Както подсказва заглавието, нека тук да споделим нашата лична топ класация от три часовника, които притежаваме в момента, притежавали сме и искаме да притежаваме отново, не сме притежавали но имаме преки впечатления от тях, защото сме ги носили за малко или поне пробвали и поставяли на ръка. Скъпи или евтини е без значение. Също така е без значение с какъв механизъм, от какъв материал и колко нови или стари са те. Важното е как сме ги усетили/усещали на ръката, и колко силно са ни въздействали в емоционален аспект. Избора на всеки е личен и единственото ограничение е - впечатленията да са от реален досег с реален екземпляр, а не от публикации или чужди мнения. Ако темата се развие (надявам се

Ето и моят ТОП 3 с уточнението, че опита ми е твърде малък и твърде ограничен по отношение на бройки часовници слагани на ръката ми. Не ги подреждам в някаква градация. Просто моят ТОП 3 списък.

Fortis 611.22.11 M Official Cosmonauts Men’s GMT

Удобен, лек, тънък, много добре балансиран, здрав часовник с добра водозащита и подсветка, прекрасен антирефлекс, прецизен механизъм и sandblasted финиш на касата и веригата. Чудесен ежедневен избор.
Rolex Sea-Dweller 16600

Носен от мен за два три часа. Още в момента на слагането се превърна в някаква неразделна, едва ли не биологично свързана с ръката ми част. Без думи съм.

Omega speedmaster professional 1861 hesalite sapphire

Съвсем пресни впечатления от вчера. Думичката professional в названието на модела казва всичко. Нямам какво да добавя. Надявам се скоро да стане част от притежаваните от мен часовници.