ORIENT
- SNikolov
- Маниак
- Регистриран: 22 04 2016, 15:19
- Контакти:
Re: ORIENT
Абе и мен много неща ми харесват, но гледам да съм разумен. Не може 100 часовника Orient.
AUDENTES FORTUNA IUVAT
Присъедни се към моята Facebook страница:
СЛЪНЧЕВИ ОЧИЛА И АКСЕСОАРИ - лично подбрана селекция на слънчеви очила, часовници, портфейли и други edc
https://www.facebook.com/avtentia
Присъедни се към моята Facebook страница:
СЛЪНЧЕВИ ОЧИЛА И АКСЕСОАРИ - лично подбрана селекция на слънчеви очила, часовници, портфейли и други edc
https://www.facebook.com/avtentia
- cenzor
- МОДЕРАТОР
- Регистриран: 15 10 2009, 17:47
-
stucksider
- Новобранец
- Регистриран: 19 02 2024, 20:30
- petarstoil
- Маниак
- Регистриран: 04 12 2015, 18:57
-
stucksider
- Новобранец
- Регистриран: 19 02 2024, 20:30
- naHuka
- Почитател
- Регистриран: 19 10 2016, 16:35
Това...старо ли е или reissue?
- childrolland
- Маниак
- Регистриран: 09 06 2021, 19:34
Спечелих го на търг тук '21 година някъде декември. Вървеше с кутия като на новите ориенти и пластмасов таг с номер SEM70002DG, който ми водеше към някакви варианти с шампанско-цифер и тук таме такъв син. Има си типичния бутон за смяна на деня от седмицата. Трапецовидното стъкло и цифера под него са много яки. Много запазено състояние. Касата е много копи/пейст на Rado DiaStar. На 7.09.22 спря да ми сменя ден и дата механизма. Занесох го на часовникар в Пловдив, който много уважавам. Той каза, че може да го оправи и често се чупели след време тия механизми за смяна, щото са пластмасови. Видя и засъхнала смазка тук и там. През месеците след това няколко пъти го търсих, да питам дали е готов часовника. Той казваше, че още не бил, имал някакви лични проблеми и т.н. Общо взето, бях забравил за точ часовник... 2 години и 1 месец по-късно, човека ми се обади и каза, че е готов часовника. Извини се много за забавянето и ми вика, че му дава 2 години гаранция. Сега работи перфектно и избързва с около 2 секунди на ден. Та... дали е стар, нов и т.н. - май въпрос на гледна точка. За мене е и двете 
- ViktorMirkovich
- Маниак
- Регистриран: 15 04 2015, 13:58
Знаем го този часовникар. С него всеки часовник идва като нов, даже си забравил за него. Иначе е без спор майстор.childrolland написа:Спечелих го на търг тук '21 година някъде декември. Вървеше с кутия като на новите ориенти и пластмасов таг с номер SEM70002DG, който ми водеше към някакви варианти с шампанско-цифер и тук таме такъв син. Има си типичния бутон за смяна на деня от седмицата. Трапецовидното стъкло и цифера под него са много яки. Много запазено състояние. Касата е много копи/пейст на Rado DiaStar. На 7.09.22 спря да ми сменя ден и дата механизма. Занесох го на часовникар в Пловдив, който много уважавам. Той каза, че може да го оправи и често се чупели след време тия механизми за смяна, щото са пластмасови. Видя и засъхнала смазка тук и там. През месеците след това няколко пъти го търсих, да питам дали е готов часовника. Той казваше, че още не бил, имал някакви лични проблеми и т.н. Общо взето, бях забравил за точ часовник... 2 години и 1 месец по-късно, човека ми се обади и каза, че е готов часовника. Извини се много за забавянето и ми вика, че му дава 2 години гаранция. Сега работи перфектно и избързва с около 2 секунди на ден. Та... дали е стар, нов и т.н. - май въпрос на гледна точка. За мене е и двете

Sent from my 2107113SG using Tapatalk
- omegaqq
- МОДЕРАТОР
- Регистриран: 13 02 2010, 15:28
- petarstoil
- Маниак
- Регистриран: 04 12 2015, 18:57
Пак в клуба.

- childrolland
- Маниак
- Регистриран: 09 06 2021, 19:34
Цифера е с такъв наситено син цвят, че почти физически може да се усети вкус на мастило
-
nilro
- Маниак
- Регистриран: 11 06 2015, 22:51
За мен макото си остава най- красивият и любим мой часовник завинаги! Особено Мако първа генерация. Уникален часовник от гледна точка на дизайна почти няма ролексови истории, уникална изработка, детайл и много смислено направен по думите на един от най- добрите часовникари в София нещо рядко срещано и в дестки по- скъпи часовници. Аз лично имам три вече много редки и трудно откриваеми, като оранжевия за втори път го притежавам. Всичките цифери сами по себе си са уникални, брутални бих казал ориентското синьо си е синьо никой друг не го може това синьо мамка му! Орнажевото е едно такова като текстура на хартия напомняща леко кора на портокал. И накрая жълтото е малиии мале при облачно време седи жълт мат като жълтък на яйце на слънце обаче има лек сънбръст ефект много интересен жълт цифер наистина.

ED ECCO UNA PROFANIA COMPLETA
- iuli1971
- Напредващ
- Регистриран: 11 02 2018, 17:39
Подарих си това бамбино,но останах с въпроси.
Произведено в Тайван,на циферблата липсва надписа Japan Mov't.И кутията е друга
Купуван е от timer.bg.Възможно ли е да е реплика.Четях чуждоезични материали по темата,че производството е изместено в Китай ,а механизма си е японски.
Иначе си е красавец.Дойде с всички документи и гаранция.![Изображение]()

Произведено в Тайван,на циферблата липсва надписа Japan Mov't.И кутията е друга
Купуван е от timer.bg.Възможно ли е да е реплика.Четях чуждоезични материали по темата,че производството е изместено в Китай ,а механизма си е японски.
Иначе си е красавец.Дойде с всички документи и гаранция.

Последна промяна от iuli1971 на 12 11 2024, 21:40, променено общо 2 пъти.