Качествени кварцови механизми?
-
AtanasGyoshev
- Новобранец
- Регистриран: 25 11 2021, 00:26
Re: Качествени кварцови механизми?
Здравейте! Моля за малко помощ. Раздвоен съм между покупката на един от тези два часовника: EDOX 53017 3NM NI и CERTINA CO14.417.44.081.00 . Моля за Вашето мнение относно механизмите на двата часовника. Механизма на Сертината е ETA Caliber 251.262 и е по-стар, спрян е от произвоство и не мога да намеря информация за него.
Механизма на EDOX е по-нов. По отношение на дизайн и функционалности мога да взема решение, но предвид горното
не мога да преценя механизма на Сертина конкурентен ли е на този на Едокс и следва ли да взимам това под внимание при избора си?
Механизма на EDOX е по-нов. По отношение на дизайн и функционалности мога да взема решение, но предвид горното
не мога да преценя механизма на Сертина конкурентен ли е на този на Едокс и следва ли да взимам това под внимание при избора си?
-
Torro
- Маниак
- Регистриран: 07 10 2012, 17:05
То между двата модела часовници и техните механизми няма много общи неща. Единият е тристрелочник, а другият е хронограф. Иначе, ETA 251.262 е страхотен механизъм и не случайно Сертината е по-скъпа от Едокса. Едоксът е с механизъм Ronda 515.SW, който е приличен механизъм, обаче горепосочената ЕТА е поне една класа над него.AtanasGyoshev написа: ↑25 11 2021, 00:38Здравейте! Моля за малко помощ. Раздвоен съм между покупката на един от тези два часовника: EDOX 53017 3NM NI и CERTINA CO14.417.44.081.00 . Моля за Вашето мнение относно механизмите на двата часовника. Механизма на Сертината е ETA Caliber 251.262 и е по-стар, спрян е от произвоство и не мога да намеря информация за него.
- cassillas
- Маниак
- Регистриран: 26 05 2014, 09:27
CERTINA CO14.417.44.081.00 е с кварцова ЕТА с 27 камъка. Същия механизъм, но COSC сертифициран се вгражда в Breitling Avanger. По мое мнение абсолютно превъзхожда Edox-a.
-
larana
- Новобранец
- Регистриран: 01 10 2016, 17:02
А как влияе соларното зареждане на определението "качествен кварцов механизъм"?
В смисъл соларното зареждане компромис ли е по отношение на качеството?
Питам защото жена ми е с часовник с кварцов механизъм и батерията винаги "приключва" в най-неподходящия момент, докато аз съм с автоматичен и естествено съм далеч от такива "проблеми".
Но от доста време се назландисвам на един Ситизън и ако соларното му зареждане работи като на "старото" ми Касио Про-Трек...
Имам го от повече от 15 години и за това време съм подменил един път батерията преди 7-8 години, т.е почти на двойно по дълъг период в сравнение с този на жена ми.
В смисъл соларното зареждане компромис ли е по отношение на качеството?
Питам защото жена ми е с часовник с кварцов механизъм и батерията винаги "приключва" в най-неподходящия момент, докато аз съм с автоматичен и естествено съм далеч от такива "проблеми".
Но от доста време се назландисвам на един Ситизън и ако соларното му зареждане работи като на "старото" ми Касио Про-Трек...
Имам го от повече от 15 години и за това време съм подменил един път батерията преди 7-8 години, т.е почти на двойно по дълъг период в сравнение с този на жена ми.
Последна промяна от larana на 09 12 2021, 23:00, променено общо 1 път.
-
Paco12
- Напредващ
- Регистриран: 01 09 2021, 13:33
Мой познат има Citizen Eco-Drive (Cal. E310) с батерия на 12 години. По негови думи "машинката е бетон" 
- bbo
- Маниак
- Регистриран: 22 06 2015, 17:13
Аз имам няколко Citizen eco-drive, няколко Casio tough solar (g shock, Protrek), 1 Seiko solar - всички са бетон и не ги мисля. Важното е да са на светло. Сега дебя дори за Timex Ironman Triathlon solar, но догодина. 
Електронните часовници нямат душа!
"Luxury watches - you acquire the right to take care of them, but they remain the property of their manufacturers."
(Roland Ranfft)
"Luxury watches - you acquire the right to take care of them, but they remain the property of their manufacturers."
(Roland Ranfft)
Offtopic: покажи
-
w_smith
- Почитател
- Регистриран: 25 10 2016, 19:45
Да напиша някоя дума за Seiko 7C46. Става дума за механизма монтиран от 86-та насам в часовниците от "туна" серията. По "книжка" е с отклонение +-15 секунди на месец. На практика от смяната на времето в края на октомври, до момента е +1 секунда. Ще го засичам до март и тогава, ако не забравя ще пиша пак.
Последна промяна от w_smith на 23 12 2021, 16:06, променено общо 1 път.
-
Torro
- Маниак
- Регистриран: 07 10 2012, 17:05
7C46 казват, че са много добри механизми. Не съм имал такъв часовник, но лоша дума не съм прочел за тези механизми.
- Pijomir
- Маниак
- Регистриран: 06 03 2018, 09:55
Моят Oceanus S100 от май месец, когато го купих, до сега е избързал с 5-6 секунди. И него го дават +/- 15 секунди на месец, ако не се лъжа.w_smith написа: ↑20 12 2021, 00:07Да напиша някоя дума за Seiko 7C46. Става дума за механизъма монтиран от 86-та насам в часовниците от "туна" серията. По "книжка" е с отклонение +-15 секунди на месец. На практика от смяната на времето в края на октомври, до момента е +1 секунда. Ще го засичам до март и тогава, ако не забравя ще пиша пак.
„Времето е наркотик, много от него убива.“
„Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.“
„Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.“
-
w_smith
- Почитател
- Регистриран: 25 10 2016, 19:45
Да допълня две важни според мен характеристики на механизма - живот на батерията 5 години и индикатор за край на живота на батерията. Любопитно е, че батерията с която се продава се води тестова и часовникът върви с ваучер за безплатна смяна на батерия. Лошото е, че ваучерът е валиден само за Япония.