ORIENT
- conom
- Активен
- Регистриран: 22 03 2016, 15:32
Re: ORIENT
Не се водя от документации и писаници, а от опита си в носенето на знайни и незнайни бюджетни и нискобюджетни часовници. Та за механичен часовник до 1000 лв. 15 секунди е скандално добре, особено ако е нов. След поне 2 месеца носене, може да се очаква отклонението да намалее. А дори и да не падне си е супер - под 2 минути на седмица, което като НЕ разбирач, а като практик смея да твърдя е перфектно отклонение. В момента и двата, които ползвам дават 5-7 минути на седмица, което от опита ми с автоматичните механизми е прекрасно отклонение. Просто в неделя коригираш и готово. Ако ви трябва прецизна точност, винаги може да си погледнете телефона, все пак мисля, не е останал човек без мобилно устройство в джоба. А механичния часовник е по-скоро бижу и допълнение към визията и характера на собственика му, поне според мен 

- otof
- Маниак
- Регистриран: 04 06 2011, 17:39
След два месеца носене може да се очаква отклонението да намалее,или да се увеличи
-
- Новобранец
- Регистриран: 17 08 2020, 15:11
Много ви благодаря за бързите отговори
В никакъв случай не ми е проблем избързването на часовника. Единственото ми притеснение беше да не би ако не взема мерки още отсега е възможно бързо да му видя сметката
Колкото до това, че зависи в какво положение стои часовника - бях чувал за това, но нямах представа какви са цифровите измерения на разликите. Много благодаря за информацията! Бях си правил подобни експерименти, като за себе си установих, че ако нощем го оставям не легнал, а опрян на 9H, то разликата пада до 13 сек.
Благодаря на всички, че успяхте да ме успокоите. Сега вече ще си го нося с още по-голям кеф

В никакъв случай не ми е проблем избързването на часовника. Единственото ми притеснение беше да не би ако не взема мерки още отсега е възможно бързо да му видя сметката

Благодаря на всички, че успяхте да ме успокоите. Сега вече ще си го нося с още по-голям кеф

-
- Активен
- Регистриран: 07 03 2019, 13:32
Пробвай и на 3 часа до оставиш. Още може да падне.
-
- Напредващ
- Регистриран: 01 06 2020, 13:41
- mitadoc
- Маниак
- Регистриран: 19 09 2010, 12:43
- SNikolov
- Маниак
- Регистриран: 22 04 2016, 15:19
Митадок явно услугата за хостинг на снимки която ползваш бута нежелани хазартни линкове.
AUDENTES FORTUNA IUVAT
ДОСТАВКА НА ПОЧТИ ВСИЧКИ МОДЕЛИ НА ОРИЕНТ ПО ПОРЪЧКА НА ЦЕНИ ПО ДОГОВОРКА.
Потърсете и активните ми търгове в търгове от 1лв - чисто нови часовници, слънчеви очила и аксесоари на цени определени от народа.
ДОСТАВКА НА ПОЧТИ ВСИЧКИ МОДЕЛИ НА ОРИЕНТ ПО ПОРЪЧКА НА ЦЕНИ ПО ДОГОВОРКА.
Потърсете и активните ми търгове в търгове от 1лв - чисто нови часовници, слънчеви очила и аксесоари на цени определени от народа.
- multisync
- Активен
- Регистриран: 08 01 2014, 23:47
Този модел продава ли се все още нов?
- nilro
- Маниак
- Регистриран: 11 06 2015, 22:51
Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине нито един, който вярва в Него, а да има вечен живот.
-
- Напредващ
- Регистриран: 01 08 2015, 11:45
- negat1ve
- Маниак
- Регистриран: 23 02 2010, 17:20
Удоволствието от ниската цена преминава бързо при ниско качество!
-
- Новобранец
- Регистриран: 15 06 2020, 23:58
Изрових вкъщи един стар Ориент, който не е носен повече от 10 години. Купуван от баща ми, може би преди повече от 25 години. Вече с нова кожена каишка, следва с Амфибията на заден план да бъдат закарани на часовникар за проверка и полиране.

- agrozev
- Активен
- Регистриран: 02 08 2019, 22:52
- sdkk
- Напредващ
- Регистриран: 23 02 2020, 13:09
- Контакти:
Умният човек се учи от грешките си, а мъдрият - от грешките на другите!
-
- Напредващ
- Регистриран: 01 06 2020, 13:41
Страхотен е.И аз имам мулти календар купен преди месец за 415 лева.Дава отклонение секунда напред на ден.Преди седмица си купих и ориент стар за 740 лева, той дава отклонение секунда две на ден.И двата са ми чисто нови от магазина.Ориент са невероятни, много, много часовник за малко пари.Красиви и с изключително прецизен механизъм.Единственните които могат да се мерят с швейцарците по качество, точност и красота.Освен тях имам и сейко авиатор, също много красиво и също го купих ново преди три месеца за 600 лева.Той дава секунда на ден напред също.И трите са механични.Това е и моята колекция - три японски часовниака, повече нямам.Мисля, че за нашите доходи швейцарските са непосилни, добре, че япония произвеждат също часовници.Цитизен също са японски и много добри, но още намам такъв 

-
- Активен
- Регистриран: 13 10 2019, 13:45
- aaron
- Почитател
- Регистриран: 19 07 2013, 23:58
ЧЕкай, чЕкай малко!karlson написа: ↑08 10 2020, 12:02Страхотен е.И аз имам мулти календар купен преди месец за 415 лева.Дава отклонение секунда напред на ден.Преди седмица си купих и ориент стар за 740 лева, той дава отклонение секунда две на ден.И двата са ми чисто нови от магазина.Ориент са невероятни, много, много часовник за малко пари.Красиви и с изключително прецизен механизъм.Единственните които могат да се мерят с швейцарците по качество, точност и красота.Освен тях имам и сейко авиатор, също много красиво и също го купих ново преди три месеца за 600 лева.Той дава секунда на ден напред също.И трите са механични.Това е и моята колекция - три японски часовниака, повече нямам.Мисля, че за нашите доходи швейцарските са непосилни, добре, че япония произвеждат също часовници.Цитизен също са японски и много добри, но още намам такъв![]()

- Bo Song
- Почитател
- Регистриран: 24 05 2018, 11:55
Колеги,
след доста дайвъри на Сеико обмислям да вдигна левъл с този часовник
- Ориент RA-AA0010B19B, т.нар. Kamasu, прилагам и снимка.
Някой може ли да каже еднозначно с какво стъкло е, в повечето ревюта го дават със сапфир, а повечето търговци - с минерално и нещо взех да се обърквам какво е всъщност?

след доста дайвъри на Сеико обмислям да вдигна левъл с този часовник

Някой може ли да каже еднозначно с какво стъкло е, в повечето ревюта го дават със сапфир, а повечето търговци - с минерално и нещо взех да се обърквам какво е всъщност?