Часовникари в Пловдив

Срещи, размяна на часовници, информация за часовникари и магазини в района.

Модератор: mitadoc

sturaviqt
Активен
Регистриран: 06 10 2010, 22:00

Re: Часовникари в Пловдив

Мнение от sturaviqt » 06 01 2012, 21:54

В тях е скрита малка част от една изчезнала епоха!
„Vulnerant omnes, ultima necat” — Всички нараняват, последният убива
надпис на древен часовник

pld1912
Новобранец
Регистриран: 15 01 2012, 11:13

Мнение от pld1912 » 15 01 2012, 11:19

Здравейте на всички, имам едно конкретно питане, което не е свързано с часовник, а с часовникар.
Имам безжична микро слушалка на която батерийката и заседна вътре защото не успях да я поставя както трябва, та въпроса ми е следния, може ли часовникар да ми помогне и да я изкара?
А това ми се явява единствената алтернатива, благодаря Ви! ::drinks::

Потребителски аватар
fivegood
МОДЕРАТОР
Регистриран: 20 10 2009, 10:06

Мнение от fivegood » 15 01 2012, 21:51

pld1912, как реши, че трябва някой веднага да ти отговори? Имай малко повече търпение и се въздържай да пускаш постове, които не са по темата особено ако пък ги дублираш!
"It's stronger than me" C.H.

batdaci
Новобранец
Регистриран: 24 01 2012, 21:58

Мнение от batdaci » 24 01 2012, 23:53

Браво на Миро за № 6 ::up:: .... евала
Cortebert "Sapphire"
OMAX crystal 25 j
МВ 124

Потребителски аватар
TGV90
Почитател
Регистриран: 12 06 2010, 17:37

Мнение от TGV90 » 28 01 2012, 16:52

Мнениеот mitadoc » 03 01 2012, 11:53
Серджо има такъв,но е от старите - с лента и трака силно.Но той твърди,че работи перфектно машинката.
Намира се в блока с колоните,срещу Съда(като излизаш от Капана с кола,минаваш под тези колони).Влиза се отзад ,откъм Капана,има едни стълби ,пише часовникар.
И майсторът, и вибрографът са отлични. Занесох му един изоставащ "Ориент", Серджо буквално го сертифицира на машината. Върви с отклонение 2-3 сек на седмица.
Да простя, куме, мога, да забравя - не.

dr.zlobul
Новобранец
Регистриран: 14 02 2012, 19:51

Мнение от dr.zlobul » 24 02 2012, 16:05

Да споделя и а малко инфо за няколко часовникари в Пловдив.
1. Първият часовникар с който въобще съм имал досег е този до съда. Оправял е на дядото един мн. дърт восток.
2. Зад бившот кино "Възстаник" има един дърт часовникар. Носил съм един стар дамски ориент, восток и един настолен слава. дребни неща и за трите. Ориента избързваше доста, за восток-а не помня а слава-та подмени пружина. Поне така ми обясни на мен. По мое мнение не взима скъпо, но те преценя на момента може би по външен вид щото те оглежда отгоре до долу и ти съобщава няк'ва цена. Относително съм доволен. асовниците които е оправил работят и до момента без забележка.
3. Часовникар в Кичук Париж до парк Белите Брези. В това ателие работят един не особено на възраст часовникар още един мъж и щерката на дъртия. На тия хубостноци съм носил за ремонт една реплика на ROLEX YACHT-MASTER, който работеше когато си поиска и колкото си поиска. Оправи го младия за което ми взе 20.00 пари. Часовника работи и до днес без забележка. На девойката оставих за ремонт един восток 22камъка с жълта машинка- часовнка рабитеше но при опит за сверяване при издурпване на коронката нещо приплъзваше и съответно стрелките вече не мърдаха - 5.00 ремонт работи и досега без забележка. на същата девочка ставих RICOH SPACIAL 21 камъка автомат защото избързваше много. 10.00 пари . Работи точно един ден след което започна да спира. Занесох и го за рекламация а мацката заяви че не може нищо да аправи 'щото да съм и бил казал че спира. Ако искам да ми оправи часовника трябвало да и платя 25.00 кинта. след половин час ходене по мъките и разправии дъртия който се оказа баща на "шасовникарката" се съгласи да го оправи за скромните според него 20.00 лева. След седмица си взех часовника. След два дни носене забелязах че за около 24ч. изостава с 3-4 мин. Не съм ходил до въпросното ателие и мисля че няма и да отида повече... всеки преценя сам за себе си... След общо 30.00 лева ремонт и 10.00 за верижка въпросния RICOH все още не работо точно. НЕ препочъчвам.
4. Часовникар до хирургиите на пещерско - основно смяна на батерии. доволен съм от него.

Потребителски аватар
1МЧЗим.КИРОВА
Напредващ
Регистриран: 03 10 2012, 23:04

Мнение от 1МЧЗим.КИРОВА » 06 10 2012, 22:40

Там, където работи Серджо, работеха Харито и Митко.Митко беше ученик, на Харито, а Харито беше един от много добрите майтори в града.Жалко, че спря да работи.Митко също спря.Сега Серджо работи в дюкяна, на Харито.В петъкоставих един Восток, за профилактика.Като го взема, ще пиша впечатления.
-USSR-SWISS-JAPAN-GERMANY-

Потребителски аватар
watchgladiator
Маниак
Регистриран: 16 05 2011, 14:17

Мнение от watchgladiator » 11 10 2012, 12:00

1МЧЗим.КИРОВА написа:Там, където работи Серджо, работеха Харито и Митко.Митко беше ученик, на Харито, а Харито беше един от много добрите майтори в града.Жалко, че спря да работи.Митко също спря.Сега Серджо работи в дюкяна, на Харито.В петъкоставих един Восток, за профилактика.Като го взема, ще пиша впечатления.
Чичо Хари работи вече само у дома си ,като ремонтира само на приятели.Последно му давах преди няколко месеца,но вече ми е неудобно да го притеснявам много често,иначе досега не е имало случай да съм му дал нещо и да не се е справил.

Потребителски аватар
watchgladiator
Маниак
Регистриран: 16 05 2011, 14:17

Мнение от watchgladiator » 11 10 2012, 12:04

TGV90 написа:

Мнениеот mitadoc » 03 01 2012, 11:53
Серджо има такъв,но е от старите - с лента и трака силно.Но той твърди,че работи перфектно машинката.
Намира се в блока с колоните,срещу Съда(като излизаш от Капана с кола,минаваш под тези колони).Влиза се отзад ,откъм Капана,има едни стълби ,пише часовникар.
И майсторът, и вибрографът са отлични. Занесох му един изоставащ "Ориент", Серджо буквално го сертифицира на машината. Върви с отклонение 2-3 сек на седмица.
Вибрографът наистина му е отличен,последно ми прави един Ситизен хронограф.Даваше разлика 3 минути на денонощие,сега цепи секундата ::drinks::

Потребителски аватар
1МЧЗим.КИРОВА
Напредващ
Регистриран: 03 10 2012, 23:04

Мнение от 1МЧЗим.КИРОВА » 11 10 2012, 23:24

Освен отличен майстор е и много хубав човек!!!Три години от живота ми-всеки петък следобед съм бил в ателието на раздумка.Едни от най-хубавите години в живота ми!!!Дано да е жив и здрав още дълги години!!!!
-USSR-SWISS-JAPAN-GERMANY-

Потребителски аватар
Prisadov
Маниак
Регистриран: 07 05 2012, 14:11

Мнение от Prisadov » 14 11 2012, 17:14

Някой може ли да ми каже адреса на Бай Любо защото от доста време търся стъкла а немога да намеря.Много ще съм ви благодарен :)

А за Часовникар Братан и аз съм доста разочарован....Уча с ПУ и съвсем случайно забелязах павильончето му.Видях че има руски часовници и защото един много близък мой приятел е запален по тях,реших че,ако са на добра цена ще му взема....Останах доста разочарован след като за Победа която беше в доста окаяно състояние ми каза 50лв и че в по-добро състояние немога да го намеря, а да не говорим че даже циферблата не беше почистен...Подгледа ми се спря на един друг позлатен Poljot който баща ми има в колекцията си.Пеших че е хубава идея и аз да го имам и попитах за цената а тя беше изключително високока 75лв(поне според мен)...да не говорим че позлатата беше паднала,кайшката беше просто ужасна,циферблата отново непочистен а стъклото надраскано.Тръгнах си без да се обръщам и си казах че повече няма да ида там....

Поздрави....

batdaci
Новобранец

Мнение от batdaci » 13 12 2012, 14:46

да, ама не...тази година ви представих сантиментален за мен часовник: http://strelki.info/viewtopic.php?f=12& ... max#p71015. Носих го една седмица след ревюто ми и взе да спира, да изостава с по 5 мин на 6ч. и на мен ми стана ясно, че нещо не е в ред, след "профилактиката" при Хачо. Но аз понеже не съм конфликтна личност /може би тук ми е грешката / не отидох при него, ядосах се и оставих часовника в чекмеджето. Преди месец, обаче пак ми влезе мухата за него, сложих го на ръката, но пак същата работа в продължение на два дена и го занесох на кварталния часовникар. Човека го отвори и първото нещо което ми каза, че часовника е пълен с боклуци, като ми показа по следния начин: извади коронката с оста, сложи си я между палеца и показалеца, завъртя я един път наляво и един път надясно и като си отвори пръстите на двата пръста имаше по една хубава черна черта. Той ми каза, че ако е почистван / както ми беше казал въпросния Хачо /тази мръсотия не би трябвало да я има. След това майстора каза, че нещо не му харесва като цяло механизма- как работи и аз реших да му го оставя на мой риск, защото се води квартален часовникар в ателие 2х2 м., а не от известените в гр. Пловдив. След три седмици отидох, както той ме беше казал, взех часовника и той ми обясни, че проблемите са били/според него/: пукнат камък на централната ос на стрелките, изкривен баланс и непочистен механизъм!!! Сега го нося два дена и всичко си е ок. Така, че вие си правете анализ на моето мнение за този Хачо....цялата история ми излезе 60 пари, но вече часовника е обзаведен с нова верижка от Candino- Clasic, като по-късно кача снимки. Поздрави и умната с часовникарите!
Cortebert "Sapphire"
OMAX crystal 25 j
МВ 124

Потребителски аватар
omegaqq
МОДЕРАТОР
Регистриран: 13 02 2010, 15:28

Мнение от omegaqq » 13 12 2012, 19:09

batdaci написа: ....
След три седмици отидох, както той ме беше казал, взех часовника и той ми обясни, че проблемите са били/според него/: пукнат камък на централната ос на стрелките, изкривен баланс и непочистен механизъм!!! Сега го нося два дена и всичко си е ок. Така, че вие си правете анализ на моето мнение за този Хачо....цялата история ми излезе 60 пари, но вече часовника е обзаведен с нова верижка от Candino- Clasic, като по-късно кача снимки. Поздрави и умната с часовникарите!
Ако часовника е имал изкривен баланс едва ли щеше да работи въобще. Та ти си прави извод и за тоя часовникар. Явно човека си разбира от работата и ти е оправил часовника, но за да получи повече финикииски знаци е изброил повече проблеми отколкото часовника реално е имал. Единствено текиш фаща непочистения механизъм.

batdaci
Новобранец

Мнение от batdaci » 13 12 2012, 22:46

::up::
Последна промяна от batdaci на 13 12 2012, 22:58, променено общо 1 път.
Cortebert "Sapphire"
OMAX crystal 25 j
МВ 124

batdaci
Новобранец

Мнение от batdaci » 13 12 2012, 22:57

Не е така, щото преди да му го занеса, го отворих и маховика не можеше да направи цял оборот, като го побутвах с пръст и явно имаше някакъв зор механизма и ту тръгваше- ту спираше, но както и да е...аз съм си доволен от кварталния часовникар и не смятам да ходя при други...
Като едно време, когато придобих Cortebert-a, отивам в Джулияни на Железарска- намаляне на верижката с два елемента- 5 лв., като преди това ме къпеше: "оле, колко скъп часовник, той е много качествен, такива са много редки, от къде го взе и т.н" Глупости, след това разбрах, че е около 500 лв. нов. Точно след два дена придобих и Candino- то /по случай юбилей са и двата / и минавах покрай кварталния златар и го попитах дали може да намали верижката с два елемента- 0, 50 лв.... е за какво горим. Така че Хачо ми взе 30 пари и сегашния 30, ама часовника работи и му се кефя......изразих мнение за часовникари в Пловдив и не смятам, че съм подведен от последния, защото и друг съм ходил при него за други по-дребни неща и съм доволен като цяло...
Cortebert "Sapphire"
OMAX crystal 25 j
МВ 124

beria
Новобранец
Регистриран: 10 01 2013, 12:58

Мнение от beria » 10 01 2013, 15:11

Аз работя с бай Ангел.
Няма ателие, работи само вкъщи на приятели.
Около 40 год. е в занаята, има части за почти всички руски и доста други (сейко, ориент ...) часовници.
Работя с него над 3 год. и съм много, много доволен - перфектни ремонти, изключително коректен - не ме е излъгал, подвел, преувеличил за нищо (а ми е ремонтирал над 120-150 часовника за това време). Цените са изключително ниски в сравнение с другите, които споменавате. Примерно ремонт на руски ръчен - максимум 10 лв. Това включва части, измиване смазване. Автоматите и японски, швейцарски са малко по-скъпи, но пак е под 20 лв. с всичко.
Единственият недостатък е, е че работи на друга работа и се чака няколко дни за ремонта.
А с арменци съвет от мен - да си нямате работа.
Колкото пъти съм им дал нещо (за което бай Ангел няма части), толкова пъти съм имал ядове.
Примерно питам смяна на баланс на Venus колко струва. Казват ми 'остави да го видим и ще се обадим да кажеш устройва ли те цената и дали да го правим'. След няколко дни им се обаждам аз и ми казват "балансът е готов, дължиш 50 лв. има за смяна и едно колело на ремонтора - още 15 лв. ако искаш"?!?!
Арменците като цяло са добри майстори, но изключително некоректни. Затова чуете ли Агоп, Хачо и т.н - бягайте далече!

Потребителски аватар
Prisadov
Маниак
Регистриран: 07 05 2012, 14:11

Мнение от Prisadov » 21 02 2013, 18:13

И отново си изпатих от часовникар....и по точно часовникарка в Кичука.Историята започна преди време, когато бях на гости при един приятел който живее там и както се разхождахме случайно видях ателието и погледа ми привлече един много красив полет автомат.Влезнах да попитам дали се продава и каква е цената.Тя ми отговори 10лв,но понеже го бях видял от далече и попитах може ли да го огледам и тя ми каза че вече не се продава.Като цяло доста бях разочарован....наскоро пак бях на гости при този приятел и реших да мина да видя да няма нещо ново като напълно си мислех че този път всичко ще е коректно при нея и си беше така....доста любезно се държа и като цяло си харесах една Кама,Полет де лукс,Восток дружба и една амфибийка.На всеки му трябваше по нещо да се пипне за да ме задоволи напълно като часовник(ново стъкло,паднали стрелки,прах по циферблата) и тя ми каза че ще го направи без оскъпение на цената.Каза да ида след една седмица.Та вчера стана една седмица и дирекно от автогарата отивам при нея а тя от врата ми казва "бегай бегай нямам нищо за теб" доста се възмутих от думите и попитах какво има предвид а тя ми каза как ги е продала на някой друг.А изрично си ми ги беше отделила и телефон си ми беше записала всичко а накрая си тръгнах с нищо даже като я попитах а нещо друго нямате ли да ми предложите ме изгони.Като цяло доста некоректно държание от нейна страна.За съжаление адреса(до стълбите на един блок е) не го знам,но ако някой случайно попадне при нея да си има едно на ум.

Поздрави...

lordliness
Новобранец
Регистриран: 13 01 2013, 22:24

Мнение от lordliness » 05 06 2013, 21:50

Изчетох всичко и така и не мога да преценя къде да оставя часовниците за профилактика- мъжки и дамски Сейко 5 и една Докса антимагнетик произведена около 1950г. Ще съм много благодарен за по- нови впечатления и препоръки.

Потребителски аватар
vin
Активен
Регистриран: 19 04 2013, 17:54

Мнение от vin » 05 06 2013, 23:44

lordliness написа:Изчетох всичко и така и не мога да преценя къде да оставя часовниците за профилактика.
София

lordliness
Новобранец
Регистриран: 13 01 2013, 22:24

Мнение от lordliness » 10 06 2013, 08:18

това е ясно, но не ми се ходи два пъти до там :(

Отговори

Върни се в “Клуб Пловдив и региона”