Здравейте, от година и нещо съм фен на механичните часовници. Преди това ползвах Apple Watch и отричах другите видове часовници, но ми омръзна, а и ми беше интересно да имам истински механичен часовник. Хората, естествено, ме съветваха да си взема швейцарски или японски, но аз обичам да съм различен

Спомних си, че като ученик в трети клас, по соца, нашите ми подариха чисто нов съветски часовник, беше страхотен и бях на седмото небе от щастие, но не помня каква марка беше, защото още на първия ден ме спря един мургав изрод на улицата и ми го взе…

Но това ми е оставило (освен травмата) и един топъл спомен за руските часовници. Та затова реших да проуча какви днешни модели руски часовници има и така стигнах до Штурманские, оттам се зачетох за 3133 и другото вече го знаете
От около година имам Штурманские Океан 3133 (това е нова серия, не е нещо винтидж, така че не знам дали минава за “истински” Океан). Любимият ми часовник, не мога да спра да му се радвам, работи с точност секунда на ден, редовно ме питат хората за него, защото изглежда различно от масата. Абе, с една дума: любов
Покрай него се вманиачих по 3133 и реших да си взема още някакъв с този механизъм, затова в крайна сметка се спрях на Стрела 38мм:
На колко време трябва да се обслужват и къде в София е най-доброто място? Чета за Методи на Позитано, но не знам дали той се занимава с руски механизми?
Иначе от една седмица имам и чисто нов Ракета Сонар 24-часов, който ми е новата любов, но за това сигурно в друга тема

Имам и Восток Амфибия от последната им серия. Изобщо си станах фен на руските часовници, но заради събитията в Украйна стана малко сложно човек да обяснява, че някои неща нямат връзка с други… Както и да е.
Поздрави!