За кого ще гласувате :)

Различни конкурси с парични или предметни награди, предоставени от нашите партньори

За кого ще гласувате на парламентарните избори в неделя, 26.03.2017г.?

Анкетата завърши на 25 03 2017, 10:55

АБВ-Движение 21
1
1%
БСП
13
11%
ВОЛЯ
7
6%
ГЕРБ
22
19%
Да, България
23
19%
ДПС
0
Няма гласове
ДОСТ
0
Няма гласове
Нова Република
11
9%
Обединени Патриоти
3
3%
Реформаторски Блок-Глас Народен
3
3%
друг субект
4
3%
няма да гласувам
31
26%

Общо гласове: 118

Потребителски аватар
seiko
Активен
Регистриран: 02 08 2011, 11:55

Re: За кого ще гласувате :)

Мнение от seiko » 24 03 2017, 20:51

От година, на година все по-зле и по-зле става в България. Нарочихме Севвероизтока, че ни е виновен и му отрязахме квитанциите - нейсе. Двайсет и кусара години все той е виновен и също толкова време се мазним на Запада и ги гледаме в очите, ама още по-зле става. Сега едни други хора са там (на Запад) на хранилка, пък останалите отново духат постната супа и се чудят откъде да я подхванат.
Щом една държава не позволява на населението си, с честен труд да изкарва прехраната си и да живее нормално, значи нищо не е наред. Няма леви, няма десни, няма патриоти, няма земеделци и прочие, всяка докопала се до властта върхушка има само една цел - да краде, като за последно и да окупира възловите постове. Каквито са ни политиците, такова ни е и правосъдието, и армията, и полицията, и здравеопазването и всичко останало.
Но така трябва да е, на такъв г*з, такъв х*й. Докато не осъзнаем, че никой политик няма да ни оправи, все така ще бъде.
Така ли няма да се намери един умен човек, който да бъде пристрастен единствено към интересите на България, а не към парите на Изтока или Запада. Толкова ли е трудно да разберем, че на никой не му пука за нас, па нито от Изтока, нито от Запада. Всяка Велика сила обслужва единствено собствените си интереси и пет пари не дава за другите, камо ли пък за нас.
Замисляли ли сте се, дали някой ще си мръдне и малкия пръст заради нас, ако Ердоган натири ордите си към България, да "защитят турското население" и окупират районите с такова население?
Обзалагам се, че нито сегашните ни покровители от Запада ще го сторят, нито пък новите капиталисти от Североизтока.
И кой пак ще духа супата, а?
Присмива се Бойко на гърците, ама те си знаят цената и затова никой копче не им казва, въпреки че си правят, каквото искат. И с руснаците са големи дружки, че ги тачат повече от западняците, и с европейците си правят курмите. 88-89-та година гърците икономически бяха много по-зле от нас и точно за 5-6 години стандартът им се вдигва 6-7 пъти спрямо нашия и до днес е така.
Накъде вървим ние двадесет и кусара години и защо става все на зле.
Когато си отговорим ВЯРНО на този въпрос, тогава ще имаме някакъм шанс да се оправим.
Като гледам накъде върят нещата, всичко продължава да ми подсказва, че скоро няма да станя тя тая.
– Човек трябва да иска малко, за да може да плати цената. (Баба Ванга)

Потребителски аватар
phil05
Маниак
Регистриран: 26 05 2012, 10:40

Мнение от phil05 » 24 03 2017, 21:36

marind написа:
phil05 написа: А за енергото пак ние сме си виновни, щото са чиста далавера смесена със същите политици, дето пак те са ни виновни. Остава да кажем няма да ИМ :) плащаме тока, и к'во?
Аз им го казвам редовно, днес го направих за пореден път :wink: Ако го правят хиляди, дали ще си разиграват коня така, като са свикнали? :wink:
...
Еми нали това казвам, не си ме разбрал. Браво, ама да го правят всички, хиляди. Ставаше въпрос да не тръгнем да протестираме и затова да не ИМ плащаме тока в знак на протест, полза никаква. Все нещо сме ползували, не сме стояли на свещи. И няма полза от бой по врага държавата със всички средства. Обратното, да си търсим правата, хиляди и да правим нещо за тая държава, пак хиляди. Да плащаме данъци и осигуровки например, а не на минималната, а да получаваме друга. Или да правим каквото правим като хората. А не само да искаме и да чакаме от държавата и политиците.

Ето пример за протест. В знак на протест, спираме да купуваме всички от Била Лидъл Кауфланд & Co дето изнасят данъци и печалба, няма да умрем от глад. Да, ама всички искаме голям лъскав магазин, голям избор, хубави работи, много хора, паркинг... И ще се ометат след 2 месеца. Ще си направим на тяхно място наши, ако можем де...

Пак пример със Швейцария - имат само 2 вериги и то техни - Мигрос и Кооп. И всички ходят в тях, или в малките квартални. А тия даже не се и конкурират, им цели региони само с Мигрос други с Кооп. Има и един до друг. Няма никакви чужди.

Пак там, за тези чуждите марки, като нищо ще направят някоя неделя един референдум да ги има ли, или не, гласуват да ги няма и хайде много здраве.

ПС. Чакай че забравих...И въпросните енергодружества - и те :)) И така полека лека.

Потребителски аватар
NANI
Маниак
Регистриран: 11 02 2010, 21:38

Мнение от NANI » 24 03 2017, 22:32

Аз не разбирам нищо от политика, но ще отида да гласувам. Включих се само за да изразя мнение относно енергодружествата, понеже съм работник в едно от тях. Ще кажа само,че при евентуално одържавяване на тези предприятия, сегашното им управление ще ви се стори песен. Нямаше такава гавра с работници и клиенти, докато беше държавна собственост. Това е моето скромно мнение.
Изображение

Когато луксът господства,
огънят поглъща света и водата го отнася.

Бирманска пословица

Потребителски аватар
Detson
Активен
Регистриран: 09 01 2017, 22:17

Мнение от Detson » 24 03 2017, 22:54

Трябва да се гласува,всички да вземат пример от българските турци. От тях зависи ти как ще живееш ,а те ще си ходят в турско. Гласувайте щото ще се върнем не 500 а 1500г назад. Спира се всяко развитие. Вече да те е срам да се наречеш Българин,където и да се отиде по света и по зле ще става. Стига ,че съм много негативно настроен. Гласувам за ГЕРБ.
Я да видим ,туй що все още работи.

Потребителски аватар
marind
Маниак
Регистриран: 20 12 2011, 14:50

Мнение от marind » 24 03 2017, 23:21

NANI написа:Аз не разбирам нищо от политика, но ще отида да гласувам. Включих се само за да изразя мнение относно енергодружествата, понеже съм работник в едно от тях. Ще кажа само,че при евентуално одържавяване на тези предприятия, сегашното им управление ще ви се стори песен. Нямаше такава гавра с работници и клиенти, докато беше държавна собственост. Това е моето скромно мнение.
При всеки монополист е така, никой не говори за одържавяване. В условия на реална конкуренция, нещата ще си дойдат на място сами :) В тази връзка се сетих за това http://m.btvnovinite.bg/article/bulgari ... adene.html :)
В чест на модераторския любимец OSKAR.
Джомолунгма – майката на небесата!
Евала, Майна, не знам как го постигаш, но искам и аз да го мога като теб!
*****the King of the watches*****

Потребителски аватар
ivan_gd
Маниак
Регистриран: 08 03 2010, 00:15

Мнение от ivan_gd » 24 03 2017, 23:56

Stanislav.Georgiev написа:Виц: Защо математикът не гласува? :)
Offtopic: покажи
Попитали професор по математика:
- Ще гласувате ли на предстоящите избори?
- Не, разбира се. Имам си по-важни занимания – отвърнал той.
- Но защо? Това е ваш граждански дълг! Вие сте обществено значима личност!
- Знаете ли – отвърнал ученият, - аз съм математик и изчислих, че вероятността моят глас да повлияе на нещо, е близка до нулата.
- Но какво ще стане, ако всички се покажат такива „умници” като вас? Изборите ще пропаднат!
- Знаете ли... аз съм математик. И изчислих, че вероятността в нашата страна да се намерят толкова много умни хора също клони към нулата!

Sent from my HTC Desire 310 using Tapatalk
CERTINA DS PODIUM C260.7129.12.66

Потребителски аватар
Spitfir3
Маниак
Регистриран: 15 07 2014, 12:31

Мнение от Spitfir3 » 25 03 2017, 00:10

Понеже наближава 25.03.2017, когато ще влезе в сила ограничението за предизборна агитация,и тъй като дар словото ми няма нищо общо с това на колегата senna(за мен е чест да го нарека колега), ще си позволя да цитирам един кандидат депутат(дай боже да стане дестващ такъв) от партията, която подкрепям:
"Тези дни говорих с много хора. Близки, не съвсем близки и съвсем непознати. Голяма част от тях твърдят, че няма да гласуват за никой и че това е техният протест срещу цялата политическа класа. Аз, разбира се, веднага търсех достатъчно остър ръб, за да си ударя главата, в опита си да им обясня, че това, което ще направят, е точно обратното и цялата политическа класа иска точно това. Иска апатични и отвратени от политика гласоподаватели, които не гласуват. Защото всичко ще е по старому и докато в Англия говорят за това, как тестват пътища с безконтактно зареждане на електромобили в движение, ние тук скърбим за българските кисели краставички, които лошата Европа забранила да се изнасят за Русия. В същото време нормалните хора се изнасят от страната, а Путин и Ердоган доволно потриват ръце, наблюдавайки продажниците си тук, които за 30 сребърника са готови да продадат не само майка си, а цялата си рода, барабар с нашата.
Та искам да ви кажа, че в неделя избори ще има. Ще има и избрани народни представители, независимо от това, че не сте гласували. Затова се размърдайте и гласувайте за някой, на когото имате доверие. Някой, на когото после да държите сметка за обещанията и някой, срещу когото ще протестирате, когато ви излъже.
Иначе оправдания за негласуване има много. И всичките до едно са тъпи.
Тва е."
Та, в случая, и моето скромно мнение съвпада с неговото. А времената са такива, че апатията и бездействието са равносилни на национално предателство! Моля да ме извините ако съм засегнал някого, само изразявам мнение!
Vulnerant omnes, ultima necat!
Изображение

Потребителски аватар
marind
Маниак

Мнение от marind » 25 03 2017, 00:27

Spitfir3 написа:"Затова се размърдайте и гласувайте за някой, на когото имате доверие. Някой, на когото после да държите сметка за обещанията и някой, срещу когото ще протестирате, когато ви излъже."
Много добре го е написал човека. Ако беше написал и как точно мога да държа сметка на въпросния избраник, цена нямаше да има :) Още повече, при очертаващата се четворна коалиция, или минимум тройна. Със сигурност голяма отговорност ще носят, живи да ги оплачеш ...

Потребителски аватар
nibaru
Маниак
Регистриран: 28 02 2015, 15:14

Мнение от nibaru » 25 03 2017, 16:19

В няколко по-горни поста виждам, че се коментират Санкциите срещу Русия (че и забрана да изнасяме кисели краставички). Нека да е ясно, че толкова коментираните "санкции" наложени от ЕС са основно забрана на определени хора да пътуват на Запад, както и парите им и забрана основно за военни стоки и високи технологии. НЯМАТ НИЩО ОБЩО с храни ....

Тези забрани си ги НАЛОЖИ РУСИЯ СРЕЩУ Европейският Съюз!

Та не знам какво толкова ги преекспонират, освен, че са засегнали няколко руски милиардера да им по-трудничко.

Източник:
http://www.consilium.europa.eu/bg/polic ... ne-crisis/

Изпратено чрез Tapatalk
Вчера бях умен, затова исках да променя света.
Днес съм мъдър, затова променям себе си.

kiotobg
Напредващ
Регистриран: 06 04 2014, 11:11

Мнение от kiotobg » 25 03 2017, 18:16

Ще гласувам за БСП. Ще се обоснова много кратко и ясно:
Хиляди пъти е по-добре да ме управлява комунист, отколкото кратуна.
Когато кратуната отиде там, където му е мястото..., ще гласувам за когото трябва.

Потребителски аватар
pm03
Маниак
Регистриран: 26 06 2015, 12:40

Мнение от pm03 » 25 03 2017, 19:16

Яка обосновка Другарю!
Винаги готов.

kiotobg
Напредващ
Регистриран: 06 04 2014, 11:11

Мнение от kiotobg » 25 03 2017, 19:24

Ако се пусне една анкета за произход, ще останеш много изненадан колко малко хора със синя кръв има останали в България. За съжаление, ти ще си в графата с червен цвят.
Но, това е друга тема на разговор, в която правнука на военния прокурор на вторият по големина град в България няма да води с теб.

monopola
МОДЕРАТОР
Регистриран: 16 08 2011, 15:12

Мнение от monopola » 25 03 2017, 19:29

pm03, разбра ли сега :D :D :D аааааамаха! :D :D :D
моите часовници за продажба: http://strelki.info/viewtopic.php?f=80&t=12857

Коментари от сделки с мен: http://strelki.info/viewtopic.php?f=56&t=12046

Потребителски аватар
pm03
Маниак
Регистриран: 26 06 2015, 12:40

Мнение от pm03 » 25 03 2017, 19:30

kiotobg написа:Ако се пусне една анкета за произход, ще останеш много изненадан колко малко хора със синя кръв има останали в България. За съжаление, ти ще си в графата с червен цвят.
Но, това е друга тема на разговор, в която правнука на военния прокурор на вторият по големина град в България няма да води с теб.
Май цветът ти ще е кафяв, но не само по ризата от унформата, а и по бельото май...
та така с анкетите. Успех със столетницата и дано станишката пак да ви оглави клубчето.

Потребителски аватар
mitadoc
Маниак
Регистриран: 19 09 2010, 12:43

Мнение от mitadoc » 26 03 2017, 22:10

Нещо коментар на предварителните резултати да направите? Бих се радвал да чуя мнения и заключения ::up::
Daydreamer

Потребителски аватар
marind
Маниак

Мнение от marind » 26 03 2017, 22:14

Вероятна коалиция ГЕРБ, ОП и ВОЛЯ - чудно! :)

Потребителски аватар
bbo
Маниак
Регистриран: 22 06 2015, 17:13

Мнение от bbo » 26 03 2017, 22:16

ББ пак ще пуска емисари като преди 3 годин (тогава Цецка Цачева и Бъчварова, сега не се знае кои ще са). РБ-НГ като жадни за власт и службогонци ще са с него, но му липсват още много гласове подкрепа. Евентулано ОП, може би и патерицата му Марешки да помогнат за правителство. Но Марешки искаше или всичко, или нищо, а и не се знае как ще отсъди Съда по отношение на правото му да участва на избори (нали има 2 партии), така че не се знае до къде ще стигнат преговорите... Ако се провалят, за БСП ще е още по-трудно да преговаря с някой за управление. Т.е. отиваме на нови избори...
Аз лично се радвам за огромния скок на ДаБГ! Ако имаше още 1 седмица, както можеше да бъде, те щяха да са вътре.
Електронните часовници нямат душа!
"Luxury watches - you acquire the right to take care of them, but they remain the property of their manufacturers."
(Roland Ranfft)
Military: Seiko 5 7S26c SNK809K1, Восток Амфибия SE 2415 710555MKN
Pilot: Gigandet Red Baron I G8-002, Citizen AW1365-19P
Sports: Casio EF-300-7AV, Swatch Sistem Black (SUTB400), Swatch Sistem Ash (SUTM401)
Racing: Seiko 5 7S26-SNKK31K1 "Speed Racer"
Vintage: Doxa Anti-magnetic, Poljot, Ракета, Citizen NY0040
Dress: Citizen Automatic NH2362-52PE, Festina F 16202, Junghans 41/72 17 5 12, Восток Престиж 030725, Seiko SMY103P1, Citizen Stiletto AR1110, Seiko 5 SNKE 04, Seiko SNK603K1, Citizen E111-S049008 HST
Semi-Skeleton: Orient Metro CDBAA002W

Потребителски аватар
marind
Маниак

Мнение от marind » 26 03 2017, 22:18

bbo написа:Т.е. отиваме на нови избори...
Никакъв шанс! Не и в този формат :)

Потребителски аватар
mitadoc
Маниак
Регистриран: 19 09 2010, 12:43

Мнение от mitadoc » 26 03 2017, 22:29

Да перифразирам - очаквахте ли такива резултати, доволни ли сте или не?
Имаше ли смисъл от избори изобщо?
Daydreamer

Потребителски аватар
DrFrancky
Маниак
Регистриран: 14 11 2016, 20:22

Мнение от DrFrancky » 26 03 2017, 22:35

Като гледам анкетата, нищо не сме познали :)
-= Bulgarian Watch Society - общност на любителите на часовници =-

Най-активното Facebook общество посветено на часовникарството

Отговори

Върни се в “Конкурси с награди”