ORIENT
-
- Активен
- Регистриран: 04 04 2011, 16:58
Re: ORIENT
Swatch Heracles
CASIO GW-M850
Garmin Swim, Garmin Fenix 3
Orient Triton
CASIO GW-M850
Orient Triton
- bbo
- Маниак
- Регистриран: 22 06 2015, 17:13
Това най-вероятно е вътрешен въртящ се безел, който се върти с имената на градовете и 24-часовия chapter ring на него самия. Т.е. играе ролята на изцяло ръчен GMT или т.нар. световно време. Според мен употребата му е по следния начин:
В момента при Вас е показвало 10 часа (часовата стрелка). Ние сме в часовата зона на Кайро, затова го завъртате, така че часовата стрелка да показва Кайро и от там броите колко часа напред/назад е в друга часова зона, за която искате да научите колко е часа в момента...
Надявам се да успях да обясня.

Електронните часовници нямат душа!
"Luxury watches - you acquire the right to take care of them, but they remain the property of their manufacturers."
(Roland Ranfft)
"Luxury watches - you acquire the right to take care of them, but they remain the property of their manufacturers."
(Roland Ranfft)
Offtopic: покажи
- otof
- Маниак
- Регистриран: 04 06 2011, 17:39
Много са красиви тези календари
- bbo
- Маниак
- Регистриран: 22 06 2015, 17:13
Електронните часовници нямат душа!
(Roland Ranfft)
(Roland Ranfft)
Offtopic: покажи
-
- Напредващ
- Регистриран: 01 06 2020, 13:41
Здравейте отново. Много благодаря на колегите които ми отговориха на запитването за чисто новия ми(много се кефя че е нов
ориент с мулти календар и за линка към пдф файла с инструкцийте. Сега имам ново питане, никъде не пише маде ин джапан.На книжката пише само Japan. Четох че техните механизми се правели само в япония но дали е сглобяван там или другаде?

- otof
- Маниак
- Регистриран: 04 06 2011, 17:39
Що не пита в магазина преди да го платиш
- SNikolov
- Маниак
- Регистриран: 22 04 2016, 15:19
Не пише защото най-вероятно и не е. Механизма на Orient се прави in-house в Япония, но сглобката не е задължително да е там. Питай в магазина най-добре както е посъветвал колегата, биха отговорили и на въпроси след продажбата нали си клиент.
AUDENTES FORTUNA IUVAT
ДОСТАВКА НА ПОЧТИ ВСИЧКИ МОДЕЛИ НА ОРИЕНТ ПО ПОРЪЧКА НА ЦЕНИ ПО ДОГОВОРКА.
Потърсете и активните ми търгове в търгове от 1лв - чисто нови часовници, слънчеви очила и аксесоари на цени определени от народа.
Потърсете и активните ми търгове в търгове от 1лв - чисто нови часовници, слънчеви очила и аксесоари на цени определени от народа.
- multisync
- Активен
- Регистриран: 08 01 2014, 23:47
Механизма ти е японски, но най вероятно е сглобен в Китайската фабрика. Orient Star знам, че със сигурност ги сглобяват в Япония..Имат и бразилски сайт с модели за техния пазар, но не знам дали там сглобяват.
- ViktorMirkovich
- Маниак
- Регистриран: 15 04 2015, 13:58
За да е сглобен в Японската фабрика трябва на задния капак да пише made in Japan и на цифера доло пише Japan. Aко пише Japan Movt значи най-вероятно е сглобен в Китайската фабрика,което не е лошо нещо. Иначе всички механизми се асемблират в Японската фабрика.
Sent from my Redmi K20 Pro Premium Edition using Tapatalk
-
- Напредващ
Днес сутринта питах в магазина им на раковска и ми казаха, че е изцяло произведен в япония, но никъде не го пише та за това се допитвам и до вас.Само на книжката е изписано Japan.Изобщо не ми пречи къде е сглобен.Часовникът е уникално красив, винаги съм искал да притежавам Ориент, този ми е първия - сбъдната мечта.За две денонощия изостана с две секунди.Бях дете 1988 когато гледах с ококорени очи Ориент с календар на ръката на един баща на мой приятел с когото играехме на улицата.На друго от децата таткото имаше Ориент масивен с виолетов циферблат.От тогава искам такъв.Но след казармат 1995 не знам защо си купих сейко 5.На него пишеше маде ин джапан.Напредваше с 4-5 секунди на ден.Служи ми вярно 18 години.И още щеше да работи но аз от незнаене 90те години се къпен с него в морето всяко лято и това му скъси живота.През 2012 часовникар го профилактира но вече не вървеше точно, не издържаше дълго работещ ако не е на ръката ми.После няколко години касио едифайс - перфектен ама не ме караше да ми е кеф.Тази година реших да си купя пак автоматик и от Таймланд си взех сейко авиатор с хак и ръчно навиване, дава отклонение две секунди на ден напред.На неговата книжка пише маде ин джермани - Германия.Но влезнах няколко дни по късно в джулиани и видях на витрината ориентите.Мира не ми даваха до преди три дни.Не издържах и си купих ориент.Това е моя часовник.Не знам защо не потърсих отначало още ориент, нямам отговор.Сега ми станаха два часовника, но не пречи.Ще си нося и сейкото от време на време.В ориент има нещо, сложени на витрината до часовници няколко пъти по скъпи а хубави колкото тях.Три дни го нося, не го свалям, направен е перфектно.Сейкото също е с перфектна изработка.
- SNikolov
- Маниак
Доживях да чуя и са Сейко изработено в Германия. Колега или си се заблудил нещо или света отива на кино... Иначе нека те радва дълго. 

AUDENTES FORTUNA IUVAT
-
- Напредващ
На самото сейко не пише нищо.Но в книжката пише made in germany.Мога и снимка да кача. Не че иманякакво значение.
- SNikolov
- Маниак
Значи само книжката е Made in Germany.
AUDENTES FORTUNA IUVAT
-
- Напредващ
Сега видях с лупа на цифера на ориента пише japan movt
- conom
- Активен
- Регистриран: 22 03 2016, 15:32
Красива работа са тия мултииър ориенти. Но колега - пази много горното бутонче, за смяна на календара, защото е толкова капризно и при много непоискано ползване (да се разбира леко притискане през деня и нощта) или цъкане за забавление през деня дават фира
Чупи се някакво палче , календара спира да се върти и айде 50-60 лв ремонт
. Моя затова и беше продаден, защото успях за 1 година 3 пъти да прецакам гадното палче.
Ама е красив, спор няма

Ама е красив, спор няма

-
- Напредващ
А календара сам ли св сменя за седмиците и годините или аз трябва ръчно да го сменям всеки месецна 1во число.
-
- Новобранец
- Регистриран: 17 08 2020, 15:11
Здравейте от мен
Дълго време исках и аз да си имам един "по-така" часовник, понеже ми омръзна от китайчета, загиващи неособено геройски след 2 месеца
Няма да се впускам в подробности защо за първи автомат избрах именно Orient. След известно търсене, четене, дебнене и малко късмет преди няколко дни се сдобих с този красавец.
Предварително - не ме бийте много за снимките. За пръв път се опитах да снимам часовник и ... еми може и по-добре

Та както споменах ми е първи автомат и съм пълен с въпроси, но ще се огранича само в един - чета тук някои как едва ли не цепят секундата, а този вече седмица си дава +15 сек на денонощие
Нормално ли е или да очаквам единствено да се отклонява все повече и повече?

Дълго време исках и аз да си имам един "по-така" часовник, понеже ми омръзна от китайчета, загиващи неособено геройски след 2 месеца

Предварително - не ме бийте много за снимките. За пръв път се опитах да снимам часовник и ... еми може и по-добре

Та както споменах ми е първи автомат и съм пълен с въпроси, но ще се огранича само в един - чета тук някои как едва ли не цепят секундата, а този вече седмица си дава +15 сек на денонощие

-
- Напредващ
15 секунди е много за такъв часовник. Няма да се увеличи отклонението но само няма и да се намали. По добре часовникар да го настрои. Ако е гатанционен подобре потърси сервиза. От къде го закупи? Моя ориент е чисто нов също, на 4 дена е и дава 1 секунда назад на ден.
- ViktorMirkovich
- Маниак
- Регистриран: 15 04 2015, 13:58
Колега, честито за Ориента, добре дошъл и на теб в любимата марка.
Значи не бързай със засилките по майстори, поноси го първо малко да се поразработи и да олегне малко. Кой знае колко време е висял по складове и витрини. Ако после все още потдържа +15 ти си прецени дали това много те дразни, защото за механичен часовник с обикновен базов механизъм не е кой-знае какво отклонение. Ако го носиш в ротация ,не е нищо, ако само него ще носиш просто веднъж на 5 дена дръпни коронката и си 6.
Не се втелясвайте толкова много за по 10-15 секунди.

Значи не бързай със засилките по майстори, поноси го първо малко да се поразработи и да олегне малко. Кой знае колко време е висял по складове и витрини. Ако после все още потдържа +15 ти си прецени дали това много те дразни, защото за механичен часовник с обикновен базов механизъм не е кой-знае какво отклонение. Ако го носиш в ротация ,не е нищо, ако само него ще носиш просто веднъж на 5 дена дръпни коронката и си 6.
Не се втелясвайте толкова много за по 10-15 секунди.

-
- Активен
- Регистриран: 04 04 2011, 16:58
Според ISO 3159, което се ползва за COSC сертификатите на швейцарските часовници най-общо казано се мери отклонението в 5 позиции (6H, 3H, 9H, FH, CH - описани в ISO 3158) за по два дена всяка (точка 6 от ISO 3159) и се взема средно аритметично (точка 5.2 от ISO 3159). Е те това средно аритметично трябва да е между -4 и +6 секунди на ден (точка 7 от ISO 3159).ivaylomitev написа: ↑01 09 2020, 22:56чета тук някои как едва ли не цепят секундата, а този вече седмица си дава +15 сек на денонощиеНормално ли е или да очаквам единствено да се отклонява все повече и повече?
Забележи, че най-голямата девиация (точка 5.6 от ISO 3159) може да е до 10 секунди (точка 7 от ISO 3159).
Т.е. ако средното отклонение е примерно +5 секунди, няма проблем някой от дните в определена позиция да е +15 и това ще е в реда на нещата и ще си има щампа COSC сертифицирано.
Та според мен преди да тръгнеш да си носиш часовника за настройка вземи и вижте какви са ти отклоненията в различните позиции (за по ден на позиция примерно). Ако часовникът ти при всички позиции примерно избързва, тогава часовникарят може да го забави и съответно да стане по-точен, ама ако в едното положение е -10, а в другото +15, какво да направи часовникарят? Той има един "лост" за корекция. Забърза ли - забързва всички, забави ли - забавя всички. Няма как и -10 да стане на 0 и +15 да стане на 0 само с "ръчкане" на лостчето.
Всички тези работи са статични тестове. Като го носиш колко ще е точен - Божа работа. Зависи от носенето. Примерно аз като играя тенис на маса за 1.5-2 часа, часовникът ми трупа отклонение толкова, колкото за един ден цъкане на клавиатурата. Ако си гвардеец пред Президентството, часовникът ти ще е повечето време в позиция 9H, ама ако по цял ден цъкаш на клавиатурата ще е в CH. Един и същ часовник при различни хора ще дава различно отклонение. Часовникарят няма как да знае как да го настрои специално за теб - той гледа вибрографа и се мъчи да докара най-доброто. Другия начин е да почнеш да "ръчкаш" сам (или да накараш часовникар, ама на твоя отговорност) и да го настроиш за твоя начин на живот. Ама излезеш ли в отпуска и часовникът ще е в отпуска по отношение на точността

П.С.
ISO 3158: http://www.nen.nl/pdfpreview/preview_72245.pdf
ISO 3159: http://www.svetsatova.com/forum/attachm ... 9-2009.pdf
П.С. 2
Няма такива дето да цепят секундата при всяка ситуация. Има такива настроени за определен начин на използване или такива дето им се поддържа точността като примерно вечер се поставят в определено положение за да компенсират, което е същото като да го сверяваш всяка вечер ама понеже не се бара коронката и някои си мислят, че часовника им е по-точен.
Swatch Heracles
CASIO GW-M850
Orient Triton
CASIO GW-M850
Orient Triton