Новобранец във форума съм. Колекционирам часовници от +2 години.
Питането ми е за механизъм Dubois Dépraz chronograph module 2030DD.
прочетох статията от сл. линк https://www.watchesandculture.org/forum ... pt-secret/, която обаче е основно за калибър 2000, не знам разликата с 2030.
С две думи за незапознатите, за които все пак би било от интерес - компанията е швейцарска, фамилна основана от Марсел Депра 1901г.
Механизът бил любим на сериозните часовникарски, компании, които се стремят да поддържат умерени/ разумни цени (подразбира се без компромис с качеството) и мразен от часовникарите, понеже бил труден за обслужване с всичките му колеца, пружинки, лостчета, сплескани между две солидни пластини...
английският текс гласи:
Споменава се още,че хронометричните механизми на Дюбоа Депра през годините, а и до сега са влагани в прекалено много, за да бъдат изброени модели на маркови часовеници в т.ч. Omega caliber 1120 , но също и Anonimo, Raymond Weil, Breitling ....«Watch companies love them as an easy, no-nonsense solution for smaller manufacturers, those trying to keep costs down or that simply want options. Watchmakers generally hate them because they are difficult to service, with all the wheels, springs and levers sandwiched between two hefty plates. “They” are the Dubois Dépraz chronograph module.»
Дотук отлично, даже много добре.
Молбата ми е, ако някой може да сподели лични впечатления, било като ползвател, било като ремонтирал/ обслужващ такъв механизъм или просто пострадал под каквато и да е форма от същия...