Отдавна си мечтая за един бронзов панерайски хомидж.

След години оглеждане най-сетне ми попадна една каса. Намерих готов циферблат сандвич и стрелки и започнах.
Намерих и стар Унитас от джобен часовник.
Ще кажете ама ти само сглобяваш, какъв проект е това?
Да ама пак си има куп работа, и като се има на предвид че имам по 20тина работни минути през ден, задачата никак не е лесна.
Ето какви операции трябва да извърша.
1.Касата се оказа малка за механизма и се наложи да я чопля със стругарски нож и пила докато влезе механизма. Добре, че е бронзова и стана бързо

2. Циферблата е сандвич 1мм и затова поръчах чак от Англия висок карамфил и часово колело.
3. Неприятното е, че оста на секундната стрелка идва къса и трябва да и сменя тръбичката. Поръчах чак от Белгия , но истинската трудност е с отрязване на точна дължина здраво и перпендикулярно закрепване. Освен това въпреки че карамфила е най- високия възможен пак не осигурява достатъчно място за секунданта стрелка и ще трябва да я монтирам точно до циферблата.
4. заключващия лост на коронката е доста напрегнат и ще се наложи да го пиля прецизно за да затваря нормално.
5. трябва да оразмеря ремонтуара и да закрепя механизма със скоби- както Диран казва без натягане.
6. според мен ще трябва да се отнеме и от касата за да може каишката да влиза по свободно.
7. чудя се дали да не лакирам лъговете от долната страна за де причиняват алергии и цапане през лятото.
Някой може ли да ми даде съвет как да ги „запечатам“
Колебая се дали да състаря касата- като че ли така ми харесва.
Имам два задни капака тънък титаниев и прозрачен, мисля да използвам плътния с него часовника ляга супер на китката.
И накрая каишката мисля да възложа на Марински или на някой друг от форума.