Breguet Transatlantique Type XXII 3880ST /H2/3XO

Продажба на употребявани часовници - всички часовници, които не могат да влязат в подфорума за продажба на нови часовници.
Отговори
PetarN
Маниак
Мнения: 1191
Регистриран: 22 10 2013, 15:18
Местоположение: София

Breguet Transatlantique Type XXII 3880ST /H2/3XO

Мнение от PetarN » 25 04 2018, 10:45

Изображение

Breguet Transatlantique Type XXII 3880ST /H2/3XO


Този модел е наследник на разработения през 50-те години за френските военновъздушни сили “Type XX”, който се е предлагал в два варианта - Aéronavale и Transatlantique – основната разлика между двата модела е в липсата на дата при първия. Всички часовници от серията са имали flyback функция – много важно за пилотите, които са били основните ползватели на часовниците.
Представеният днес часовник е в съвременни за днешните дни размери на касата 44 мм и височина 17,3 – заради дизайна на безела обаче, часовникът изглежда и се носи по-скоро като 46 мм. Моделът е представен за първи път през 2011 г., а версията с веригата е лансирана три години по-късно.
Безспорно едно от най-привлекателните неща в този часовник (освен факта, че е Breguet ;-) е използваният механизъм – той работи на доста необичайната за повечето марки и модели честота от 10Hz – или казано с други измерители 72 000 вибрации в час, или 20 вибрации в секунда!!! В резултат на тази „бързина“ впечатлението което се създава е, че секундната стрелка плавно се движи без видими прескачания и отсечени движения – наистина забележително и завладяващо... Заводският индекс на това произведение на инженерното изкуство е 589F, и именно в този модел Breguet за първи път го „показват“ на широката публика. В традициите на всички Трансатлантици и този е с Flyback функцията, има над 40 часа резерв и „носи“ 28 камъка с общо 363 елемента – сухи числа... Този часовник обаче има много различни и интересни нововъведения и технически решения, които освен че го отличават от масата, му дават и много атрактивен външен вид и цялостното излъчване.
За първата отличителна черта вече споменах и това разбира се е неговият уникален механизъм. Второто е начина по който са решени показанията на хронографа – за разлика от повечето механизми, тук не се използвани субдайъли, а две централно разположени стрелки – първата (червената) е секундна, която обикаля циферблата за 30 секунди (още едно отличие), а втората (с червен връх) мери броя на обиколките и съответно минутите на хронографа – много различно, елегантно и впечатляващо. Третото е предназначението на субдайълите - този на „9 часа“ показва секундите (отново на 30-минутен брояч, а не на 60-минутен както при повечето механизми), този на „6 часа“ показва 24-часовите показания на втората часова зона, а на „3 часа“ може да се проследи 24-часовото показания на оригиналната часова зона.
Независимо от първоначалното объркване заради всичките тези различия и многото показания, циферблатът е лесно четим и данните са разпознаваеми – всичко това благодарение на добре обмисления дизайн и разбира се опита и наследието на марката. Използваните цветове освен черното са бяло и червено и това само допринася за четимостта на показанията.
Задният капак е „полуотворен“ и това дава възможност да се насладим (макар поне за мое съжаление и частично) на работата на този уникален механизъм.

Представената днес версия е с верига (което е по-рядко срещано и съответно по-скъпо), а тя от своя страна е много масивна, плътна и „тежи на мястото си“.

Данни:

Модел: Breguet Transatnaltique Type XXII 3880ST /H2 /3XO
Каса: 44 мм
Материал: Стомана 316L
Безел: стоманен, въртящ се
Коронка: на винт
Стъкло: сапфир
Водоустойчивост: 100 м (330 фута)
Калибър: 589F, Хронограф с flyback
Честота: 10 Hz (72,000 вибрации в час)
Резерв: 40 часа
Циферблат: Черен, часовите маркери и стрелки с луминисценция
Верига: Стомана 316 L

Часовникът е чисто нов – закупен е от паралелен дилър и поради тази причина картата не е подпечатана. Предлага се в пълен комплект с всички кутии, карти, книжки, документи и гаранционна карта. Предоставям моя гаранция от две години (ако през този период се случи нещо с механизма на часовника и то не е в резултат на удряне, изпускане, неоторизирана намеса и т.п. ще отстраня проблема за моя сметка).

Цена: 21999 лв.
Бартерите са възможни.
Часовникът се намира в София.
За контакт на тел: 0887 220 две седем четири или ЛС.

Фотосесия:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Часовници в продажба: http://strelki.info/viewtopic.php?f=9&t=20605

Отговори

Върни се в “Втора употреба часовници”