Часовникари в Пловдив
Модератор: mitadoc
-
- Маниак
- Регистриран: 23 08 2010, 13:46
Re: Часовникари в Пловдив
Има клипове в тубата как става, едно винтче държи батерията.
Ако си сръчен и с добро зрение(или лупа) мисля ще се справиш със смяната.Нужна е подходяща отвертка. Сменях на едно сейко кинетик и единствено часовникар ми отвори капака поради липса на подходящ инструмент- шублер или ножица -НЕ.
Ако си сръчен и с добро зрение(или лупа) мисля ще се справиш със смяната.Нужна е подходяща отвертка. Сменях на едно сейко кинетик и единствено часовникар ми отвори капака поради липса на подходящ инструмент- шублер или ножица -НЕ.
- bbo
- Маниак
- Регистриран: 22 06 2015, 17:13
Да споделя днешния си опит.
Отидох първо при часовникаря на "Отец Паисий" (за него се точа от половин година). Занесох му пристигналата ми онзи ден батерия и го помолих да я смени. Каза ми, че не работи с батерии на клиента. Не знам дали ставаше наистина въпрос за гаранция, както той намекна, или за пари, или защото беше отворил друг часовник и го събираше, а по телефона разговаряше със собствениак на часовника и му обещаваше до час да го сглоби... Препрати ме при представителството на Ситизен, което било на същата улица. Не го намерих. Но се сетих за часовникаря на бул. "Цар Борис Трети" (зад спирката). Жената беше вътре. Още от вратата плахо я попитах дали работи с батерии на клиента. Каза ми, че няма проблем, разглоби го, подмени старата с новата. Даже се оказа, че старата ми е била грешен модел, но новата е ОК. Замерихме го дали върви, след като усети облекчението ми, а и аз нейното, попитах за цената. Всичко на всичко 5 мин и 5 лв. Иначе нова такава според нея в БГ струвала 65 лв. В Гюлиян търсят 120 лв.
Както писаха и други колеги философията не е голяма, особено при моя часовник, защото капака е на болтчета. Все едно сменяш батерията на детска играчка...
Електронните часовници нямат душа!
"Luxury watches - you acquire the right to take care of them, but they remain the property of their manufacturers."
(Roland Ranfft)
"Luxury watches - you acquire the right to take care of them, but they remain the property of their manufacturers."
(Roland Ranfft)
Offtopic: покажи
-
- Активен
- Регистриран: 16 12 2012, 20:44
Здравейте,
Къде бихте ми препоръчали да отида за скъсяване на стоманена верижка и смяна на минерално стъкло.Попринцип ходя при часовникаря на Кап.Райчо, но той е в отпуск до 7 септември.
Къде бихте ми препоръчали да отида за скъсяване на стоманена верижка и смяна на минерално стъкло.Попринцип ходя при часовникаря на Кап.Райчо, но той е в отпуск до 7 септември.
-
- Активен
- Регистриран: 02 02 2014, 21:00
7 септември коя година? Иначе верижка (почти) всеки ще скъси без драскотини, но при смяна на стъкло Гришо ми е оставял прашинки. Аз бих пратил до някой в София, Христо Лозанов например.
- dpt
- Маниак
- Регистриран: 24 06 2016, 21:45
Веригата всеки може да ти я скъси, вероятно и ти самият. Иначе в Плевен си прати часовника за стъклото, Ивайло Енчев.
Моята колекция https://www.facebook.com/%D0%9C%D0%BE%D ... page_panel
"От къс желязо той изработи малък часовник с много колела, който се навива и може да работи в джоба на дрехата или в кесия 40 часа"
"От къс желязо той изработи малък часовник с много колела, който се навива и може да работи в джоба на дрехата или в кесия 40 часа"
-
- Активен
- Регистриран: 16 12 2012, 20:44
Октовмри*
Мерси за отговорите и на двама ви , сигурно ще го пратя в София в такъв случай.
-
- Активен
- Регистриран: 18 09 2019, 19:24
- Контакти:
адрес ?
Ноевият ковчег е бил построен от аматьори, а Титаник - от професионалисти.
-
- Активен
- Контакти:
може ли адрес на въпросния квартален часовникар , благодаря, питам , защото имам доста материал за ремонт, а вече ме е страх да ходя и да експериментирамbatdaci написа: ↑13 12 2012, 14:46да, ама не...тази година ви представих сантиментален за мен часовник: http://strelki.info/viewtopic.php?f=12& ... max#p71015. Носих го една седмица след ревюто ми и взе да спира, да изостава с по 5 мин на 6ч. и на мен ми стана ясно, че нещо не е в ред, след "профилактиката" при Хачо. Но аз понеже не съм конфликтна личност /може би тук ми е грешката / не отидох при него, ядосах се и оставих часовника в чекмеджето. Преди месец, обаче пак ми влезе мухата за него, сложих го на ръката, но пак същата работа в продължение на два дена и го занесох на кварталния часовникар. Човека го отвори и първото нещо което ми каза, че часовника е пълен с боклуци, като ми показа по следния начин: извади коронката с оста, сложи си я между палеца и показалеца, завъртя я един път наляво и един път надясно и като си отвори пръстите на двата пръста имаше по една хубава черна черта. Той ми каза, че ако е почистван / както ми беше казал въпросния Хачо /тази мръсотия не би трябвало да я има. След това майстора каза, че нещо не му харесва като цяло механизма- как работи и аз реших да му го оставя на мой риск, защото се води квартален часовникар в ателие 2х2 м., а не от известените в гр. Пловдив. След три седмици отидох, както той ме беше казал, взех часовника и той ми обясни, че проблемите са били/според него/: пукнат камък на централната ос на стрелките, изкривен баланс и непочистен механизъм!!! Сега го нося два дена и всичко си е ок. Така, че вие си правете анализ на моето мнение за този Хачо....цялата история ми излезе 60 пари, но вече часовника е обзаведен с нова верижка от Candino- Clasic, като по-късно кача снимки. Поздрави и умната с часовникарите!
-
- Активен
- Контакти:
преди да си купя уредчето за скъсяване от алито за евро и петдесет си ги скъсявах с щифтчето, което върви с всеки смартфон за вадене на капачето за симкартите, пасва идеално и е мега здраво, отнема ти минутка, ама кой да се сети преди това, та давах по 2 лв , отделно докато отида , докато се върна, загуба на времеtrustnoone написа: ↑01 10 2019, 18:307 септември коя година? Иначе верижка (почти) всеки ще скъси без драскотини, но при смяна на стъкло Гришо ми е оставял прашинки. Аз бих пратил до някой в София, Христо Лозанов например.
-
- Активен
- Контакти:
Въпрос, някои има ли идея, кой е този часовникар ( ремонтиращ много добре ) , който работи в къщи като хоби, а инак официално работи към Локо Пловдив нещо си ???
- Avas
- Активен
- Регистриран: 16 02 2019, 21:47
Привет .
Малко ми е тъпичко, че първото ми мнение ще е такова, но ...
Искам да предупредя , че да не изпадат други в подобна ситуация .
Почвам от далеч - наясно съм, че има огромен проблем с кадрите във всяка една област, и ще става по зле даже .
Но за мен, не е нормално човек да се наема с неща, които са му отвъд възможностите и с некадърността си да причинява щети на други хора .
Малко съм далеч от материята с часовниците, но от известно време се закачих .
Та ... любимия ми часовник взе да бърза, което ме издразни .
Решавам да го оправя тоя проблем. Нося го при някой, който го знам от дете, знам, че е малко шматка, ама си има някаква репутация като часовникар .
Идеята ми беше , че съм се завъртял покрай магнити, има ги покрай мен, и ...
Да де, ама нашия реши да отвори часовника и да бъзика регулатора .
Резултата е много добре надран заден капак, така и не го отвори .
Часовника не е от най-евтините и е доста рядък, не ми се прилагат снимки, че ме хващат лудите .
Накрая за кого става дума - човека е много добър, но по душа .
Говоря за Григор, с ателието на Раковска .
Нямам идея тоя , как досега някой не му е натрошил ръчичките, засичам го редовно в квартала и не знам, аз как да не го направя .
Добре, че съм спокоен и уравновесен човек, та няма да си причиня главоболията да пиша по полицията заради тоя бездарник, а имам желание да му причиня болка .
Наясно съм, че грешката си е моя, че не му набих шамарите, като го видях как ми нападна часовника с един нож, но не обичам насилието, и малко не ми се вярваше да е такъв варварин .
Как да е, аз пари ще изкарам,колкото може ще си оправя часовника, и по хубави часовници ще си купя, ама тоя тъпак ми съсипа любим часовник .
Малко ми е тъпичко, че първото ми мнение ще е такова, но ...
Искам да предупредя , че да не изпадат други в подобна ситуация .
Почвам от далеч - наясно съм, че има огромен проблем с кадрите във всяка една област, и ще става по зле даже .
Но за мен, не е нормално човек да се наема с неща, които са му отвъд възможностите и с некадърността си да причинява щети на други хора .
Малко съм далеч от материята с часовниците, но от известно време се закачих .
Та ... любимия ми часовник взе да бърза, което ме издразни .
Решавам да го оправя тоя проблем. Нося го при някой, който го знам от дете, знам, че е малко шматка, ама си има някаква репутация като часовникар .
Идеята ми беше , че съм се завъртял покрай магнити, има ги покрай мен, и ...
Да де, ама нашия реши да отвори часовника и да бъзика регулатора .
Резултата е много добре надран заден капак, така и не го отвори .
Часовника не е от най-евтините и е доста рядък, не ми се прилагат снимки, че ме хващат лудите .
Накрая за кого става дума - човека е много добър, но по душа .
Говоря за Григор, с ателието на Раковска .
Нямам идея тоя , как досега някой не му е натрошил ръчичките, засичам го редовно в квартала и не знам, аз как да не го направя .
Добре, че съм спокоен и уравновесен човек, та няма да си причиня главоболията да пиша по полицията заради тоя бездарник, а имам желание да му причиня болка .
Наясно съм, че грешката си е моя, че не му набих шамарите, като го видях как ми нападна часовника с един нож, но не обичам насилието, и малко не ми се вярваше да е такъв варварин .
Как да е, аз пари ще изкарам,колкото може ще си оправя часовника, и по хубави часовници ще си купя, ама тоя тъпак ми съсипа любим часовник .
- solar_sea
- Напредващ
- Регистриран: 22 07 2013, 08:38
В началото на капана има ново ателие, г-н Атанас Молловски. Отидох при него с един китайски 6497 скелетън, който избърва. Човекът го прегледа на виброграф и в последствие на микроскоп, показа ми засъхнали смазки както и това, че оста на баланса има биене. Каза че може да оправи за 70лв, срок за седмица-две. Като си взема часовника ще пиша пак, за момента съм с добри впечатления от отношението и показаното оборудване.
28800 трептения в час или 32768 в секунда
- solar_sea
- Напредващ
- Регистриран: 22 07 2013, 08:38
28800 трептения в час или 32768 в секунда
-
- Напредващ
- Регистриран: 18 06 2023, 22:27
Като предлагате часовникари бихте ли се постарали да дадете и малко по-точен адрес, нито един часовникар от предложените не мога да намеря на картата, по описанията които давате трябва да обикалям и да разпитвам хората по улицата или продавачи/чки по магазините къде се намира въпросния часовникар ....