Така е разбира се, но все пак при тебе е в доста екстремни условия и браво на него. Разбира се има причина да се разхожда дневното отклонение. И колко се разхожда? Днеска сутринта + 8 секунди, следобяд + 15, а утре - 8? Май не е така. Или? И все пак говорим за сравнително нормален начин на носене, средно за хората. Никой тук не говори за 0,...секунди, освен гледам привържениците на курдисването в къщи, с фантастичните постижения, въпреки "физичните закони" +/- 15 секунди лява - дясна ръка. Ето още веднаж лично мнение в тази връзка, то си е същото като нагоре.mitko_990 написа: ↑01 05 2020, 21:44Само да вметна,че работещия в екстремни условия автомат дава -4 сек дневно отклнение,но кото помлатиш с чука и работата се е разбазикала още малко.Важното е,че си копенсира и си намира работния ход.Незнам как ще са вашите с 0,... колко си секунди,ако вземете да стържите с флекс по цял ден,да блъскате с чук и накрая да си вземете топъл душ с него,понеже аз не го нося часовника до кафето и обратно.Щом се разхожда с дневното отклонение значи има причина,а в моя случай аз я знам и отово казвам,че съм доволен от механизма при тия ословия какви разлики дава,а те са супер задоволителни за мен.Нито е сертифичиран,нито издръжлив на атмосверни влияния механизъм за да очаквам нещо перфектно.Който смята,че му върви с 0,0000 някви секунди на ден,нека пробва това което написах цял ден с търкане и чукане и топла вода и да си свери часовника на другия ден,че нещо много точни си изкараха всички часовниците,но никой не каза,че го носи до едната стая и обратно до другата и си почива на леглото.Вкарайте ги в по натоварен режим на ежедневие и тогава пак да споделят,ако не ги е срам.
3-та точка си е съвсем вярна, в смисъл стремежа към това. И скромно според мен е най важното и в основата на добрата и стабилна работа на механизма и оттам на точността му. Не знам как е според теб, ти разбираш повече от механиката на часовниците. И това е постигнато до голяма степен и се постига непрекъснато. Добрите механизми в добро състояние след добър майстор са така. Влияят се малко от външни въздействия и начин на носене. Което не е изключение, а нормалното положение. Разлики от по 15-20 секунди в отклонението поради не знам какво си и то в рамките на деня са много големи, а не физични закони и всичките наред такива. Разлики в отклонението, не отклонение. Както и да почнеш да го обръщаш през нощта като кебапче да компенсира. Но няма лошо, интересна играчка, стига да не се обявява за правило. Като другата дивотия с калпавите майстори с китайските вибрографи. И те наред такива. И всичко това няма нищо общо със кварцовото Гранд Сейко.
ПП. Вземи ако искаш прочети някой реален тест при екстремни натоварвания в свестни специализирани издания, примерно на някои флигери с добри механизми. Може някои да са ЕТА и нищо че са ЕТА, и добре че са ЕТА. Не защото били флигери, а защото ги тестват при +/- 6 G реално в самолета. От - 6G отива в + 6 G май се събират? Сещаш ли се какво е това? Бетер часовника на колегата горе. И виж каква разлика в отклонението дават после. Чакай не бързай, знам отговора, реклама и маркетинг. Аз бих казал и половината да е вярно, пак добре. Ама ако искаш не чети, забравих че знаеш и разбираш.