С напредването на възрастта възможностите ми се промениха и се замислям дали да не си взема един луксозен часовник. Нямам нищо предвид, но казват че апетитът идвал с яденето и почнах да разглеждам chrono24.com за модели около 20 хил. евро. Възможностите са стотици и за да си улесня живота извадих Ролекс, по този начин само с изваждането на една марка съкратих кандидат листата на половина
Но не това е темата на настоящия пост.
По-скоро ме интересува от къде се купуват часовници в този ценови диапазон. Първо за да имам спокойствие, че не е менте или фарнкен и второ да намеря пазарна цена и да не загубя много ако, някой ден реша, че не ми харесва.
Гледам, че chrono24.com предлага срещу скромните 280 евро преглед от техен специалист. Някой има ли идея как се случва това и дали мога да се доверя на техните специалисти?
Неудобството на този сайт е, че цените са по-договаряне и ми прави впечатление, че обявените са значително по- високи от някои аукциони (може би заради такси, които не са ми известни).
Някой пазарувал ли е от аукциони и бихте ли ми препоръчали някой. Имам опит само с ибей но там луксозни часовници на търг излизат доста рядко.
Предполагам, че пазаруването от Китай е рисково заради ментетата. Но за съжаление техния пазар има най-голямо разнообразие от модели. Някой купувал ли е от Китай?
Дълъг взе да става поста, затова ще оставя да се развива в коментарите. Моля не ми предлагайте конкретни модели, темата е за начина на пазаруване.