REPLICA SHOT OF THE DAY... :))

Въпроси и мнения около Репликите на часовници
rminchev
Активен
Регистриран: 18 01 2018, 13:17

Re: REPLICA SHOT OF THE DAY... :))

Мнение от rminchev » 05 05 2026, 15:48

Torro написа:
10 02 2026, 22:19
От онзи ден са снимките, но часовникът е един чудесен супер-клонинг. Семпъл и същевременно сложен часовник. Усеща се лукса. Оригиналът със сигурност е изключителен, но не мога да си представя, че струва 70000 евро.
Изображение
Изображение
Изображение
Механизмът е също клониран. Разбира се, колко дълго време ще работи безпроблемно е друг въпрос. Дано да е по-дълго, ха, ха!
Скъпи са, защото истинския наутилус е реализиран изцяло от скъпоценни метали - верижка и корпус от бяло или жълто злато. Механизмът се прави и полира на ръка, допълнително се сглобява ръчно.

Torro
Маниак
Регистриран: 07 10 2012, 17:05

Мнение от Torro » 19 05 2026, 09:25

Днес разхождам един супер-клонинг на Панераи.
Изображение

Torro
Маниак
Регистриран: 07 10 2012, 17:05

Мнение от Torro » 04 06 2026, 14:40

И пак с клонинга.
Изображение
Често нося реплики, не защото искам да правя впечатление, а защото конкретните часовници много ми харесват. По разбираеми икономически причини не мога да си позволя оригиналите, та се докосвам и отдавам моята "почит" към тях посредством супер-клонинги.

rminchev
Активен

Мнение от rminchev » 05 06 2026, 13:29

Скъпи са, доста. Не са много хората, които могат да си позволят патек или нов панерай. С тези пари може да се купи къща или кола. Аз например нося шок за 150 еврота. Не знам защо ми е "влязъл под кожата" този часовник.

Потребителски аватар
childrolland
Маниак
Регистриран: 09 06 2021, 19:34

Мнение от childrolland » 05 06 2026, 14:52

rminchev написа:
05 06 2026, 13:29
Скъпи са, доста. Не са много хората, които могат да си позволят патек или нов панерай. С тези пари може да се купи къща или кола. Аз например нося шок за 150 еврота. Не знам защо ми е "влязъл под кожата" този часовник.
Offtopic: покажи
Влезнал ти е под кожата, най-вероятно защото си има 'история', като голем бранд, защото е евтин, заменяем, точен, уникален като визия и усещане, не се налага да го мислиш; ще "надживее" всички механични часовници, които имаш и които за работата си са на милостта на добър часовникар, който да ги сервизира както трябва - не са много. Алтернативно, се праща на официален представител, който изтръсква механизма в кофата за боклук, заедно с хорологията и му слага нов механизъм, защото по-евтино, като човеко-часа работа. Мисля, че ти имаше тоя с металната каса - може и да си изкара 25-30 години и нагоре с минимална поддръжка, а кварцовите и дигитални часовници стават все по-ретро, което е модерно от известно време.

rminchev
Активен

Мнение от rminchev » 08 06 2026, 10:05

childrolland написа:
05 06 2026, 14:52
rminchev написа:
05 06 2026, 13:29
Offtopic: покажи
Влезнал ти е под кожата, най-вероятно защото си има 'история', като голем бранд, защото е евтин, заменяем, точен, уникален като визия и усещане, не се налага да го мислиш; ще "надживее" всички механични часовници, които имаш и които за работата си са на милостта на добър часовникар, който да ги сервизира както трябва - не са много. Алтернативно, се праща на официален представител, който изтръсква механизма в кофата за боклук, заедно с хорологията и му слага нов механизъм, защото по-евтино, като човеко-часа работа. Мисля, че ти имаше тоя с металната каса - може и да си изкара 25-30 години и нагоре с минимална поддръжка, а кварцовите и дигитални часовници стават все по-ретро, което е модерно от известно време.
Не виждам масово хората да носят часовник изобщо. Преди виждах да се слагат смарт часовници, но мисля, че тенденцията е това да не се прави. Иначе, касиото го намирам за супер удобно. Слагам го на масата когато ще нося друг часовник, а като реша да го нося няма да го навивам, няма да го сверявам, после няма да сверявам датичката. Слагам го и заминавам. Не ме е страх, че ще го надраскам, защото си има гумен безел и отскача като го изгърмя в стената или в дръжката на вратата. За това не съм фен на изцяло металните квадратни шоци. Безела и верижката им лесно се драскат и са много "лъщящи". Общо взето 5000r e супер удобен часовник. Как да не го носиш.

Отговори

Върни се в “Реплики на часовници”