Нищо общо с педантичния, провесионален и духовит подход на Мишо

История може да няма, но някаква предистория има. Преди време закупих от OLX за някакви дребни пари (20-30лв.) този никак не изглеждащ Восток:

който след леко почистване се трансформира в

Благодаря искрено на човека който ми го продаде! Една от най-хубавите, автентични амфибии в колекцията ми.
Дизайна на циферблата на този (юбилеен, ако не се лъжа) модел е намигване към по-стар модел на Восток. Тези дни случайно го зърнах във окциона и макар, че не е в перфектна кондиция, нямаше как да го подмина.

И от космоса се виждаше, че петната по цифера са размазано лаково покритие, но кой бяга от предизвикателства.

След като пробвах с по-неагресивния неръждавин стана ясно, че няма да е по лесния начин. Лака е полаган като за световно и който се е опитал да го почиства (около 4ч) явно е стигнал до същата констатация. Разбирам го човека, поне му взе нещо преди да го пенсионира.
Реших, че е или всичко или нищо, затова включих тежката артилерия - сух спрей за почистване на финна електроника.

Това го имам за почистване на кварцови часовници или компютърни чаркове. Или поне го бях взел с тази идея, докато веднъж с един Спортивен:

Сваля всичко и напълно се изпарява. Проблема е, че не искам да свалям всичко. От принта дори не искам нищо да свалям. Това означава върха на досадата - слалом между минутни маркери.
Правих, струвах, докарах го до едно положение

След като остъргах остатъците лак от ръбовете на цифрите и ги лъснах...

... реших, че е дошъл момента в който нещата могат да тръгнат само надолу и трябва да приема факта, че няма да стане като нов. Затова се спрях да си го повъртя и погледам.

Почти забравих за стрелките, баня и за тях.

С касата и стъклото няма да ви занимавам - търкане, шкурка, паста за зъби и подобни професионални и високотехнологични работи.
Важното е друго, баща и син се събраха:

Сега вече мога да си ги гледкам и да си ги поствам във всякакви восток теми

... а междувременно, понеже лесно се разсейвам в паузите, сглобих и спретнах една стара Ракета.
Само оригинална секундна стрелка не намерих.

Здраве да е!
Благодаря за вниманието!
Мишо, реших, че щом вече веднъж се изложих да проява лош вкус и да коментирам в темата ти, вече няма значение