Проблем със стрелката за секунди на евтин механичен часовник

Срещи, размяна на часовници, информация за часовникари и магазини в района.

Модератор: nikif1

Отговори
trolol
Новобранец
Мнения: 4
Регистриран: 14 04 2011, 16:52

Проблем със стрелката за секунди на евтин механичен часовник

Мнение от trolol » 12 05 2011, 07:06

Здравейте. Преди няколко дена се сдобих с ново часовниче - IK colouring. Знам че марката е евтина и че няма място за сравнение с скъпите механични часовници. Избрах си го защото ми хареса супер много на вид, а и сега като го ползвах няколко дена виждам че пази точно време, поне според мен. Сверил съм го с моето casio bem 100 , който е кварцов часовник и го ползвам от години и показват едно и също време от няколко дена.

Сега за проблема ми, стрелката показваща секундите пада надолу под собственото си тегло, или се мърда и то доста когато си раздвижа рязко ръката (което правя много често). Тоест когато поставя часовника във вертикално положение, стрелката не може дори да стигне от .30 до .45 защото пада към .30 под теглото си, а когато си размърдам рязко китката, стрелката си ходи където си поиска отмества се и с 20 секунди нагоре понякога ако си мръдна ръката много рязко. Интересното е че това не влиае на точността, както вече споменах. Въпросът ми е дали проблемът е поправим и ако да дали ще е скъп ремонта, защото все пак самият часовник е доста евтин. Също бих бил благодарен ако някой ми препоръча къде в Бургас да отида на часовникар, до сега един единствен път ми се е налагало да нося часовник за ремонт и когато ми го върнаха от вътре по стъклото беше пълно с прах и отказаха да ми го почистят, а гърба беше целия издран.

Потребителски аватар
valo6
Маниак
Мнения: 980
Регистриран: 11 02 2010, 20:59
Местоположение: софия

Re: Проблем със стрелката за секунди на евтин механичен часо

Мнение от valo6 » 12 05 2011, 07:53

при тази китайска марка често се явява този проблем-най често от лек удар
по опасно е да не се откачи и заклещи м-у другите стрелки но оправянето става за минутка
стига да има кой де
瓦伦丁

trolol
Новобранец
Мнения: 4
Регистриран: 14 04 2011, 16:52

Re: Проблем със стрелката за секунди на евтин механичен часо

Мнение от trolol » 13 05 2011, 07:32

Благодаря.
Вчера го занесох на часовникар, казаха че била разхлабена стрелката и го оправиха. Казаха ми да го пазя от удари и сътресения за да не се разхлаби пак. Надявам се рязкото връткане на китката ми да не причини проблема отново и часовника да работи дълго (lol) време.

Отговори

Върни се в “Клуб Бургас и региона”