Добри часовникари в Бургас и региона
Модератор: nikif1
- otof
- Маниак
- Регистриран: 04 06 2011, 17:39
Re: Добри часовникари в Бургас и региона
Aми то общо взето в Бургас няма при кого да идеш и да си спокоен че ще ти свърши работа,без да си остави дирите,
особено за скъп часовник.Нов ли е?
Снимай да видим за какво става въпрос,че ми стана интересно
особено за скъп часовник.Нов ли е?
Снимай да видим за какво става въпрос,че ми стана интересно
-
- Активен
- Регистриран: 03 12 2011, 13:31
Breitling superocean II 42mm -лимитираната серия
- nikif1
- МОДЕРАТОР
- Регистриран: 08 01 2011, 22:43
Нямаш проблем,сам си скъсявам вече няколко такива .....ще трябва да намеря време и да се видим за да го оправя.
- dtmf
- Маниак
- Регистриран: 16 10 2013, 18:53
В Поморие, Несебър и Сл.бряг има ли свестен часовникар? Имам няколко часовника за смяна на стъкла и няколко за полиране.
- otof
- Маниак
И в Ахелой и Равда няма.
-
- Новобранец
- Регистриран: 28 08 2017, 12:56
Здравейте!Не ходете на „Цар Самуил”20 при ”великия” Величко!!!!Посетих го за смяна на батерията и стана цяла сага.Държа се нагло,грубо и накрая постави погрешно капачето на часовника и то остана отворено от едната страна.Върна часовника и развален хронометът-стрелката се въртеше неспирно. Той явно вече сменя само каишки.Батериите там са по 10лв,а при часовникаря,при който отидох и ми оправи напълно часовника ,са по 6 лв.ГОРЕЩО Ви го препоръчвам.Намира се на централна гара до колетна служба.
-
- Напредващ
- Регистриран: 26 09 2014, 16:11
Този въпросния до централна гара има немалко негативни коментари,аз лично съм ходил при него и батерия не можа да смени,като цяло не смятам да го посещавам никога повече в Бургас няма часовникари.
-
- Новобранец
- Регистриран: 23 11 2017, 22:59
откакто имам механика я нося само в ателието срещу старата поща до ловния, където са баща и син. днес дори си взех от там 50 годишната мълния на прадядо ми пренаправен от джобен на ръчен часовник.
- otof
- Маниак
А дали пък не са син и зелен ?
-
- Новобранец
- Регистриран: 28 09 2016, 11:45
Личен опит:
- този на ЖП Гара си е един лаладжия. Ръчен часовник за профилактика му разказа играта... Поема работа, която не може да свърши и все "професионално" ти обяснява, как не става.
- Срещу Пощата дето са стар и млад гледат само как да ти вземат парите. Часовник за пълна профилактика ми го върнаха с отклонение 5мин на денонощие. Последно батерия сменям и вика - остави го то тежка работа ала бала, после дай 15лв щото го почистих, лъснах, херметезирах. Прибирам се и гледам кирта си седи около задния капак...
Така, че въпросът за Бургас най-правилно е - Къде да си сменим батерият и/или каишка?
- този на ЖП Гара си е един лаладжия. Ръчен часовник за профилактика му разказа играта... Поема работа, която не може да свърши и все "професионално" ти обяснява, как не става.
- Срещу Пощата дето са стар и млад гледат само как да ти вземат парите. Часовник за пълна профилактика ми го върнаха с отклонение 5мин на денонощие. Последно батерия сменям и вика - остави го то тежка работа ала бала, после дай 15лв щото го почистих, лъснах, херметезирах. Прибирам се и гледам кирта си седи около задния капак...
Така, че въпросът за Бургас най-правилно е - Къде да си сменим батерият и/или каишка?
Последна промяна от Sharky's на 18 09 2018, 19:26, променено общо 1 път.
- otof
- Маниак
Къде предлагаш ?
-
- Новобранец
- Регистриран: 28 09 2016, 11:45
Куриерска фирма и в друг град. Аз лично вече така правя - пращам на Диран.otof написа:Къде предлагаш ?
Но за една батерийка не е сериозно да го правя. И в тази връзка - къде в Бургас има читав майстор за смяна на батерия?
-
- Новобранец
- Регистриран: 17 11 2019, 02:15
Преди две седмици си занесох часовника при Няголов за малък ремонт.След това започна да избързва с шест минути на денонощие.Днес отново
отидох там,възрастния господин се държа отвратително и не свърши нищо само се опитваше да ми чете лекции,че ремонта струвал 60 лева и това си било от часовника (invicta с NH35 механизъм).Изобщо отказа да се занимава.
Толкова за добрата му работа.
отидох там,възрастния господин се държа отвратително и не свърши нищо само се опитваше да ми чете лекции,че ремонта струвал 60 лева и това си било от часовника (invicta с NH35 механизъм).Изобщо отказа да се занимава.
Толкова за добрата му работа.
- Alien-Turbo
- Напредващ
- Регистриран: 02 05 2020, 12:14
Здравейте колеги,
Определено мисля , че сме доста прецакани на тема добри часовникари в Бургас !
Всички ги мързи да гледат и искат само да сменят батерии за по 15 лева,
поемат ангажимент и не се справят със задачата или пък ептен
прецакват часовника и обвиняват предишния или теб ! Супер тумба са всички
Но, ако все пак имате информация за някой добър часовникар в който да вложим
и да го подкрепяме с работа , давайте го насам
Алан
Определено мисля , че сме доста прецакани на тема добри часовникари в Бургас !
Всички ги мързи да гледат и искат само да сменят батерии за по 15 лева,
поемат ангажимент и не се справят със задачата или пък ептен
прецакват часовника и обвиняват предишния или теб ! Супер тумба са всички
Но, ако все пак имате информация за някой добър часовникар в който да вложим
и да го подкрепяме с работа , давайте го насам
Алан
-
- Маниак
- Регистриран: 21 05 2018, 00:02
Няма смисъл тая работа, мен ако питате. Ако един даде препоръка за някой часовникар, ще се намерят веднага двама-трима дето са супер недоволни и разочаровани от него. Тоз часовникар трябва да е някакъв магьосник за да са всички доволни от него - суперпрофесионалист дето хем сменя батерия, хем ще оправи и спрелия Omega Speedmaster Mark II, хем ще почисти натрупаната кир по верижката, хем ще го направи за 10-15лв.
Самонаучил съм се да си ремонтирам и сервизирам часовниците (включително някои механични хронографи), но ако имам нужда от помощ отивам при Жоро Няголов. Винаги ми е вършил работа и сме се разбирали с половин изречение. Ако не може или не иска, директно си ми казва. Не е за сърдене. Не знам как работят другите. Чувам препоръки от приятели колекционери за този и онзи (вкл. на гарата), но нямам лични впечатления.
Никъде по света часовникарските услуги не са евтини. На запад ако часовникът ти е под $100 и се развали, по добре си купи нов. Сервиза ще ти струва със сигурност повече, ако въобще намериш читав часовникар в радиус от 500км. Него не го интересува, че часовника е евтин, времето му струва $40 на час. Като го отвори, не може да знае какво ще намери вътре и колко време ще му отнеме и какви части трябва да поръча от другия край на света. Всеки си оценя сам труда и времето. Дори и да не е магьосник.
Иван
Самонаучил съм се да си ремонтирам и сервизирам часовниците (включително някои механични хронографи), но ако имам нужда от помощ отивам при Жоро Няголов. Винаги ми е вършил работа и сме се разбирали с половин изречение. Ако не може или не иска, директно си ми казва. Не е за сърдене. Не знам как работят другите. Чувам препоръки от приятели колекционери за този и онзи (вкл. на гарата), но нямам лични впечатления.
Никъде по света часовникарските услуги не са евтини. На запад ако часовникът ти е под $100 и се развали, по добре си купи нов. Сервиза ще ти струва със сигурност повече, ако въобще намериш читав часовникар в радиус от 500км. Него не го интересува, че часовника е евтин, времето му струва $40 на час. Като го отвори, не може да знае какво ще намери вътре и колко време ще му отнеме и какви части трябва да поръча от другия край на света. Всеки си оценя сам труда и времето. Дори и да не е магьосник.
Иван
- Seikosha
- Маниак
- Регистриран: 15 06 2014, 15:48
Няма как да го напиша по-добре Разбирането за сервиза на един часовник, било той нов ,или на 100г. е винаги право пропорционално на познанията на материята от един клиент. Някои хора (колекционери, търговци) си имат понятие и са по-търпеливи и толерантни, а тези които и бъкел не разбират,хем не искат да им обясниш проблема, хем раздават наляво и надясно оценки. Хулите по часовникарите (бр. и лекарите) не са спрели, няма и да спрат, до момента в който няма да има кого да хулят, защото в много случаи, тези сервизи са много повече времеемки, отколкото може да плати клиента и така часовникаря, или прави компромис,или почва да отказва ремонт на нискобюджетни часовници под разни предлози. Вярно е и ,че на запад, часовникарите пенкилер са вече голяма рядкост и някаква екзотика, имах случай да продам на един американец един Полет де Лукс автоматик, с който после доста си писахме и как е станало (случва се) като съм му го изпращал не съм забелязъл ,че планката застопоряваща ремонтуара ,не е сработила и ми писа ,че ремонтуара излиза. Писах му веднага да го прати за моя сметка да го оправя, но той разучил и рабрал ,че в съседен град на 300км. имало някакъв стар руски емигрант часовникар и му го занесъл на него, нищо работа 600км. отиване и връщане. Та "стареца" му взел само 40$ *почти половината от цената на целият часовник) за поставянето, което е да отвориш капака , да натиснеш един бутон , да вкараш ремонтуара и после да пуснеш бутона, работа за 20мин. макс, но моя човек беше много щастлив, че се е оправил сам в ситуацията и остана без никакви лоши чувства към мен,особено като му пратих два подаръка за жена му и сина
Цялата кондика е ,че един часовникар ,трябва да бъде искрен и лоялен, това е най-важно, да обяснява на клиента кое е възможно да се направи и ,ако не може, да не прави калпанзанлъци само от алчност ,или да запази клиент. Ако не можеш сам, прати клиента там , дето ще могат да му помогнат. За това говорим и за професионална етика, майсторлък и име не се създават за ден-два ,иска се да дадеш и повече от рутинноста, дори да имаш малък финансов интерес. Точно и такива майстори влизат в устите на хората, защото са и човеци. Хвала им
Цялата кондика е ,че един часовникар ,трябва да бъде искрен и лоялен, това е най-важно, да обяснява на клиента кое е възможно да се направи и ,ако не може, да не прави калпанзанлъци само от алчност ,или да запази клиент. Ако не можеш сам, прати клиента там , дето ще могат да му помогнат. За това говорим и за професионална етика, майсторлък и име не се създават за ден-два ,иска се да дадеш и повече от рутинноста, дори да имаш малък финансов интерес. Точно и такива майстори влизат в устите на хората, защото са и човеци. Хвала им
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
-
- Новобранец
- Регистриран: 04 12 2021, 14:30
Хора, препоръчайте къде да си сменя батерията на Сертината. Досега ходих срещу старата поща при младото момче и бях доволен. Днес видях че ателието се отдава под наем и не работи. Някой да знае къде се е преместил или дали изобщо работи. Ако не препоръчайте друго място. При Ингибаров не искам да ходя. Последно сменях на едно Тисо при него и докато се прибера до нас ми падна капака и трябваше да се връщам.
-
- Активен
- Регистриран: 27 12 2018, 07:26
Продължи 20 метра от старото ателие посока светофара Фердинандова, погледни наляво на първата пресечка и ще видиш новото ателие.
-
- Новобранец
- Регистриран: 15 08 2022, 05:51
-
- Новобранец
- Регистриран: 03 08 2024, 16:05
Като ти чета коментарите и ми става ясно, че си от тези "принципните" клиенти, където никой не ги иска и все ги отпраща. Вероятно си с някой 100 годишен дарак, който е на доизживяване и който даже ни си си направил труда да си изчистиш от кирта преди да го дадеш на часовникар и очакваш някой да ти върне нов часовника даже и пари да ти даде ако може.Sharky's написа: ↑07 02 2018, 16:14Личен опит: