phil05 написа:А бе и с това, както с всичко, може накрая да стане интересно, като изключение. С малко късмет и извън обичайните релси и очаквания. Ето случай от преди 10-тина години.
Един джобен Stowa на дядо ми загледах в къщи тогава, без да знам почти нищо за марката – колкото повече го гледам, толкова повече ми харесва. Пазя го разбира се. То не е циферблат, стрелки, и безумно тънък самия часовник и механизма. Поразгледах и видях за какво става въпрос - за марката. И като се появиха някакви пари, най много към 150-160 лева бяха, какво ми стана не знам и събрах след обичайните пазарлъци всички налични и според мен подценени 3-4 Стови от (тогавашния) пазар при Алекандър Невски. Без да имам нещо предвид. 1 или 2 малки дамски, един мъжки семпъл такъв дрес и още един джобен. Бяха сравнително ОК, с изключение на мъжкия, че и работеха някак си.
Тогава излезе този Флигер долу на снимката – сега е при сина ми, носи си го и до днес. Страхотен. Гледам после в сайта или къде беше - Stowa прави музей и търси стари модели в добро състояние, като в замяна на това според оценката предлга нов актуален модел. Тутакси пиша – ами ето тези и тези имам , може ли Флигера? Ами може, интересни са всичките, изпратете ги, ако наистина са както ги описвате и са на снимките, няма проблем... (Между другото после видях – май дамския е бил интересен, като механизъм и изобщо.)
Луда радост – исках да го подаря на сина ми за рожден ден и че е завършил висше в чужбина. И разбира се – почнаха патилата. Пратих му ги там, където беше, това беше подаръка, че той да си ги изпрати на Stowa и да му изпратят Флигера. Страх ме беше да ги пратя от BG

а то какво стана...Той, новобранец тогава още, да вземе да ги изпрати по пощата за по евтино, като написал честно „часовници“ и без застраховка – и нататък ясно – изчезнаха часовниците, не стигнаха изобщо от Австрия до Германия след разследването.
После пък се оказа, че пощенските пратки тогава били и така и така застраховани до 500 евро май беше и на база описанието, проверено от служител, доказаната загуба и след разправии преведоха парите по – късно един ден.
Аз преди това се помъчих да го успокоя тогава и в резултат на цялата история се напънах още, платих им на Stowa и му изпратиха на сина ми Флигера, една сутрин го събуди куриера и го изненада. Повече ми се разсърди, отколкото се зарадва, ама му е минало гледам.