как работят другите. Чувам препоръки от приятели колекционери за този и онзи (вкл. на гарата), но нямам лични впечатления.
Никъде по света часовникарските услуги не са евтини. На запад ако часовникът ти е под $100 и се развали, по добре си купи нов. Сервиза ще ти струва със сигурност повече, ако въобще намериш читав часовникар в радиус от 500км. Него не го интересува, че часовника е евтин, времето му струва $40 на час. Като го отвори, не може да знае какво ще намери вътре и колко време ще му отнеме и какви части трябва да поръча от другия край на света. Всеки си оценя сам труда и времето. Дори и да не е магьосник. ::drinks::
Иван

Потребителски аватар
Seikosha
Маниак
Регистриран: 15 06 2014, 15:48

Мнение от Seikosha » 10 06 2020, 09:04

Няма как да го напиша по-добре ::thumb:: Разбирането за сервиза на един часовник, било той нов ,или на 100г. е винаги право пропорционално на познанията на материята от един клиент. Някои хора (колекционери, търговци) си имат понятие и са по-търпеливи и толерантни, а тези които и бъкел не разбират,хем не искат да им обясниш проблема, хем раздават наляво и надясно оценки. Хулите по часовникарите (бр. и лекарите) не са спрели, няма и да спрат, до момента в който няма да има кого да хулят, защото в много случаи, тези сервизи са много повече времеемки, отколкото може да плати клиента и така часовникаря, или прави компромис,или почва да отказва ремонт на нискобюджетни часовници под разни предлози. Вярно е и ,че на запад, часовникарите пенкилер са вече голяма рядкост и някаква екзотика, имах случай да продам на един американец един Полет де Лукс автоматик, с който после доста си писахме и как е станало (случва се) като съм му го изпращал не съм забелязъл ,че планката застопоряваща ремонтуара ,не е сработила и ми писа ,че ремонтуара излиза. Писах му веднага да го прати за моя сметка да го оправя, но той разучил и рабрал ,че в съседен град на 300км. имало някакъв стар руски емигрант часовникар и му го занесъл на него, нищо работа 600км. отиване и връщане. Та "стареца" му взел само 40$ *почти половината от цената на целият часовник) за поставянето, което е да отвориш капака , да натиснеш един бутон , да вкараш ремонтуара и после да пуснеш бутона, работа за 20мин. макс, но моя човек беше много щастлив, че се е оправил сам в ситуацията и остана без никакви лоши чувства към мен,особено като му пратих два подаръка за жена му и сина :lol:
Цялата кондика е ,че един часовникар ,трябва да бъде искрен и лоялен, това е най-важно, да обяснява на клиента кое е възможно да се направи и ,ако не може, да не прави калпанзанлъци само от алчност ,или да запази клиент. Ако не можеш сам, прати клиента там , дето ще могат да му помогнат. За това говорим и за професионална етика, майсторлък и име не се създават за ден-два ,иска се да дадеш и повече от рутинноста, дори да имаш малък финансов интерес. Точно и такива майстори влизат в устите на хората, защото са и човеци. Хвала им ::thumb::
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "

Spikelab
Новобранец
Регистриран: 04 12 2021, 14:30

Мнение от Spikelab » 04 12 2021, 14:36

Хора, препоръчайте къде да си сменя батерията на Сертината. Досега ходих срещу старата поща при младото момче и бях доволен. Днес видях че ателието се отдава под наем и не работи. Някой да знае къде се е преместил или дали изобщо работи. Ако не препоръчайте друго място. При Ингибаров не искам да ходя. Последно сменях на едно Тисо при него и докато се прибера до нас ми падна капака и трябваше да се връщам.

DAIMLER
Активен
Регистриран: 27 12 2018, 07:26

Мнение от DAIMLER » 04 12 2021, 19:55

Продължи 20 метра от старото ателие посока светофара Фердинандова, погледни наляво на първата пресечка и ще видиш новото ателие.

angel.97
Новобранец
Регистриран: 15 08 2022, 05:51

Мнение от angel.97 » 15 08 2022, 13:48

DAIMLER написа:
04 12 2021, 19:55
Продължи 20 метра от старото ателие посока светофара Фердинандова, погледни наляво на първата пресечка и ще видиш новото ателие.ул " Цар Асен 1"

jorrri
Новобранец
Регистриран: 03 08 2024, 16:05

Мнение от jorrri » 03 08 2024, 16:15

Sharky's написа:
07 02 2018, 16:14
Личен опит:
- този на ЖП Гара си е един лаладжия. Ръчен часовник за профилактика му разказа играта... Поема работа, която не може да свърши и все "професионално" ти обяснява, как не става.
- Срещу Пощата дето са стар и млад гледат само как да ти вземат парите. Часовник за пълна профилактика ми го върнаха с отклонение 5мин на денонощие. Последно батерия сменям и вика - остави го то тежка работа ала бала, после дай 15лв щото го почистих, лъснах, херметезирах. Прибирам се и гледам кирта си седи около задния капак...

Така, че въпросът за Бургас най-правилно е - Къде да си сменим батерият и/или каишка?
Като ти чета коментарите и ми става ясно, че си от тези "принципните" клиенти, където никой не ги иска и все ги отпраща. Вероятно си с някой 100 годишен дарак, който е на доизживяване и който даже ни си си направил труда да си изчистиш от кирта преди да го дадеш на часовникар и очакваш някой да ти върне нов часовника даже и пари да ти даде ако може.

Отговори

Върни се в “Клуб Бургас и региона”