Клуб Стрела 3017

Теми около конкретна марка, модел или вид часовник
САМО ЗА ФЕНОВЕ!
P_VT
Новобранец
Регистриран: 07 03 2025, 13:16

Re: Клуб Стрела 3017

Мнение от P_VT » 13 03 2025, 11:10

В базара има и една обява за Полет 3017 /на кирилица/ , не знам дали е удачно да давам линк тук ?

Потребителски аватар
tzetz
Маниак
Регистриран: 08 04 2013, 13:53

Мнение от tzetz » 14 03 2025, 12:06

Здравей отново,
Да точно за отбелязаната област става въпрос.
Ето ти за справка една напълно оригинална Стрела, с която хайде и аз да се запиша в клуба.
Отне ми години да я намеря, и една да я изплатя.
Минала е ремонт и профилактика през 2024 г. при Орлин Русев в Чехия - специализиран в хронографите.
Един френски колекционер ми предложи 2000 евро за нея тъкмо като я получих след сервиза и разбира се, разтреперан от вълнение, изобщо не го отразих :)

Изображение

Изображение

Изображение
Последна промяна от tzetz на 14 03 2025, 14:10, променено общо 4 пъти.
Ужасявам се, когато си помисля, че един ден, като ме няма, жена ми ще продаде часовниците ми, на цените на които съм и казал, че съм ги купил! :-D :-) :?

Потребителски аватар
tzetz
Маниак

Мнение от tzetz » 14 03 2025, 12:14

P_VT написа:
13 03 2025, 11:10
В базара има и една обява за Полет 3017 /на кирилица/ , не знам дали е удачно да давам линк тук ?
Разбира се, дай линк да го видим. Все в интересите на клуба е...
Има един на латиница, с продавач Николай Владимиров, ако визирате тази обява е автентичен.
Ужасявам се, когато си помисля, че един ден, като ме няма, жена ми ще продаде часовниците ми, на цените на които съм и казал, че съм ги купил! :-D :-) :?

P_VT
Новобранец

Мнение от P_VT » 14 03 2025, 14:38

Потребителски аватар
tzetz
Маниак

Мнение от tzetz » 14 03 2025, 15:58

Първият изглежда ок
Циферблатът и стрелките са оригинални, с изключение на касата (но и за нея някой може да каже, да но това е от последните прозиведени Стрели, който са започнали да ги слагат в по-новите каси - кой може със сигурност да опровергае, че не е било тъй), серийният се вижда като 14000 и нещо, което е също ок, и отдолу под баланса се вижда ромб - пак коректно.
Може да се вземе. Цената му е горе-долу близка до тази на молдовчето. Като цяло е рядка и добра находка.
От един и същи продавач са двата, а този от вторият линк не ми е ясно защо е на по-висока цена от първия, като освен касата и циферблатът е новодел. Загледай се внимателно в индексите колко по-широки и неелегатни са - груби. И циферът е бял като кокошо яйце...и шрифтът на надписа Стрела е различен. Изобщо циферблатче-китайче чистокръвно. Това обезценява и обезсмисля няпълно покупката на този привидно чисто нов часовник.
Е поне за Стрелата, китайците са се старали повече от за други Полети и Спутници.
Кутийката на първия е от Восток най-вероятно с 10 -15 г разлика във времето, като й гледам пластмасовите ръбове.
Третият изглежда да е коректен, само да не е онзи дето ми отговориха, че му искат 4000 лв. Беше съшо по договаряне обявата.
Нека и другите колеги са си споделят мнението, но първият според мен не е лош. ::drinks::

P_VT
Новобранец

Мнение от P_VT » 14 03 2025, 19:08

Гледам на сайта на Марк Гордън .. стрелата му от колекцията .. и тя със отсечени краища на лъговете. Или аз нещо не разбирам точно .. или друго се има предвид ?

Изображение

Потребителски аватар
tzetz
Маниак

Мнение от tzetz » 14 03 2025, 21:28

На Марк Гордън и стрелките не са правилни на малките циферблати. Загледай се във формата на лъговете на моята Стрела и сравни със стандартната на Полет, каквато е и на Майк Гордън. Това е точната каса на Стрела, и това я отличава от следващите модели, с правите, отсечени лъгове.
Марк сам казва в едно интервю, че не всички негови часовници са коректни, защото там където живее да се купуват съветски часовници е доста по трудно, докато Дашиел, който е женен за естонка от години живее там и е
изкупил целия естонски и половината украински пазар. А в колекцията си има още плеяда часовници, които не са достигнали още до сайта му. Наистина е тежка артилерия. За повече информация в офтопика...
Изображение

Изображение

Изображение
Offtopic: покажи
На Дашиел Станфорд на сайта, с когото си комуникирам редовно, нещата са доста по-добре.
Там може да се видят и две Стрели с цивилната версия на циферблата, т.е. които не са били също в продажба, но са се давали на инженери, геолози и др служители извън военната сфера, докато с тахометъричната скала варианта са били изцяло за военно предназначение. https://mroatman.wixsite.com/watches-of-the-ussr/strela

P_VT
Новобранец

Мнение от P_VT » 19 03 2025, 16:41

Привет !

Нов съм във форума , както казах по-горе. И с нов часовник от днес.

Благодарности на tzetz за съветите и подкрепата !

Дали съм сбъркал - времето ще покаже ! Да сме здрави ! Аз лично съм доволен .

Изображение

Потребителски аватар
tzetz
Маниак

Мнение от tzetz » 19 03 2025, 16:56

Добре дошъл в клуба и честит нов часовник!
::drinks::

Отговори

Върни се в “Фен теми”