Girard Perregaux Vintage 1945 XXL Chronograph Perpetual Calendar 9027

Продажба на употребявани часовници - всички часовници, които не могат да влязат в подфорума за продажба на нови часовници.
Отговори
Потребителски аватар
Chronoteka
Маниак
Мнения: 6359
Регистриран: 22 10 2013, 15:18
Местоположение: София

Girard Perregaux Vintage 1945 XXL Chronograph Perpetual Calendar 9027

Мнение от Chronoteka » 26 04 2023, 19:12

Нееднократно в обявите ми съм споменавал, че имам слабост към Perpetual calendar-и – а днес имам удоволствието да представя на вниманието Ви един часовник, който с появата си зае достойно място в редицата на най-преследваните и харесвани модели с такава функционалност.

Изображение

Girard Perregaux Vintage 1945 XXL Chronograph Perpetual Calendar 9027

Всичко започва преди около 20 години, когато GP решават да последват другите реномирани манифактури и да лансират своя серия и гордо я нарича Girard Perregaux Vintage 1945 XXL Chronograph Perpetual Calendar – хм., звучно и със сигурност различно име. Серията включва редица версии, които се предлагат с различни циферблати, материали на корпуса и функционалности. Предлаганият днес от моя гледна точка е най-интересният, т.к. освен че е с класическия черен циферблат, е и с каса от розово злато върху крок каишка.
Със сигурност най-неподходящото определение за този модел би било „изчистен циферблат“ – защото внимание, ток носи върху себе си 4 субдайъла, 9 различни скали и 11 стрелки!!! Наистина не са много модели, които биха могли да се сравняват с него по този показател, т.к. показанията които той носи са: ден от седмицата, дата, месец, 24-часовият показател, време и хронограф! За да го настроите правилно, ще трябва да ползвате не само коронката, но и 4 допълнителни скрити по ръбовете на касата бутони – това е много по-практично в сравнение с механизмите на други марки, при които настройките стават посредством коронки и в някои случи отнемат огромно количество време и прецизност.
Както е известно GP е една от малкото марки, която не само прави механизми за своите модели, но и доставя такива за много реномирани швейцарски производители. За задвижването на всички функции на днешния модел се грижи инхауз механизъм на марката Girard-Perregaux Caliber GP 3170-878 – хронограф е с флайбек функцията с 44 камъка, 46 часа резерв и работещ на 28800 вибрации в час. Изящната обработка е на обичайното за марката ниво, а всичко това може да се наблюдава през отворения гръб на задния капак.
Всичко в този часовник показва прецизност и отношение към детайла - циферблатът е добре обмислен, всичко е пропорционално и на правилното място. Това е много важно, тъй като циферблатът не е от най-простите заради всичките си функции, и за да бъде лесен за употреба е било нужно да се запази висока степен на четливост. Стрелките и маркерите са изработени от розово злато, a златно-черните тонове на циферблата са консервативни, но в никакъв случай не и скучни.
Касата е в съвременните 36 мм на 54 мм в Art Deco дизайн от 18-каратово розово злато, което не само изглежда красиво с полирания си завършек, но е и много приятна на допир. Циферблатът е предпазен от висококачествен сапфирен кристал с AR покритие, а усещането е, че стъклото липсва и може да докоснете циферблата с пръст. Каишката е крок, извита към касата, а закопчалката е също златна, тип пеперуда – което допълнително допринася за удобството при ползването на часовника.


• Модел: Girard Perregaux Vintage 1945 XXL Chronograph Perpetual Calendar 9027
• Каса материал: Розово злато, 18 карата
• Каса размер: 36 mm на 54 мм дължина
• Височина: 15,5mm
• Механизъм: GP3170-878 (автоматик, 46 часа резерв)
• Компликации: Време, Дата, ден от седмицата, месец, 24-часа, хронограф
• Циферблат: Черен
• Стъкло: Двойно извит сапфир с антирефлекс
• Водоустойчивост: 50 м
• Каишка: Крок, транспарантно закопчаване

Часовникът е в брилянтно състояние и идва в пълен комплект – огромна кутия (която е и такава за навиване), документи, сертификати, гаранционна карта. Предоставям моя гаранция от 1 година (ако в рамките на този период се случи нещо с механизма на часовника и то не е в следствие на изпускане, удряне, неоторизирана намеса и т.п. ще отстраня повредата за моя сметка).

Цена: 29999 лв.
Нова, специална цена: 25999 лв.
Бартерите са възможни.
Часовникът се намира в София.
За контакт на тел: 0887 220 две седем четири или ЛС.


Фотосесия:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Chronoteka
Маниак
Мнения: 6359
Регистриран: 22 10 2013, 15:18
Местоположение: София

Re: Girard Perregaux Vintage 1945 XXL Chronograph Perpetual Calendar 9027

Мнение от Chronoteka » 11 06 2024, 16:56

::up:: Нова, специална цена

Отговори

Върни се в “Втора употреба часовници”