пиши му на ЛС, доста често е онлайн hemingwayvebaev написа:Моля за адрес/координати?kokokoz написа:тук във форума има един колега с ник-нейм хемингуеин!та колегата е на ти с тези работи и се обърни към него!
Часовникари в Пловдив
Модератор: mitadoc
- BorisDimitrov
- Маниак
- Регистриран: 13 08 2014, 18:03
Re: Часовникари в Пловдив
- bbo
- Маниак
- Регистриран: 22 06 2015, 17:13
http://strelki.info/viewtopic.php?f=23&t=13197vebaev написа:Моля за адрес/координати?kokokoz написа:тук във форума има един колега с ник-нейм хемингуеин!та колегата е на ти с тези работи и се обърни към него!
Електронните часовници нямат душа!
"Luxury watches - you acquire the right to take care of them, but they remain the property of their manufacturers."
(Roland Ranfft)
"Luxury watches - you acquire the right to take care of them, but they remain the property of their manufacturers."
(Roland Ranfft)
Offtopic: покажи
- 1МЧЗим.КИРОВА
- Напредващ
- Регистриран: 03 10 2012, 23:04
Наскоро работих с Хачо Нерсесян, на ул.Отец Паисий.Серджо ми беше провалил анкъра на востока и след това се беше опитвал да го центрова и лепи наново.Машината спираше.Носих го около 5 пъти, но не го дооправи.Хачо го прегледа и установи дефекта, също така и че е пружината не е чистена при обслужването.Сега востока е добре.Препоръчвам Хачо, работи добре и има страст към машините.Оставил съм един командирски за работа, ще дам отзиви и за него, като е готов.
-USSR-SWISS-JAPAN-GERMANY-
- bbo
- Маниак
Къде точно на Отец Паисий?
(Roland Ranfft)
(Roland Ranfft)
- 1МЧЗим.КИРОВА
- Напредващ
- Регистриран: 03 10 2012, 23:04
Тръгваш нагоре, минаваш баничките, пада се на отсрещната страна на служебния вход на банката.Тясно магазинче, отгоре има табела часовникар.Ако не се ориентираш,питай, знаят го!
-USSR-SWISS-JAPAN-GERMANY-
-
- Новобранец
- Регистриран: 22 12 2017, 16:23
Здравейте, нов съм в форума и ми е още трудно да се ориентирам. Имам бърз въпрос- имам Braun aw50 и един Junghans който се нуждаят от нови стъкла. Кой можете да препоръчате в гр. Пловдив, който може да свърши това читаво?
http://www.braun-clocks.com/gents-aw50- ... strap.html
https://uhrforum.de/attachments/522883d ... -jungh.jpg
Благодаря!
Весела Коледа.
http://www.braun-clocks.com/gents-aw50- ... strap.html
https://uhrforum.de/attachments/522883d ... -jungh.jpg
Благодаря!
Весела Коледа.
- DocVader
- Маниак
- Регистриран: 25 02 2012, 12:30
Ела на форумната среща и ще ти обясним
Естествената тъпота побеждава изкуствения интелект. Винаги.
- cthulhu
- Маниак
- Регистриран: 24 09 2016, 16:03
Оъвратително обслужване в магазинчето на Касио в уличката преди тунела (тази която води към капана). Влизам случайно да попитам за каишка за полета ,който е с по специфични лъгове. Просто се хвърлят пред мен купчина гадни каишки на цени изобщо не отговарящи на качеството им. Уръфлека ,извинете часовникаря се опитва да ми обясни ,че само на репликите им били такива лъговете.
Явно не беше виждал хронограф с ръчно навиване защото огледа часовника сякаш му показвах парче метеорит.
След като му казах ,че просто разглеждам - поставките с каишки изчезнаха със завидна скорост. Нито дума повече.
Отвратен съм от такива мизерници.
Изпратено от моят 5080X с помощта на Tapatalk
Явно не беше виждал хронограф с ръчно навиване защото огледа часовника сякаш му показвах парче метеорит.
След като му казах ,че просто разглеждам - поставките с каишки изчезнаха със завидна скорост. Нито дума повече.
Ако не ти харесва мястото, където се намираш, смени го. Не си дърво.
- bbo
- Маниак
Хм, не го знам този магазин. Предполагам, че тази уличка, дето започва от ресторант "Одеон" и е паралелна на Главната и води към Капана. Дето има разни златари по нея.cthulhu написа:Оъвратително обслужване в магазинчето на Касио в уличката преди тунела (тази която води към капана). Влизам случайно да попитам за каишка за полета ,който е с по специфични лъгове. Просто се хвърлят пред мен купчина гадни каишки на цени изобщо не отговарящи на качеството им. Уръфлека ,извинете часовникаря се опитва да ми обясни ,че само на репликите им били такива лъговете.
Аз горе-долу в този район (на спирката преди тунела на същата страна на "Цар Борис Трети") бях професионално задоволен от една часовникарка. Препоръчаха ми я ruwatch, защото не им се занимаваше явно да ми ремонтират закопчалката на каишката. Тя се справи за минути и бе дори се приготвила да затваря и да се ходи, т.е. върнах я от път.
(Roland Ranfft)
(Roland Ranfft)
-
- Новобранец
- Регистриран: 20 12 2017, 07:36
Тунела-Юг - зад автобусната спирка има часовникар. Попадал съм на жена и мъж, млади и двамата, работещи в него.
От мъжът съм доволен - профилактика на един автоматик и един кварц, нямам забележки.
Жената е - бягай, бягай. Абсолютно небрежна, надраска ми чисто нов часовник, изгуби части, изкриви оси.
При смяна на батерия (която не беше за смяна) надраска заден капак.
Часовникаря на входа на подлеза наблизо - магазин за часовници с надпис Касио.
Сменял съм батерии, скъсявал съм каишки при него - работи внимателно и нямам забележки, но това са дребни ремонти де.
Бижутерия и магазин за часовници на Отец Паисий 15 - ами часовникаря вътре (ако е часовникар де) няма идея за какво стои. На керамична каишка за скъсяване извади чука и аз си я прибрах. Автоматик - за сверяване - огледа го и каза - това не е купувано от мен и толкова.
От мъжът съм доволен - профилактика на един автоматик и един кварц, нямам забележки.
Жената е - бягай, бягай. Абсолютно небрежна, надраска ми чисто нов часовник, изгуби части, изкриви оси.
Часовникаря на входа на подлеза наблизо - магазин за часовници с надпис Касио.
Сменял съм батерии, скъсявал съм каишки при него - работи внимателно и нямам забележки, но това са дребни ремонти де.
Бижутерия и магазин за часовници на Отец Паисий 15 - ами часовникаря вътре (ако е часовникар де) няма идея за какво стои. На керамична каишка за скъсяване извади чука и аз си я прибрах. Автоматик - за сверяване - огледа го и каза - това не е купувано от мен и толкова.
- stefcho_a
- Маниак
- Регистриран: 22 05 2016, 19:47
Потвърждавам! Дидо и сестра му. Всичките ми ремонти минават през него.jordani написа:Тунела-Юг - зад автобусната спирка има часовникар. Попадал съм на жена и мъж, млади и двамата, работещи в него.
- petarstoil
- Маниак
- Регистриран: 04 12 2015, 18:57
+1 за Дидо !stefcho_a написа:Потвърждавам! Дидо и сестра му. Всичките ми ремонти минават през него.jordani написа:Тунела-Юг - зад автобусната спирка има часовникар. Попадал съм на жена и мъж, млади и двамата, работещи в него.
-
- Новобранец
- Регистриран: 16 04 2017, 12:04
Здравейте, да подпитам и аз, че много мнения и се обърквам. Имам един автомат Raymond Weil, който за беда не издържа на обикновено плацикане в морето и сега е 'наводнен' - нищо, че според спецификациите е на 100м. Старият ми кандино си работи 10+ години въпреки морето и въпреки 50м срещу 100м
Та въпросът ми е къде да го оставя (от Пловдив съм) за почистване и профилактика и дали е възможно след това да ми гарантират, че все пак ще си отговаря на стандарта за водоустойчивост. При Хемингуей ли, при Григор на раковски 31.. или някъде другаде? Смятах да го пращам на официалния сервиз в Джулиани, ама нещо отзивите ме отказаха, както и отношението, че часовници купени от чужбина (jomashop) нямат гаранция за тях, което по-скоро е проблем на марката за съжаление.
Та въпросът ми е къде да го оставя (от Пловдив съм) за почистване и профилактика и дали е възможно след това да ми гарантират, че все пак ще си отговаря на стандарта за водоустойчивост. При Хемингуей ли, при Григор на раковски 31.. или някъде другаде? Смятах да го пращам на официалния сервиз в Джулиани, ама нещо отзивите ме отказаха, както и отношението, че часовници купени от чужбина (jomashop) нямат гаранция за тях, което по-скоро е проблем на марката за съжаление.
- bbo
- Маниак
Дайте координати за Дидо. Часовникарят южно от тунела ли? Дето е зад спирката?petarstoil написа: ↑28 03 2018, 11:42+1 за Дидо !stefcho_a написа:Потвърждавам! Дидо и сестра му. Всичките ми ремонти минават през него.jordani написа:Тунела-Юг - зад автобусната спирка има часовникар. Попадал съм на жена и мъж, млади и двамата, работещи в него.
(Roland Ranfft)
(Roland Ranfft)
- petarstoil
- Маниак
- Регистриран: 04 12 2015, 18:57
Точно! Но не помня кои дни ходеше, защото по принцип се редуват със сестра му.bbo написа: ↑31 12 2018, 10:50Дайте координати за Дидо. Часовникарят южно от тунела ли? Дето е зад спирката?petarstoil написа: ↑28 03 2018, 11:42+1 за Дидо !stefcho_a написа: Потвърждавам! Дидо и сестра му. Всичките ми ремонти минават през него.
- Никола_Дорев
- Активен
- Регистриран: 25 05 2015, 17:51
На улица "Отец Паисий" 7 (вляво от входа, до златарски магазин "Адомед", близо до площад "Джумаята"/"Римски стадион") се намира ателието на Хачо Нерсесян. Носил съм много пъти часовници за ремонт и съм доволен от работата му.
Ако имате нужда от ремонт на ръчен, настолен или стенен часовник и адреса на ателието Ви е удобен, можете да се обърнете към него и да прецените работата му сами.
Това е мое лично мнение.
Ако имате нужда от ремонт на ръчен, настолен или стенен часовник и адреса на ателието Ви е удобен, можете да се обърнете към него и да прецените работата му сами.
Това е мое лично мнение.
"Panta rei, panta kineitai kai ouden menei" Heraclitus
- diksanal
- Маниак
- Регистриран: 03 09 2012, 21:32
Mисля,че е преценен...viewtopic.php?f=23&t=27559Никола_Дорев написа: ↑25 03 2019, 15:28можете да се обърнете към него и да прецените работата му сами.
Това е мое лично мнение.
"Той е богат или беден според това, което е, а не според това, което има."
Бийчър.
Бийчър.
- Никола_Дорев
- Активен
- Регистриран: 25 05 2015, 17:51
diksanal, нямам претенции Хачо да е най-добрият в Пловдив или с нещо да е по-специален. Само споделих, че имам добри впечатления от него.
Не мислиш ли, че всеки майстор/часовникар или както и да го наречем си има плюсове и минуси?
Ако бяха безгрешни, щеше тук или във Фейсбук да има информация от типа:
"Ако сте от София, ремонтирайте - там, от Пловдив - там, от Варна - там, от Бургас - там и т.н."
За повечето има: това - така, онова - иначе...
Не мислиш ли, че всеки майстор/часовникар или както и да го наречем си има плюсове и минуси?
Ако бяха безгрешни, щеше тук или във Фейсбук да има информация от типа:
"Ако сте от София, ремонтирайте - там, от Пловдив - там, от Варна - там, от Бургас - там и т.н."
За повечето има: това - така, онова - иначе...
"Panta rei, panta kineitai kai ouden menei" Heraclitus
-
- Маниак
- Регистриран: 22 09 2011, 10:12
Здравейте колеги,трябва ми помощ относно смяна на батерия на CITIZEN Eco Drive ако някой знае качествен сервиз в Пловдив моля да помогне.Благодаря предварително.
- bbo
- Маниак
Аз мисля да направя същото следващата седмица. Затова и аз се интересувам, ако някой сподели опит. Засега мисля да се насоча към часовникаря, който е на малката главна, някъде около задния вход на Уникредит се падал...
Интересно ще ми е да споделиш дали имаш вече купена отнякъде батерия, каква е и на каква цена. Или ако нямаш такава, да споделиш колко би искал за такава часовникарят, когото ще посетиш. Иначе пробвах в Гюлиян - 120 лв търсят. Затова сега поръчах такава от Германия и в момента е на път към Пловдив - ще ми легне с доставката около 40 лв.
(Roland Ranfft)
(Roland Ranfft)