От десетина години започнах да колекционирам часовници с чисто сантиментална стойност.
След всеки един започнах все повече да се интересувам от механизмите, но все още на любителско ниво.
Преди месец два реших, че е време да пробвам да си сглобя сам един, пък да видим какво ще стане, като за начало се спрях на кварцов механизъм.
Както до момента съм купувал часовници, избрах каса, която да ми допадне визуално (42мм за NH35), но пък имах наличен механизъм Ronda 515.
След като сложих механизма с наличния спейсър и лупаше като клепало в камбана, стигнах до повторно четене и търсене на нов спейсър, но до момента не откривам подходящ.
Обръщам се с молба за съдействие от къде мога да поръчам подходящ за да не шава из цялата каса механизма? Или има ли опция да си направя подходящ без ползването на 3D принтер?
Ще съм благодарен на всякаква информация и отговори как точно да стартирам проект, защото явно бъркам някъде.
Механизма ли е първи или касата?
Предварително се извинявам за лаишките въпроси, но се надявам да се запаля с това ново хоби.