Продаден - Zenith El Primero Chronograph Striking 10th 1969 Limited edition

Продажба на нови часовници - Продажба само на чисто нови часовници (не слагани нито веднъж и без следи от употреба).
Отговори
PetarN
Маниак
Мнения: 3908
Регистриран: 22 10 2013, 15:18
Местоположение: София

Продаден - Zenith El Primero Chronograph Striking 10th 1969 Limited edition

Мнение от PetarN » 13 06 2021, 00:13

Началото на новия век донесе за Zenith няколко нови неща – нов изпълнителен директор, нов собственик и, разбира се, нови серии часовници и нови дизайни. Някои от дизайните са доста спорни (като например Defy Xtreme), други са били родени да се превърнат в класика – като серията Chronomaster. Горе-долу по това време се ражда и направлението на скелетонизираните циферблати на марката, като тези дизайни са обединени в линията “Open heart” – повечето от тях са успели да се наложат само един път, други са били преиздавани по веднъж и само един модел “Open heart” съумя да се наложи като много успешен, да спечели любовта на десетки хиляди почитатели и да бъде преиздаден 3 (три) пъти до настоящ момент.

Изображение

Zenith El Primero Chronograph Striking 10th 1969 Limited edition 03.2041.4052/69.M2040

Представеният екземпляр според мен със сигурност ще се превърне в класика поради няколко основни причини. Първо защото носи традицията на Zenith – безспорно това е факт – класически изчистени линии, уникалният механизъм и благородното съчетание на няолко основни за Zenith цвята – черно, сребристо и синьо – правят този часовник истински посланик на знаменитата марка. Второ, името – неминуемо, часовник от тази марка с такова име '“ Striking 10th 1969” автоматично се превръща в желан от всеки колекционер и почитател на Zenith. Трето, размерът – според мен 42 мм е най-удобният размер за един спортно-елегантен часовник – нито е голям, нито пък е малък. И не на последно място – всичко това, което марката направи за да бъде този часовник удобен за ежедневна употреба – водоустойчивост от 100 м, удобната верига с новото закопчаване – което едновременно е лесно за употреба и сигурно в изпълнението на задачата си да задържи часовника на ръката Ви. А фактът, че е издаден в много ограничена серия от само 1969 броя прави часовника още по-желан и преследван.
Конкретният модел е създаден в цветово решение, чиято цел е да отдаде почит на една класика на Zenith – а именно модела „1969”. Именно поради тази причина субдайълите са оцветени в класическата комбинация, с която е станал известен прародителя – графитено черно, синьо и тъмно сиво. В резултат на това впечатлението което създава този часовник е уникално! Какво присъствие, какъв баланс и съчетание! Влюбих се в него и след като го видях на живо си поставих за задача да направя всичко по силите си за да намеря такъв и най-накрая успях да се сдобия с модела. В конкретния часовник препратките към оригинала са няколко – връщането към класическата форма на касата – с по-малкия безел, изпъкналото стъкло и по-малки и кръгли бутони на хронографа, които се издигат над касата; второто е технологично – в механизма на този часовник Zenith използват силиций за изработката на няколко основни елемента – ходовото колело и анкъра. Това нововъведение дава две основни предимства на механизма – първото е, че се увеличава износоустойчивостта на механизма и, като следствие, интервалите за обслужването му, а второто е по-скоро естетическо – материалът, от който са изработени частите, има приятен лилав цвят и това допълнително украсява механизма.
Както вече беше споменато дизайнът на модела е класически и повтаря линията на най-успешният хронограф на марката – „36,000 VpH“ – цветовете са класически и строги, липсват сложните гилоши и многото пластове по циферблатите от първите модели на “Open heart” и като цяло линията на дизайна се подчинява на оригиналния El Primero chronograph от 1969г.
Часовите маркери и стрелки са с родиево покритие, фасетирани и имат вложки от SuperLuminova SLN C1. Прозрачният заден капак на часовника, изработен от сапфир кристал дава възможност да се наслаждаваме на работа на механизма, а той наистина показва впечатляващо внимание към детайла - родиево покритие, скосени мостове, "Cotes де Geneve" гилоширан ротор, украсен със скелетонизираната звезда от логото на Zenith.
Часовникът е подходящ както за ежедневно носене със спортно-елегантно облекло, така и със строг костюм, а водоустойчивостта от 100 м. предоставя възможност за къпане и плуване.

Под аристократичния сребрист циферблат се намира знаменития инхауз механизъм на марката El Primero, в конкретния случай El Primero 4052 B - COSC сертифициран с над 50 часа резерв, работещ на 36 000 вибрации (или 5 херца честота), с 326 компонента и 31 камъка. А цялото великолепие на механизма може да се наблюдава през прозрачния заден капак на това произведение на часовникарското изкуство.

Марка: Zenith
Модел: El Primero Chronograph Striking 10th 1969 03.2041.4052/69.M2040
Серия: El primero
Механизъм: El Primero 4052 B - 31 камъка, 326 компонента, 36'000 VPH, над 50 часа резерв
Функции: Време, хронограф
Каса : 42 мм на 12,75 мм
Циферблат: Сребрист, стрелки и маркери с родиево покритие и SuperLuminova SLN C1
Верига: Стоманена, тризвенна, транспарентно закопчаване, 20.3 мм при лъговете
Водоустойчивост: 100 метра/ 10 бара
Стъкло: Сапфир с двоен антирефлекс

Представеният часовник е нов, предлага се в комплект с всички кутии, документи, книжки, единствено липсва гаранционната карта. Предоставям моя гаранция от 12 месеца (ако в този период се случи нещо с механизма на часовника и то не е в резултат на удряне, изпускане, попадане на вода и/или неоторизирана намеса ще отстраня повредата за моя сметка).

Фотосесия:


Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Часовници в продажба: http://strelki.info/viewtopic.php?f=9&t=20605

Отговори

Върни се в “Нови часовници”