Часовникар Божидар Тодоров - София

Търсите или искате да разкажете за определен часовникар, сервиз или магазин - пишете тук.
Потребителски аватар
Kuonyy
Маниак
Мнения: 936
Регистриран: 03 01 2014, 15:51
Местоположение: София

Re: Часовникар Божидар Тодоров - София

Мнение от Kuonyy » 15 01 2016, 22:36

Споделете за какъв клас часовници става дума поне. Аз на Божидар съм давал Ориентче и останах доволен.
При вас какво е? Тисо, Омега, Ролекс, Вашерон?

Потребителски аватар
Bartek
Маниак
Мнения: 1906
Регистриран: 30 01 2011, 11:51

Re: Часовникар Божидар Тодоров - София

Мнение от Bartek » 15 01 2016, 22:42

diksanal написа: Ами за 150лв мисля,няма да се случи профилактика при Иван и Методи.
Защо, те на твърда цена ли работят и на какво се базира тя?
"Детството е последният ти шанс за щастие. След това знаеш твърде много."

Потребителски аватар
diksanal
Маниак
Мнения: 1231
Регистриран: 03 09 2012, 21:32
Местоположение: П-ще

Re: Часовникар Божидар Тодоров - София

Мнение от diksanal » 16 01 2016, 02:35

Bartek написа:
diksanal написа: Ами за 150лв мисля,няма да се случи профилактика при Иван и Методи.
Защо, те на твърда цена ли работят и на какво се базира тя?
Aко може с две думи-търсене/предлагане и репутация. :)
"Той е богат или беден според това, което е, а не според това, което има."
Бийчър.

Потребителски аватар
Bartek
Маниак
Мнения: 1906
Регистриран: 30 01 2011, 11:51

Re: Часовникар Божидар Тодоров - София

Мнение от Bartek » 16 01 2016, 06:36

diksanal написа: Aко може с две думи-търсене/предлагане и репутация. :)
Това го зная и без да си хабиш двете думи. Друг ми беше въпроса.
"Детството е последният ти шанс за щастие. След това знаеш твърде много."

Потребителски аватар
cenzor
МОДЕРАТОР
Мнения: 5736
Регистриран: 15 10 2009, 17:47
Местоположение: гр. София

Re: Часовникар Божидар Тодоров - София

Мнение от cenzor » 16 01 2016, 09:58

guevara написа:
ivanovnov написа:Колега от това, което си написал, не разбрах точно: Не си доволен от направената профилактика, в смисъл след профилактика часовника не работи добре и т.н. или си се ядосал, защото не са ти настроили деня и датата за момента, в който ще си го взимаш или може би се ядосваш, че в цената на профилактиката не влиза полирането на часовника. Наистина не те разбрах, след като си си оставил часовника за профилактика и тя е направена, поне от нея доволен ли си?!
. Това бяха едни напълно изгубени 150 лева.
За сравнение да ви дам пример, преди две години една проста смяна на каишката в друго ателие, човека слага белите ръкавици, взима часовника, почиства го на една машинка от събралата се мръсотия между каишката и корпуса, работи си кеф ти е да го гледаш и да си дадеш парите. Тук малко с едно неприятно чувство оставаш. Както и да е, реших да напиша мнението си понеже много хора четат тук и всеки трябва да си направи сметката, а не да се предоверява на форумното мнение, както аз направих. Сега пак трябва да ходя на часовникар и айде още една седмица без часовника....кофти е.
Иди някъде (при Мето) да ти го настрои и си го носи спокойно. Не са хвърлени на вятъра парите, дори и да е направено през пръсти. А и Божо предлага след носене да го донастрои (никога не ги нацелва от първия път, а и е добре да мине седмица -две с носене, за да се разрабоги леко). Полирането при Божо е 10-20лв и е съвсем повърхностно, няма да си получиш часовника като нов.
Просто различен клас услуга.

При другите цитирани майстори цените са двойни и нагоре за профилактика, плюс 150-200 за полиране. Би ли ги дал, ако цялостната ти услуга излезе накрая 500лв? :wink:
„Всеки човек носи радост. Някои, когато идват, а други, когато си отиват“

Потребителски аватар
senna
Маниак
Мнения: 3194
Регистриран: 02 03 2010, 22:11

Re: Часовникар Божидар Тодоров - София

Мнение от senna » 16 01 2016, 10:33

Сега нали сме наясно, че разликите в оборудването на ателиетата, набора от инструментите и в квалификацията и опита между споменатите е огромна. Репутация се изгражда с усилия, не пада наготово. Не защитавам Божидар, но нека сме обективни. Да чете тук, да си взема поуки и да започне да мисли и инвестира в това, което прави. Потенциал има, дано не го пропилее. Другите цитирани двама, очевидно са "друга лига" и това си има съответната цена. При тях получавате наистина различна, като качество услуга, няма как да не е и на различна цена. Съвета ми е да не се носят часовници за по няколко к. в ателиета с оборудване за под стойността им.
”Никой не е толкова безинтересен колкото един човек без интереси.”

Потребителски аватар
cheser1984
Напредващ
Мнения: 44
Регистриран: 11 02 2015, 23:02

Re: Часовникар Божидар Тодоров - София

Мнение от cheser1984 » 10 02 2016, 23:17

Здравейте на всички!
Днес мога да споделя и моите впечатления от работата на Божидар!
Предисторията.Купих часовник 2-ра ръка на 3 години от OLX.Беше много занемарен - продавача даже не си беше направил труда да го почисти!Можех да не го взема ,но много ми харесва моделът ,а нови ни ги предлагат никъде!Даже от интернет сайтовете в чужбина!Почистих го ,измих го няколко пъти с врела вода!Продавача ми беше казал ,че часовника е отварян от "часовникар"за смяна на гуменият пръстен - профилактика.Часовника вода не пропусна ,но при смяната отвътре по стъклото бяха останали власинки!Викам си ще го отворя и ще ги почистя - проста работа!Да ама "часовникаря"беше съсипал резбите на болчетата "само".Не успях да го затворя.
Занесох го на двама местни майстори ,но единият намаше нужното ,а на другият не му се занимаваше!Викам си ще звъня и ще го пращам в София!Речено - сторено!
Чухме се с Божидар ,изпратих му го.Установи ,че само винчетат са съсипани ,а касата е здрава.Решихме да ги смени ,ако може да намери ново стъкло /заради една лека следа/ и да го полира!Със стъклото ударихме на камък ,но останалото се получи!
Тъй като съм перфекционист /не беше сверен и част от касата където са бутоните не е полирана/,но като цяло съм много доволен.
Оценка за работата :5/от 6/ и цената за услугата 6 /от 6/. ::drinks:: ::drinks:: ::drinks::
Festina F16883/1
CASIO Edifice EF-339BK-1A1
CASIO PRW-3000-2ER

Потребителски аватар
deadmaroz
Активен
Мнения: 222
Регистриран: 14 01 2016, 16:22

Re: Часовникар Божидар Тодоров - София

Мнение от deadmaroz » 26 02 2016, 14:52

Да знаете, че работното време е 9-12.00 и после от 13-17.00 часа. Снощи бях там към 17.30 и колегата му ми каза, че го няма.

PeterPan
Новобранец
Мнения: 1
Регистриран: 28 12 2010, 19:49

Re: Часовникар Божидар Тодоров - София

Мнение от PeterPan » 28 02 2016, 23:29

Съжалявам, че трябва да напиша негативно мнение, но фактите са факти. Отидох в този така прехвален тук сервиз Кортебер на пл. Руски паметник с идеята да дам за профилактика часовника си Orient 3 Star Crystal, тъй като беше минало бая време откакто го имам и нося и не му беше правена профилактика. Оставих го в ръцете на млада сътрудничка за ремонт и указание да го направи Божидар, възхваленият часовникар-бог и заплатих изцяло сумата от 35 лв. която ми беше поискана. След седмица се обадиха, че часовникът ми е готов и аз отидох да си го взема. Забелязах малко боклуци под стъклото и по циферблата, което ме подразни, но не казах нищо. След седмица носене часовникът спря да върви и го занесох отново в сервиза за да видят какво му има. Върнаха го с уверението, че вече всичко е наред. След месец и половина носене, започна да дава голямо отклонение и да изостава в определено положение на ръката, а именно докато ръцете са ми на волана и шофирам. Този път реших да отида в друг сервиз с подходящо оборудване, за да видят защо изостава и да го регулират. Сложиха го на вибрографа и казаха, че имало отклонение на някакъв коефициент и го отвориха, за да го регулират. С изумление часовникарят ме попита кога точно му е правена профилактика и изрази мнение, че часовникът изобщо не е промиван, а му е добавено само още масло. Показа ми картина на монитора, на която се виждаше наистина мърляв механизъм, наличие на боклуци и косми вътре в часовника. Направо бях потресен! Нямам думи за професионализма на този прехвален тук часовникар на име Божидар, но определено съжалих, че съм му се доверил, подведен от ласкавите мнения и хвалби в този форум.
Дано мнението ми не бъде "услужливо" изтрито от модераторите и администраторите, защото това ще затвърди едни мои съмнения за шуробаджанащина и пристрастност.

Потребителски аватар
kokokoz
Маниак
Мнения: 3956
Регистриран: 17 01 2011, 18:39
Местоположение: софия

Re: Часовникар Божидар Тодоров - София

Мнение от kokokoz » 29 02 2016, 00:12

PeterPan написа:Съжалявам, че трябва да напиша негативно мнение, но фактите са факти. Отидох в този така прехвален тук сервиз Кортебер на пл. Руски паметник с идеята да дам за профилактика часовника си Orient 3 Star Crystal, тъй като беше минало бая време откакто го имам и нося и не му беше правена профилактика. Оставих го в ръцете на млада сътрудничка за ремонт и указание да го направи Божидар, възхваленият часовникар-бог и заплатих изцяло сумата от 35 лв. която ми беше поискана. След седмица се обадиха, че часовникът ми е готов и аз отидох да си го взема. Забелязах малко боклуци под стъклото и по циферблата, което ме подразни, но не казах нищо. След седмица носене часовникът спря да върви и го занесох отново в сервиза за да видят какво му има. Върнаха го с уверението, че вече всичко е наред. След месец и половина носене, започна да дава голямо отклонение и да изостава в определено положение на ръката, а именно докато ръцете са ми на волана и шофирам. Този път реших да отида в друг сервиз с подходящо оборудване, за да видят защо изостава и да го регулират. Сложиха го на вибрографа и казаха, че имало отклонение на някакъв коефициент и го отвориха, за да го регулират. С изумление часовникарят ме попита кога точно му е правена профилактика и изрази мнение, че часовникът изобщо не е промиван, а му е добавено само още масло. Показа ми картина на монитора, на която се виждаше наистина мърляв механизъм, наличие на боклуци и косми вътре в часовника. Направо бях потресен! Нямам думи за професионализма на този прехвален тук часовникар на име Божидар, но определено съжалих, че съм му се доверил, подведен от ласкавите мнения и хвалби в този форум.
Дано мнението ми не бъде "услужливо" изтрито от модераторите и администраторите, защото това ще затвърди едни мои съмнения за шуробаджанащина и пристрастност.
споко! няма как да бъде изтрито!
иначе нищо ново под слънцето! има и по лоши случаи.

Потребителски аватар
ivan_gd
Маниак
Мнения: 756
Регистриран: 08 03 2010, 00:15

Re: Часовникар Божидар Тодоров - София

Мнение от ivan_gd » 01 03 2016, 13:41

Честно казано ме учудват тези негативни коментари за работата на Божидар, които виждам тук напоследък. Преди 4 години ми профилактира 2 руски часовника (направо ги възстанови, бяха в окаяно състояние) и всичко беше изпълнено много добре, определено останах доволен. Също така взе присърце молбата ми да ми даде предимство, защото съм от Стара Загора и бях в София само за 3 дни. Преди година отново ги занесох на профилактика, вече на часовникар в Стара Загора и той ми каза, че са били в отлично състояние, само е подменил маслата. Да не би напоследък да е започнал да не изпипва работите си?
CERTINA DS PODIUM C260.7129.12.66

Потребителски аватар
Georgi_G
Активен
Мнения: 114
Регистриран: 06 01 2015, 18:01
Местоположение: София

Re: Часовникар Божидар Тодоров - София

Мнение от Georgi_G » 01 03 2016, 17:25

А мен не ме учудват изобщо. И аз се доверих на хвалбите и съжалявам. Миналата година носих една Ракета, останала ми от дядо ми, за ремонт и профилактика. След месец и половина беше готова. Взех си го. Луфта на коронката, а заедно с нея и на механизма си е почти 1мм. Това както и да е, реших, че е нещо нормално за Ракета, ама като видях прахоляка под стъклото, който си пада само с леко забърсване с четчица, ми дойде много, а за почистване не говорим изобщо. За работата на механизма, нямам идея. Навих го в началото (навива се доста по-трудно от всички досегашни мои, може и да е такъв модела), видях че цъка и си го прибрах в шкафа.
Отделно при него сменях и една батерия на водоустойчив. До сега, колкото пъти са ми сменяли батерия, гледам развиват капака, поглеждат уплътнението, почистват, четкат, мажат някаква смазка и едва тогава тогава завинтват, а тук директно, развиване изчегъртване на батерията поставяне на новата и завинтване на капака с все боклуците по ръба и под ръба.
С две думи: не съм доволен и няма да повторя.

Потребителски аватар
surr3a1
Напредващ
Мнения: 59
Регистриран: 23 06 2014, 20:35
Местоположение: София

Re: Часовникар Божидар Тодоров - София

Мнение от surr3a1 » 18 03 2016, 15:10

Подобно впечатление, като на колегата преди мен.

Случай 1: Занесох Speedhawk-а за корекция на позицията на въртящата се коронка (ако така се казва) и за настройка на работата. За коронката ми каза, че тези "ефтините" часовници са така. Сега... напълно ми е ясно, че не е Омега, но това е часовник за над 1000лв и е с достатъчно добър истински Швейцарски Валжу 7750. Отви капака, настрои малко, сложи го на уреда и каза Ок. Без да съм разбирач, от прочетеното в този форум съм останал с впечатление, че се тества в повече от една позиция. После зави капака в/у така наслоилите се боклуци м/у капака и корпуса (подобно на колегата горе).

Случай 2: Занесох на жена ми часовника, фешън DKYN (играчка), за да залепи едно пръстенче на един от вътрешните хроно циферблатчета. Беше се отлепило и се разхождаше м/у стрелките. Залепи го наистина, занесох и го обратно, горд от това, че съм и помогнал. В момента в който го взе и го погледна ми казва - Ама тук защо има прашинка? Така както беше залепено, имаше една голяма прашинка залепена заедно с него.

Съжалявам, но няма как да го препоръчам!
1. Certina DS Podum Chronograph 1/100 sec (ref. C001.647.17.057.00)
2. Seiko Sportura SNA595p1
3. Casio G-Shock G-1250BD-1A

west hamm
Маниак
Мнения: 527
Регистриран: 19 03 2015, 15:48
Местоположение: София

Re: Часовникар Божидар Тодоров - София

Мнение от west hamm » 18 03 2016, 15:51

Аз искам да попитам едно - като влезнете в ателието и видите каква кочина е , защо си оставяте там часовниците .
В това ателие бих занесъл само часовник от Зрънчо :)

Sent from my HM NOTE 1LTE using Tapatalk

Потребителски аватар
Bartek
Маниак
Мнения: 1906
Регистриран: 30 01 2011, 11:51

Re: Часовникар Божидар Тодоров - София

Мнение от Bartek » 18 03 2016, 16:28

west hamm написа:Аз искам да попитам едно - като влезнете в ателието и видите каква кочина е , защо си оставяте там часовниците .

Sent from my HM NOTE 1LTE using Tapatalk
Защото има 24 страници с ::up:: ::up:: ::up:: сигурно за това. Сега питай как е възможно да има 24 страници с ::up:: ::up:: ::up:: и някой може да ти отговори...а може и да НЕ!
"Детството е последният ти шанс за щастие. След това знаеш твърде много."

west hamm
Маниак
Мнения: 527
Регистриран: 19 03 2015, 15:48
Местоположение: София

Re: Часовникар Божидар Тодоров - София

Мнение от west hamm » 18 03 2016, 18:14

Колега те са в друга лига от въпросният, даже спорта не знам дали е същият.

Пени го е написал най-добре ::drinks::

Потребителски аватар
TheRussian
Почитател
Мнения: 313
Регистриран: 05 02 2016, 04:39

Re: Часовникар Божидар Тодоров - София

Мнение от TheRussian » 24 03 2016, 01:26

west hamm написа:Аз искам да попитам едно - като влезнете в ателието и видите каква кочина е , защо си оставяте там часовниците .
В това ателие бих занесъл само часовник от Зрънчо :)
И аз си се чудя на акъла,човек.Супер гнусна кочина е.Не бях ходил при Божидар досега.Имах работа в центъра на София и си викам,така и така ще минавам покрай ателието,ако има две минути свободни да свърши нещо елементарно.Влязах и малко се притесних,но си помислих,че не съм отишъл там да обядвам,какво от това,че е гадно все пак Божидар трябва да е много добър след толкова положителни коментари.
Е на никого не пожелавам часовника му да бъде надран преди да му се е порадвал и ден :((
На който се е случволо това знае какво е.Отвратително е.Казах си майната му ще се полира ще се оправи,но това че ми пойска пари след като го съдра...Аз на негово място бих потънал от срам а за пари нямаше и да помисля.Научих се да се сдържам напоследък иначе може би още щях да съм в районното.Вече там ще ида само,ако някой ме подкара с пистолет. ::drinks::

dimoyanushev
Маниак
Мнения: 1215
Регистриран: 16 07 2012, 18:51
Местоположение: София

Re: Часовникар Божидар Тодоров - София

Мнение от dimoyanushev » 24 03 2016, 03:13

Аз преди година му занесох Браитлинг :) . Върна се без успешен ремонт и с изкривена стрелка. След което колега от форума ме убеждаваше че бил непоправим и да му го дам на половин цена. За мен човека си е само за руски часовници ако не ви измами и не ги пипне, Наскоро и от друг часовникар имах същия проблем. Просто няколко капчици на правилните места, без да се почиства механизма.

Потребителски аватар
stdenev
МОДЕРАТОР
Мнения: 7931
Регистриран: 29 09 2009, 15:55
Местоположение: София

Re: Часовникар Божидар Тодоров - София

Мнение от stdenev » 24 03 2016, 03:41

dimoyanushev написа:Аз преди година му занесох Браитлинг :) . Върна се без успешен ремонт и с изкривена стрелка. След което колега от форума ме убеждаваше че бил непоправим и да му го дам на половин цена. За мен човека си е само за руски часовници ако не ви измами и не ги пипне, Наскоро и от друг часовникар имах същия проблем. Просто няколко капчици на правилните места, без да се почиства механизма.
+1 ::up::
Fine quality is remembered long after the pain of spending money!!!

ivanovjeep
Новобранец
Мнения: 17
Регистриран: 01 07 2011, 10:48
Местоположение: гр.ЛОМ ул. ШИПКА 39 , тел.0878208655

Re: Часовникар Божидар Тодоров - София

Мнение от ivanovjeep » 07 04 2016, 09:37

Здравейте, имам часовник Восток партнер с механизъм 31 камъка, от 1 година имам проблем с него .При завиване на коронката докрай часовника спира работа пропусна вода и ту бърза ту изостава, да ви го изпратя с екон за пълна профилактика и да се херметизира да се постави фосфор на стрелките ако може разбира се, ако можете да ми кажете ориентировачно колко би струвала вашата работа. БЛАГОДАРА ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
Восток Амфибия 17J

Отговори

Върни се в “Часовникари, магазини, сервизи”