Страхотен! Може ли да споделите впечатления.
ORIENT
-
messermann
- Активен
- Регистриран: 20 05 2019, 12:41
Re: ORIENT
- childrolland
- Маниак
- Регистриран: 09 06 2021, 19:34
Благодаря!
- Много приятно се усеща на ръката - не е прекалено масивен; не е прекалено лек. Добро разпределение на тежестта и не висва при по-хлабаво носене на моята китка. Носи се като 40 мм (17,5 - 17,7 см китка).
- Като часовник, върви доста добре за момента - около 8-10 секунди по-бързо се движи, което ми е идеално.
- Тялото е на 80%+ полирано, но не е натрапчиво, защото добре се балансира от малкото бръш при лъговете и матираната вложка на безела.
- Цифера е много красиво тъмно син до черен (в зависимост от светлината). Това му е сила, ама и слабост, защото фината текстура по цифера (не е радиална смятам), както и липсата на вътрешно антирефлексно покритие, го кара (особено на снимки) да "сивее".
- С четимостта обаче няма проблеми, защото рамките на 5-минутните маркери и на самите стрелки (минути и часове) в такива случаи отразяват равномерно светлината, отразена от сапфира и сякаш светят. Лично на мен, този тип 5-минутни маркери (правоъгълни) и целият тиъгълник на 12 часа повече ми харесват, като изглед и като обем (дебелина), в сравнение с решението при Kamasu II. Допринася за усещането за дайвър-часовник, който си минава и за офисно-ежедневен. Много е удовлетворително как минутната и секундната стрелка стигат и минават през минутните маркери, а не само да ги сочат.
- Луминисценцията на трелките и маркерите (реално зелена) е достатъчно силна, за да кажа по всяко време на нощта колко е часа (поне 5-6 часа е четима на привикнало на тъмно око).
- Действието на безела при въртенето му е мазно - не са много "тракащи" кликовете (поне на моята бройка), в сравнение с другите дайвъри, които имам. С точното съпротивление е за удобно не инцидентно въртене, според мен.
- Короната стои малко малка, на фона на значителните гардове около нея. В повечето случаи, нямам особени проблеми с ползването, отвиването/завиването ѝ. Доста е полирана, с едри жлебове и с потни/мокри пръсти е малко по-пързелива, отколкото би ми се искало. Нямам подобни проблеми с короната на хронографа от предходния ми пост - по-голяма и с по "хаплива" текстура, ама той нали е кварц, та не се ползва особено
- Моят е модела със силиконова каишка (ценово така ми се случи), която почти веднага смених - удобна е, ама много хваща влакна и прашинки. Освен това, на 17,5 см китка съм на предпоследнатата дупка (в посока към чаовника
Това са ми впечатленията за момента.
-
messermann
- Активен
Много изчерпателно ревю
. Колебая се между него и Кано, но това сериозно накланя везните към Камасу.
. Колебая се между него и Кано, но това сериозно накланя везните към Камасу.-
winnerkn
- Активен
- Регистриран: 25 01 2014, 16:28
Orient ETAC-000B
Citizen Eco-Drive Diver's 200m
Seiko 5 7009
Casio Edifice WR100
Casio G-Shock GA-201
Marina Militare
Citizen Eco-Drive Diver's 200m
Seiko 5 7009
Casio Edifice WR100
Casio G-Shock GA-201
Marina Militare
- childrolland
- Маниак
- Регистриран: 09 06 2021, 19:34
-
messermann
- Активен
И добре изглежда
Моят пътува,другата седмица ще е при мен.
- aaron
- Почитател
- Регистриран: 19 07 2013, 23:58
Тия дни последният ми останал SK беше реновиран и леко моднат.

- aaron
- Почитател
- Регистриран: 19 07 2013, 23:58
Ето още една снимка, специално за потребителя Puzo, понеже ми писа горещ отзив на ЛС,
а не мога да му отговоря, появява се това:
“Някои потребители не могат да бъдат добавени, тъй като нямат права да четат лични съобщения.“

а не мога да му отговоря, появява се това:
“Някои потребители не могат да бъдат добавени, тъй като нямат права да четат лични съобщения.“

-
karlson
- Активен
- Регистриран: 01 06 2020, 13:41
Втория ориент е по - хубав, но първия е по - готин.Втория е по - красив, но първия е по - як.Все пак втория е по - добър но първия е по - по!Абе...втория по ми харесва но първия по ме кефи.
- SNikolov
- Маниак
- Регистриран: 22 04 2016, 15:19
- Контакти:

Ако трябва да избирам не мога да реша дали small seconds шампанско или новият 38 мм.
AUDENTES FORTUNA IUVAT
Присъедни се към моята Facebook страница:
СЛЪНЧЕВИ ОЧИЛА И АКСЕСОАРИ - лично подбрана селекция на слънчеви очила, часовници, портфейли и други edc
https://www.facebook.com/avtentia
СЛЪНЧЕВИ ОЧИЛА И АКСЕСОАРИ - лично подбрана селекция на слънчеви очила, часовници, портфейли и други edc
- SNikolov
- Маниак
- Контакти:

AUDENTES FORTUNA IUVAT
- ViktorMirkovich
- Маниак
- Регистриран: 15 04 2015, 13:58

Sent from my 2107113SG using Tapatalk
-
kkisyov
- Маниак
- Регистриран: 13 12 2010, 16:20
Ако трябва да избирам не мога да реша дали small seconds шампанско или новият 38 мм. 
[/quote]
Малката стрелка шампанско го продадох, защото ми беше трудно четим, заради полираните стрелки
[/quote]
Малката стрелка шампанско го продадох, защото ми беше трудно четим, заради полираните стрелки
- SNikolov
- Маниак
- Контакти:
И аз имах шампанско small seconds и аз го продадох заради четимостта, обаче съжалих и сега пак имам един наличен уж за продаване и пак се изкушавам да си го запазя. Не е чак толкова лоша четимостта, пък красотата му на живо е неповторима.
AUDENTES FORTUNA IUVAT
-
kkisyov
- Маниак
- Регистриран: 13 12 2010, 16:20
Този със сините стрелки също много ме кефи, ама като знам колко бързо ми минава